energie vergelijken

Specialisten

Vertrouwensrelatie gebaseerd op kennis en ervaring

Een vrijblijvend kennismakingsgesprek, een gunstige prijsstelling, een brede kennis op het gebied van financiële dienstverlening en een prettige sparring-partner. Dat zijn enkele pluspunten die AB Financieel Advies inbrengt. “Ik investeer vanaf de eerste kennismaking heel bewust in een één-op-één vertrouwensrelatie”, zegt eigenaar Alberto Berruezo. “Ik ben breed opgeleid en gecertificeerd, maar het geven van financiële adviezen ligt mij het beste. Ik vind het mooi om mensen concreet op weg te helpen bij het kopen van een huis en alle andere vormen van financiële dienstverlening die daaruit voort kunnen vloeien.”

Voor de meeste mensen is het kopen van een huis of het afsluiten van een hypotheek onbekend terrein, weet Alberto als geen ander. “Daarom vind ik het belangrijk om mijn klanten in deze spannende periode volledig en persoonlijk te begeleiden.” In een vrijblijvend hypotheekgesprek onderzoek je samen je financiële mogelijkheden: wat je kunt lenen, welke hypotheekvormen er zijn, en wat het beste bij je past, zowel nu als in de toekomst. Op deze manier krijg je een snel en betrouwbaar advies op maat, afgestemd op jouw persoonlijke situatie. “Ik ben volledig onafhankelijk, dus niet gebonden aan een bepaalde bank of geldverstrekker. Ik werk samen met diverse hypotheekaanbieders en kan daardoor in samenspraak met jou dus altijd de beste aanbieding kiezen.”

Dat vrijblijvende, maar doorgaans uitgebreide kennismakingsgesprek vormt het eerste contact met AB Financieel Advies. “Daarin geef ik je al heel veel informatie”, aldus Alberto. “Ik leg uit welke stappen we zetten voor bijvoorbeeld een woningaankoop en een hypotheekaanvraag, toegespitst op je persoonlijke situatie. In vervolggesprekken gaan we daarna samen dieper in op jouw situatie en wensen. We bespreken dan alle facetten van het hypotheekadvies. Ik geef bijvoorbeeld een toelichting op de keuze van de geldverstrekker en leg uit welke keuzes er zijn in rentevastperioden en hypotheekvormen.”

Daarnaast onderscheidt AB Financieel Advies zich door scherpe tarieven. “Ik wil mijn dienstverlening  betaalbaar houden voor iedereen die behoefte heeft aan goed onderbouwd financieel advies. “, zegt Alberto Berruezo. “Dat kan doordat ik als eenpitter ik veel minder overheadkosten heb dan bijvoorbeeld een bank of een grote organisatie. Ik doe ook weinig aan reclame; de meeste klanten komen bij mij via mond-tot-mondreclame.”

Bemiddeling bij het gehele proces

De begeleiding van AB Financieel Advies bij een hypotheek omvat een viertal fasen, die op de website www.abfinancieeladvies.nl uitgebreid worden beschreven. AB bemiddelt bij het gehele proces, vanaf de aankoop van je woning tot het passeren van de akte bij de notaris. “Op basis van de uitkomsten van het adviesgesprek dien ik de hypotheekaanvraag in bij de geldverstrekker en verzekeraar van jouw keuze. Ik help je ook bij de keuze van notaris en taxateur en bij het verzamelen van de noodzakelijke documenten. Maar ook bij alle stappen die daarna volgen, zoals het doornemen van de offerte van de hypotheekverstrekker.”

Door zijn brede financiële kennis kan Alberto je ook helpen op aangrenzende vakgebieden. Zoals verzekeringen, een starterslening, het verhogen of oversluiten van je hypotheek, het goed regelen van je pensioen en bemiddeling bij de financiële afwikkeling van een echtscheiding. “Begeleiding bij de aankoop van een woning of het afsluiten van een hypotheek of verzekering vergt meestal een intensief traject, waarin we vier tot zes weken met elkaar optrekken. Maar tegen die tijd ken ik je financiële positie en mogelijkheden goed genoeg om je ook gericht te kunnen adviseren op andere gebieden.”

Terug naar de basis

Alberto Berruezo – Rotterdammer van geboorte, maar zoals zijn naam al doet vermoeden, met Spaanse ’roots’ – is al sinds 1995 werkzaam in de financiële sector en sinds 1997 als financieel adviseur. “Bij grote banken en hypotheekkantoren, maar het najagen van een carrière in de financiële wereld heeft bij mij nooit op nummer één gestaan”, blikt hij terug. “Vandaar dat ik enkele jaren geleden heel bewust de keuze heb gemaakt om terug te keren naar de basis van mijn werk: mensen concreet adviseren en hen aan de best passende hypotheek of verzekering helpen. Met resultaten die zowel voor de klant als voor mij voldoening geven.”

Naast een voltooide HEAO-opleiding management, economie en recht is Alberto sinds 2001 erkend hypotheekadviseur en sinds 2008 ook gecertificeerd financieel planner. Hij staat in de registers van de SEH en FFP. Bij de Rabobank was hij 12 jaar Private banker met een eigen klantenportefeuille, waarbij hij alle financiële zaken voor zijn klanten regelde; van hypotheek tot pensioenadvies. In 2017 startte hij zijn eigen advieskantoor, aanvankelijk onder de vlag van Finzie, maar sinds oktober 2020 volledig zelfstandig, met zijn eigen advieskantoor: AB Financieel Advies in Rotterdam.

“Je zou kunnen zeggen dat ik door mijn voorgeschiedenis overgekwalificeerd ben”, zegt hij. “Maar juist die brede ervaring en achtergrondkennis maakt mij erg geschikt voor mijn huidige werk. Ik kan goed de voordelen en de risico’s van elke optie inschatten, waardoor mijn adviezen deskundig en betrouwbaar zijn. Ik merk dat ook aan de reacties van mijn klanten: ze laten het niet bij één deelaspect, maar komen terug voor andere financiële adviezen. En via hun aanbevelingen weten ook de meeste van  mijn  nieuwe klanten mij te vinden. Uiteindelijk is dat de beste en eerlijkste vorm van reclame.”

AB Financieel Advies
Alberto Berruezo
T 06 127 80 367
info@abfinancieeladvies.nl
www.abfinancieeladvies.nl