Wandgrimeurs

Specialisten

Financial Consultancy Holland: one-stop shop voor al uw financiële vraagstukken

“Bij Financial Consultancy Holland willen we een langdurige vertrouwensrelatie opbouwen met onze klanten. We willen samen met hen investeren in hun toekomst. Het eerste contact ontstaat meestal bij een oriëntatie, aankoop van een woning en/of de hypotheekaanvraag. Maar aansluitend kunnen we oplossingen bieden voor al uw financiële uitdagingen en vraagstukken.”

Dat zegt Ramon Hakimi & Milad Talebi Pour, de ondernemers achter Financial Consultancy Holland (FCH). Dit bedrijf richtte zijn dienstverlening in eerste instantie op expats, vakmensen die door Nederlandse bedrijven werden gevraagd om vanwege hun specialistische kennis en expertise hier te komen werken, en doorgaans ook wonen.

“Expats zijn mensen die uit alle delen van de wereld worden uitgenodigd vanwege hun specialistische kennis op een bepaald vakgebied, zoals de ICT of de medische wereld. Doorgaans gaat het om medewerkers van internationale organisaties. Expats zijn vaak goed op de hoogte wat betreft de materie. Alsnog zijn er grote verschillen in wettelijke en financiële regelgeving, maar ook in cultuur en gewoonten.”

Financial Consultancy Holland begeleidt deze expats bij hun eerste stappen op weg naar huisvesting en een gezonde financiële toekomst. “Deze achtergrond heeft als voordeel dat we uitstekend thuis zijn in de Engelse taal en dat we goed op de hoogte zijn van internationale regelgeving op financieel gebied”, aldus Ramon Hakimi.

Allround financieel adviseur

Hoewel financiële dienstverlening aan expats nog steeds een belangrijk deel vormt van de activiteiten, heeft FCH heeft zich vanuit deze startpositie ontwikkeld tot een allround financieel adviseur die ook voor Nederlandse ingezetenen veel kan betekenen. “Omdat je voor expats vaak in korte tijd veel moet regelen, zijn we gewend om snel en efficiënt aan de slag te gaan. We hechten veel waarde aan persoonlijk klantcontact, maar zien ook dat veel communicatie, zoals korte vragen en antwoorden, heel goed via digitale communicatiekanalen kunnen verlopen. Daardoor kunnen we ook 24-uurs service bieden. We zijn indien nodig altijd bereikbaar via de app of telefonisch.”

Ook in het persoonlijke contact zijn de adviseurs van Financial Consultancy Holland flexibel. “Een gesprek kan bij ons op kantoor, bij u thuis of op een praktische, in overleg af te spreken locatie plaatsvinden”, aldus Milad Talebi Pour. “We vinden het belangrijk dat we, zeker aan het begin en aan het einde van een traject, goede indringende gesprekken kunnen voeren waarbij we elkaar in de ogen kunnen kijken.”

One-stop shop

Financial Consultancy Holland wil een one-stop shop zijn voor alle financiële uitdagingen en vraagstukken. “U kunt als klant het volledige scala aan financiële diensten aan ons toevertrouwen”, zegt Milad. “Daarbij zijn we proactief. We beantwoorden uw vragen, geven advies, denken mee en kijken vooruit, ook als het gaat om ontwikkelingen die u misschien zelf nog niet voorziet. We houden onze vakkennis op peil door recente vakliteratuur, cursussen en bijscholing.”

Ramon en Milad zijn beiden financieel adviseur en beschikken over ruime ervaring in de financiële sector. Ramon zelf heeft ruim tien jaar ervaring in de bancaire wereld; hij werkte voor enkele grootbanken. “Toch voelde ik me daar te veel een radertje in een veel groter geheel”, zegt hij over zijn drijfveer om een eigen bedrijf te starten. “Als zelfstandig ondernemer kan ik me meer toeleggen op de rol van relatiemanager. Vanuit deze achtergrondkennis en onze eigen ervaring zoeken we in samenspraak naar de beste oplossing voor uw financiële uitdagingen en vraagstukken.”

Begeleiding

Financial Consultancy Holland zoekt bij een hypotheekaanvraag altijd naar de beste oplossing, die precies past bij de huidige en (voorzienbare) toekomstige situatie van de klant. “We begeleiden u bij alle stappen van de aanvraag: oriëntatie en budget, het starten van de hypotheekaanvraag, de notariële overdracht en tot slot nazorg en verzekeringen.” De website van FCH biedt ook een tool om uw maximale hypotheek te berekenen.

Vanuit een opgebouwde persoonlijke relatie kan FCH u ook informeren over zaken als verzekeringen en kredieten. “Maar ook beantwoorden we actuele vragen, bijvoorbeeld over het eventueel oversluiten van uw hypotheek, of de vraag wat u maandelijks opzij moet zetten als u uw droomwoning wilt kopen.” Elk advies is volstrekt onafhankelijk, want FCH heeft contacten met vrijwel elke bank of verzekeraar, zonder gebonden te zijn aan één of meerdere geldschieters. “Daardoor staan uw belang en uw wensen voorop en kunnen we altijd zoeken naar de beste financiële oplossing voor elk vraagstuk. Wij nemen desgewenst het gehele adviestraject uit handen, zodat u zich volledig kunt concentreren op andere zaken die u belangrijk vindt.”

Financial Consultancy Holland
Weena Zuid 130, 3012 NC Rotterdam
Boompjes 40, 3011 XB Amsterdam
T 010 321 6188
www.financialconsultancyholland.com