Specialisten

Flow LAB: Laat je inspireren door 2000 vierkante meter Scandinavisch design


Heb je een voorkeur voor Scandinavisch design en wil je je laten inspireren door de mogelijkheden op dit gebied? De showroom van Flow LAB in Rotterdam biedt niet minder dan 2000 vierkante meter aan stijlkamers en leefopstellingen. Ze combineren het mooiste van Fritz Hansen, het beste van Muuto en het leukste van Gubi, om maar enkele kwaliteitsmerken te noemen. En raak je overweldigd door de keuzemogelijkheden, dan kun je altijd aanschuiven bij een van de interior designers van Flow voor een gedegen interieuradvies.

“Als je toe bent aan veranderingen in je interieur of – bijvoorbeeld vanwege een verhuizing – denkt aan iets geheel nieuws, kun je je natuurlijk uitgebreid oriënteren op het internet, met name op Pinterest en andere sociale media”, weet eigenaar Manon van Splunteren van Flow. “En veel mensen doen dat ook. Maar we merken keer op keer dat een echte showroom een grote meerwaarde heeft ten opzichte van ‘couchsurfen’. Je vindt veel items bij elkaar, zodat je kunt zien hoe ze zich tot elkaar verhouden. Ook kun je zelf, in overleg met onze interior designers, spullen combineren. Daarnaast kun je volop uitproberen en voelen. Zo kun je vaststellen of de zitbank waar je je oog op hebt laten vallen in de praktijk écht zo lekker zit of dat er toch betere alternatieven voorhanden zijn. En tot slot kunnen onze stijlkamers je inspireren tot nieuwe ideeën, waarvan je ter plekke meteen een indruk kunt krijgen.”

Adviesgesprek

Maar zij erkent: de showroom van Flow is niet hetzelfde als je huiskamer. “Wat bij ons prima combineert, kan bij je thuis een heel ander effect teweegbrengen. Daarom is een adviesgesprek met een van onze designers altijd aan te raden. Zo kun je hun talent, hun ‘creative touch’, voor jou laten werken. Omdat ze de collecties van alle merken door en door kennen, maar vooral omdat ze snappen wat nodig is om het ideale plaatje dat jij in je hoofd hebt, in je huis te krijgen. Want we willen samen met jou toewerken naar een persoonlijk Scandinavisch interieur, dat helemaal bij jou past.”

Een adviesgesprek kent meerdere mogelijkheden. Kom eerst even je ogen uitkijken in de grote showroom en schuif aan bij een van de interior designers die je verder op weg helpt om je eigen ideeën verder vorm te geven in een gesprek van één tot anderhalf uur. De tweede optie is een uitgebreider adviestraject, waarbij een doordacht interieurplan wordt uitgewerkt met moodboards en eventueel een 3D-visualisatie. Hiervoor komt de designer doorgaans ook bij je thuis langs.

Tijdloze designs

De showroom van Flow LAB biedt een uitgebreid overzicht van veel bekende, vooral Scandinavische merken. De collectie omvat ook enkele Nederlandse merknamen, zoals Pastoe, Montis, Gelderland en Studio Henk, waarvan de ontwerpen aansluiten op de Scandinavische uitstraling van Flow. “We selecteren onze labels op basis van een herkenbare stijl, meestal in het hogere segment, rond kenmerken als natuurlijke materialen, lichte kleuren en duurzame kwaliteit”, aldus Manon van Splunteren. “Het zijn tijdloze designs die niet verouderen, maar actueel blijven. Daardoor kun je er dus extra lang van genieten. Natuurlijk houden we ook de laatste trends in de gaten. Maar omdat deze stijl op zichzelf vrij tijdloos is, laten we de trends niet domineren. We voegen er op een subtiele manier elementen van toe.”

Hierdoor is Flow LAB bij uitstek het adres voor ‘one stop shopping’: doordat Flow samenwerkt met professionele leveranciers kan je interieurplan worden aangevuld met stoffen, behang, verfkleuren, houten- en betonvloeren en zelfs stalen deuren. En natuurlijk ook maatwerk interieurbouw. Je kunt gebruikmaken van de showroom en alle extra’s. Een laatste pluspunt: je bestelling wordt door eigen personeel van Flow bezorgd, uitgepakt en gemonteerd. En zij gaan pas naar huis als je helemaal tevreden bent.

Flow LAB
Vlaardingweg 85, 3044 CJ Rotterdam
T 010 – 285 08 14
www.flowrotterdam.nl
info@flowrotterdam.nl