Specialisten

Ontwerpen van Het Interieur Recept zijn altijd sfeervol en op maat gemaakt

Ben je toe aan een grote verbouwing van je woning? Is het tijd voor een complete make-over complete verandering van het interieur? Of betrek je binnen afzienbare tijd een nieuwbouwwoning of een zelf te bouwen woning op een aangekocht kavel? Als je hulp nodig hebt om je huis om te toveren tot een sfeervolle eigen plek waar je heerlijk kunt wonen en leven, is Het Interieur Recept je ideale partner.

Het Interieur Recept

Want met haar eigen ontwerpstudio helpt Claudia Fortuin je graag om jouw specifieke woon- en interieurwensen te realiseren. “Het ultieme recept voor een sfeervol eigen huis bestaat niet”, weet zij uit ervaring. “Want jouw recept is altijd uniek. Maar samen kunnen we wél toewerken naar een volstrekt eigen ontwerp, dat helemaal aansluit bij jouw stijl, smaak en behoeften.”

Allereerst moet de basis goed en functioneel zijn, stelt Claudia. “Daarom is het belangrijk dat je me vroegtijdig bij je plannen betrekt. Zeker bij nieuwbouwwoningen kan dat soms zelfs al op de tekentafel. In dat stadium kunnen we mogelijk nog wanden en deuren verplaatsen en evt extra lichtpunten plaatsen. Zo kunnen we het ideale formaat van elke ruimte bepalen die aansluit bij je wensen en behoeftes.”
Ook een goed lichtplan is zeer bepalend voor de uitstraling van een ingerichte ruimte, weet Claudia als geen ander. “Ik word blij van daglicht dat op de juiste manier naar binnen valt, maar ook van goed geplaatst en functioneel sfeerlicht. Mensen denken vaak dat gedimd licht bijdraagt aan stemming en sfeer, maar je moet ook kijken naar wat functioneel is. Verder kun je spelen met schaduwen en de verlichting aanpassen aan het dagritme. Ook mooie wanden en architectonische elementen kun je er mee benadrukken.”

Groot dromen

Kenmerkend voor Het Interieur Recept is dat Claudia zich verdiept in jouw woonwensen. “Eer zal altijd wel íets van mijn voorkeuren doorschemeren in het eindresultaat – ik houd zelf veel van Scandinavisch/Japandi of naturel warm minimalistisch, maar het gaat niet om mijn plaatje, maar om dat van de bewoners. Ik inventariseer je wensen en bekijk de mogelijkheden van de woning  op basis van het kennismakingsgesprek bij je thuis. Voorafgaand laat ik je eerst een vragenlijst invullen, waarin je je dromen en wensen kunt verwoorden. En je mag van mij best groot dromen, ook als je budget beperkt is. Naderhand kunnen we altijd kijken wat wel en niet haalbaar is. Want ‘kan niet’, dat kan niet bij mij. Met een slimme, praktische en creatieve aanpak is voor elk inrichtingsprobleem wel een (maatwerk) oplossing te bedenken. Dat is de belangrijkste reden waarom mensen een interieuradviseur inschakelen: ik voeg iets toe waar ze zelf niet aan gedacht zouden hebben.”

Verschillende ingrediënten

Je kan bij Het Interieur Recept kiezen uit verschillende ingrediënten afhankelijk van de grootte van het gewenste advies:
Een interieurontwerp Totaal of Extra Totaal (van een schetsfase naar een definitief ontwerp, met o.a. uitgewerkt met diverse 2D of 3D-tekeningen, stijl-moodboards, plannen voor licht, kleuren en materialen en meubelen. Jouw droominterieur of woning compleet gevisualiseerd in tekeningen en stalen zodat je direct aan de slag kan.

Maar ook alleen indelingsschetsen of een lichtplan behoort tot de mogelijkheden. Interieur Styling na de verbouwing of het “Turn-Key” inrichten en opleveren van je woning is ook een optie. Natuurlijk kosten experts geld maar ze kunnen je ook ontzorgen of behoeden voor verkeerde keuzes, wat uiteindelijk geld bespaart of tijd en stress vermindert. Tijdens het kennismakingsgesprek kan je aangeven waar je behoefte aan hebt, aan de hand van deze informatie zal een offerte worden gemaakt van de kosten voor het ontwerp.

Functioneel en creatief

Claudia heeft jarenlange ervaring en passie in het realiseren van woon- en interieurwensen. Na haar interieurontwerp opleiding in Rotterdam, overwoog ze de Kunstacademie. “Maar dat vond ik uiteindelijk toch iets te zweverig. Mijn vader is timmerman geweest en in ben opgegroeid tussen de houtkrullen. Ik ben heel praktisch ingesteld en ken dus ook de werking en de voor- en nadelen van bepaalde materialen.”

Ze werkte jarenlang als ontwerper in een grote woonwinke en klom op tot specialistische functies tot ze tweeëneenhalf jaar geleden besloot voor zichzelf te beginnen. “Ik vind het geweldig om samen met opdrachtgevers toe te werken naar een mooi eindresultaat: een sfeervol eigentijds of juist tijdloos interieur. Een goede basis vul je aan met creatieve, maar ook praktische en functionele maatwerkoplossingen. Door de juiste toevoeging van kleur, stijl en esthetiek komen we tot een persoonlijk en onderscheidend interieur dat helemaal bij je past.”


Het Interieur Recept
Claudia Fortuin, T 06 2380 4458
interieurrecept@gmail.com
www.hetinterieurrecept.com