SEO bureau

Specialisten


Interieurontwerper Joey Booy creëert unieke woonsfeer met handgemaakte meubels

Interieurontwerper Joey Booy doet het anders dan de meeste van zijn collega’s. Zijn bedrijf is gespecialiseerd in interieurs met een bijzondere uitstraling, met unieke, handgemaakte meubels. Die worden op maat gemaakt in het eigen atelier, helemaal afgestemd op de specifieke wensen van de klant.

‘Bourgondisch industrieel’. Zo omschrijft hij de stijl van een specifiek Joey Booy-interieur. “Industriële ontwerpen waarin je Bourgondisch kunt leven”, legt hij uit. “Banken waar je met een grote groep op kunt zitten en relaxen, meubelen die bijdragen aan een gezellige, ontspannen sfeer. Ik combineer het vrije leven met industriële vormen. Tijdloos, artisanaal en deugdelijk.” Een typisch Joey Booy-interieur is te herkennen aan een aantal specifieke accenten, een ruimtelijke opzet met grote meubels en stijlvolle natuurlijke decoratie. Hij maakt veel gebruik van hout, glas en staal, maar ook andere materialen zijn denkbaar.

Joey Booy heeft in Oosterhout een eigen showroom die een goed beeld geeft van de meubels op maat, de designverlichting en de interieurstijlen die hij nastreeft. Maar de aanblik van de showroom verandert nogal eens. “Want zodra de meubelen verkocht zijn, maken we weer andere”, legt hij uit. “De showroom geeft een indruk van onze eigen lijn, waardoor bezoekers zich kunnen laten inspireren. Maar kenmerkend voor onze aanpak is dat we weinig tot geen voorraad hebben. We adviseren dus nooit op basis van de voorraad van onze eigen ontwerpen, van meubels die we ‘toevallig’ hebben staan. We komen altijd tot een vernieuwend advies, omdat wij alle meubels nieuw op maat maken, helemaal toegespitst op de wensen van de klant en op de betreffende woning. Als u in de showroom een mooie tafel van drie meter of een bank van 2,80 meter ziet staan, kan ik datzelfde ontwerp in aangepaste maten produceren en leveren. U hebt dus altijd unieke meubelen, die u niet ergens anders zult aantreffen.”
Hij benadrukt dat dat niet per se duur hoeft te zijn. “Ook binnen een bescheiden budget kunnen we zoeken naar mogelijkheden voor een ontwerp dat helemaal past bij u en uw woning.”

Houtwerkplaats

Joey Booy Interieurontwerpers beschikt over een eigen houtwerkplaats, waar alle soorten meubels, zoals tafels, stoelen, kasten en bedden, op maat gemaakt kunnen worden van diverse kwalitatief hoogwaardige houtsoorten. Showroom en werkplaats kunnen tevens als inspiratiebron dienen om te ontdekken welke stijl en houtsoort het beste past bij uw interieur. Ook stalen deuren kunnen op maat gemaakt worden bij Joey Booy.

“U kunt bij ons ook voor deelprojecten kiezen, maar het liefst komen we in samenspraak met de klant tot een totaalconcept”, zegt Joey Booy. “We streven echt naar interieurs met een heel eigen sfeer, waarin alles op elkaar afgestemd is. Zeker bij nieuwbouwwoningen is dat een grote uitdaging, omdat je vanuit het nulpunt begint.”
De kennismaking begint met een kosteloos oriënterend gesprek. “Telefonisch, via een videoverbinding of in onze showroom, om af te tasten wat we voor elkaar kunnen betekenen. Als we met elkaar verder willen, neem ik de tijd om bij de klanten thuis langs te komen. We overleggen dan over bijvoorbeeld de stijlen die u mooi vindt, te gebruiken materialen en de verhoudingen van de meubels. Op basis daarvan maak ik een interieurontwerp dat ik uitwerk in een 3D-interieurplan, een verlichtingsplan en een kleuradvies. Zo kunt u zien hoe alle ruimtes samen kunnen werken en het interieurontwerp wordt aangepast op de functies van de ruimtes. De kosten van dit ontwerp krijgt u terug zodra u opdracht geeft om de gekozen meubels daadwerkelijk te laten maken.”

3D interieurplan

Deze 3D-visualisatie geeft een goed en realistisch beeld van het nieuwe interieur. Bovendien kunnen hierin aanpassingen worden doorgevoerd, zoals het verplaatsen van meubels of het spelen met verschillende kleuren. In de visualisatie is dan meteen te zien wat voor effect dit heeft op het totaalplaatje.

Dit laatste is vooral ook bij nieuwbouwwoningen heel praktisch. “Het is heel nuttig om, voordat u begint met inrichten, vooraf eerst een interieurplan te maken”, aldus Joey Booy. “Dit helpt bij het zoeken naar de juiste stijl en sfeer, waarna u vervolgens keuzes kunt maken op het gebied van kleuren, designverlichting en meubels. Mensen weten vrij goed wat ze mooi vinden, maar vinden het vaak lastig om alle losse elementen samen te voegen tot een geheel. Een interieurplan helpt enorm om dit te visualiseren.”

Kenmerkend voor Joey Booy is dat hij de puntjes op de i zet. “Als het interieurontwerp daadwerkelijk is uitgevoerd, kunnen we het – als de klant dat wil – nog komen afstylen. We brengen dan de ‘finishing touch’ aan, zetten alle elementen op de juiste plaats en zorgen voor een afgerond totaalplaatje. We vinden het een uitdaging om bij elke woonwens te komen tot een mooie oplossing. We doen dit graag en met gedrevenheid. We zijn bereid om ons extra in te spannen voor een ontwerp waarmee onze klanten het doel bereiken dat ze voor ogen hebben.”

Meer weten over wat Joey Booy Interieurontwerper voor u kan betekenen? Maak via de website een afspraak voor een oriënterend gesprek.


 
Joey Booy interieurontwerper
Kanaalstraat 34, 4905 BJ Oosterhout
Tel. 0637438684
info@joeybooy.com
www.joeybooy.com

 

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.