energie vergelijken

Specialisten

Vrolijk jouw interieur op met een scherp advies

Je herkent het vast wel: je staat in voor de kleurenwaaier in de bouwmarkt en besluit toch weer om RAL 9010 mee te nemen. Erg zonde, want juist met kleur kun je zoveel meer! Rebecca Scherpenisse is eigenaresse van Scherp Interieur. Zij geeft interieuradvies en helpt mensen met opruimen. “Kleur doet heel veel voor je. Van kleur word je blij of juist rustig.” Rebecca heeft een beetje een niche gezocht, en dat is vooral: kleur aanbrengen in huis. “Ik hou zelf heel erg van kleur. Ik ben er altijd al mee bezig geweest. Ik trek ook de mensen aan die heel erg van kleur houden.” Dit is ook goed te zien op haar website en haar projecten: ze werkt veel met prachtige kleurencombinaties.

Verrassende combinatie

Rebecca vertelt dat veel wit vaak niet een juiste keuze is. “Wanneer je het rustig wilt houden, is wit niet een goede kleur. Je kunt dan beter met wat zachte kleuren werken. Voor veel mensen is het moeilijk om goede combinaties te vinden. Ze durven dan net niet,” vertelt Rebecca. Juist door dan een stylist in de arm te nemen, kun je verrast worden met een mooie combinatie die toch rust uitstraalt. “Met het verven van één muur, creëer je net niet dat effect wat je éigenlijk wilt. Maar, één muur is eigenlijk juist drukker. Wanneer daar omheen ook wat mooie bijpassende kleuren zijn te vinden, wordt het juist een geheel.”

Weerspiegeling persoonlijkheid

Een van de eerste vragen die Rebecca stelt wanneer ze een advies uitbrengt, is: hoe wil jij je voelen in huis? “Ik wil de persoon heel goed leren kennen. Ik luister zo goed mogelijk zodat ik ontdek wat ze willen. Dan kan ik er een passend interieur bij ontwerpen.” Zo weet Rebecca een goede weerspiegeling te maken van de bewoner en het gevoel van thuis voor die persoon in de woning te leggen. “Het is de bedoeling dat de opdrachtgever zegt: “Ja, wow, zo had ik het in mijn hoofd!” Het is aan mij om te ontdekken hoe de persoon het in gedachten heeft.”

Scherpe prijzen

Juist voor mensen die zelf wel weten wat ze mooi vinden, heeft Rebecca een adviespakket voor €200. “Vanaf 200 euro kan ik al met de persoon meedenken. Dan kom ik bij iemand thuis. We bespreken alle issues en de kleurenkeuzes. Het is ideaal voor mensen die moeite hebben met combinaties, wat waar moet staan en welke kleur het moet hebben. Ik vraag altijd naar mensen hun budget. Ik kan alles adviseren, maar het is aan de mensen wat ze eraan uit willen geven.”

Scherp Interieur
Katendrechtsestraat 15, Rotterdam
+31 6 520 653 02
www.scherpinterieur.nl