Lokaal nieuws woensdag 19 december 2018

Sportcomplex Olympia nieuwe buren Feyenoord

Waar voetbalclub Feyenoord voorheen op Varkenoord in Rotterdam trainde, is nu met de opening van sportcomplex Olympia plaatsgemaakt voor het amateurvoetbal. Het complex werd onlangs geopend en vormt de thuisbasis voor voetbal-, hockey- en atletiekverenigingen.

Feyenoord blijft dicht bij huis

Het terrein van sportcomplex Olympia ligt naast De Kuip en is onderdeel van de nieuwe wijk Stadionpark in Rotterdam Zuid. Meerdere sportclubs zoals voetbalverenging FC IJsselmonde, hockeyclub HC Feijenoord en Rotterdam Atletiek spelen op het sportcomplex. Hiervoor heeft Feyenoord zijn trainingsvelden opgegeven en zal zich deze zomer op een terrein naast Olympia vestigen. Zo krijgen de amateurclubs binnenkort een voormalig landskampioen als buurman.

Futuristische architectuur

De architectuur van het clubverzamelgebouw is zeer opvallend en oogt futuristisch. Het heeft de vorm van een recht prisma en staat tussen de sportvelden. De zijkant van het gebouw is deels begroeid met gras, hierdoor lijkt het alsof het complex op een terp is gebouwd. De tribunes voor het publiek zijn tevens bovenop de schuine daken gerealiseerd. Eronder zitten de vergaderruimtes en kantines voor de verschillende sportverenigingen. De kleedkamers en bergruimtes bevinden zich op de begane grond en zijn voor gezamenlijk gebruik.

Friese Betsema Groep voor Rotterdam

Voor de bouw van het unieke complex is het Friese bedrijf Betsema Groep ingeschakeld. Het familiebedrijf bouwt al sinds 1965 en is op alle vlakken in de bouw actief. Kernactiviteiten van Betsema Groep zijn Bouw & Ontwikkeling, Onderaanneming en Hefsteigers. “Het is een enorme eer om als Friese onderneming ons steentje bij te hebben kunnen dragen aan de totstandkoming van dit complex in dé sportstad van Nederland,’’ aldus Jaap Betsema, eigenaar van Betsema Groep. Volgens de gemeente Rotterdam moet het multifunctionele sportcomplex mensen motiveren meer te gaan sporten en bewegen. Stadionpark, waar Olympia is gevestigd, moet het kloppende hart van Rotterdam worden, waar wonen, beleven en sporten samenkomen.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Rotterdam.

Aanmelden