Lokaal nieuws woensdag 16 januari 2019

Vlot parkeren in Rotterdam

Vlot en parkeren in één zin? Dat is niet altijd vanzelfsprekend, zeker niet in een metropool als Rotterdam. Bij parkeren denk jij eerder aan oneindige zoektochten, krampachtig kleine plekjes en volle parkeergarages. Met de volgende tips maken we eindelijk een einde aan je frustraties.

Parkeer buiten het centrum

In het centrum van Rotterdam zijn de meeste plaatsen goed bereikbaar met het openbaar vervoer of een ov-fiets. Dus waarom zou je op een dure parkeerplaats in het centrum gaan staan, als er talloze goedkope plekken zijn vlak buiten het centrum? Als je in de buurt van een trein- of tramstation parkeert, ben je met de fiets, tram of trein zo op je bestemming. Dat is niet enkel een stuk goedkoper, maar ook nog eens milieuvriendelijk!

Parkeerplaats reserveren

Nu we het er toch over hebben, is het goed stil te staan bij het belang van een goede voorbereiding. Veel mensen weten namelijk niet dat je de meeste parkeerplaatsen gewoon op voorhand kan reserveren, zodat je niet op het laatste moment moet stressen omdat anderen je voor waren.

Smartcard

Als je vaak gebruik maakt van parkeergarages, is het tijd om een smartcard van Q-park aan te schaffen. Zo verlies je nooit meer onnodig tijd aan betaalautomaten die net niet doen wat je wilt. Je checkt in en uit met je Smartcard en krijgt aan het einde van de maand de rekening toegestuurd.

Parkeren tijdens evenementen

Ga je naar de Swan Market, het Metropolis Festival of een van de vele anderen evenementen in Rotterdam? Vergeet dan niet de website van het evenement te checken voor je een ticket koopt, vaak kan je een goedkope parkeerplaats op de koop toe krijgen. De parkeergarages van Q-park zijn ook nog eens 24/7 geopend, zodat je tot in de vroege uurtjes door kan gaan. Lees hier meer over parkeren in Rotterdam.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Rotterdam.

Aanmelden