Lokaal nieuws vrijdag 19 juli 2019

Keuken ideeën: 5 keer de zomertrends van 2019

Vroeger was de keuken vaak een aparte ruimte in huis waar alleen werd gekookt. Tegenwoordig zijn de leefkeukens niet meer weg te denken in onze interieurs. Van een kopje koffie in de ochtend tot gezellig borrelen met vrienden in de avond, de keuken is een belangrijke ruimte geworden in huis. Het is dan ook belangrijk dat deze gezellig, sfeervolle raamdecoratie heeft en opgeruimd is. Maar wat zijn de trends van deze zomer? Wij hebben de zomertrends voor de keuken voor je op een rijtje gezet.

Trend 1: de keuken wordt een leefruimte

Waar de keuken jaren geleden alleen maar diende om te kunnen koken, wordt de keuken inmiddels een echte leefruimte. Tegenwoordig wordt de keuken steeds vaker betrokken bij de woonkamer, waardoor er een groot geheel ontstaat. Hierdoor is er meer contact tussen de ruimtes en wordt het bereiden van het eten en het dineren aan tafel veel gezelliger. Ook is de keuken hierdoor makkelijker bereikbaar vanuit de tuin, ideaal voor de lange zomeravonden.

Trend 2: heel veel licht

Omdat de keuken nu steeds meer een onderdeel wordt van de woonkamer, is ook de lichtinval van belang. Voldoende lichtinval maakt de keuken sfeervoller en opener. Het is daarbij wel fijn om ’s avonds juist de keuken van buiten te kunnen afsluiten voor voldoende privacy. Kies bijvoorbeeld voor mooie houten jaloezieën op maat voor je keukenramen. Deze zijn ontzettend sfeervol en bieden voldoende lichtinval en privacy. Koop jouw houten jaloezieën online. Zo kun jij deze zomer ongestoord heerlijke zomerse gerechten klaarmaken in de keuken.

Trend 3: ga voor kleur

De standaard witte keukens hebben plaatsgemaakt voor kleur. Zo zijn keukens verkrijgbaar in kleuren als blauw, groen, koper en geel. Het kiezen voor een gekleurde keuken is misschien een beetje gewaagd, maar dit kan prachtig staan in jouw interieur. Daarnaast passen deze kleuren natuurlijk helemaal bij de zomerse sferen.

Trend 4: betegelde muurtjes

Wat een onwijs leuke trend is, is het betegelen van de wandjes achter de keuken. Hierbij worden tegeltjes toegepast in verschillende vormen en patronen. Denk hierbij aan een mooie visgraat muur met smalle rechthoekige tegeltjes, of een mooie mozaïek muur met allemaal kleine verschillende tegeltjes. Kies een patroon of kleurcombinatie die jij mooi vindt. Houd je van reizen? Kies dan voor een mooi buitenlands patroon. Zo haal je het buitenland en de zomer in jouw keuken.

Trend 5: gemak in de keuken

De technologie ontwikkeld zich steeds verder. We zien steeds vaker dat apparatuur in de woning met een app of spraak gestuurd bediend kan worden. Je kunt bijvoorbeeld met een druk in de app je oven voorverwarmen of een kopje koffie zetten.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Rotterdam.

Aanmelden