Lokaal nieuws woensdag 24 juli 2019

Een nieuwbouwwoning in Rotterdam? Welke klussen doe je zelf en welke besteed je uit?

Heb jij een nieuwbouwwoning in Rotterdam laten bouwen? Dan zul je er enorm naar uitkijken als je woning klaar is en je erin kunt trekken. Hoewel de oplevering van een nieuwbouwwoning altijd het leukste moment is, kun je nog niet rustig achterover hangen om van je nieuwe huis te genieten. Sterker nog, nu begint het pas voor jou! Kon jij het bouwen van je huis nog overlaten aan bouwvakkers, eenmaal gereed, zul jij zelf je huis van binnen klaar voor bewoning moeten maken. Misschien ben je zelf wel heel handig en kun je zelf heel veel, er zullen ook altijd werkzaamheden zijn die je het beste aan een vakman kunt overlaten. Welke klussen kun je zelf heel goed doen en welke klussen zijn het beste om uit te besteden?

Een casco nieuwbouwwoning in Rotterdam of juist niet?
Welke werkzaamheden je zelf nog moet uitvoeren is afhankelijk van welk soort nieuwbouwwoning je gekozen hebt. In veel gevallen zal er gekozen worden voor een casco woning. Dit houdt in dat de je de dragende constructie en de buitenzijde van de woning laat bouwen, terwijl de binnenkant van de woning helemaal door jezelf klaargemaakt moet worden. Dit is meestal de goedkoopste optie als je een nieuwbouwwoning laat bouwen. Je kunt natuurlijk ook voor een uitgebreidere optie kiezen en bijvoorbeeld de keuken en badkamer ook laten plaatsen. Een nadeel hiervan is dat je dan vaak gebonden bent aan een standaard inrichting. Het feit dat je zelf je indeling, materiaal en stijl van je inrichting kunt kiezen, maakt een casco woning erg interessant.

Keuken en badkamer
Als je de keuken en de badkamer nog moet plaatsen in je Rotterdamse nieuwbouwwoning, dan kom je voor de keuze te staan of je dit zelf doet of laat doen. Voor degenen die handig zijn zal dit geen moeilijke keuze zijn en draaien hun hand niet om voor het plaatsen van de keuken en het sanitair in de badkamer. Zelfs als je niet zo heel handig bent, zul je verrast zijn, waartoe jezelf nog in staat bent. Soms kun je bij het bestellen van je keuken en badkamer gebruikmaken van de service van de verkopende partij die de keuken en badkamer voor jou plaatsen. Wil je geen enkel risico lopen en zeker weten dat alles goed aangesloten wordt? Huur dan een klusjesman Rotterdam in om je keuken of badkamer te plaatsen. Maar ook als je keuken geplaatst wordt, bijvoorbeeld kranen zijn hier niet altijd bij inbegrepen. Je kunt in dit geval een loodgieter uit Rotterdam laten komen die je keukenkraan vakkundig aansluit.

De vloer
Of je een vloer zelf kunt leggen, hangt helemaal af van welk soort vloer je gekozen hebt. Een moderne gietvloer of een massief houten vloer zijn best wel specialistische vloeren die je niet zelf kunt leggen. Deze vloeren kun je het beste uitbesteden aan een klusjesman uit Rotterdam. Een laminaatvloer, tapijtvloer en eventueel plavuizen zijn typische vloeren die je met een beetje handigheid best zelf kunt leggen.

Centrale verwarming
Heb je een casco nieuwbouwwoning in Rotterdam, dan zal er nog geen centrale verwarming liggen. Centrale verwarming, met de cv-ketel als het hart van je centrale verwarming zijn uitermate belangrijke onderdelen in je huis. Leidingen en radiatoren moeten correct worden aangelegd om lekkages te voorkomen. Tevens moet centrale verwarming veilig genoeg zijn, om rookgassen in je huis te voorkomen. Laat deze klus daarom echt over aan een goede Rotterdamse loodgieter. Een loodgieter heeft hier verstand van, zodat je zeker weet dat je centrale verwarming goed werkt en veilig te gebruiken is.

Inrichting
Onder het inrichten van de woning vallen heel veel werkzaamheden. Dit is een typische klus die je heel goed zelf kunt uitvoeren of anders vind je altijd wel hulp in je familie- of vriendenkring. Het gaat hierbij om het schilderen of behangen van plafonds, muren en deuren, het ophangen van verlichting en ruimtes dusdanig afwerken dat je meubels kunt plaatsen. Mocht je ondanks dat dit redelijk eenvoudige klussen zijn, dit niet zelf willen, dan zijn er genoeg experts te vinden die dit voor je kunnen uitvoeren. Maar houd er dan wel rekening mee dat dit het inrichten van je woning een stuk duurder zal maken.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Rotterdam.

Aanmelden