Lokaal nieuws woensdag 06 november 2019

Vergeet het kleinste kamertje van jouw nieuwe huis niet

Elke dag zul je een paar keer naar het kleinste kamertje van jouw nieuwe huis moeten gaan. Je doet de kleine en de grote boodschap er, terwijl je op hetzelfde moment jouw sociale media bijwerkt of gewoon even ontsnapt aan alle drukte. Dit gaat natuurlijk over het toilet, wat een belangrijke kamer is in een woning. Vaak wordt een toilet op een simpele en saaie manier ingericht, wat eigenlijk zonde is aangezien je er zoveel meer mee kunt doen.

Je moet bijvoorbeeld kiezen of je een staand toilet of een wandcloset wilt. Een staand toilet wordt over het algemeen als wat traditioneler en ouderwetser gezien, terwijl een wandcloset de toilet toch wel een modern jasje geeft. Zo een exemplaar moet natuurlijk aan de muur gehangen worden, het maakt dus geen enkel contact met de vloer. Hierdoor kun je een hangend toilet net wat gemakkelijker schoonmaken, terwijl het ook een luxe uitstraling heeft. Hiervoor moet je overigens wel een aansluiting laten maken. Je zou hiervoor een speciale toilet set aanschaffen. Zo een set is volledig compleet en bestaat uit een toiletpot, een wc-bril, een stortbak en een systeem waarmee je de toilet in de wand kunt bouwen. Bij het plaatsen van een toilet kunnen loodgieters of anders een klusjesman uit Rotterdam jou helpen, maar je kunt het eventueel ook zelf doen.

Het kleinste kamertje van jouw nieuwe huis bestaat natuurlijk niet alleen maar uit een wc. Je moet bij het ontwerpen namelijk ook gaan kijken naar de muren, die je zou kunnen betegelen. Je zou ook behang kunnen ophangen, maar dit is niet aan te raden. Tegens kun je namelijk een stuk makkelijk schoonmaken en afnemen met een doekje. Zodoende blijven ze er altijd mooi uitzien, wat bij behang niet het geval is. Je zult dus waarschijnlijk kiezen voor tegels, maar dan moet je alsnog wel gaan bepalen welke tegels je wilt plaatsen. Er zijn namelijk ontiegelijk veel opties wat betreft tegels voor in een badkamer of toilet. Je zult ook moeten bepalen of je de tegels door wilt laten lopen tot aan het plafond of dat je ze lager wilt stoppen. Dit is ook helemaal jouw eigen keuze en hangt dus af van jouw smaak en voorkeur.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Rotterdam.

Aanmelden