Lokaal nieuws woensdag 20 november 2019

Een keuken financieren? Hier moet je op letten!

Voor heel veel huishoudens is de keuken de plek waar het grootste deel van de tijd wordt doorgebracht. Vaak zelfs nog meer dan in de woonkamer. Zeker wanneer de keuken een fijne ruimte is. Toch komt het ook voor dat een keuken nodig aan vervanging toe is. In zo’n geval kan er een uitdaging ontstaan indien je niet genoeg geld op je rekening hebt staan om hier meteen mee te beginnen. Maar, niet getreurd. Er is nog een mogelijkheid, namelijk je keuken financieren! Je moet dan echter wel op een paar dingen letten. Welke dat zijn, dat lees je hieronder.

Geld lenen kost geld

Voor veel mensen is dit een gegeven, maar toch is het belangrijk om je hier goed bewust van te zijn. Een financiering is uiteindelijk altijd een lening. De bank of het bedrijf waar je het geld leent wil graag winst maken en zal daarom altijd rente vragen over het bedrag dat je leent. Dit is een klein percentage over het geleende bedrag dat uiteindelijk toch flink aantikt. Je bent dus meer geld kwijt dan je in eerste instantie hebt geleend en zult dit alles uiteindelijk terug moeten betalen. Houdt hier dus rekening mee en weet waar je aan begint.

Leen voldoende

Een ander belangrijk punt is dat je voldoende moet lenen. Uiteraard wil je niet meer lenen dan noodzakelijk is, maar toch moet je ook zeker niet te weinig lenen. Een verbouwing, bijvoorbeeld van de keuken, kent vaak ook tegenslagen. Wanneer die tegenslag duur uitvalt en je budget op is loop je het risico dat je de verbouwing niet af kunt maken. Zorg dus dat je het ruim neemt en voldoende geld hebt voor dergelijke onvoorziene omstandigheden!

Overweeg een doorlopend krediet

Naast een vast bedrag lenen is er ook de mogelijkheid om een doorlopend krediet te nemen. Je kunt dan tot aan een bepaald bedrag geld lenen, maar dat hoeft niet in één keer. Wanneer het dan duurder wordt kun je hierop terugvallen, maar wanneer je het niet nodig hebt heb je ook niet teveel geleend! Vaak ligt de rente bij een doorlopend krediet echter wel hoger.

Plan je verbouwing en ga aan de slag

Jouw nieuwe keuken financieren gaat vast helemaal lukken na het lezen van deze blog. Dan is het nu vooral tijd om een plan te maken en de handen uit de mouwen te steken. Veel succes!

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Rotterdam.

Aanmelden