Lokaal nieuws donderdag 24 december 2020

Handige verhuistips voor een nieuwbouwwoning

Verhuizen kan een hoop stress veroorzaken. Het is daarom belangrijk om je zo goed mogelijk voor te bereiden. Als je gaat verhuizen naar een nieuwbouwwoning, zijn er een aantal specifieke punten waar je rekening mee moet houden. Hieronder hebben we 5 handige verhuistips op een rij gezet.

1. Bekijk de nieuwbouwwoning kritisch bij de oplevering

Bij het opleveren van de nieuwbouwwoning kun je nog wat foutjes tegenkomen. Het is noodzakelijk om dit meteen door te geven, zodat het zo snel mogelijk opgelost kan worden. Check daarom alle stopcontacten, kranen, de afwerking etc. Let op: het is normaal dat een nieuwbouwwoning wordt opgeleverd zonder verlichting. Koop daarom tijdelijke verhuisfittingen als je op korte termijn licht nodig hebt.

2. Beveilig de leegstaande nieuwbouwwoning

Helaas komt het vaak voor dat er wordt ingebroken bij nieuwe leegstaande panden. Overweeg daarom om jouw nieuwbouwwoning meteen goed te beveiligen. Laat extra sloten plaatsen, breng beveiligingsstrips aan en hang eventueel (zichtbare) beveiligingscamera’s op.

3. Maak gebruik van een tijdelijke opslagruimte

Vaak is het niet nodig om alle spullen in één keer te verhuizen naar je nieuwe woning. Het kan er zelfs voor zorgen dat je het overzicht compleet kwijtraakt. Sorteer jouw inboedel en verhuis alleen de noodzakelijke items. Voor de rest kun je een tijdelijke opslagruimte huren in Rotterdam. Maak gebruik van de Kubox thuisbezorgd service om de tijdrovende ritten naar de self-storage locatie te vermijden. Hoe het werkt: Kubox bezorgt aan huis waarna je op je gemak alle spullen in de box kunt laden. Zodra je klaar bent, halen ze het op en bewaren ze het veilig in de opslagruimte. Als je eindelijk je nieuwbouwwoning op orde hebt, komen ze de items uit jouw Kubox opslag weer terugbrengen. Deze retourdatum kun je uiteraard zelf bepalen. Handig, toch?

4. Zet de verhuisdozen meteen in de juiste ruimte

Een handige algemene verhuistip is om de verhuisdozen direct in de goede kamer te zetten. Je maakt dit proces een stuk makkelijker als je van tevoren alles hebt gesorteerd en gelabeld. In het begin lijkt het een tijdrovende klus, maar op de chaotische verhuisdag komt dit systeem heel goed van pas! Geef ook de dozen die je naar de opslagruimte brengt een duidelijk label.

5. Houd rekening met vocht in de nieuwbouwwoning

Zowel voor als na de verhuizing moet je rekening houden met vocht in de woning. Tot maar liefst 4000 liter om precies te zijn! Het duurt gemiddeld zo’n 2 jaar voordat alle vocht helemaal uit een nieuwbouwwoning is verdwenen. Denk hier dus aan bij het kiezen van de wandbekleding en het leggen van de vloer.

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Rotterdam.

Aanmelden