Lokaal nieuws donderdag 03 december 2020

Wat betekent wonen in Rotterdam?

Wonen in een stad als Rotterdam betekent dat je cultuur kunt snuiven op de Kop van Zuid, genieten van de natuur op verschillende plekken, de zintuigen strelen in de Markthal, het drijvend groen bekijken in de Maashaven en de prachtige skyline bewonderen. Maar dat is nog lang niet alles wat Rotterdam te bieden heeft.

Metropool Rotterdam

Rotterdam is hot, niet alleen voor toeristen, maar ook voor mensen die in deze metropool willen wonen. Rotterdam heeft namelijk alles wat wonen in een stad zo prettig maakt. De fraaie mix van moderne, karakteristieke en bijzondere architectuur zorgt voor een unieke uitstraling van de stad met zijn fraaie ligging aan de Maas. Daarnaast heeft Rotterdam een levendig uitgaansleven, talloze leuke restaurantjes en een groot aanbod aan kunst te bieden. De Rotterdamse haven is prominent aanwezig en biedt talloze voordelen. Niet alleen door de haven vanaf een bootje te bewonderen, maar ook als het gaat om de handelsgeest.

Prachtige eyecatchers

Tijdens het bombardement in de Tweede Wereldoorlog is een groot deel van het centrum verwoest. Hier zijn prachtige eyecatchers voor in de plaats teruggekomen. Denk maar aan de bijzondere bruggen zoals de Erasmusbrug, het nieuwe Centraal Station, de kubuswoningen en nog veel meer. De Euromast is min of meer hét icoon van de stad. Ook het winkelaanbod is groot. Lekker slenteren door de beroemde Koopgoot, over de Lijnbaan en dan zijn er nog de vele enorme winkelcentra, zoals het Zuidplein of Alexandrium.

Optimaal woongenot

Voor optimaal woongenot heeft Rotterdam vele mogelijkheden. Misschien gaat de voorkeur uit naar moderne appartementen in het centrum van de stad of in een van de rustige buitenwijken. Eigenlijk kun je in Rotterdam wonen in de wolken, aan het water of bij de weilanden. Rotterdam kent 71 wijken in 14 gebieden met veel groene elementen, keuze genoeg dus. Vanuit alle wijken heeft men een goede verbinding met de Randstad en de rest van het land. Randstadrail heeft het openbaar vervoer in de Randstad nog beter gemaakt.

Bloeiende ondernemersscultuur

Ook op het gebied van ZZP'ers, grote bedrijven en het midden- en kleinbedrijf zijn er in Rotterdam vele mogelijkheden. Er is een groot winkelaanbod en een gunstig werkklimaat voor bedrijven. In Rotterdam kun je dan ook alles vinden voor het levensonderhoud, voor woongenot, autoverzekeringen of andere benodigdheden voor de auto, voor de kinderen of voor wat dan ook. Rotterdam is daarnaast enorm populair bij nieuwe bedrijven. Het sterke imago van de stad vertaalt zich in economisch rendement. De internationale bedrijvigheid is ook van groot belang voor de stad. Dit heeft ook weer een gunstige invloed op de beschikbaarheid van banen, of het nu gaat om een baan in de verzekeringen, in de horeca of op de internationale markt. Een sterk bedrijfsleven maakt dat de stad ook in de toekomst aantrekkelijk blijft.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Rotterdam.

Aanmelden