Mobiele airco
Lokaal nieuws dinsdag 07 september 2021

Handige slimme apparaten voor in je nieuwe huis

Tegenwoordig zijn steeds meer apparaten verbonden met internet. Onbeperkt internet afsluiten is dan ook zeker geen overbodige luxe! Deze slimme apparaten maken je leven makkelijker, doordat ze onderling informatie uitwisselen en vanaf een afstand bediend worden via jouw smartphone. Wij hebben een aantal praktische smart oplossingen op een rij gezet.

Domotica systeem

Je hebt een goede basis nodig voor jouw smart home, of je nu één of meerdere slimme apparaten in huis haalt. Aan de basis van jouw slimme woning staat een goede wifi-verbinding om je slimme producten mee aan te sturen. Je ervaart pas echt het gemak van een smart home op het moment dat je vanuit iedere kamer alles aan kunt sturen. Met een multiroom wifi-systeem heb jij overal in huis een uitstekend signaal en heb je geen last meer van dode hoeken. Kies vervolgens voor één platform voor centrale bediening. Hierdoor weet je zeker dat je alle producten vanuit een centrale app kan bedienen en is het makkelijker om alle losse producten aan te sluiten op een centraal punt. Ook zorgt dit ervoor dat de apparaten met elkaar kunnen praten. Een smart apparaat heeft namelijk een eigen taal, protocol genoemd. Smart apparaten die hetzelfde protocol ondersteunen, kunnen met elkaar communiceren.

Slimme verlichting

Slimme verlichting is razendpopulair. Hiermee verander je namelijk de sfeer in huis met slechts één druk op de knop. Deze verlichting past prima in een moderne woonkamer. Je hoeft niet van de bank af te komen om de lampen te
dimmen, te switchen van warm naar koud licht of de verlichting aan- of uit te zetten. Dankzij jouw smart verlichting bedien jij alle lampen vanaf jouw smartphone of tablet. Parkeer je net de auto als je uit werk komt en heb je geen zin om thuis te komen in een donker huis? Dan schakel je de verlichting alvast in. De communicatie tussen jouw smartphone en de slimme lampen vindt meestal plaats met wifi of bluetooth. De ledverlichting is ook nog eens de meest duurzame oplossing en is tot maar liefst 90 procent zuiniger dan de ouderwetse gloeilamp.

Slimme thermostaat

Een groot voordeel van een nieuwbouwwoning is dat deze goed geïsoleerd en energiezuinig is. Hierdoor profiteer je van veel woongemak en een lage energierekening. Voor een constante en aangename temperatuur in huis valt het aan te raden om te kiezen voor een slimme thermostaat. Hou hierbij rekening met het verwarmingssysteem van je nieuwe woning. Is dit stadsverwarming of centrale verwarming? Bij stadsverwarming is er een warmteregelaar nodig, omdat deze verwarming niet wordt aangestuurd door een thermostaat. Wanneer je beschikt over een cv-ketel is een aan/uit thermostaat een goede keuze.

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Rotterdam.

Aanmelden