Mobiele airco
Lokaal nieuws dinsdag 15 februari 2022

Veilig wonen & werken: ga voor goede beveiliging

Het is belangrijk dat je je veilig voelt in jouw eigen huis, maar ook binnen een bedrijf is de veiligheid een zeer belangrijk punt. Om de mate van veiligheid van een huis of bedrijf tegen inbraak en vernieling te bepalen kan er gebruik worden gemaakt van het BORG certificaat. De veiligheid wordt hierbij bepaald aan de hand van verschillende maatregelen die ook weer kunnen worden ingedeeld in verschillende klassen. Eén van de veelgebruikte methoden om een huis of bedrijf te beveiligen is het installeren van een camerasysteem. Er zijn echter wel een aantal punten om rekening mee te houden bij de aanschaf van zo’n camerasysteem.

Wat is een BORG certificaat?

Een BORG certificaat is een bewijs dat de kans op inbraak of vernieling zo klein mogelijk is gemaakt doordat een pand beschikt over een goede beveiligingsinstallatie. Een BORG certificaat is zowel voor een huis als bedrijf beschikbaar en je kunt een BORG certificaat verkrijgen door een inspectie te laten uitvoeren door een gespecialiseerd bedrijf. Het hebben van een BORG certificaat voor een bedrijf is één van de eisen die door verzekeraars kunnen worden gesteld om een verzekering af te sluiten. Ook kun je met een BORG certificaat voor een huis mogelijk korting krijgen op de inboedelverzekeringen. Daarnaast ben je met een BORG certificaat ook zeker van dat jouw eigen veiligheid en die van eventuele medewerkers kan worden gegarandeerd.

De verschillende BORG klassen

Er zijn verschillende beveiligingsmaatregelen van belang wanneer je in aanmerking wilt komen voor een BORG certificaat. Hieronder vallen onder andere organisatorische factoren zoals het sleutelbeheer en duidelijkheid over de verantwoordelijkheid om af te sluiten. Daarnaast zijn ook elektronische maatregelen van belang. Hierbij kun je denken aan de aanwezige alarmsystemen. Binnen elk van deze maatregelen zijn er vervolgens ook weer verschillende klassen, klasse 1 is hierin het laagste niveau en klasse 4 is het hoogste niveau. Als je niet weet aan welke klasse uw huis of bedrijf moet voldoen, kun je advies van BINK Beveiliging aanvragen. Er zal dan vervolgens een beveiligingsadviseur langskomen om de risicoklasse vast te stellen.

De voordelen van een beveiligingscamera

Het aanschaffen van een beveiligingscamera is een van de meest voorkomende manieren om een huis of bedrijfspand te beveiligen. Alleen al het hebben van een beveiligingscamera kan eventuele dieven afschrikken. Wanneer er toch sprake is van een inbraak of andere vorm van diefstal, zal een camera-installatie ook de pakkans aanzienlijk vergroten. Veel camera’s kunnen tegenwoordig worden gekoppeld aan een app, waardoor je naast het terugkijken van de beelden ook direct op jouw telefoon of tablet kunt zien wat er aan de hand is. Daarnaast is het ook mogelijk om notificaties in te stellen waarmee je gelijk op de hoogte wordt gesteld wanneer de camera een beweging heeft gedetecteerd.

Een keuze maken voor de plaatsing van een camerasysteem


Wanneer je er eenmaal voor hebt gekozen om een camerasysteem aan te schaffen, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee zult moeten houden. Als eerste is het belangrijk om te weten wat de inbraakgevoelige plekken zijn en waar je de camera’s dus het beste zou kunnen plaatsen. Daarnaast zijn er verschillende leveranciers van beveiligingscamera's die allemaal hun eigen toepassingen hebben. Wanneer je zelf niet zo veel verstand hebt van camerasystemen, kan het daarom handig zijn om een beveiligingsadviseur in te schakelen. Door de camera-installatie door een gespecialiseerd bedrijf te laten plaatsen ben je er daarnaast van verzekerd dat het camerasysteem van de beste kwaliteit is.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Rotterdam.

Aanmelden