Mobiele airco
Lokaal nieuws maandag 14 maart 2022

3 tips om je huis te verduurzamen

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen bezig met het verduurzamen van hun huis. Niet iedereen weet echter hoe je dit het beste aan kunt pakken. Het is immers niet altijd even makkelijk om je huis duurzaam te maken. Hierdoor kan het handig zijn om gebruik te maken van deze 3 tips.
Betere isolatie

De beste manier om je huis wat duurzamer te maken, is door het goed te isoleren. Door isolatie aan te brengen, verliest je huis namelijk minder warmte. Je hoeft dan de verwarming minder hoog te zetten om het huis warm te houden. Daardoor worden de stookkosten waar je mee te maken krijgt ook minder hoog.

Het isoleren van je huis is één van de beste manieren om duurzamer te worden. Stoken in je woning is namelijk niet echt duurzaam. Door te isoleren, zorg je ervoor dat het stoken minder nodig is.
Isoleren kun je op verschillende manieren doen. Zo is het mogelijk om de isolatie die je al hebt te optimaliseren. Door de isolatie die je al hebt te verbeteren, is het mogelijk om minder warmte kwijt te raken. Ook blijft je woning op die manier koel als het zomer is. Dit scheelt ook weer kosten op het gebied van airconditioning.

Zonnepanelen voor je huis

Eén andere goede manier om je huis duurzamer te maken, is door zonnepanelen op je dak te laten leggen. Zonnepanelen kunnen namelijk groene stroom voor je opwekken, hierdoor heb je minder stroom van het net nodig. Je kunt hier veel geld mee besparen en daarnaast werk je ook aan een beter mileu.

Op het moment dat je meer wilt weten over zonnepanelen, kan het handig zijn om bij BINK Solar op de website te kijken. Hier kun je namelijk meer informatie vinden over zonnepanelen.

Er zijn veel verschillende installateurs voor zonnepanelen, maar hoe weet je nu wie het beste is voor jou? Alleereerst is het verstandig om te kijken in welk gebied een installateur werkzaam is. Je kan je voorstellen dan een installateur uit Groningen niet in Limburg levert. Elke regio heeft zo z’n specialisten. BINK Solar is dé zonnepanelen specialist van Zuid-Nederland. Zij leveren bijvoorbeeld zonnepanelen in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.

Duurzame verlichting

Een andere manier om je huis duurzamer te maken is het gebruik van duurzame verlichting. In de meeste gevallen gaat het om ledverlichting. Ledlampen zijn vaak wat duurder dan andere soorten lampen. Ledlampen gaan daarentegen wel een stuk langer mee dan de normale lampen die je misschien gewend bent.

Ledverlichting gebruikt veel minder stroom. De hoeveelheid stroom die door deze lampen gebruikt wordt, is minder dan de helft van een normale lamp. Dit is een groot verschil. Hierdoor is het altijd een betere optie om voor ledverlichting te gaan.

Je hoeft bij ledverlichting niet bang te zijn dat je altijd wit en fel licht in huis hebt. De lampen zijn namelijk ook in verschillende kleuren beschikbaar en eventueel ook dimbaar. Zo is het ook met ledverlichting mogelijk om een gezellige sfeer in huis te creëren.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Rotterdam.

Aanmelden