SEO bureau
Lokaal nieuws donderdag 07 april 2022

3 tips voor het kiezen van een zakelijk energiecontract

De afgelopen tijd is de stijging van de energieprijzen een hot topic geweest in de media. Stijgingen van zowel elektriciteits- als gasprijzen zorgen ervoor dat veel huishoudens opeens maandelijks veel hogere energielasten hebben. Zij zijn echter zeker niet de enige partij die opeens met hogere tarieven rekening moet houden. Bedrijven in ons land gebruiken namelijk samen nog meer energie dan huishoudens, en worden zodoende ook nog sterker getroffen door de gestegen prijzen. Zoek je een nieuwe woning in Rotterdam omdat daar je eigen bedrijf gevestigd is, en moet jouw bedrijf binnenkort een nieuw zakelijke energiecontract afsluiten? Of ga je als zzp’er vooral thuis in je nieuwbouwwoning werken en wil je daar een zakelijk energiecontract voor afsluiten? Doe dan je voordeel met onderstaande tips.

Bepaal tot welke klantengroep je bedrijf behoort

Wil je een zakelijk energiecontract afsluiten, dan is het eerst nodig te bepalen tot welke klantengroep je bedrijf behoort. Energieleveranciers hanteren namelijk voor zzp'ers en MKB'ers met zakelijk energieverbruik op hun woonadres, kleinzakelijke en grootzakelijke energiecontracten andere tarieven en voorwaarden. Twijfel je of je onderneming of bedrijf een kleinzakelijke of grootzakelijke gebruiker is? Er worden verschillende definities toegepast, maar het kan bijvoorbeeld zo zijn dat bedrijven met een maximaal verbruik van 100.000 kWh en 25.000 m3 gas als kleinzakelijk worden beschouwd.

Kies voor een duurzaam zakelijk energiecontract

Weet je eenmaal wat voor gebruiker je bent? Dan is het tijd om vast te stellen of je grijze of groene energie wil. Eigenlijk is dit een no brainer. Met het oog op de toekomst is groene energie namelijk een veel betere keuze. Niet gek dus ook dat steeds meer bedrijven hiervoor kiezen.

Hoe het ook alweer zat met het verschil tussen grijze en groene energie? Bij elektriciteit zit het verschil hem in de manier van energieopwekking. Grijze stroom wordt opgewekt door de verbranding van fossiele stoffen zoals onder andere kolen en gas. Dit zijn grondstoffen waarvan de voorraad niet oneindig is, en bovendien komen er bij de verbranding allerlei schadelijke stoffen vrij. Duurzame groene stroom bestaat daarentegen uit bijvoorbeeld zonne- en windenergie. Deze bronnen zullen nooit op gaan, en vormen daarmee een onuitputtelijke energiebron. Heeft het bedrijf ook een gasaansluiting? Kies dan voor de duurzame variant hiervan. Bij bosgecompenseerd gas wordt de CO₂ die vrijkomt door het gasverbruik gecompenseerd door nieuwe bossen aan te planten en bestaande bossen te beschermen.

Energieleveranciers vergelijken

Zeker met de stijgende energieprijzen wordt het nog belangrijker om de tarieven goed te vergelijken. Momenteel is dat alleen wel wat ingewikkelder. Nu de prijzen erg fluctueren publiceren energieleveranciers hun prijzen niet meer zomaar online. Bovendien kun je in de meeste gevallen niet meer online een contract afsluiten, maar moet je direct contact opnemen. Om niet alle leveranciers te hoeven benaderen, is het goed om een shortlist te maken op basis van je eisen. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat de energie 100 procent groen en in Nederland geproduceerd is? Dan staat Greenchoice zeker ook op je lijstje.

Heb je op deze site je nieuwe droomwoning in Rotterdam gevonden? Lees dan alvast de handige verhuistips voor een nieuwbouwwoning!

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Rotterdam.

Aanmelden