SEO bureau
Lokaal nieuws maandag 25 april 2022

Wat is een SCIOS scope keuring?

Voor de veiligheid van de werknemers moet een werkplek regelmatig geïnspecteerd worden. Een verzekeringsmaatschappij of een contractuele verplichting kan deze controle verplicht stellen. Eén van de vereisten kan een SCIOS-certificaat zijn en hiervoor moet een SCIOS-keuring gedaan worden. Bedrijven komen in aanmerking voor het SCIOS-certificaat als zij zich voor één of meerdere scopes laten certificeren.

Voor de veiligheid van de werknemers moet een werkplek gekeurd worden

De elektrische veiligheid kan gegarandeerd worden door een periodiek onderzoek van de elektrische installatie die wordt uitgevoerd volgens SCIOS scope 8. De SCIOS scope 8-inspectie garandeert dat de gevaren van de elektrische installatie tot een minimum wordt beperkt. Middels dit onderzoek is het mogelijk om potentiële schade te voorkomen, is de zorgplicht van de werkgever in overeenstemming met de wet en wordt de operationele samenhang verbeterd. Daarnaast is het goed om te weten dat verzekeringsmaatschappijen of contractuele verplichtingen deze controle verplicht kunnen stellen. De kosten van de scope 8-inspectie variëren. De volgende elementen hebben invloed op de kosten van een SCIOS scope keuring: de toepassing van het elektrische systeem, de gehele oppervlakte van het te inspecteren object en het aantal verdeelpunten, zoals hoofd- en onderverdeelleidingen.

Werken met elektrische infrastructuur brengt een aantal gevaren met zich mee

Een werknemer kan lichamelijk letsel oplopen als gevolg van een gebrek in de elektrische installatie. Je kunt deze gevaren verminderen door regelmatig een SCIOS scope 8 elektrische inspectie te laten uitvoeren. Je voldoet hiermee aan de wet, om een gezonde en veilige werkplek te faciliteren. De overheid (Arbowet) en verzekeraars in Nederland stellen normen op voor de veilige werking van elektrische systemen. Deze wetten vereisen het gebruik van veilige elektrische systemen. Je kunt een scope 8 onderzoek laten doen om dit als organisatie te garanderen.

Er zijn meerdere SCIOS scope keuringen dan de SCIOS scope 8

Vaak wordt een SCIOS scope 8 gecombineerd met een SCIOS scope 10. De elektrische installatie wordt  geïnspecteerd door gekwalificeerde personen, zoals de vakmannen van BINK Elektro. Een elektrotechnisch inspecteur analyseert tijdens het SCIOS scope 8 onderzoek of jouw elektrische installatie veilig is. Met de elektrische installatie worden alle elektrische onderdelen van het gebouw bedoeld: van de groepenkast en de wandcontactdozen tot de machines die ermee verbonden zijn.

Een defect in de elektrische installatie of in de apparatuur die ermee verbonden is, kan brand veroorzaken. Dit komt steeds vaker voor. Als gevolg daarvan eisen veel verzekeraars bij een brandverzekering naast de SCIOS scope 8 inspectie, ook een SCIOS scope 10 keuring.

Als er geen problemen worden ontdekt, ontvang je van beide scopes een inspectierapport. Worden er wel problemen ontdekt, dan ontvang je een inspectierapport waarin de bevindingen zijn aangegeven. Je moet de genoemde gebreken door een installatiebedrijf laten verhelpen om een reparatieverklaring te kunnen krijgen.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Rotterdam.

Aanmelden