Wandgrimeurs
Lokaal nieuws donderdag 11 augustus 2022

5 tips voor verhuizen met een budget

Gefeliciteerd, een nieuw (t)huis! Er is iets aan het inpakken van al je bezittingen en een nieuwe start maken op een nieuwe plek. Het gevoel van avontuur dat samen gaat met het onbekende of de kans om een nieuwe start in het leven te maken. Wat de reden ook mag zijn, het valt niet te ontkennen dat verhuizen - naast vermoeiend - ook heel leuk kan zijn. Natuurlijk hangt aan al dat plezier een prijskaartje. Tussen het huren van een verhuiswagen, het inhuren van verhuizers, en het kopen van nieuwe meubels, kunnen de kosten van een verhuizing snel oplopen. Maar er zijn manieren om het met een budget te doen. Hier zijn vijf tips:

#1 Plan vooruit

Jup, verhuizen kan een kostbare en stressvolle ervaring zijn, maar er zijn een paar eenvoudige manieren om geld te besparen en stress te verminderen. Begin op tijd! Hoe meer tijd je hebt om je verhuizing te plannen, hoe minder duur het zal zijn. Geef jezelf ruim de tijd om prijzen en opties te vergelijken. Zeker wanneer je een verhuisbedrijf, zoals Verhuisbedrijf Rotterdam wilt inhuren.

#2 Organiseren en ontspullen

Verhuizen is dé perfecte gelegenheid om je huis te ontruimen en je te ontdoen van ongewenste spullen. Het heeft immers geen zin te betalen voor het verhuizen van dingen die je niet nodig hebt of niet wilt. Bovendien kan het ontruimen van je huis vóór je verhuizing het hele proces een stuk gemakkelijker maken. Dit maakt niet alleen het inpakken gemakkelijker, maar het bespaart je ook geld op de verhuiskosten. Win-win! Je ontdoen van ongebruikte of ongewenste spullen verlicht je lading en bespaart je geld op inpakmateriaal. Dus als je van plan bent te verhuizen, waarom dan niet van de gelegenheid gebruik maken om je huis te ontruimen en fris te beginnen?

#3 Doe het zelf

Als je kunt, handel dan zo veel mogelijk van de verhuizing zelf af. Dit omvat het inpakken, inladen, en uitladen van je spullen. Als je hulp nodig hebt, vraag dan vrienden en familie om hulp. Heb je op het moment van verhuizing geen grote bus of mensen beschikbaar? Geen zorgen, je kunt altijd een Verhuisbedrijf inhuren.

#4 Inhuren verhuisbedrijf

Een van de grootste beslissingen die je zult moeten nemen is het al dan niet inhuren van een verhuisbedrijf. Als je een verhuisbedrijf wilt inhuren, is het belangrijk om prijzen en diensten te vergelijken. Zorg ervoor dat je meerdere offertes krijgt voor je een beslissing neemt. Er zijn heel wat voordelen aan het inhuren van een verhuisbedrijf, en ze kunnen echt helpen om je verhuizing vlot te laten verlopen. Uiteindelijk kan het inhuren van een verhuisbedrijf je veel geld en stress besparen, en het is zeker het overwegen waard als je een verhuizing gaat maken.

#5 Timing is alles

De tijd van het jaar waarin je verhuist kan een groot verschil maken in de kosten. Veel mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om in de zomer te verhuizen, als ze even vrij hebben van school of werk. Houd er wel rekening mee dat de zomer meestal de drukste (en duurste) tijd is voor verhuizers! Kies je er daarentegen voor om in de winter te verhuizen, dan kun je misschien profiteren van lagere prijzen, omdat de winter meestal de traagste (en minst dure) tijd is. Houd deze tips in gedachten bij het plannen van je volgende verhuizing!

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Rotterdam.

Aanmelden