Wandgrimeurs
Lokaal nieuws woensdag 31 mei 2023

Huis verbouwen? Dit gereedschap heb je nodig

Staat er een verbouwing op de planning? Dan vergt dit wat voorbereiding. Het kan zijn dat je bent uitgekeken op je huidige interieur of misschien heb je wel een nieuw huis gekocht die de nodige onderhoud nodig heeft. Je kunt het uitbesteden aan professionals, maar je kunt uiteraard ook zelf aan de slag gaan. Mocht je twee rechterhanden hebben dan informeren wij je graag over welk gereedschap je nodig gaat hebben de komende tijd. Dus heb je een verbouwing op de planning staan? Lees dan zeker verder.

Zagen, zagen, zagen

Wat handig is om aan te schaffen is een decoupeerzaag van Toolnation. Dit is voornamelijk geschikt voor het uitzagen van cirkels, het afronden van hoeken, onregelmatige vormen uit plaatmateriaal zagen en ga zo maar door. Mocht je alleen wat materiaal willen afzagen, dan kun je beter een cirkel- of afkortzaag gebruiken.

Gereedschap om mee te slopen

Slopen hoeft niet per se netjes te gebeuren, maar je moet wel weten waar je mee bezig bent. Zo moet je op sommige stukken wat secuurder te werk gaan. Dit kun je doen met een combihamer of breekhamer. Een combihamer is handig voor het slopen van een muurtje. Je kunt er ook mee boren in hout, metaal en verschillende steensoorten. Ook is het mogelijk om het als beitel in te zetten. Het is verstandig een machine met accu te gebruiken, zodat je niet vast zit aan een snoer.

Voor het openbreken van vloeren kun je beter de breekhamer gebruiken. Je kunt met een breekhamer naast het opbreken van de vloer ook tegels verwijderen. In tegenstelling tot de combihamer heeft dit type gereedschap geen dubbelfunctie als boor- en schroefmachine.

Safety first

Mocht je een oud pand gaan verbouwen, dan kom je nog wel eens draden tegen waar de functie niet van bekend is. Bekijk daarom eerst of er nog stroom op staat. Daarom wordt een spanningszoeker zeker aangeraden tijdens je verbouwing. Qua looks lijkt het op een schroevendraaier, maar het heeft niet dezelfde functie. Wanneer de punt van de spanningszoeker in verbinding komt met stroom, dan brand het lichtje van de spanningszoeker.

De basis

Naast bovengenoemd gereedschap moet je natuurlijk ook beginnen met de basis. Deze gereedschappen ga je meermaals gebruiken tijdens het klussen. Zo is een rolmaat onmisbaar en kan een goede schroevendraaierset ook niet ontbreken.

Dus wil je materiaal afzagen, kijk dan naar cirkelzagen bij Toolnation. Ga je ook flink wat slopen? Dan is het verstandig om een combihamer of breekhamer te gebruiken. Ook is het belangrijk om altijd veilig met stroom om te gaan met een spanningszoeker. Met dit gereedschap komt jouw verbouwing helemaal goed!

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Rotterdam.

Aanmelden