Wandgrimeurs
Lokaal nieuws donderdag 10 november 2022

De beste apps voor het ontwerpen van je badkamer

Als je een renovatie van je badkamer plant of een nieuw huis bouwt, zul je blij zijn te weten dat je niet per se zelf met pen en papier hoeft te worstelen of de dure diensten van een binnenhuisarchitect hoeft in te schakelen om een ​​ontwerp voor je badkamer te bedenken. In plaats daarvan kun je juist een iPhone bestellen en vervolgens gebruik maken van deze smartphone om deze ruimte te ontwerpen. Hoe je dat doet? Nou, door een van de volgende apps te downloaden op je nieuwe mobiele telefoon van Apple!

Interior Design Software van Home Stratosphere 

De software van Home Stratosphere is zeer krachtig en toch ongelooflijk gemakkelijk te gebruiken voor iedereen. Met een eenvoudige interface voor slepen en neerzetten, zodat je heel gemakkelijk je badkamer kunt maken en vullen zonder enige voorkennis van ontwerpsoftware. Met Home Stratosphere kun je eenvoudig je badkamer in 2D maken en als je tevreden bent, kun je deze in 3D bekijken om echt een 'fotorealistische kwaliteit'-versie te krijgen van hoe je badkamer eruit zou kunnen zien als je het plan volgt. Hiermee kun je je werk in de cloud opslaan zonder dat je software hoeft te downloaden.

Roomplanner tool van Roomstyler

Roomstyler is een website met een aantal interessante tools, waaronder een moodboardplanner en, belangrijker nog, hun roomplanner-tool waarmee je je nieuwe badkamer kunt visualiseren. Nogmaals, ze hebben een brede bibliotheek met badkameropties, zodat je echt tot in de details kunt doordringen en je nieuwe badkamer precies kunt plannen zoals je dat wilt. Zeer eenvoudig te gebruiken met een interface voor slepen en neerzetten, zoals sommige van de andere tools op deze pagina, stelt de roomplanner je in staat om eenvoudig je droombadkamer in 2D te creëren voordat je deze uiteindelijk in een 3D-weergave weergeeft zodra je klaar bent met het ontwerp. 

Planner 5D

De Planner 5D-tool, aangeboden door een Litouws team met een enorme gecombineerde ervaring in de ontwikkeling en architectuur van ontwerpsoftware, is een app die beschikbaar is op elke desktop, laptop of smart device. Ze beweren '64 miljoen gebruikers en meer dan 300 miljoen interieurontwerpprojecten te hebben gemaakt' en het lijdt geen twijfel dat dit een echt krachtige app is. Niet alles is gratis te gebruiken, aangezien er enkele betaalde upgrades zijn om meer in detail te komen met het ontwerp van je badkamer, maar ze hebben veel functies, waaronder 2D-, 3D- en zelfs virtual reality-rondleidingen door je ontworpen badkamer!

Homestyler 3D Home Decor Tool

Deze Homestyler-tool is beschikbaar voor iPhones en iPads en is een additieve en eenvoudige manier om je droombadkamer vanuit de palm van je hand te ontwerpen. Je kunt niet alleen een geheel nieuwe badkamer creëren, maar je kunt ook een foto van je werkelijke ruimte binnenhalen en deze vullen met veel verschillende badkamersuites en meubels. Dit heeft een echte gevoeligheid voor sociale media, waardoor je je ontwerpen openbaar kunt maken zodat andere gebruikers ze kunnen zien. Bovendien kun je op Homestyler 3D Home Decor Tool gebruik maken van een enorme bibliotheek aan spullen. 

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Rotterdam.

Aanmelden