Wandgrimeurs
Lokaal nieuws woensdag 23 november 2022

Zware netaansluiting nodig? Start uw bouwproject met een accu container

Door verduurzaming en de toenemende stroombehoefte is er steeds minder netcapaciteit beschikbaar. De gevolgen voor de bouw zijn groot. De wachttijden voor een grootverbruik-aansluiting blijven oplopen. Soms kunnen projectlocaties geen grote aansluiting krijgen, of is er wel een netaansluiting beschikbaar maar kan deze niet het juiste vermogen leveren tijdens piekmomenten. Wachten op de juiste aansluiting is vaak geen optie. Daarom moet er worden nagedacht over een alternatieve stroomvoorziening.

Accu container als oplossing voor netverzwaring

Heeft u bijvoorbeeld maar 125 Ampère beschikbaar en heeft u op piekmomenten 400 of meer nodig? Een grote battery pack, ook wel accu container genoemd, is hét antwoord op de krapte op het net. Met een accu container kunt u gemakkelijk uw bouwaansluiting verzwaren. Wanneer de stroombehoefte laag is, laadt het net de accu container. Die levert vervolgens de benodigde extra capaciteit op piekmomenten. Dit noemt men ook wel peak shaving.

Accu container als duurzame stroomvoorziening

De meeste bedrijven die geen stroomaansluiting hebben bij de start van het project kiezen uit gewoonte vaak voor diesel-aggregaten. Deze zorgen voor veel uitstoot en geluidsoverlast. Dan hebben we het nog niet eens over de kosten van duizenden liters brandstof. De accu containers zijn een duurzaam alternatief. Door een accu container op te laden met een aggregaat en zonnepanelen, hoeft de aggregaat veel minder te draaien. Hierdoor heeft u minder geluidsoverlast, minder uitstoot en bespaart u op brandstofkosten.

Revolutionair batterijsysteem

De batterij containers die we bij RECO verhuren zijn van Big Ass Battery. De revolutionaire batterijsystemen leveren 500 kWh, 1 MWh of 1,5 MWh vermogen in een compacte 10-voets container. Vandaar het begrip ‘accu container’. De accu containers zijn 2 keer zo compact en veiliger dan concurrerende systemen. Daarbij is de batterij is slechts 1,5 uur volledig opgeladen.

Daarom een accu container huren bij RECO

Onze specialisten op het gebied van bouwplaatsinrichting en duurzame energie denken met u mee welk materieel u nodig heeft, of materieelinzet efficiënter kan en berekenen ze de bijbehorende stroombehoeften. Zo worden de accu containers zo efficiënt mogelijk ingezet. Ook het transport, de montage en monitoringservice verzorgen we voor u.
 

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Rotterdam.

Aanmelden