Verhuizen? Regel je energiecontract bij Pricewise
Lokaal nieuws maandag 09 januari 2023

De drie mooiste vloerkleed kleuren voor het seizoen

Vloerkleden zijn een prachtige toevoeging aan je woonkamer, slaapkamer, terras. Je kunt ze neerleggen waar je maar wil. Ben je op zoek naar een vloerkleed die de sfeer van het seizoen naar binnen kan halen? Lees dan de drie mooiste kleuren voor deze herfst en winter.

Okergeel

Met okergele vloerkleden kan het twee kanten op; je houdt er van of je haat het. Toch moet je toegeven dat het de mooiste herfstkleur is. Combineer het met groen- en grijstinten voor een prachtig samenhangend geheel. Denk daarbij ook aan de structuur van je kleed. Is jouw bank bijvoorbeeld een neutraal katoen, dan past daar een kleed bij met wat meer body. Heb je al een prachtige groene fluwelen bank, dan is een kleed met minder structuur beter. Denk eraan dat je echt een óker-geel kleed koopt en niet meer richting het kanariegeel beweegt. Voor de warme wintersfeer zoek je een warme tint. Licht geel kan zorgen voor een koudere, meer zomerse uitstraling en zorgt voor minder gezelligheid.

Donkergroen

Op deze lijst mag de kleur donkergroen natuurlijk niet ontbreken. De kleur van kerst, de hulst en dennennaalden en de natuur. Een groen kleed kan verschillende uitstralingen hebben, let dus op het soort groen dat je in huis haalt. Een groen die iets te veel richting de appeltjes groen gaat, kan juist zorgen voor een koelere uitstraling. Zorg ervoor dat er genoeg rode ondertoon in het groen te vinden is. Kleuren als ‘spinazie’ of ‘mos’ hebben vaak meer warme ondertonen en dat is precies wat je zoekt als je je huis herfst en winter klaar wil maken met een prachtig groen vloerkleed.

Rood

Dan als laatste, maar misschien wel de mooiste kleur. In de herfst en winter is een rood vloerkleed echt een must-have. Combineer het met okergele details of donker groen zoals eerder genoemd en zie jouw herfst woonkamer ontstaan. Voeg wat donker grijze of donkerblauwe elementen toe en je bent zo klaar voor kerst en de winter. Het warme rood van een vloerkleed zorgt ervoor dat de hele kamer een gezellig en knusse uitstraling krijgt. Vloerkleden zijn eigenlijk altijd goed om een kale ruimte weer op te fleuren. En in de koude herfst en wintermaanden zorgt het ook voor een behaaglijk gevoel onder je voeten. Dus of je nou een vloerkleed in het rood, okergeel, donkergroen wil of toch een andere kleur, je slaat de plank niet snel mis!

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Rotterdam.

Aanmelden