Lokaal nieuws zondag 30 juli 2023

Geef je oude trap een nieuw leven met een traprenovatie

Als je het gevoel hebt dat je oude versleten trap een make-over nodig heeft, maar je niet weet waar je moet beginnen, of wat je eraan kunt doen, dan is dit artikel waarschijnlijk goed voor jou om te lezen! Een traprenovatie kan namelijk een geweldige manier zijn om karakter en stijl aan je huis toe te voegen. Of je nu wil gaan voor een complete renovatie of alleen je bestaande trap cosmetisch wilt opknappen, hieronder lees je handige tips en belangrijke zaken die je moet overwegen voordat je aan een traprenovatie begint. Geef je oude trap een nieuw leven met een trap renovatie!

Het plannen van de renovatie

De eerste stap is, net zoals bij alle andere renovaties, natuurlijk de planning. Je zult eerst willen bepalen voor welke look je gaat en wat er precies aan de trap vervangen moet worden. Er moeten ook metingen worden gedaan, zodat wanneer het tijd is om materialen te kopen, ze perfect zullen passen. Bedenk altijd eerst hoeveel tijd en geld je bereid bent in het project te steken. Dit zal je helpen bij je ontwerpkeuzes en bepalen welke materialen het beste kiezen voor je budget. Zeker als je de renovatie gaat uitvoeren in een nieuw huis. Want bij verhuizen komen altijd veel kosten kijken.

De stijl en het materiaal kiezen

Vervolgens ga je natuurlijk de stijl bepalen. Hoe wil je dat jouw trap eruit komt te zien? Ga na welke stijl trap er past binnen jouw woonstijl en interieur. Zo kan het bij een moderne inrichting mooi zijn om de trap strak wit te maken en bij een industriƫle inrichting kan het weer mooi zijn om te kiezen voor een betonlook. Dat geeft een stoer effect en blend mooi in met de rest van je huis. Uiteraard is een klassieke houtstijl ook altijd een optie!

Als je eenmaal een idee hebt van de uitstraling waar je voor wilt gaan, is het tijd om materialen uit te kiezen. Laminaat of PVC zijn populaire opties en verkrijgbaar in verschillende dessins. Dus of je nu een betonlook wilt creƫren of juist echt hout wilt nabootsen, het kan allemaal! Onthoud wel dat materialen van hogere kwaliteit misschien meer kosten. Maar daarentegen gaat dit materiaal dan ook weer langer mee en vereist het minder onderhoud. Dat betekent dat je op de lange termijn dus geld zult besparen omdat het niet zo vaak vervangen hoeven te worden.

De finishing touch

Tot slot kun je gaan bepalen hoe je wilt dat de trap wordt afgewerkt. Zo kun je overwegen om de stootborden wit te maken en je traptreden in een hout dessin te houden. Zo lijkt het alsof de treden zweven en zorgt het voor een ruimtelijker zicht. Maar ook leuke luxe toevoegingen, zoals LED verlichting in de treden, zijn mogelijk. Je kunt deze verlichting dan met een afstandsbediening reguleren voor een uniek effect.

Kortom, met een traprenovatie kun je jouw trap er weer als nieuw uit laten zien. Succes!

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Rotterdam.

Aanmelden