Wandgrimeurs
Lokaal nieuws vrijdag 17 februari 2023

Bouwstofzuiger aanschaffen? Kies een van deze modellen!

Je hebt rommel en dan heb je rommel met een hoofdletter R. Voor het laatste kun je het beste een bouwstofzuiger aanschaffen. Deze heavy-duty stofzuigers zuigen water, zaagsel, spijkers en schroeven even krachtig op. Als je aan het klussen bent, kun je hier dus goed gebruik van maken. Dit is ook het geval als je professionals op bezoek hebt om bijvoorbeeld je badkamer of keuken in je nieuwbouwhuis in Rotterdam.

DeWalt DCV581H

Als je op zoek bent naar iets dat kleiner en draagbaarder is, dan raden we de DeWalt DCV581H aan. Dit is een veel kleinere stofzuiger dan veel andere modellen (het heeft niet eens wielen), en het komt niet overeen met hun capaciteiten op grotere oppervlakken. Maar het is een echte kanjer met kleine rommeltjes in de garage, in huis of in de kelder. Omdat er ook een snoerloze optie is en deze stofzuiger zo licht is, zul je hem zonder problemen gebruiken in een kruipruimte, een krappe zolder of een bijgebouw dat een beetje moet worden opgeruimd, zoals een schuurtje.

Ridgid NXT HD1200

Deze nat-/droogzuiger heeft een grote capaciteit en een krachtige motor voor het opzuigen van vuil. En met zijn vier zwenkwielen, goed gepositioneerde handgreep en beheersbaar gewicht is dit model niet zo moeilijk door een kelder te slepen of een trap op te klauteren. De Ridgid NXT HD1200 wordt geleverd met twee staafverlengingen en drie mondstukken (een voor algemeen gebruik, een andere voor nat morsen en een kleine voor detailwerk). Ze kunnen allemaal op de stofzuiger worden opgeborgen en uit de weg worden geruimd - een slimmer ontwerp dan dat van de accessoires van veel concurrenten.

Greenworks 40V

Een andere draadloze optie die we leuk vinden, is de Greenworks 40V 3-Gallon Wet / Dry Cordless Vac. Vergeleken met de DeWalt-vacuüm heeft de Greenworks-vacuüm een ​​grotere capaciteit en ook nog eens een sterkere zuigkracht. Maar het ontbreekt aan een optie met snoer, dus de looptijd van 15 minuten is alles wat je hebt voordat je weer oplaadt. Omdat dit een kleinere stofzuiger is en echt ontworpen voor kleine rommel, vonden we de 15 minuten voldoende tijd voor elke rommel waarmee we te maken hadden. De Greenworks-bouwstofzuiger wordt geleverd met twee mondstukken - een voor algemeen gebruik en een spleetgereedschap.

Ridgid NXT HD1400

Als je onze keuze niet kunt vinden of als je gewoon een krachtigere optie wilt, houden we ook van de Ridgid 14-Gallon NXT Wet/Dry Vac HD1400. Dit vacuüm heeft meer capaciteit en een krachtigere motor dan de HD1200, maar de identieke slang zou hetzelfde vuil moeten opzuigen. De HD1400 is niet de beste keuze omdat hij relatief zwaar is, maar hij is dus ook een beetje omvangrijker, vooral op trappen (en onthoud, dat is het gewicht van de stofzuiger als hij leeg is, exclusief al het vuil dat je zuigt erin). De HD1400 is daarnaast helaas ook duurder.

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Rotterdam.

Aanmelden