Wandgrimeurs
Lokaal nieuws maandag 20 februari 2023

Van keukentafel naar thuiskantoor? Zo doe je het!

Misschien ben je net voor jezelf begonnen en ben je op zoek naar een manier om jouw werkzaamheden comfortabeler en productiever te maken. Of heb je een baan waarbij je veel kunt thuiswerken. Werken vanuit huis geeft je enorm veel flexibiliteit en vrijheid, maar het heeft ook een keerzijde. Want werken aan de keukentafel is niet hetzelfde als werken op een comfortabele bureaustoel achter een bureau op kantoor. Je wilt daarom een bureau kopen, en een bureaustoel natuurlijk, waar je comfortabel aan kunt zitten. Zo verbeter je je houding tijdens het werken en vermijd je misschien wel ernstige lichamelijke klachten op de lange termijn. Maar ook qua productiviteit zal het een hoop opleveren. Je raakt in een thuiskantoor namelijk veel minder snel afgeleid dan aan de keukentafel. Met de juiste opstelling en instelling kun je de switch maken van de keukentafel naar een volwaardig thuiskantoor! Zodat je écht professioneel te werk kan gaan. Hieronder lees je hoe je dat doet.

Begin met de juiste opstelling

De eerste stap bij de overgang van keukentafel naar thuiskantoor is de juiste opstelling. Dit betekent investeren in een comfortabele bureaustoel, een ergonomisch toetsenbord en twee beeldschermen voor optimale productiviteit. Vergeet ook de juiste verlichting niet. Natuurlijk daglicht is het beste, dus probeer je werkplek te creëren in de buurt van een raam. Want je wilt natuurlijk niet dat je vermoeid raakt omdat je urenlang in het donker naar je computerscherm hebt zitten staren! En als je weinig ruimte hebt, overweeg dan één of twee planken toe te voegen voor extra opbergruimte.

Organiseer je ruimte

Als je eenmaal je inrichting op orde hebt, is het tijd om de ruimte te organiseren. Gebruik opbergsystemen of ladeblokken en kasten voor papierwerk en andere kantoorbenodigdheden. Als je alles georganiseerd hebt, blijf je niet alleen productief, maar worden afleidingen op afstand gehouden en verminder je het stressniveau. Vergeet niet dat organisatie niet alleen betekent dat je alles op zijn plaats zet, maar ook dat je alles binnen handbereik hebt wanneer je deze spullen het meest nodig hebt!                                  

Voeg wat persoonlijke accenten toe

Voeg tenslotte wat persoonlijke accenten toe om je nieuwe werkplek als thuis te laten voelen. Hang een paar foto's aan de muur en kies voor één of meerdere planten (echt of nep) voor extra kleur en leven. Onderschat ook de kracht van geur niet! Want geurkaarsen en geurstokjes kunnen bijdragen aan een aangename en productieve werksfeer, waardoor je je beter kunt concentreren. Deze kleine accenten kunnen het verschil maken als het gaat om je werkplek comfortabel en fijn aan te laten voelen, dus wees niet bang om los te gaan met de inrichting. Het draagt uiteindelijk allemaal bij aan de werksfeer en productiviteit.


De overgang maken van keukentafel naar thuiskantoor kan een project zijn dat je graag voor je uitschuift. Maar met wat planning en aandacht voor detail heb je al snel een efficiënte werkruimte die je helpt om de hele dag geconcentreerd en productief te blijven. Door deze tips op te volgen ziet je thuiskantoor er al een stuk professioneler uit. En wordt het misschien dan wel tijd, in het geval van een eigen bedrijf, om de huisstijl van je bedrijf ook naar een hoger niveau te tillen!

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Rotterdam.

Aanmelden