Wandgrimeurs
Lokaal nieuws vrijdag 24 februari 2023

Hoe creëer je een gezellige zithoek in je tuin?

Tijdens de wintermaanden maak je weinig gebruik van je achtertuin. De tuin ziet er meestal grauw uit en kan vaak wel wat onderhoud gebruiken. Zaken zoals onkruid wieden en de tuinmeubels schoonspuiten moeten vaak in elke tuin wel gebeuren om de tuin weer begaanbaar te maken. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je besloten hebt om je tuin een volledige opknapbeurt te geven voor de aankomende zomermaanden. Misschien wil je wel een nieuwe tuintafel kopen of investeren in vlonders voor in je tuin? Maar hoe kun je dit het beste aanpakken en welke mogelijkheden zijn er? In deze blog lees je meer over hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw achtertuin een frisse en nieuwe uitstraling krijgt.

Ga voor een tuinset die past bij jouw tuin

Waarschijnlijk heb je bepaalde voorkeuren wanneer het aankomt op de achtertuin. De een houdt van modern en strak terwijl de ander liever kiest voor veel planten en bloemen. Het is belangrijk om een mooi geheel te maken van jouw tuin. Wanneer je houdt van een landelijke en romantische tuin met veel bloemen en weinig symmetrie is het verstandig om hier de tuinmeubels op af te stemmen. Als je liever een strakke tuin hebt waar je weinig aan hoeft te doen qua onderhoud kun je het beste gaan voor wat moderne tuinmeubels. Kijk bijvoorbeeld eens naar een assortiment tuinstoelen waarvan het ontwerp symmetrisch en strak is. Vaak zijn de kleuren van dit soort tuinstoelen zwart of grijs. Dit past vaak goed in een modern ingerichte achtertuin.

Maak een ophoging met vlonders

Het kan een leuk idee zijn om een ophoging in je tuin te creëren. Deze ophoging kun je maken door middel van vlonders. Deze vlonders kunnen zorgen voor een natuurlijke scheiding in je tuin tussen de zithoek en de rest van de tuin. Op deze vlonders kun je vervolgens jouw zithoek met een eventuele loungebank neerzetten. Op het punt waar de vlonders eindigen kun je mooie plantenbakken neerzetten zodat de overgang van de vlonder naar de rest van de tuin mooi overloopt. In deze plantenbakken kun je vervolgens gezellige en tropische planten zetten. Een ophoging met vlonders kun je gemakkelijk zelf maken met hout van bijvoorbeeld de bouwmarkt. Je kunt er ook voor kiezen om een hovenier of andere tuinspecialist in te schakelen om je hierbij te helpen. Dit is meestal iets prijziger maar hierdoor weet je zeker dat je een mooi eindresultaat krijgt.

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Rotterdam.

Aanmelden