Verhuizen? Regel je energiecontract bij Pricewise
Lokaal nieuws maandag 17 april 2023

Maak je keuken gezellig met deze 5 tips

Een keuken is tegenwoordig veel meer dan alleen een plek waar gekookt wordt. Deze ruimte wordt steeds meer gezien als een onderdeel van het interieur, het is daarom ook belangrijk om de keuken nét zo gezellig aan te kleden en dit kun je doen door verschillende items toe te voegen. Benieuwd hoe jij je keuken gezellig kunt aankleden, hieronder lees je 5 tips.

1. Creëer voldoende opbergruimte

Zorg dat er in de keuken geen onnodige rommel ligt. Heb je van alles liggen in de keuken wat er niet hoort, dit geeft een onrustig beeld en is allesbehalve gezellig. Creëer daarom voldoende opbergruimte in de keuken om dit voorkomen.

Koop bijvoorbeeld een mooie kast die qua stijl goed past bij de rest van je keuken. Een leuke kast kun je inrichten met verschillende accessoires en bijvoorbeeld je mooiste servies. Heb je geen ruimte voor een grote kast, misschien zijn industriële wandplanken een goed idee. Ook met wandplanken kun je zorgen voor meer opbergruimte en tevens is het leuk om hier mooie accessoires op te zetten om je keuken mee aan te kleden.

2. Kies voor de juiste verlichting

Verlichting kan veel doen voor een ruimte qua gezelligheid en uiteraard is verlichting in de keuken ook nog eens functioneel. Zorg voor functionele verlichting in de keuken, bijvoorbeeld spotjes gericht op het aanrechtblad, en sfeervolle verlichting zoals bijvoorbeeld het toevoegen van tafellampen die je bijvoorbeeld neerzet op een wandplank of in een kast. Verlichting heb je gelukkig in allerlei verschillende stijlen en afhankelijk van je eigen smaak en wat passend is bij de keuken kun je vast en zeker gemakkelijk een keuze maken.

3. Voeg leuke keukenaccessoires toe

Uiteraard mogen mooie keukenaccessoires niet ontbreken, juist met het toevoegen van accessoires kun je van de keuken echt iets gezelligs maken. Items zoals een plant, een klok, een houten borrelplank, koffiekopjes, voorraadpotten en theedoeken mogen absoluut niet ontbreken. Heb je bijvoorbeeld een kookeiland, zet dan bijvoorbeeld een rond dienblad op het aanrechtblad en zet deze vol met leuke accessoires zoals een mooie fles olie, een vijzel, een pepermolen en een kruidenplantje. Door het in een dienblad te zetten oogt het niet rommelig maar geeft het juist extra gezelligheid!

4. Kies voor mooie raambekleding

Heb je een raam in de keuken, dan kan ook de juiste raambekleding zorgen voor extra gezelligheid. Raambekleding die geschikt is voor in de keuken is bijvoorbeeld een vouwgordijn, houten jaloezieën of een plissé gordijn. Zorg in ieder geval ervoor dat de raambekleding past bij de rest van het interieur.

5. Voeg een kleurtje toe

Ook het toevoegen van kleur kan zeker bijdragen aan het creëren van een gezellige keuken. Kleur kun je toevoegen doormiddel van accessoires maar wellicht is het ook leuk om de muur te voorzien van een kleur. Dit kun je met muurverf doen maar de achterwand van de keuken betegelen is ook een leuk idee. Tegenwoordig heb je de leukste tegeltjes, in ontzettend veel verschillende kleuren en vormen. Een opvallende tegelwand kan zeker nét dat beetje extra toevoegen in een keuken.

Zoals je hebt kunnen lezen heb je voor het gezellig maken van je keuken maar een aantal ingrediënten nodig, voeg vooral accessoires, kleur en de juiste verlichting toe en je keuken wordt een plek waar jij graag komt!

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Rotterdam.

Aanmelden