Lokaal nieuws maandag 22 mei 2023

Een overzicht van de verschillende soorten PVC vloeren

PVC vloeren zijn de perfecte keuze voor wie op zoek is naar een duurzame en stijlvolle vloerbedekking. Met hun vele voordelen, zoals eenvoudig onderhoud en weerstand tegen slijtage, zijn PVC vloeren steeds populairder geworden in Rotterdam en omgeving. In dit artikel geven we een overzicht van de verschillende soorten PVC vloeren die beschikbaar zijn, zodat je de juiste keuze kunt maken voor jouw specifieke behoeften.

1. Plak PVC vloeren

Plak PVC vloeren, ook wel bekend als zelfklevende PVC vloeren, zijn een van de meest populaire keuzes voor vloerbedekking. Ze worden geleverd in stroken of tegels met een zelfklevende achterkant, wat betekent dat ze gemakkelijk op een gladde, schone ondervloer kunnen worden geplakt. Plak PVC vloeren zijn verkrijgbaar in diverse stijlen, patronen en kleuren, waardoor je eindeloos kunt variëren en je vloer kunt aanpassen aan je persoonlijke smaak.

2. Click PVC vloeren

Click PVC vloeren, ook wel bekend als PVC laminaatvloeren, zijn een andere populaire keuze. Deze vloeren hebben een klikverbindingssysteem, vergelijkbaar met laminaatvloeren, waardoor ze eenvoudig kunnen worden geïnstalleerd zonder het gebruik van lijm. Click PVC vloeren bieden ook talloze mogelijkheden qua stijl en design, en ze zijn vaak niet te onderscheiden van echt hout of tegels. Deze vloeren zijn ideaal voor mensen die graag zelf hun vloer willen leggen.

3. Loose lay PVC vloeren

Loose Lay PVC vloeren zijn speciaal ontworpen om gemakkelijk te worden geïnstalleerd en verwijderd. Ze hebben een zware antisliprug en kunnen eenvoudig op de ondervloer worden geplaatst zonder het gebruik van lijm of klikverbindingen. De vloer blijft stevig op zijn plaats door zijn eigen gewicht. Loose Lay PVC vloeren zijn zeer geschikt voor ruimtes waar snelheid en flexibiliteit vereist zijn, zoals winkels, kantoren of huurwoningen.

4. PVC tegelvloeren

PVC tegelvloeren bieden de look van traditionele keramische tegels, maar met de voordelen van PVC. Ze zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk te installeren. PVC tegelvloeren zijn verkrijgbaar in diverse formaten en patronen, waardoor je kunt genieten van de uitstraling van echte tegels zonder de nadelen ervan, zoals het risico op barsten of breken. Deze vloeren zijn ideaal voor keukens, badkamers en andere vochtige ruimtes.

5. PVC houten vloeren

Als je de warme uitstraling van houten vloeren wilt, maar zonder het onderhoud en de kosten erv an, dan zijn PVC houten vloeren de perfecte oplossing. Deze vloeren imiteren op realistische wijze de natuurlijke schoonheid van hout, inclusief de texturen en houtnerfpatronen. PVC houten vloeren zijn bestand tegen vocht, krassen en vlekken, waardoor ze ideaal zijn voor drukke huishoudens of commerciële ruimtes waar duurzaamheid essentieel is.

PVC vloeren in Rotterdam: waar te kopen?

Als je op zoek bent naar PVC vloeren in Rotterdam, zijn er verschillende gerenommeerde winkels en leveranciers waar je terecht kunt. Het is raadzaam om te zoeken naar gespecialiseerde vloerenwinkels die een breed assortiment PVC vloeren aanbieden, zodat je verschillende opties kunt vergelijken en de juiste keuze kunt maken op basis van je voorkeuren en budget. Ook is het aan te raden om eens online rond te kijken! 

 

Het is ook belangrijk om de ervaring en reputatie van de leverancier te onderzoeken, evenals de garantie- en installatieopties die ze bieden. Het inhuren van een professionele installateur kan ervoor zorgen dat je PVC vloer correct wordt geïnstalleerd en optimaal presteert.

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Rotterdam.

Aanmelden