Lokaal nieuws zaterdag 12 december 2020 Bron: De Vorstin

Start bouwhandeling De Vorstin

Dunavast en gemeente Rotterdam geven startsein voor de bouw van 13 eengezinswoningen De Vorstin IJsselmonde

In het historisch hart van Oud-IJsselmonde ontwikkelde Dunavast aan de Koninginneweg 13 duurzame woningen rondom een besloten hof. Op donderdag 10 december 2020 verrichtte de wethouder van de gemeente Rotterdam Bas Kurvers met Aart Jan Verdoold van Dunavast de handeling voor de start van de bouw van ‘De Vorstin IJsselmonde’. Op korte termijn wordt door aannemer Bolton Bouw ook een start gemaakt met de heiwerkzaamheden waarna de woningen in het najaar van 2021 opgeleverd worden aan de kopers.

De Vorstin omvat 13 duurzame eengezinswoningen in drie verschillende blokken, waarvan de tuinen aan elkaar grenzen. Zo ontstaat een besloten hof met veel ruimte en groen op een centraal gelegen plek in de karakteristieke kern van het dorp. Het dorpse karakter van de Koninginneweg en de Benedenstraat komt ook terug in het ontwerp en de gebruikte materialen, waardoor de woningen goed aansluiten op hun omgeving. Er wordt ook een eigen speeltuintje voor bewoners aangelegd in het hof. De zes woningen van het eerste bouwblok beschikken over een grote extra uitbouw van ruim drie meter waardoor nog meer woonruimte wordt toegevoegd aan de in de basis al royale eengezinswoningen.

Uiteraard wordt in De Vorstin duurzaam en toekomstbestendig gebouwd. Zo worden de woningen gasloos uitgevoerd met zonnepanelen en een eigen warmtepomp. Bijzonder is het PCM Klimaatvloerconcept dat is toegepast in de woningen en wat zorgt voor een sterk thermisch comfort. Door PCM (Phase Change Materials ofwel faseovergangsmaterialen) toe te passen, kan er extra energie gebufferd worden in de vloer voor later gebruik. De ruimtetemperatuur wordt optimaal gereguleerd en gestabiliseerd, wat het wooncomfort vergroot en het energieverbruik verlaagd.

Dunavast Dunavast heeft sinds 2007 een uitgebreide portefeuille opgebouwd met woon-, zorg- en foodprojecten. Dunavast ontwikkelt en belegt met gedrevenheid, creativiteit en ondernemerschap, voor toekomstgericht vastgoed. Deze onderscheidende eigenschappen maakt Dunavast een beleggende vastgoedontwikkelaar met toegevoegde waarde voor de gebruiker én de omgeving.

Voor meer informatie zie: www.dunavast.nl.

Meer weten over De Vorstin

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Rotterdam.

Aanmelden