Tuinbuurt Vrijlandt

Rotterdam - IJsselmonde
Toekomstig aanbod

€ 499.500,- tot € 930.000,-

Kenmerken

Woonoppervlak
118 - 181m2
Kaveloppervlak
120 - 420m2
Inhoud
450 - 800m3
Aantal slaapkamer(s)
3 - 5

Over dit project

Tuinbuurt Vrijlandt wordt een energieneutrale stadswijk en is gelegen aan de prachtige Ogiersingel en Jan Vrijlandt singel in Rotterdam Zuid. Een duurzame wijk waar mensen van uiteenlopende doelgroepen wonen en samen komen. In totaal worden er 290 huur- en koopwoningen met kwalitatief hoogstaande architectuur en uitstraling gerealiseerd.

Het plan bestaat voornamelijk uit grondgebonden woningen, en heeft een rijke variatie aan woningtypologieën, zowel geschakelde als vrijstaande woningen. Ook zullen er 50 (senioren)appartementen worden gerealiseerd, die samen met 50 grondgebonden woningen bestemd zijn voor de portefeuille van Havensteder voor de sociale huur. 
Alle woningen worden gesitueerd in een rustige oase met water en groen waar wandelen en fietsen de hoofdvervoersmethoden vormen. 

De architectuur van het openbaar gebied en de bebouwing zijn gebaseerd op de kenmerken van een tuindorp, waar ontmoeting en sociale cohesie centraal staan. De wijk kenmerkt zich door een typische tuindorp-uitstraling, waar erkers en detaillering in het metselwerk een essentieel onderdeel zijn van het ontwerp. Door het toepassen van o.a. nestkasten, zonnepanelen, elektrische deelauto’s en een buurtkas, sluit deze wijk helemaal aan op de 21e eeuw.

Het bevorderen van gezondheid heeft een belangrijke plaats in zowel ontwerp als ontwikkeling. De groene stedenbouwkundige opzet met zijn rijke variatie aan hagen, bomen en de centraal gelegen waterpartij zorgen ervoor dat er een aangename en sociaal ingerichte wijk ontstaat.

De straten zijn ontworpen met oog op het langzaam verkeer. Parkeren van de auto gebeurt voornamelijk in parkeerhofjes tussen de bouwblokken, uit het zicht. Dit leidt ertoe dat er niet alleen een kindvriendelijke omgeving wordt gecreëerd, ook blijft het karakter van de originele tuindorp behouden. Tuinbuurt Vrijlandt krijgt minimaal 4 sterren van het DGBC Woonmerk waarmee aantoonbaar een duurzame wijk wordt gerealiseerd.

Meer informatie

Kenmerken

Project
Tuinbuurt Vrijlandt
Start verkoop
Verkoop gestart
Prijs
€ 499.500,- tot € 930.000,-
Type woningen
2-onder-1-kap, Eengezinswoning, Geschakeld, Herenhuis, Hoekwoning, Tussenwoning, Vrijstaand

Voorzieningen

Parkeren
Garage, Parkeerplaats eigen terrein
Tuin
Tuin Rondom
Eigendom
Volle eigendom

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Rotterdam.

Aanmelden