Westerpoort

Rotterdam
Toekomstig aanbod

Koopprijzen n.n.b.

Over dit project

Westerpoort:
Met trots presenteren wij je ons plan voor Westerpoort, een fantastisch transformatieproject in ontwikkeling in Rotterdam. Bekijk op deze website van Westerpoort de locatie, de eerste concept beelden en het gevoel bij Westerpoort. De komende maanden zal deze website verder gevuld worden met meer informatie over het project.

Het aanbod:
Plan Westerpoort biedt een uitgekiend programma aan verschillende woontypologieën, met in totaal 22 woningen. Op de tweede tot en met de vierde verdieping van Westerpoort komt een mix aan 7 middenhuur woningen met 15 koopwoningen. Binnen de woningtypen is veel diversiteit, van bijv. een parkappartement, tot een praktijk-aan-huis-woning of doorzonappartementen. De woningen staan op een sterk maatschappelijk programma, bestaande uit flexibele kantoorruimtes, sport en yoga-gelegenheden en een zes meter hoge Tuinkamer en Lobby die als ontvangstruimte dienen voor alle gebruikers en huurders met gastheer/vrouw.

Het plan Westerpoort bestaat straks uit twee verschillende volumes. Poortwachter en Parkwachter. Waar Poortwachter een oogje in het zijl houdt tussen Westersingel en de achtertuin, heeft Parkwachter ook richting het Park een sterk sociale functie. Dit paviljoen, opgetrokken uit zoveel mogelijke gerecyclede materialen, krijgt een venster op de eerste verdieping dat uitkijkt over het Wijkpark. In Parkwachter is ruimte voor yoga en meditatie, waarmee het echt een rustpunt wordt in de achtertuin.

Locatie:
Op een geweldige locatie in de wijk het Oude Westen in Rotterdam aan de Westersingel 18-20 komt Westerpoort. Westerpoort vervlecht de binnenstad en het Oude Westen met elkaar. Socio­logisch én ecologisch! Door de Wester­poort loop je vanuit het Oude Westen zo de binnenstad in, of andersom na­tuurlijk. Ook de lokale fauna heeft veel aan deze doorgang. Want de groen­structuren rond de Westersingel liggen nu geïsoleerd en hebben nood aan verbinding. Westerpoort wordt daarom ook een nieuwe groene biotoop, een complementaire plek aan het Wijkpark Oude Westen met een ecologische doorgangsroute van park naar singel. Hiermee versterken we de biodiversiteit en het klimaatadaptieve vermogen van Rotterdam.

Sociaal en natuurinclusief:
Westerpoort verbindt twee wijken en diverse doelgroepen in een groene omgeving, tussen de Westersingel en het Wijkpark Oude Westen. Het ‘Parkpad’ vormt de verbinding tussen de Westersingel en het Wijkpark, zodat de natuur in de binnenstad beter toegankelijk is voor omwonenden en bezoekers. Een weelderige collectieve achtertuin, groene daken als groene ‘stepping stones’ en een groene poort met een doordacht groenplan trekken kleine zoogdieren zoals egels, vogels en bijen aan. Het plafond – opgetrokken uit gerooid essenhout van zieke bomen– vormt een schuilplek voor insecten, vogels en vleermuizen.

Door de vergroening wordt overtollig regenwater opgevangen en tijdelijk opgeslagen in een waterbuffer onder de grond. Daarnaast zorgt het groen voor schaduw en koelte tijdens de steeds hetere zomers. Zo draagt dit plan bij aan het klimaatadaptief maken van de stad.


Rustpunt in de drukte:
Ook brengt Westerpoort rustplekken aan bewoners en omwonenden. De collectieve achtertuin biedt ruimte voor diverse activiteiten, zoals yoga en meditatie. Een plek voor mens en dier om tot zichzelf te komen en de verbinding te zoeken met de natuur.

”Een bestaand kantoorpand krijgt nieuw elan in dit bijzondere plan met woningen in het middensegment op een toplocatie”, zegt wethouder Bas Kurvers (Bouwen en Wonen). ”De publieke doorgang vormt een prachtige verbinding tussen de groene oase in het Wijkpark en het centrum. De groene tuin, die ook voor iedereen toegankelijk is, vormt een rustpunt in de steeds drukker wordende stad. Dit is een aanwinst voor alle Rotterdammers.”


Parkeren en (deel)mobiliteit:
Bij een gezond gebouw hoort ook een gezonde kijk op mobiliteit. Voor het dagelijks verkeer pakken bewoners net zo lief de fiets; dat past beter bij hun gezonde, actieve levensstijl.

Autoparkeren aan de Westersingel vinden we dan ook zonde van de ruimte. Daarom lossen we het autoparkeren op in de gemeentelijke parkeergarage Schouwburgplein-Kruisplein, op 2 minuten lopen van de Westerpoort. Fietsen stallen we in het souterrain onder het noordelijke perceel. Hier is plaats voor de fietsen van bewoners, gebruikers van het kantoor en bezoe­kers van de sportkelder. We voorzien de fietsstalling van laadmogelijkheden voor e-bikes en speed pedelecs. Als uitwijkmogelijkheid voor bezoekers van de Parkwachter creëren we bovendien ook een fietsparkeerplaats onder de pergola in de achtertuin. Fietsen door de tuin is ten strengste verboden. Bezoekers die toch met de fiets er doorheen willen, doen dat met de fiets aan de hand.

Planning:
Naar verwachting zal Westerpoort eind 2022 in verkoop gaan. In de loop van 2021 / 2022 zal hier meer bekend over worden. De start van de bouw staat gepland voor het 2022 / 2023.

Interesse:
Heb je interesse in wonen in Westerpoort en wil je graag op de hoogte gehouden worden van het nieuws en de ontwikkelingen rondom dit prachtige project in Rotterdam? Schrijf je dan hier in.

Meer informatie

Kenmerken

Project
Westerpoort
Start verkoop
2022 (4e kwartaal)
Koopwoningen
15
Type woningen
Appartement, Penthouse

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Rotterdam.

Aanmelden