Seattle & Boston

Rotterdam - Feijenoord
Toekomstig aanbod

€ 295.000,- tot € 400.000,-
€ 500,- tot € 5.000,-

Over dit project

Woontorens Seattle en Boston in Rotterdam
De nieuwbouw woontorens Seattle en Boston worden gebouwd aan de Otto Reuchlinweg op de Wilhelminapier in Rotterdam. De twee torens met appartementen van 70 meter hoog worden gebouwd in een dikformaat geel-bruine baksteen. Seattle & Boston (voorheen San Francisco & Boston) hebben een gemeenschappelijke onderbouw van 5 verdiepingen met hierin een parkeergarage, gezamenlijke ruimtes en commerciële ruimtes. Het ontwerp is van Frits van Dongen van Van Dongen - Koschuch Architecten en Planners.

Het woongebouw Seattle en Boston wordt gebouwd naast de woontoren New Orléans en tegenover het Pakhuis Meesteren aan de Rijnhaven. Seattle en Boston krijgen een robuuste uitdrukking die fraai aansluit bij de kades van de Rijnhaven. Het eigen karakter van het gebouw draagt bij aan de verschillende bebouwing op de Wilhelminapier. Tussen de beide torens ligt een grote afstand wat een vrij uitzicht en een goede bezonning oplevert.

Op de vijfde bouwlaag komt een gemeenschappelijke verblijfsruimte die overgaat in een terras dat profiteert van het zicht op de Rijnhaven en de zon aan deze zuidzijde.

Van de 7e tot de 22e verdieping blijft de doorsnede van de beide torens ongewijzigd met 6 appartementen per verdieping. De grootte van de appartementen is onderling variabel van 85 tot 120 vierkante meter. De appartementen krijgen balkons die half binnen en half buiten de woning liggen.

Parkeergarage
Het programma van het parkeren kent twee facetten, zoals van Dongen stelt: een bovengronds deel voor de bewoners, en een ondergronds deel voor de bezoekers van de Wilhelminapier. De ondergrondse garage bevindt zich niet alleen onder het Seattle & Boston complex, maar loopt door onder het naastgelegen kavel waar op termijn een vergelijkbaar ensemble wordt gerealiseerd onder de naam Havana & Philadelphia.

Met het realiseren van deze grote ondergrondse garage voor algemeen gebruik zal de geplande ondergrondse garage in de Rijnhaven komen te vervallen.

Eerder ontwerp San Francisco en Boston
De Spaanse architecten Antonio Cruz en Antonio Ortiz verenigd in het architectenbureau Cruz y Ortiz ontwierpen eerder voor San Francisco en Boston twee 70 meter hoger driehoekige toren. Cruz y Ortiz zijn de architecten van het Olympisch stadion in Sevilla en recent de uitbreiding van het Rijksmuseum in Amsterdam. Op de Wilhelminapier tekende zij ook het ontwerp voor de woontorens Havana en Philadelphia.

Meer informatie

Kenmerken

Project
Seattle & Boston
Koopwoningen
204
Huurwoningen
100
Prijs
€ 295.000,- tot € 400.000,-
Huurprijs
€ 500,- tot € 5.000,-
Type woningen
Appartement, Penthouse

Voorzieningen

Parkeren
Parkeerplaats
Eigendom
Huur, Volle eigendom
Balkon
Balkon
Voorz. binnen 1 Km.
Apotheek, Basisschool, Bioscoop/theater, Busstation, Fitness, Huisarts, Kinderdagopvang, Restaurant/cafetaria, Sportcomplex, Supermarkt, Tandarts, Trein/tramstation, Voortgezet onderwijs, Winkelcentrum, Ziekenhuis, Zwembad

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Rotterdam.

Aanmelden