SEO bureau

Studentenhuisvesting Domus

Rotterdam - Centrum
Toekomstig aanbod

Huurprijzen n.n.b.

Over dit project

Er zijn concrete plannen voor de bouw van een 70 meter hoge campustoren Domus met 550 studenten woningen studie- en onderwijsruimtes, kantoren, horeca en winkels aan de Verlengde Willemsbrug naast de Willem de Kooning Academie aan de Blaak. Het voorlopige ontwerp voor de studentenhuisvesting Domus is van Tangram Architekten die in Rotterdam studentengebouw Cite aan de Laan op Zuid ontwierpen.

Studentenwoningen
Naast de studentenwoningen zal op de eerste gebouwlagen publieke functies worden gevestigd, zoals horeca, winkels, kantoorruimten en ruimten voor de naastgelegen hogeschool. Deze onderste lagen krijgen een open karakter, waarmee het straatleven zich letterlijk voortzet binnen de grenzen van het gebouw. Op de woonlagen bevinden zich naast de woonruimtes de gemeenschappelijke voorzieningen (wasserette, collectieve ruimtes en logeerruimtes). Alles voorzien met de voor deze tijd meest duurzame installaties en voorzieningen voor domotica.

De woontoren zal moeten worden gerealiseerd op een klein stuk grond op een 'moeilijke' maar markante locatie. Eerdere plannen op deze locatie voor woongebouwen met ontwerpen van Zwart en Jansma en Kraaijvanger gingen niet door.

Meer informatie

Kenmerken

Project
Studentenhuisvesting Domus
Huurwoningen
550 (waarvan 550 beschikbaar)
Type woningen
Appartement, Overig

Voorzieningen

Overige
Lift
Voorz. binnen 1 Km.
Apotheek, Basisschool, Busstation, Fitness, Huisarts, Kinderdagopvang, Restaurant/cafetaria, Sportcomplex, Supermarkt, Tandarts, Voortgezet onderwijs, Winkelcentrum

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Rotterdam.

Aanmelden