Actueel

Nieuws

Energiecontract en verhuizen naar nieuwe woning Lokaal nieuws dinsdag 07 april 2020

Energiecontract en verhuizen naar nieuwe woning

Je hebt een nieuwe woning gekocht en gaat binnenkort verhuizen. Je denkt aan allerlei zaken die je moet regelen voor en na de intrek. Het interieur, het naambordje, internetabonnement… aan alles wordt gedacht. Vergeet daarbij niet aan de ‘vanzelfsprekendheden’ die je moet meeverhuizen of opnieuw moet afsluiten. Een daarvan is het energiecontract. In dit artikel lees je wat je kunt doen met het energiecontract tijdens een verhuizing.

Verschil eerste woning of verhuizing

Ga je verhuizen en laat je dus een andere woning achter, dan had je daar waarschijnlijk een eigen energiecontract lopen. Had je energie via de huurbaas, dan heb je bij de verhuizing geen omkijken meer naar het oude energiecontract. Heb je een koopwoning , dan moet je zelf een contract afsluiten. Je begint met een schone lei en kiest zelf een nieuwe leverancier voor op je nieuwe adres. Verhuis je en heb je in de oude woning een contract op jouw naam staan? Dan zijn er twee dingen die je kunt doen: het energiecontract meeverhuizen of opzeggen en een nieuw contract afsluiten. Ga je voor het eerst op jezelf? Dan kies je sowieso een nieuw en eigen contract.

Energiecontract meeverhuizen

Ga je verhuizen en wil je een energiecontract meeverhuizen, dan moet je de verhuizing doorgeven aan de leverancier. Het is verstandig om dit al drie maanden vooraf te doen. Sommige leveranciers willen zelfs al een halfjaar vooraf weten dat je gaat verhuizen. Geef een verhuizing minimaal twee weken voor vertrek aan. Anders heb je kans dat het contract nog niet beschikbaar is op het moment dat je in de woning trekt. Meeverhuizen is alleen verstandig als er geen gunstiger contract te vinden is op het nieuwe adres. En verhuis je het energiecontract mee, dan verandert de hoogte van de energierekening hoe dan ook. Het verbruik in de nieuwe woning zal namelijk niet hetzelfde zijn als op het oude adres. Dit door het energielabel van de woning, de grootte van het huis en het historisch verbruik dat hier geldt. Het historisch verbruik is gebaseerd op het energieverbruik van de afgelopen drie jaar in de woning. Denk je dat jij minder energie zult verbruiken? Dan kun je het geschatte verbruik van de leverancier ook vaak wel bijstellen.

Opzeggen en nieuw contract kiezen

Denk twee keer na voordat je een energiecontract meeverhuist. De kans is namelijk groot dat er op een nieuwe adres een gunstiger contract is. Op je nieuwe adres kunnen andere aanbiedingen gelden. En neem je al jaren af van dezelfde leverancier? Dan is de kans groot dat overstappen een flinke besparing op zal leveren. Het energiecontract dat je afsloot is wellicht allang verlopen. Je ontvang dan nog wel altijd van de leverancier zelf, maar de energie ontvang je dan vaak tegen hogere tarieven. Verhuis een contract dus niet zomaar mee. Kijk op basis van je nieuwe adresgegevens in een energievergelijker en ontdek wat de voordeligste contracten zijn. Stap je over bij een verhuizing? Dan moet je een energiecontract altijd zelf opzeggen. Normaliter wordt dat voor je geregeld bij een overstap, een verhuizing is echter een uitzondering op de regel.

Zonnepanelen nieuwe woning

Een verhuizing is ook een mooi moment om te kijken of je een woning duurzamer kunt maken. Wil je dure, maar duurzame ingrepen doen, dan kun je hier een iets hogere hypotheek voor krijgen. Denk bijvoorbeeld aan isolatie, maar ook aan het plaatsen van zonnepanelen op je woning. Met een aantal panelen kun je al flink besparen op het energieverbruik. Wek je meer op dan je verbruikt en lever je dit aan het net, dan krijg je hier een vergoeding voor van de leverancier. Je verdient dan zelfs aan je zelf opgewekte energie. 

Netbeheerder als leverancier nog niet klaar is

Betrek je een nieuwe woning, zorg er dan voor dat je vanaf het moment dat je de woning betrekt energie ontvangt via een leverancier. Je moet een verhuizing, of het betrekken van de woning, minimaal twee weken voor de verhuisdatum doorgeven. De leverancier heet namelijk zolang nodig om de administratie te verwerken. Vraag je een contract later aan, dan heb je kans dat je nog geen energie via de leverancier ontvangt. Geen zorgen, je ontvangt dan alsnog gewoon gas en stroom. De energie komt tot het moment dat je contract ingaat via de netbeheerder in de regio . Het enige nadeel is dat je voor deze energie vaak iets meer betaalt. Die kosten worden verrekend met het nieuwe energiecontract.
 

Start verkoop De Vorstin IJsselmonde Lokaal nieuws vrijdag 03 april 2020

Start verkoop De Vorstin IJsselmonde

Beste,

 

Goed nieuws! Op dinsdag 14 april om 7.00 uur starten we de ONLINE verkoop van De Vorstin.  Wij hebben alle woningen online geplaatst zodat je nu al kunt kijken naar welk woningtype je interesse uitgaat. In je woonaccount kun je nu ook aangeven waar jouw voorkeur ligt. Definitief inschrijven op een of meerdere bouwnummers is mogelijk vanaf 14 april.

 

Kies je voor de royale woningen type Eiland met uitbouw van 3.25 meter en riante tuinen, of gaat je voorkeur uit naar het charmante en dorpse karakter van type Dorp met een onderscheidende verdiepingsindeling. Bij dit type beschik je over een inloopkast grenzend aan de masterbedroom. Type Maas onderscheidt zich door een fijne ligging aan de Benedenstraat met de gezellige voortuin en beschikt tevens over een fijne besloten achtertuin op het zuiden. Aan jou de keuze. 

Wil jij graag wonen in De Vorstin? 

 

Doe dan nu al de financiële check, zodat je weet welk type binnen jouw mogelijkheden valt. De check kan bovendien in je voordeel werken bij het toewijzen van de woningen. Bij meerdere kandidaten op één bouwnummer, kijken wij of de kandidaat een financiële check heeft gedaan. De check geeft aan wat jij bij de bank kunt lenen.  

 

Wil jij weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn?

 

Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact op met:

 

 Hypotheek Platform Rotterdam

Aelbrechtskade 65

3022 HP Rotterdam

 

Telefoon: 010 - 750 1 750

E-mail: rotterdam@hypotheekplatform.nl

 

Wij hopen jou te mogen verwelkomen als een van de kopers van een fijne woning in De Vorstin.

Met vriendelijke groet,

 

Commercieel team De Vorstin IJsselmonde

Test geen weergave Lokaal nieuws woensdag 25 maart 2020

Test geen weergave

test

test

De mogelijkheden wanneer je een kantoor nodig hebt Lokaal nieuws maandag 23 maart 2020

De mogelijkheden wanneer je een kantoor nodig hebt

Ben je op zoek naar kantoorruimte? Bijvoorbeeld omdat jouw bedrijf flink aan het groeien is? Er zijn dan verschillende mogelijkheden die je kunt overwegen. Om je hier een beetje wegwijs in te maken lees je hieronder welke mogelijkheden dat zijn. Bekijk het dus vooral snel!

Een ruimte of pand kopen

Met behulp van bijvoorbeeld een aankoopmakelaar Rotterdam kun je op zoek gaan naar een geschikt pand of mooie ruimte die je kunt kopen. Dit heeft verschillende voordelen. Met een dergelijke aanschaf is een flinke som geld gemoeid, maar je hoeft daarna ook geen huur meer te betalen. Het pand of de ruimte is dan helemaal van jou en je kunt het gebruiken zoals je dat zelf graag wilt! Bovendien is het mogelijk om in je eigen ruimte naar wens aanpassingen te doen, terwijl dit in een gehuurde ruimte toch lastig is!

Laten bouwen

Wanneer je echt hét perfecte kantoor wilt hebben kun je het beste kiezen voor de optie om deze gewoon te laten bouwen. Dit moet je echter wel kunnen betalen, maar wanneer dat het geval is zul je hiermee toch de mooiste optie in handen hebben. De bouw van een eigen kantoor kan lang duren maar is het uiteindelijk vrijwel altijd waard, simpelweg omdat het volledig naar eigen wens is ontworpen en opgezet!

Een nieuw kantoor huren

Tot slot is een kantoorruimte huren Rotterdam ook een optie.  Het grote voordeel van huren is dat je er ook relatief gemakkelijk weer vanaf kunt indien je dat zou willen. Vaak heb je namelijk slechts één of enkele maanden opzegtermijn. Je kunt daardoor gemakkelijker op- of bij schalen wanneer jouw bedrijft groeit. Een ander niet geheel onbelangrijk voordeel is dat een gehuurd kantoor op de korte termijn weinig geld kost, maar dat je wel vrij snel gebruik kunt maken van de ruimte. Dit zijn echter wel tijdelijk voordelen. Wanneer je er eenmaal inzit heb je er natuurlijk geen voordeel meer van dat je er snel in kon. Bovendien lopen de kosten voor een gehuurd pand of een gehuurde ruimte uiteindelijk hoger op dan bij kopen en, wanneer je er lang genoeg in zit, zelfs bouwen. Je bouwt namelijk geen waarde op, maar betaald wel elke maand voor het kantoor waar je zit!

Dat zijn de mogelijkheden voor een nieuw kantoor

Aan de hand van deze uiteenzetting lukt het je ongetwijfeld om een goede beslissing te nemen met betrekking tot het vinden van een nieuw kantoor. Succes!

Nieuwe data woonbeurs Rotterdam Lokaal nieuws woensdag 18 maart 2020

Nieuwe data woonbeurs Rotterdam

Nog even geduld… Het ZuideR komt eraan, dat lieten we je een maand geleden weten via onze digitale nieuwsbrief. Door alle perikelen rondom het Corona-virus laat de officiële Start Verkoop nog even op zich wachten. Maar de voorbereidingen zijn in volle gang. Via deze nieuwsbrief houden we je daar geregeld van op de hoogte. Als alles meezit pakken we in mei groots uit. Nog even geduld dus…   Team Het ZuideR

Nieuwe data Woonbeurs Rotterdam

Eerder hebben we je van harte uitgenodigd onze stand te bezoeken op de Woonbeurs Rotterdam. Deze uitnodiging staat nog steeds, echter met een nieuwe datum. In verband met het Corona-virus is de organisatie genoodzaakt de beurs te verzetten. Je bent nu van harte welkom op zaterdag 27 en zondag 28 juni in het WTC aan het Beursplein 37 in Rotterdam van 12.00 tot 17.00 uur. Schrijf het vast in je agenda!

Het ZuideR is te vinden op Woonbeurs Rotterdam - 21 en 22 maart Lokaal nieuws vrijdag 21 februari 2020

Het ZuideR is te vinden op Woonbeurs Rotterdam - 21 en 22 maart

Alles over wonen in Rotterdam op jaarlijkse woonbeurs in WTC Zaterdag 21 en zondag 22 maart 2020: nieuwbouw, zelfbouw, financieel advies en duurzaam wonen Dit jaarlijkse evenement vindt plaats op zaterdag 21 en zondag 22 maart (2020). De locatie is hetzelfde als in de afgelopen jaren: het WTC, in het hart van de stad.

Vooral nieuwbouw (koop en huur) op Woonbeurs Rotterdam + regio
De Woonbeurs Rotterdam + regio is vooral een nieuwbouwbeurs. Talrijke partijen presenteren er hun nieuwbouwprojecten in Rotterdam en in de regio. Het aanbod bestaat vooral uit koopwoningen, maar je vindt er ook huurwoningen. Naast nieuwbouw is er op de beurs aandacht voor zelfbouw.
 
Woonbeurs: ook financieel advies
Financiële partijen ontbreken evenmin. De Woonbeurs Rotterdam + regio is dan ook dé plek waar je niet alleen een woning vindt, maar waar je ook met hypotheekadviseurs je financiële mogelijkheden kunt verkennen. Zo sla je twee vliegen in één klap.
 
Informatie over duurzaam wonen, wijken en regiogemeenten
Behalve nieuwbouwaanbod, zelfbouwkavels en financieel advies is er op de beurs informatie over duurzaam en energiezuinig wonen. Zo kom je van alles te weten over stadsverwarming en warmtepompen, belangrijke alternatieven voor aardgas. Verder is er informatie over diverse Rotterdamse wijken waar nieuwbouwaanbod te vinden is, en over een aantal gemeenten in de regio.
 
Woonbeurs: van 12.00 tot 17.00 uur in het WTC in Rotterdam
De Woonbeurs Rotterdam + regio is op zowel zaterdag 21 als zondag 22 maart van 12.00 tot 17.00 uur geopend. De toegang is gratis. Het WTC is te vinden aan het Beursplein 37 in Rotterdam. In de aanloop naar het evenement vind je op www.woonbeursrotterdam.nl steeds meer informatie over het de beurs, met name over het nieuwbouwaanbod.

Woningborg Lokaal nieuws maandag 17 februari 2020

Woningborg

De ontwikkeling van Het ZuideR, De Paviljioens is een samenwerking van BOEi met De Bonth Van Hulten, beiden beschikken over jarenlange ervaring in succesvol restauratie en transformatie van monumenten en als project aangesloten bij het Woningborg. 

5 ZEKERHEDEN VAN EEN WONINGBORG-CERTIFICAAT:

Bij een faillissement van de ondernemer bouwen we uw woning af of u krijgt een schadevergoeding.
Gewaarborgde garantie. De ondernemer verstrekt na oplevering Woningborg-garantie op gebreken aan uw woning. Woningborg waarborgt deze garantie als de ondernemer niet kan of, na uitspraak van een arbiter en het verstrijken van de hersteltermijn, niet wil presteren.
Bemiddeling tussen u en de ondernemer bij geschillen over garantieklachten na oplevering als dat mogelijk is. Dit is gratis.
Laagdrempelige geschillenregeling. Als u er niet uitkomt met de aannemer kunt u terecht bij de Raad van Arbitrage voor de Bouw.
Vaak heeft u een Woningborg-certificaat nodig voor de hypotheek. In geval van Nationale Hypotheek Garantie is een certificaat waarop het keurmerk GarantieWoning is afgegeven verplicht. De Garantie- en waarborgregeling Nieuwbouw en Transformatie zijn goedgekeurd door Stichting GarantieWoning. 

Kijk voor meer informatie op de website van Woningborg.

Makelaar informatie Lokaal nieuws vrijdag 07 februari 2020

Makelaar informatie

TW3 is een Rotterdams makelaarskantoor gespecialiseerd in nieuwbouw en transformatie projecten. Voor ons staan de wensen van de klant centraal, samen gaan we op zoek naar de ideale woning. Wij zetten ons specialisme ook in voor het transformatie project Het ZuideR.  

De makelaars van TW3 staan tijdens het aankooptraject van een woning in het ZuideR voor je klaar. Na de aankoop van de woning begeleiden de kopersbegeleiders van TW3 je met het maken van keuzes in het meer- en minderwerk van de woning. Zo maak je een echt thuis van je nieuwe woning.

TW3 Strategie, Marketing, Makelaardij
Bezoekadres
Veerhaven  4* 
3016 CJ Rotterdam
010 - 300 71 17
* Tweede etage

Contactpersonen voor Het ZuideR:
Roland van den Berg, Elaine Gevaert, Lonneke Cramer en Tom van Noord.

 

Nieuwsbrief 21 februari 2020 Lokaal nieuws woensdag 08 januari 2020

Nieuwsbrief 21 februari 2020

Het ZuideR komt eraan! Maar dan net even anders Je hebt je in het verleden ingeschreven als belangstellende voor een Loft-appartement in het ZuideR. Dat is al weer even geleden en je bent ongetwijfeld benieuwd wat de stand van zaken nu is. In deze nieuwsbrief praten we je daar graag over bij. Wat in ieder geval belangrijk is: schrijf je opnieuw in als belangstellende op de nieuwe website. Die is vandaag online gegaan! Team het ZuideR

Loft-appartementen

In het Carré, het hoofdgebouw van het voormalige Zuiderziekenhuis, worden op termijn 80 unieke Loft-appartementen gerealiseerd. Je hebt je daarvoor al eerder als belangstellende ingeschreven, maar helaas kunnen we over de realisatie ervan nog geen echt nieuws melden. Ze komen eraan, maar we gaan eerst aan de slag met de ontwikkeling van 30 grondgebonden Paviljoenwoningen. Ben je nog steeds geïnteresseerd in een Loft-appartement? Schrijf je dan opnieuw in. Dat kan op de nieuwe website.

Nieuwe website online

Op www.hetzuider.nl vind je volop informatie over de locatie, de planning en de geschiedenis van dit bijzondere stukje ‘Brooklyn van Rotterdam’. Bezoek de website, lees meer over de Loft-appartementen en de Paviljoenwoningen en laat je inspireren door deze geweldige woonlocatie. En ben je geïnteresseerd? Schrijf je dan snel in als belangstellende. Ook als je dat al eerder hebt gedaan op de oude website.

Start verkoop Paviljoenwoningen

Achter het Carré bevinden zich twee historische paviljoens. Hier worden 30 grondgebonden stadswoningen ontwikkeld. Er komen vijf verschillende woningtypes met twee of drie verdiepingen, die variëren in woonoppervlak van ca. 95 – 170 m2. De eerste Paviljoenwoningen gaan al in het voorjaar in verkoop.

De Paviljoenwoningen

Interesse? Schrijf je opnieuw in

Het ZuideR bestaat uit twee deelprojecten: de Loft-appartementen en de Paviljoenwoningen. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Meld je dan aan als belangstellende. Ook als je dat al eerder hebt gedaan via de oude website. Door je in te schrijven maak je een eigen account aan en kun je je woonwensen aangeven. Alleen wanneer je je officieel hebt aangemeld, kunnen we je gericht op de hoogte blijven houden. Ben je in beide deelprojecten geïnteresseerd? Schrijf je dan voor beide projecten apart in. Op de website leggen we je precies uit hoe het werkt.

Schrijf je in

Een keuken financieren? Hier moet je op letten! Lokaal nieuws woensdag 20 november 2019

Een keuken financieren? Hier moet je op letten!

Voor heel veel huishoudens is de keuken de plek waar het grootste deel van de tijd wordt doorgebracht. Vaak zelfs nog meer dan in de woonkamer. Zeker wanneer de keuken een fijne ruimte is. Toch komt het ook voor dat een keuken nodig aan vervanging toe is. In zo’n geval kan er een uitdaging ontstaan indien je niet genoeg geld op je rekening hebt staan om hier meteen mee te beginnen. Maar, niet getreurd. Er is nog een mogelijkheid, namelijk je keuken financieren ! Je moet dan echter wel op een paar dingen letten. Welke dat zijn, dat lees je hieronder.

Geld lenen kost geld

Voor veel mensen is dit een gegeven, maar toch is het belangrijk om je hier goed bewust van te zijn. Een financiering is uiteindelijk altijd een lening. De bank of het bedrijf waar je het geld leent wil graag winst maken en zal daarom altijd rente vragen over het bedrag dat je leent. Dit is een klein percentage over het geleende bedrag dat uiteindelijk toch flink aantikt. Je bent dus meer geld kwijt dan je in eerste instantie hebt geleend en zult dit alles uiteindelijk terug moeten betalen. Houdt hier dus rekening mee en weet waar je aan begint.

Leen voldoende

Een ander belangrijk punt is dat je voldoende moet lenen. Uiteraard wil je niet meer lenen dan noodzakelijk is, maar toch moet je ook zeker niet te weinig lenen. Een verbouwing, bijvoorbeeld van de keuken, kent vaak ook tegenslagen. Wanneer die tegenslag duur uitvalt en je budget op is loop je het risico dat je de verbouwing niet af kunt maken. Zorg dus dat je het ruim neemt en voldoende geld hebt voor dergelijke onvoorziene omstandigheden!

Overweeg een doorlopend krediet

Naast een vast bedrag lenen is er ook de mogelijkheid om een doorlopend krediet te nemen. Je kunt dan tot aan een bepaald bedrag geld lenen, maar dat hoeft niet in één keer. Wanneer het dan duurder wordt kun je hierop terugvallen, maar wanneer je het niet nodig hebt heb je ook niet teveel geleend! Vaak ligt de rente bij een doorlopend krediet echter wel hoger.

Plan je verbouwing en ga aan de slag

Jouw nieuwe keuken financieren gaat vast helemaal lukken na het lezen van deze blog. Dan is het nu vooral tijd om een plan te maken en de handen uit de mouwen te steken. Veel succes!

Vergeet het kleinste kamertje van jouw nieuwe huis niet Lokaal nieuws woensdag 06 november 2019

Vergeet het kleinste kamertje van jouw nieuwe huis niet

Elke dag zul je een paar keer naar het kleinste kamertje van jouw nieuwe huis moeten gaan. Je doet de kleine en de grote boodschap er, terwijl je op hetzelfde moment jouw sociale media bijwerkt of gewoon even ontsnapt aan alle drukte. Dit gaat natuurlijk over het toilet, wat een belangrijke kamer is in een woning. Vaak wordt een toilet op een simpele en saaie manier ingericht, wat eigenlijk zonde is aangezien je er zoveel meer mee kunt doen.

Je moet bijvoorbeeld kiezen of je een staand toilet of een wandcloset wilt. Een staand toilet wordt over het algemeen als wat traditioneler en ouderwetser gezien, terwijl een wandcloset de toilet toch wel een modern jasje geeft. Zo een exemplaar moet natuurlijk aan de muur gehangen worden, het maakt dus geen enkel contact met de vloer. Hierdoor kun je een hangend toilet net wat gemakkelijker schoonmaken, terwijl het ook een luxe uitstraling heeft. Hiervoor moet je overigens wel een aansluiting laten maken. Je zou hiervoor een speciale toilet set aanschaffen. Zo een set is volledig compleet en bestaat uit een toiletpot, een wc-bril, een stortbak en een systeem waarmee je de toilet in de wand kunt bouwen. Bij het plaatsen van een toilet kunnen loodgieters of anders een klusjesman uit Rotterdam jou helpen, maar je kunt het eventueel ook zelf doen.

Het kleinste kamertje van jouw nieuwe huis bestaat natuurlijk niet alleen maar uit een wc. Je moet bij het ontwerpen namelijk ook gaan kijken naar de muren, die je zou kunnen betegelen. Je zou ook behang kunnen ophangen, maar dit is niet aan te raden. Tegens kun je namelijk een stuk makkelijk schoonmaken en afnemen met een doekje. Zodoende blijven ze er altijd mooi uitzien, wat bij behang niet het geval is. Je zult dus waarschijnlijk kiezen voor tegels, maar dan moet je alsnog wel gaan bepalen welke tegels je wilt plaatsen. Er zijn namelijk ontiegelijk veel opties wat betreft tegels voor in een badkamer of toilet. Je zult ook moeten bepalen of je de tegels door wilt laten lopen tot aan het plafond of dat je ze lager wilt stoppen. Dit is ook helemaal jouw eigen keuze en hangt dus af van jouw smaak en voorkeur.

Aandachtspunten bij de aankoop van een huis Lokaal nieuws woensdag 30 oktober 2019

Aandachtspunten bij de aankoop van een huis

Wanneer je voor de eerste keer een huis op jouw naam laat zetten, is dat natuurlijk spannend. Je moet aan erg veel dingen tegelijk denken, wil jij ervoor zorgen dat het huis waarin jij een groot deel van je leven zal spenderen, daadwerkelijk een prettige thuishaven is. Daarom geven wij jou hier wat tips, zodat het aan de randvoorwaarden voor het vinden van jouw droomhuis niet ontbreekt.

De eerste stappen

Het kan dat jij in het begin vrij weinig idee hebt van de huizenmarkt. Je hoort er wel eens vluchtig wat over in de media, maar echt grondige kennis heb je nog lang niet. Kies je voor nieuwbouw of een bestaande woning/ Het eerste wat je het best kunt doen, is een balletje opgooien in je kennissen- en vriendennetwerk. Zij kennen jou het best, en daarom is de kans ook het hoogst dat zij jou buurten, makelaars en sites aanraden die het dichtst in de buurt komen van wat jij voor ogen hebt.

De bezichtiging

Zodra je je eerste bezichtiging hebt geregeld, begint het waarschijnlijk pas echt voor je gevoel. Je zoektocht wordt tastbaar. Er zijn een aantal zaken waar je wel op moet letten. Probeer allereerst een beetje afstand te houden tot de makelaar of degene die jou rondleidt. Als je erg enthousiast bent, laat dit dan niet al te zeer blijken; dit kan je onderhandelingspositie ten goede komen. Neem ook de tijd voor jezelf; net als in een kledingwinkel heb je tijd voor jezelf alleen nodig om in te schatten of het echt iets voor je is. Een verkoper kan je al snel je scherpe oog doen verliezen. Ben je met je partner, neem hem of haar dan bijvoorbeeld apart in een van de kamers, en deel je eerste indrukken. Maak elkaar dan ook attent op de zaken van het lijstje die jij te weten wilt komen, en waar je nog niet aan toegekomen bent om die te controleren.

Afstrepen: praktische zaken om op te letten

Een indruk is een indruk; je kan een huis mooi vinden, of niet. Maar behalve het gevoel dat een huis je geeft, is het belangrijk om op praktische randvoorwaarden te letten. Dit zal je geld besparen. Als aan deze is voldaan, heb je des te meer tijd om je indrukken te verwerken. Check daarom de ramen door er eens op te kloppen, laat de wc of kraan eens doorspoelen en kijk naar de meterkast. Vraag daarnaast aan de makelaar naar het bestemmingsplan, de staat van de bodem wanneer je graag wilt gaan tuinieren, et cetera. Als je alle fysieke aspecten van het huis hebt gecontroleerd, is het handig om samen met de makelaar te gaan zitten om de koopvoorwaarden eens goed door te spreken.

Energieverbruik

Kijk ook aandachtig naar het energieverbruik van het huis. Een energiezuinig huis scheelt namelijk in de bijkomende kosten. Door energie vergelijken en kiezen voor een groene energieleverancier, bespaar je jaarlijks veel kosten. We leven momenteel in een tijd van energietransitie, dus als jij hierin voorop loopt en van schone, zuinige energieverwekking gebruik maakt, zal dit je in de toekomst alleen maar voordeel opleveren.

Foto:  Tumisu | Pixabay

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Rotterdam.

Aanmelden