Actueel

Nieuws

Vergeet het kleinste kamertje van jouw nieuwe huis niet Lokaal nieuws woensdag 06 november 2019

Vergeet het kleinste kamertje van jouw nieuwe huis niet

Elke dag zul je een paar keer naar het kleinste kamertje van jouw nieuwe huis moeten gaan. Je doet de kleine en de grote boodschap er, terwijl je op hetzelfde moment jouw sociale media bijwerkt of gewoon even ontsnapt aan alle drukte. Dit gaat natuurlijk over het toilet, wat een belangrijke kamer is in een woning. Vaak wordt een toilet op een simpele en saaie manier ingericht, wat eigenlijk zonde is aangezien je er zoveel meer mee kunt doen.

Je moet bijvoorbeeld kiezen of je een staand toilet of een wandcloset wilt. Een staand toilet wordt over het algemeen als wat traditioneler en ouderwetser gezien, terwijl een wandcloset de toilet toch wel een modern jasje geeft. Zo een exemplaar moet natuurlijk aan de muur gehangen worden, het maakt dus geen enkel contact met de vloer. Hierdoor kun je een hangend toilet net wat gemakkelijker schoonmaken, terwijl het ook een luxe uitstraling heeft. Hiervoor moet je overigens wel een aansluiting laten maken. Je zou hiervoor een speciale toilet set aanschaffen. Zo een set is volledig compleet en bestaat uit een toiletpot, een wc-bril, een stortbak en een systeem waarmee je de toilet in de wand kunt bouwen. Bij het plaatsen van een toilet kunnen loodgieters of anders een klusjesman uit Rotterdam jou helpen, maar je kunt het eventueel ook zelf doen.

Het kleinste kamertje van jouw nieuwe huis bestaat natuurlijk niet alleen maar uit een wc. Je moet bij het ontwerpen namelijk ook gaan kijken naar de muren, die je zou kunnen betegelen. Je zou ook behang kunnen ophangen, maar dit is niet aan te raden. Tegens kun je namelijk een stuk makkelijk schoonmaken en afnemen met een doekje. Zodoende blijven ze er altijd mooi uitzien, wat bij behang niet het geval is. Je zult dus waarschijnlijk kiezen voor tegels, maar dan moet je alsnog wel gaan bepalen welke tegels je wilt plaatsen. Er zijn namelijk ontiegelijk veel opties wat betreft tegels voor in een badkamer of toilet. Je zult ook moeten bepalen of je de tegels door wilt laten lopen tot aan het plafond of dat je ze lager wilt stoppen. Dit is ook helemaal jouw eigen keuze en hangt dus af van jouw smaak en voorkeur.

Aandachtspunten bij de aankoop van een huis Lokaal nieuws woensdag 30 oktober 2019

Aandachtspunten bij de aankoop van een huis

Wanneer je voor de eerste keer een huis op jouw naam laat zetten, is dat natuurlijk spannend. Je moet aan erg veel dingen tegelijk denken, wil jij ervoor zorgen dat het huis waarin jij een groot deel van je leven zal spenderen, daadwerkelijk een prettige thuishaven is. Daarom geven wij jou hier wat tips, zodat het aan de randvoorwaarden voor het vinden van jouw droomhuis niet ontbreekt.

De eerste stappen

Het kan dat jij in het begin vrij weinig idee hebt van de huizenmarkt. Je hoort er wel eens vluchtig wat over in de media, maar echt grondige kennis heb je nog lang niet. Kies je voor nieuwbouw of een bestaande woning/ Het eerste wat je het best kunt doen, is een balletje opgooien in je kennissen- en vriendennetwerk. Zij kennen jou het best, en daarom is de kans ook het hoogst dat zij jou buurten, makelaars en sites aanraden die het dichtst in de buurt komen van wat jij voor ogen hebt.

De bezichtiging

Zodra je je eerste bezichtiging hebt geregeld, begint het waarschijnlijk pas echt voor je gevoel. Je zoektocht wordt tastbaar. Er zijn een aantal zaken waar je wel op moet letten. Probeer allereerst een beetje afstand te houden tot de makelaar of degene die jou rondleidt. Als je erg enthousiast bent, laat dit dan niet al te zeer blijken; dit kan je onderhandelingspositie ten goede komen. Neem ook de tijd voor jezelf; net als in een kledingwinkel heb je tijd voor jezelf alleen nodig om in te schatten of het echt iets voor je is. Een verkoper kan je al snel je scherpe oog doen verliezen. Ben je met je partner, neem hem of haar dan bijvoorbeeld apart in een van de kamers, en deel je eerste indrukken. Maak elkaar dan ook attent op de zaken van het lijstje die jij te weten wilt komen, en waar je nog niet aan toegekomen bent om die te controleren.

Afstrepen: praktische zaken om op te letten

Een indruk is een indruk; je kan een huis mooi vinden, of niet. Maar behalve het gevoel dat een huis je geeft, is het belangrijk om op praktische randvoorwaarden te letten. Dit zal je geld besparen. Als aan deze is voldaan, heb je des te meer tijd om je indrukken te verwerken. Check daarom de ramen door er eens op te kloppen, laat de wc of kraan eens doorspoelen en kijk naar de meterkast. Vraag daarnaast aan de makelaar naar het bestemmingsplan, de staat van de bodem wanneer je graag wilt gaan tuinieren, et cetera. Als je alle fysieke aspecten van het huis hebt gecontroleerd, is het handig om samen met de makelaar te gaan zitten om de koopvoorwaarden eens goed door te spreken.

Energieverbruik

Kijk ook aandachtig naar het energieverbruik van het huis. Een energiezuinig huis scheelt namelijk in de bijkomende kosten. Door energie vergelijken en kiezen voor een groene energieleverancier, bespaar je jaarlijks veel kosten. We leven momenteel in een tijd van energietransitie, dus als jij hierin voorop loopt en van schone, zuinige energieverwekking gebruik maakt, zal dit je in de toekomst alleen maar voordeel opleveren.

Foto:  Tumisu | Pixabay

De voordelen van verwarmen met een pelletkachel Lokaal nieuws donderdag 05 september 2019

De voordelen van verwarmen met een pelletkachel

Je huis verwarmen met een pelletkachel biedt een aantal interessante voordelen. Een groot voordeel is de eenvoudige regulatie van de temperatuur. Je kunt de temperatuur instellen, vervolgens regelt de pelletkachel de rest. Door het lage verbruik hoef je de kachels meestal maar een keer per week bij te vullen.

De pelletkachel heeft veel weg van een houtkachel maar biedt een veel hoger rendement. Sommige pelletkachels kunnen aangesloten worden op de cv-installatie. Deze hydraulische kachels zijn volledig automatisch en hebben een circulatiepomp en expansievat. Deze variant geeft de meeste warmte af via de radiatoren zodat meerdere ruimtes verwarmd worden. De overige warmte wordt in de kachel zelf afgegeven.

Laag houtverbruik

Pelletkachels branden op korreltjes die gemaakt zijn van houtsnippers en zaagmeel. Voor de aanmaak van deze korrels wordt geen nieuw hout gekapt; het is puur restafval. Deze korrels, ook wel pellets genoemd, zijn bovendien vrij van CO2 en relatief goedkoop ten opzichte van ander verbrandingsmateriaal. Voor 5 euro koop je al een pelletzak van 20 kg.

De pelletkachel regelt zelf de verbranding door alleen nieuwe pellets te verbranden wanneer er aanvullende brandstof nodig is om de temperatuur gelijk te houden. Verspilling wordt hierdoor aanzienlijk beperkt. Het onderhoud is makkelijk omdat de pellets opbranden en er weinig restafval overblijft. Je kunt het houtverbruik ongeveer tot 30% laten afnemen als je een houtkachel laat vervangen door een pelletkachel.

Pelletkachels hebben een programmeerbare thermostaat. Je kunt een pelletkachel zo instellen dat hij op een bepaald tijdstip aan of uit gaat. Door de zelfregulerende functie die de kachel heeft met betrekking tot de brandstof, heb je er nauwelijks omkijken naar. Je hebt dus dezelfde voordelen van een centrale verwarming, maar ook de extra sfeer van een kachel.

Alleen stroom

Verbruik je een pelletkachel om je gehele woning te verwarmen? Dan heb je geen gas meer nodig. Je kunt in dat geval een energiecontract afsluiten met alleen stroom, waardoor de energiekosten lager uitvallen. Kies je er daarnaast voor om je energiecontract te vergelijken, dan kun je al helemaal een hoop op de kosten besparen. Energie vergelijk je via een vergelijkingssite. Je kunt hierbij ook filteren op alleen stroom.

Subsidie

Omdat pelletkachels bijzonder energiezuinig zijn, wordt er op veel van deze kachels subsidie gegeven via de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Daarbij kun je denken aan bedragen vanaf € 500,-. De overheid probeert met deze subsidie duurzame energie te promoten en om de CO2-uitstoot terug te dringen. Zowel particulieren als bedrijven kunnen aanspraak maken op deze subsidieregeling. Voor pelletkachels die daarvoor in aanmerking komen kun je subsidie aanvragen. Deze ontvang je na de aankoop. Voorwaarde is wel dat je de pelletkachel niet binnen een jaar na ingang van de subsidie weghaalt.

Apparatenlijst pelletkachels

Je kunt niet voor alle pelletkachels een subsidie krijgen. De pelletkachel moet aan specifieke technische eisen voldoen. Zo moet je pelletkachel bijvoorbeeld een gesloten achterkant hebben om in aanmerking te komen voor een subsidie. Op de ISDE apparatenlijst pelletkachels kun je zien voor welke pelletkachels je een subsidie kunt aanvragen én wat de indicatie van het subsidiebedrag is.

Energiecontract en verhuizen naar nieuwe woning Lokaal nieuws vrijdag 30 augustus 2019

Energiecontract en verhuizen naar nieuwe woning

Je hebt een nieuwe woning gekocht en gaat binnenkort verhuizen. Je denkt aan allerlei zaken die je moet regelen voor en na de intrek. Het interieur, het naambordje, internetabonnement… aan alles wordt gedacht. Vergeet daarbij niet aan de ‘vanzelfsprekendheden’ die je moet meeverhuizen of opnieuw moet afsluiten. Een daarvan is het energiecontract. In dit artikel lees je wat je kunt doen met het energiecontract tijdens een verhuizing.

Verschil eerste woning of verhuizing

Ga je verhuizen en laat je dus een andere woning achter, dan had je daar waarschijnlijk een eigen energiecontract lopen. Had je energie via de huurbaas, dan heb je bij de verhuizing geen omkijken meer naar het oude energiecontract. Heb je een koopwoning , dan moet je zelf een contract afsluiten. Je begint met een schone lei en kiest zelf een nieuwe leverancier voor op je nieuwe adres. Verhuis je en heb je in de oude woning een contract op jouw naam staan? Dan zijn er twee dingen die je kunt doen: het energiecontract meeverhuizen of opzeggen en een nieuw contract afsluiten. Ga je voor het eerst op jezelf? Dan kies je sowieso een nieuw en eigen contract.

Energiecontract meeverhuizen

Ga je verhuizen en wil je een energiecontract meeverhuizen, dan moet je de verhuizing doorgeven aan de leverancier. Het is verstandig om dit al drie maanden vooraf te doen. Sommige leveranciers willen zelfs al een halfjaar vooraf weten dat je gaat verhuizen. Geef een verhuizing minimaal twee weken voor vertrek aan. Anders heb je kans dat het contract nog niet beschikbaar is op het moment dat je in de woning trekt. Meeverhuizen is alleen verstandig als er geen gunstiger contract te vinden is op het nieuwe adres. En verhuis je het energiecontract mee, dan verandert de hoogte van de energierekening hoe dan ook. Het verbruik in de nieuwe woning zal namelijk niet hetzelfde zijn als op het oude adres. Dit door het energielabel van de woning, de grootte van het huis en het historisch verbruik dat hier geldt. Het historisch verbruik is gebaseerd op het energieverbruik van de afgelopen drie jaar in de woning. Denk je dat jij minder energie zult verbruiken? Dan kun je het geschatte verbruik van de leverancier ook vaak wel bijstellen.

Opzeggen en nieuw contract kiezen

Denk twee keer na voordat je een energiecontract meeverhuist. De kans is namelijk groot dat er op een nieuwe adres een gunstiger contract is. Op je nieuwe adres kunnen andere aanbiedingen gelden. En neem je al jaren af van dezelfde leverancier? Dan is de kans groot dat overstappen een flinke besparing op zal leveren. Het energiecontract dat je afsloot is wellicht allang verlopen. Je ontvang dan nog wel altijd van de leverancier zelf, maar de energie ontvang je dan vaak tegen hogere tarieven. Verhuis een contract dus niet zomaar mee. Kijk op basis van je nieuwe adresgegevens in een energievergelijker en ontdek wat de voordeligste contracten zijn. Stap je over bij een verhuizing? Dan moet je een energiecontract altijd zelf opzeggen. Normaliter wordt dat voor je geregeld bij een overstap, een verhuizing is echter een uitzondering op de regel.

Zonnepanelen nieuwe woning

Een verhuizing is ook een mooi moment om te kijken of je een woning duurzamer kunt maken. Wil je dure, maar duurzame ingrepen doen, dan kun je hier een iets hogere hypotheek voor krijgen. Denk bijvoorbeeld aan isolatie, maar ook aan het plaatsen van zonnepanelen op je woning. Met een aantal panelen kun je al flink besparen op het energieverbruik. Wek je meer op dan je verbruikt en lever je dit aan het net, dan krijg je hier een vergoeding voor van de leverancier. Je verdient dan zelfs aan je zelf opgewekte energie. 

Netbeheerder als leverancier nog niet klaar is

Betrek je een nieuwe woning, zorg er dan voor dat je vanaf het moment dat je de woning betrekt energie ontvangt via een leverancier. Je moet een verhuizing, of het betrekken van de woning, minimaal twee weken voor de verhuisdatum doorgeven. De leverancier heet namelijk zolang nodig om de administratie te verwerken. Vraag je een contract later aan, dan heb je kans dat je nog geen energie via de leverancier ontvangt. Geen zorgen, je ontvangt dan alsnog gewoon gas en stroom. De energie komt tot het moment dat je contract ingaat via de netbeheerder in de regio . Het enige nadeel is dat je voor deze energie vaak iets meer betaalt. Die kosten worden verrekend met het nieuwe energiecontract.
 

Een nieuwbouwwoning in Rotterdam? Welke klussen doe je zelf en welke besteed je uit? Lokaal nieuws woensdag 24 juli 2019

Een nieuwbouwwoning in Rotterdam? Welke klussen doe je zelf en welke besteed je uit?

Heb jij een nieuwbouwwoning in Rotterdam laten bouwen? Dan zul je er enorm naar uitkijken als je woning klaar is en je erin kunt trekken. Hoewel de oplevering van een nieuwbouwwoning altijd het leukste moment is, kun je nog niet rustig achterover hangen om van je nieuwe huis te genieten. Sterker nog, nu begint het pas voor jou! Kon jij het bouwen van je huis nog overlaten aan bouwvakkers, eenmaal gereed, zul jij zelf je huis van binnen klaar voor bewoning moeten maken. Misschien ben je zelf wel heel handig en kun je zelf heel veel, er zullen ook altijd werkzaamheden zijn die je het beste aan een vakman kunt overlaten. Welke klussen kun je zelf heel goed doen en welke klussen zijn het beste om uit te besteden?

Een casco nieuwbouwwoning in Rotterdam of juist niet?
Welke werkzaamheden je zelf nog moet uitvoeren is afhankelijk van welk soort nieuwbouwwoning je gekozen hebt. In veel gevallen zal er gekozen worden voor een casco woning. Dit houdt in dat de je de dragende constructie en de buitenzijde van de woning laat bouwen, terwijl de binnenkant van de woning helemaal door jezelf klaargemaakt moet worden. Dit is meestal de goedkoopste optie als je een nieuwbouwwoning laat bouwen. Je kunt natuurlijk ook voor een uitgebreidere optie kiezen en bijvoorbeeld de keuken en badkamer ook laten plaatsen. Een nadeel hiervan is dat je dan vaak gebonden bent aan een standaard inrichting. Het feit dat je zelf je indeling, materiaal en stijl van je inrichting kunt kiezen, maakt een casco woning erg interessant. Keuken en badkamer
Als je de keuken en de badkamer nog moet plaatsen in je Rotterdamse nieuwbouwwoning, dan kom je voor de keuze te staan of je dit zelf doet of laat doen. Voor degenen die handig zijn zal dit geen moeilijke keuze zijn en draaien hun hand niet om voor het plaatsen van de keuken en het sanitair in de badkamer. Zelfs als je niet zo heel handig bent, zul je verrast zijn, waartoe jezelf nog in staat bent. Soms kun je bij het bestellen van je keuken en badkamer gebruikmaken van de service van de verkopende partij die de keuken en badkamer voor jou plaatsen. Wil je geen enkel risico lopen en zeker weten dat alles goed aangesloten wordt? Huur dan een klusjesman Rotterdam in om je keuken of badkamer te plaatsen. Maar ook als je keuken geplaatst wordt, bijvoorbeeld kranen zijn hier niet altijd bij inbegrepen. Je kunt in dit geval een loodgieter uit Rotterdam laten komen die je keukenkraan vakkundig aansluit. De vloer
Of je een vloer zelf kunt leggen, hangt helemaal af van welk soort vloer je gekozen hebt. Een moderne gietvloer of een massief houten vloer zijn best wel specialistische vloeren die je niet zelf kunt leggen. Deze vloeren kun je het beste uitbesteden aan een klusjesman uit Rotterdam . Een laminaatvloer, tapijtvloer en eventueel plavuizen zijn typische vloeren die je met een beetje handigheid best zelf kunt leggen. Centrale verwarming
Heb je een casco nieuwbouwwoning in Rotterdam, dan zal er nog geen centrale verwarming liggen. Centrale verwarming, met de cv-ketel als het hart van je centrale verwarming zijn uitermate belangrijke onderdelen in je huis. Leidingen en radiatoren moeten correct worden aangelegd om lekkages te voorkomen. Tevens moet centrale verwarming veilig genoeg zijn, om rookgassen in je huis te voorkomen. Laat deze klus daarom echt over aan een goede Rotterdamse loodgieter . Een loodgieter heeft hier verstand van, zodat je zeker weet dat je centrale verwarming goed werkt en veilig te gebruiken is. Inrichting
Onder het inrichten van de woning vallen heel veel werkzaamheden. Dit is een typische klus die je heel goed zelf kunt uitvoeren of anders vind je altijd wel hulp in je familie- of vriendenkring. Het gaat hierbij om het schilderen of behangen van plafonds, muren en deuren, het ophangen van verlichting en ruimtes dusdanig afwerken dat je meubels kunt plaatsen. Mocht je ondanks dat dit redelijk eenvoudige klussen zijn, dit niet zelf willen, dan zijn er genoeg experts te vinden die dit voor je kunnen uitvoeren. Maar houd er dan wel rekening mee dat dit het inrichten van je woning een stuk duurder zal maken.

Keuken ideeën: 5 keer de zomertrends van 2019 Lokaal nieuws vrijdag 19 juli 2019

Keuken ideeën: 5 keer de zomertrends van 2019

Vroeger was de keuken vaak een aparte ruimte in huis waar alleen werd gekookt. Tegenwoordig zijn de leefkeukens niet meer weg te denken in onze interieurs. Van een kopje koffie in de ochtend tot gezellig borrelen met vrienden in de avond, de keuken is een belangrijke ruimte geworden in huis. Het is dan ook belangrijk dat deze gezellig, sfeervolle raamdecoratie heeft en opgeruimd is. Maar wat zijn de trends van deze zomer? Wij hebben de zomertrends voor de keuken voor je op een rijtje gezet.

Trend 1: de keuken wordt een leefruimte

Waar de keuken jaren geleden alleen maar diende om te kunnen koken, wordt de keuken inmiddels een echte leefruimte. Tegenwoordig wordt de keuken steeds vaker betrokken bij de woonkamer, waardoor er een groot geheel ontstaat. Hierdoor is er meer contact tussen de ruimtes en wordt het bereiden van het eten en het dineren aan tafel veel gezelliger. Ook is de keuken hierdoor makkelijker bereikbaar vanuit de tuin, ideaal voor de lange zomeravonden.

Trend 2: heel veel licht

Omdat de keuken nu steeds meer een onderdeel wordt van de woonkamer, is ook de lichtinval van belang. Voldoende lichtinval maakt de keuken sfeervoller en opener. Het is daarbij wel fijn om ’s avonds juist de keuken van buiten te kunnen afsluiten voor voldoende privacy. Kies bijvoorbeeld voor mooie houten jaloezieën op maat voor je keukenramen. Deze zijn ontzettend sfeervol en bieden voldoende lichtinval en privacy. Koop jouw houten jaloezieën online. Zo kun jij deze zomer ongestoord heerlijke zomerse gerechten klaarmaken in de keuken.

Trend 3: ga voor kleur

De standaard witte keukens hebben plaatsgemaakt voor kleur. Zo zijn keukens verkrijgbaar in kleuren als blauw, groen, koper en geel. Het kiezen voor een gekleurde keuken is misschien een beetje gewaagd, maar dit kan prachtig staan in jouw interieur. Daarnaast passen deze kleuren natuurlijk helemaal bij de zomerse sferen.

Trend 4: betegelde muurtjes

Wat een onwijs leuke trend is, is het betegelen van de wandjes achter de keuken. Hierbij worden tegeltjes toegepast in verschillende vormen en patronen. Denk hierbij aan een mooie visgraat muur met smalle rechthoekige tegeltjes, of een mooie mozaïek muur met allemaal kleine verschillende tegeltjes. Kies een patroon of kleurcombinatie die jij mooi vindt. Houd je van reizen? Kies dan voor een mooi buitenlands patroon. Zo haal je het buitenland en de zomer in jouw keuken.

Trend 5: gemak in de keuken

De technologie ontwikkeld zich steeds verder. We zien steeds vaker dat apparatuur in de woning met een app of spraak gestuurd bediend kan worden. Je kunt bijvoorbeeld met een druk in de app je oven voorverwarmen of een kopje koffie zetten.

Nieuwbouwwoning klaar? Verhuis met een studenten verhuisbedrijf uit Rotterdam Lokaal nieuws vrijdag 21 juni 2019

Nieuwbouwwoning klaar? Verhuis met een studenten verhuisbedrijf uit Rotterdam

Een verhuizing naar een nieuwbouwwoning is over het algemeen een duur en intensief grapje. Er zijn namelijk ontzettend veel dingen die geregeld en betaald moeten worden. Daarom is het fijn als de verhuizing van je eigendommen wél op een goedkope en voor jou niet-intensieve manier kan gebeuren. 

Goedkoop en zorgeloos verhuizen

In de praktijk blijkt echter dat deze twee dingen niet zo vaak hand-in-hand gaan. Goedkope verhuisbedrijven baren je namelijk meer zorgen dan dat ze je uit handen nemen en de verhuisbedrijven die wel een kwalitatief goede verhuizing neerzetten geven je juist weer financiële zorgen.

Gelukkig bestaan er in Rotterdam nog wel verhuizers die een verhuizing zowel goedkoop als kwalitatief goed kunnen uitvoeren. Er bestaat namelijk een verhuisbedrijf in Rotterdam dat gerund wordt door goedkope, hardwerkende en serieuze studenten.

De voordelen van verhuizen in Rotterdam met behulp van studenten

Je eigendommen laten verhuizen door studentenverhuizers uit Rotterdam brengt de volgende voordelen met zich mee:

Goedkoop

Het grootste voordeel van verhuizen binnen Rotterdam met behulp van studenten is het feit dat zij het ontzettend goedkoop kunnen doen. Een student is nog jong en daardoor is het bedrijf waarvoor hij werkt veel minder geld kwijt aan loonkosten. In de rekening die u na de verhuizing ontvangt zijn dus veel minder loonkosten verwerkt dan in de rekening die u ontvangt als u de verhuizing door een andere partij zou laten uitvoeren.

Kwaliteit

Waarschijnlijk is de eerste gedachte die je nu te binnen schiet: ‘studenten, dan zijn onserieuze gasten die niet netjes met spullen om kunnen gaan’. Dit is een volkomen begrijpelijke gedachtegang, maar niettemin niet waar. Medewerkers van dit verhuisbedrijf uit Rotterdam worden namelijk goed opgeleid en tijdens de verhuizing voorzien van het beste verhuismateriaal. Daarnaast wordt er regelmatig aan klanten om een terugkoppeling gevraagd, dus de klanttevredenheid heeft ook niet te leiden onder de lage kostprijs.

Flexibel

Studenten hebben op heel wisselende tijden colleges en moeten bovendien veel aan zelfstudie doen. Daardoor zijn er eigenlijk altijd wel studenten die tijd hebben om een verhuizing te realiseren. Zodoende kun je op elk moment van de dag een verhuizing door het verhuisbedrijf uit Rotterdam laten realiseren. 

De tijden waarop je kunt verhuizen is niet het enige wat flexibel is, de verhuizing zelf is dat namelijk ook. Bij dit verhuisbedrijf betaal je namelijk per uur in plaats van per klus. Je kunt er dus bijvoorbeeld voor kiezen om zelf de verhuizing voor te bereiden en alleen het echte verplaatsen van de eigendommen uit te besteden. Ook is het mogelijk om alleen verhuishulpmiddelen als verhuisdozen, verhuiswagens, verhuisliften, verhuisdekens en ander inpakmateriaal te huren.

De verhuizing kunt u dus helemaal naar eigen budget en welbevinden inrichten.

Ervaring

Ondanks de nog jonge leeftijd van de (meeste) werknemers van het verhuisbedrijf uit Rotterdam beschikt het verhuisbedrijf over flinke ervaring. Sinds 2009 leveren ze namelijk al kwaliteit voor een studentenprijs.

Waarom verhuizen met behulp van een studenten verhuisbedrijf uit Rotterdam?

Goedkope en kwalitatief goede verhuizers waren lastig te vinden. Gelukkig bestaan er tegenwoordig een studenten verhuisbedrijf die de verhuizing graag op een goedkope en kwalitatief goede manier voor je uit handen wil nemen.

Koken op inductie de toekomst Lokaal nieuws woensdag 22 mei 2019

Koken op inductie de toekomst

In 2050 moeten alle huizen in Nederland gasloos zijn. Met dit ambitieuze doel streeft de Nederlandse overheid naar een CO2 neutrale economie in 2050. Er worden geen nieuwe gasnetwerken meer aangelegd in Nederland en de aansluitingsplicht wordt opgeheven. Warmtenetten die de restwarmte van de industrie en afvalverbranding vasthouden, zullen in de toekomst gebouwen gaan verwarmen. Op gas koken wordt verleden tijd door het gasloze beleid. Huishoudens moeten gaan koken op alternatieve warmtebronnen.

De voor- en nadelen van gas en elektrisch

Misschien ben je ze weleens tegengekomen; van die dikke platte elektrische platen waarbij het uren duurt voordat ze op temperatuur zijn en ook weer uren duurt voordat ze afgekoeld zijn. Wees niet bang, deze platen zijn gelukkig niet de enige manier waarop je elektrisch kunt koken. Tegenwoordig is het allemaal veel beter. Wat is het verschil tussen koken op gas en elektriciteit?

Koken op gas

Ontzettend veel huishoudens in Nederland zijn gewend om op gas te koken. Op gas koken heeft dan ook zo zijn voordelen: snel warm, snel afgekoeld, makkelijk te reguleren en duidelijk zichtbaar. Het heeft ook zeker nadelen: gas kan gevaarlijk zijn vanwege een open vuur, gaskookplaten zijn moeilijk schoon te maken en gas kan gevaarlijk zijn omdat het zuurstof verbruikt. Daarnaast moeten alle huizen in Nederland in 2050 dus gasloos zijn, waardoor het in de toekomst sowieso niet meer mogelijk zal zijn om op gas te koken.

Koken op elektriciteit

Het alternatief is elektrisch koken en dan bedoel ik dus niet op de hiervoor beschreven dikke kookplaten. De toekomst is koken op inductieplaten. Deze platen worden verhit door middel van een elektromagnetisch veld. De plaat wordt pas warm als er contact is met een geschikte pan en koelt af als de pan van de plaat wordt gehaald. De voordelen van koken op inductie: het is de toekomst, de plaat warmt snel op en koelt snel af en inductie is veiliger dan op gas koken omdat er geen open vlam is. Andere voordelen zijn dat het hitteveld zich aanpast aan de grootte van de pan en dat de kookplaat makkelijk schoon te houden is. Het nadeel van koken op inductie is dat je speciale pannen moet kopen die geschikt zijn voor de plaat en de aanschaf is duurder.

Elektriciteit is de toekomst

De overgang naar een gasloze economie heeft ook gevolgen voor de hoeveelheid energie die we gaan gebruiken in de vorm van elektriciteit. Energieleveranciers vergelijken is daarom belangrijk om te bepalen waar jij je energie vandaan wilt halen. Een CO2 neutrale maatschappij betekent namelijk ook groene elektriciteit. Door het vergelijken van energieleveranciers kun je op de lange termijn ook nog eens heel veel geld besparen, zeker als een maatschappij op elektriciteit de toekomst gaat zijn.

Ben jij van plan om binnenkort een huis te gaan kopen ? Let dan dus op de nieuwe regels die in de toekomst gaan plaatsvinden. Kies een huis dat geschikt is voor een CO2 neutrale toekomst.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Rotterdam.

Aanmelden