Actueel

Nieuws

Trends woningmarkt: Een plekje in de slimme stad Lokaal nieuws dinsdag 09 maart 2021

Trends woningmarkt: Een plekje in de slimme stad

Op nummer 6 in  de top 10 trends in de woningmarkt : "Een plekje in de slimme stad". Technologie stopt niet bij de voordeur. Woonblokken, wijken, stadsdelen: technologie dringt door tot op een veel groter schaalniveau. Waar een slimme woning vooral voordelen biedt voor het individu, gaat de ontwikkeling naar slimme steden over het creëren van waarde en voordelen voor de maatschappij als geheel. Synergie tussen beide thema’s ligt voor de hand. De komende jaren gaan er veel voordelen behaald worden door technologie, Internet of Things (IoT) en slimme software in huizen te plaatsen. 

SMART HOMESSynergie tussen beide thema’s ligt voor de hand. De komende jaren gaan er veel voordelen behaald worden door technologie, Internet of Things (IoT) en slimme software in huizen te plaatsen.

Deze zogenaamde smart homes zijn erop gericht om het comfort en gemak in de woning te vergroten. Tegelijkertijd is er een ontwikkeling gaande waarbij een netwerk van slimme woningen, gecombineerd met sensoren, autonome vervoersoplossingen en digitale diensten leiden tot ‘slimme steden’.

 

Woningborg in de uitzending van "Doe Maar Duurzaam" op RTL Z! Lokaal nieuws dinsdag 09 maart 2021

Woningborg in de uitzending van "Doe Maar Duurzaam" op RTL Z!

Doe Maar Duurzaam is een programma wat wordt uitgezonden door RTL Z. In de afgelopen uitzending van 5 februari werd uitgebreid aandacht besteed aan Woningborg en het Woningborg Kwaliteitsborging Instrument (WKI).

WAAR VOEL JIJ JE THUIS? Lokaal nieuws maandag 18 januari 2021

WAAR VOEL JIJ JE THUIS?

WAAR VOEL JIJ JE THUIS?

Thuis. Dé plek waar je kunt genieten met anderen, waar jij je comfortabel voelt en jezelf kunt zijn. Onze woonstijlen Barn, Park en Loft karakteriseren zich met een unieke sfeer. Landelijk, luxe of industrieel; in welke woonstijl voel jij je thuis? Wij van Joop Puur Wonen helpen je met advies, ontwerp en realisatie van jouw ware thuis.

WOONSTIJL BARN

Deze landelijke woonstijl benadrukt een leven ver weg van de drukke stad, waar je tot rust komt en geniet van een eerlijk en bewust leven. Na een lange wandeling door weer en wind is het fijn thuiskomen in het robuuste, nonchalante interieur. Ontspan en verdrijf de alledaagse drukte met woonstijl Barn. De verschillende materialen zorgen voor een nonchalante uitstraling, denk hierbij aan linnen, katoen, wol en sisal. Door het gebruik van natuurlijke producten wordt ook hier de natuur weer doorgevoerd in het interieur.

WOONSTIJL PARK

Een huis dat pronkt en trots is op zijn voorkomen. Luxe woonstijl Park brengt een ode aan ons cultureel erfgoed met als inspiratiebron de Hollandse historie. Het interieur is rijk en uitnodigend. Er zal niks ontbreken aan dit interieur door de verschillende kleuren, materialen en structuren. Glanzende materialen met een rijke structuur benadrukken de luxe sfeer in het interieur. Geniet van het leven met luxe woonstijl Park.

WOONSTIJL LOFT


Industriële woonstijl Loft staat voor nuchter, recht door zee en zonder te veel afleiding. Door de industriële, eigenzinnige en persoonlijke ruimte voelt elke creatieveling zich hier thuis. Stoere structuren in gestileerde vormen zijn een speels geheel in het interieur. Eerlijke materialen – zoals beton, steen en metaal – vormen de basis van de ruimtes die in elkaar overlopen en objecten individuele aandacht krijgen. Kom hier om te ontspannen en geniet van de ruimte om je heen met woonstijl Loft.

DESIGN DATE

Omdat thuis de belangrijkste plek is in je leven, heeft Home Made By Design Date ontwikkeld, een inspirerende en vrijblijvende eerste kennismaking met een Interior Designer, het liefst bij jou thuis. Want alleen daar ligt de basis voor een persoonlijk interieur. Samen met de interior designer van Joop Puur Wonen ontrafel je wat het thuisgevoel voor jou betekent. Benieuwd welke woonstijl – landelijk Barn, luxe Park of industrieel Loft – bij jou past? Kom erachter.

 

 

Interview met de eerste kopers Lokaal nieuws maandag 11 januari 2021

Interview met de eerste kopers

Waarom kiezen voor Het ZuideR Paviljoens? Inmiddels zijn de eerste paviljoenwoningen verkocht. Wij interviewden de eerste kopers.

Inmiddels zijn de eerste paviljoenwoningen verkocht. Wij interviewden de eerste kopers Leona en Johan (bouwnummer 5) en Lex en Lot (bouwnummer 15) over hun keuze voor Het ZuideR Paviljoens. Bekijk hieronder de video.

Bekijk de video

Aandachtspunten bij de aankoop van een huis Lokaal nieuws woensdag 06 januari 2021

Aandachtspunten bij de aankoop van een huis

Wanneer je voor de eerste keer een huis op jouw naam laat zetten, is dat natuurlijk spannend. Je moet aan erg veel dingen tegelijk denken, wil jij ervoor zorgen dat het huis waarin jij een groot deel van je leven zal spenderen, daadwerkelijk een prettige thuishaven is. Daarom geven wij jou hier wat tips, zodat het aan de randvoorwaarden voor het vinden van jouw droomhuis niet ontbreekt.

De eerste stappen

Het kan dat jij in het begin vrij weinig idee hebt van de huizenmarkt. Je hoort er wel eens vluchtig wat over in de media, maar echt grondige kennis heb je nog lang niet. Kies je voor nieuwbouw of een bestaande woning/ Het eerste wat je het best kunt doen, is een balletje opgooien in je kennissen- en vriendennetwerk. Zij kennen jou het best, en daarom is de kans ook het hoogst dat zij jou buurten, makelaars en sites aanraden die het dichtst in de buurt komen van wat jij voor ogen hebt.

De bezichtiging

Zodra je je eerste bezichtiging hebt geregeld, begint het waarschijnlijk pas echt voor je gevoel. Je zoektocht wordt tastbaar. Er zijn een aantal zaken waar je wel op moet letten. Probeer allereerst een beetje afstand te houden tot de makelaar of degene die jou rondleidt. Als je erg enthousiast bent, laat dit dan niet al te zeer blijken; dit kan je onderhandelingspositie ten goede komen. Neem ook de tijd voor jezelf; net als in een kledingwinkel heb je tijd voor jezelf alleen nodig om in te schatten of het echt iets voor je is. Een verkoper kan je al snel je scherpe oog doen verliezen. Ben je met je partner, neem hem of haar dan bijvoorbeeld apart in een van de kamers, en deel je eerste indrukken. Maak elkaar dan ook attent op de zaken van het lijstje die jij te weten wilt komen, en waar je nog niet aan toegekomen bent om die te controleren.

Afstrepen: praktische zaken om op te letten

Een indruk is een indruk; je kan een huis mooi vinden, of niet. Maar behalve het gevoel dat een huis je geeft, is het belangrijk om op praktische randvoorwaarden te letten. Dit zal je geld besparen. Als aan deze is voldaan, heb je des te meer tijd om je indrukken te verwerken. Check daarom de ramen door er eens op te kloppen, laat de wc of kraan eens doorspoelen en kijk naar de meterkast. Vraag daarnaast aan de makelaar naar het bestemmingsplan, de staat van de bodem wanneer je graag wilt gaan tuinieren, et cetera. Als je alle fysieke aspecten van het huis hebt gecontroleerd, is het handig om samen met de makelaar te gaan zitten om de koopvoorwaarden eens goed door te spreken.

Energieverbruik

Kijk ook aandachtig naar het energieverbruik van het huis. Een energiezuinig huis scheelt namelijk in de bijkomende kosten. Door energie vergelijken en kiezen voor een groene energieleverancier, bespaar je jaarlijks veel kosten. We leven momenteel in een tijd van energietransitie, dus als jij hierin voorop loopt en van schone, zuinige energieverwekking gebruik maakt, zal dit je in de toekomst alleen maar voordeel opleveren.

Foto:  Tumisu | Pixabay

Nieuwbouwwoning: welke verzekeringen zijn er nodig? Lokaal nieuws woensdag 06 januari 2021

Nieuwbouwwoning: welke verzekeringen zijn er nodig?


Bij het kopen van een nieuwbouwwoning en het afsluiten van een hypotheek komen veel zaken kijken. Zo is het noodzakelijk om een aantal verzekeringen af te sluiten. Om het gemakkelijker te maken, hebben we de belangrijkste verzekeringen op een rij gezet.

Huis verzekeren met opstalverzekering

Allereerst de opstalverzekering (woonhuisverzekering). Dit is een vaak door de hypotheekverstrekker verplicht gestelde verzekering voor elke woningeigenaar in Nederland. Deze verzekering dekt schade aan het huis na brand, inbraak, storm en blikseminslag. Onder opstal verstaan we alle zaken die aard- en nagelvast aan de woning zitten. Denk hierbij aan het dak, de badkamer de schuur en de leidingen. In een appartementencomplex zorgt de Vereniging van Eigenaren (VvE) meestal voor deze verzekering. De kosten hiervoor zijn dan vaak meegenomen in de servicekosten. Huurders van een nieuwbouwwoning hoeven deze verzekering niet af te sluiten. Dit is de verantwoordelijkheid van de verhuurder (eigenaar) van de woning.

Inboedelverzekering voor inhoud en losse spullen

Daarnaast is het ook raadzaam om een inboedelverzekering af te sluiten. Deze verzekering is niet verplicht, maar wel handig om te hebben. Deze verzekering dekt schade aan alle losse spullen in de woning, zoals de meubels. Het is verstandig om de opstal- en inboedelverzekering bij dezelfde verzekeraar af te sluiten. Dit is vaak niet alleen voordeliger, maar ook handig. Zo ontstaat er geen onduidelijk over bij welke verzekering de schade gemeld moet worden. Je kunt deze twee verzekeringen ook samen afsluiten in een woonverzekering.

Woonlastenverzekering

Een woonlastenverzekering is een verzekering die de eigenaar bij zijn of haar hypotheek kan afsluiten. Deze verzekering zorgt ervoor dat de hypotheek (deels) betaald wordt als de eigenaar deze niet meer kan betalen vanwege arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Of deze verzekering nuttig is hangt af van de persoonlijke situatie van de eigenaar. Veel mensen zijn via de werkgever al aanvullend verzekerd tegen een inkomensterugval bij arbeidsongeschiktheid.

Rechtsbijstandverzekering voor juridische hulp

Een rechtsbijstandverzekering is niet verplicht, maar wel handig om te hebben tijdens een verhuizing of verbouwing. Zo is de eigenaar verzekerd van juridische bijstand bij bijvoorbeeld conflicten over een erfscheiding. Daarnaast is het ook mogelijk om voor de bouw van de woning een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Als er iets misgaat tijdens de bouw dan is men al snel goedkoper uit dan wanneer zij zelf een advocaat moeten inschakelen.

Overlijdensrisicoverzekering voor achterblijvers

Als de woningeigenaar een partner en/of kinderen heeft, dan is het verstandig om ook na te denken over een overlijdensrisicoverzekering. De achterblijvers krijgen dan, in het geval van het overlijden van de eigenaar, een uitkering waarmee de hypotheek betaald kan blijven worden. Bij sommige hypotheekverstrekkers is het zelfs verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Hierdoor heeft de hypotheekverstrekker zekerheid dat de hypotheek wordt afbetaald als de eigenaar komt te overlijden.

Tijdens de bouw: CAR

Tot slot is het verstandig om tijdens de bouw van de nieuwbouwwoning een Construction Allrisk-verzekering (CAR) af te sluiten. Met deze verzekering is de woningeigenaar verzekerd voor schade die ontstaat tijdens de bouw of verbouwing. Met deze verzekering zijn alle betrokken partijen verzekerd voor schade aan het werk. Dus niet alleen jezelf, maar ook de aannemer, de onderaannemers en de installateurs.

Nieuwbouwwoning in Rotterdam Lokaal nieuws woensdag 06 januari 2021

Nieuwbouwwoning in Rotterdam

Rotterdam is een heerlijke stad om te wonen en gelukkig komen er iedere keer weer nieuwe huizen bij. Zowel in het centrum van de stad als in de rest van de regio worden nog steeds nieuwbouwwoningen gepland en gebouwd. Misschien heb jij ook wel plannen om te verhuizen naar een mooie nieuwbouwwoning in Rotterdam?

Hoeveel eigen geld heb je nodig?

Voor welke prijsklasse kun je gaan en heb je eigen geld nodig? Dat zijn dan vaak de eerste vragen die bij je opkomen. De financiële mogelijkheden zijn natuurlijk afhankelijk van het inkomen. Daarbij is het sinds vorig jaar niet meer mogelijk om de extra kosten mee te financieren, zoals de kosten koper. Dat houdt in dat er in ieder geval eigen geld moet zijn. Maar hoe hoog moet die eigen inbreng zijn en misschien vraag je jezelf ook af: ‘ hoeveel kan ik lenen ?’

Hoe kom ik aan het ‘kosten koper’ bedrag?

Natuurlijk zijn er verschillende manieren om het ‘kosten koper’ bedrag op te hoesten. Je kunt het bijvoorbeeld bij elkaar sparen of misschien is er een naaste die je dit bedrag wil schenken? Voor de aankoop van een huis is het namelijk mogelijk om 100.000 belastingvrij te ontvangen door een schenking. Voor ouders of grootouders die toch al van plan waren om te gaan schenken, is dit een mooie gelegenheid. Hier moeten wel goede afspraken over worden gemaakt en vaak wil de bank dat alles in een overeenkomst is vastgelegd. Als je al een huis hebt met overwaarde, dan kan ook de overwaarde voor het kosten koper bedrag worden gebruikt. Het is wel goed om je vooraf te oriënteren over wat je eventueel als eigen geld moet inbrengen en hoe je hieraan komt. Hierdoor kom je op het moment dat je droomhuis voorbijkomt niet geheel voor een verrassing te staan.

Waaruit bestaan de extra kosten?

Als je eenmaal weet wat je kunt lenen op basis van je jaarinkomen en een eventueel arbeidscontract én je weet de prijs van het huis dat je voorkeur heeft, dan kan er een rekensommetje op los gelaten worden. De kosten koper bestaat namelijk uit een aantal punten. Allereerst zijn er de bemiddelingskosten, de overdrachtsbelasting, de taxatie van het huis, de notariskosten en de NHG ofwel de hypotheekgarantie . Daarnaast komen er eventueel nog kosten voor bijvoorbeeld een bouwkundig expert of een aankoopmakelaar bij.

Kopen of huren?

Als het huis gefinancierd kan worden met een hypotheek zonder dat het maximale hypotheekbedrag wordt bereikt, zal de eigen inleg niet zo hoog worden. Zit je wel aan een hypotheekplafond dan zal de noodzakelijke eigen bijdrage wel snel oplopen. Voor starters is het niet altijd makkelijk om die eigen inbreng bij elkaar te krijgen. Toch blijkt uit de cijfers van vergelijkingssites dat de aantallen toenemen van starters die dit wel kunnen realiseren. Het is in ieder geval belangrijk dat je precies weet waar je aan toe bent als je een huis in Rotterdam wilt kopen. En als kopen niet te realiseren is dan bestaat er natuurlijk ook de mogelijkheid om te huren. Ook huurwoningen worden in Rotterdam nog steeds gebouwd.

De mogelijkheden wanneer je een kantoor nodig hebt Lokaal nieuws donderdag 24 december 2020

De mogelijkheden wanneer je een kantoor nodig hebt

Ben je op zoek naar kantoorruimte? Bijvoorbeeld omdat jouw bedrijf flink aan het groeien is? Er zijn dan verschillende mogelijkheden die je kunt overwegen. Om je hier een beetje wegwijs in te maken lees je hieronder welke mogelijkheden dat zijn. Bekijk het dus vooral snel!

Een ruimte of pand kopen

Met behulp van bijvoorbeeld een aankoopmakelaar Rotterdam kun je op zoek gaan naar een geschikt pand of mooie ruimte die je kunt kopen. Dit heeft verschillende voordelen. Met een dergelijke aanschaf is een flinke som geld gemoeid, maar je hoeft daarna ook geen huur meer te betalen. Het pand of de ruimte is dan helemaal van jou en je kunt het gebruiken zoals je dat zelf graag wilt! Bovendien is het mogelijk om in je eigen ruimte naar wens aanpassingen te doen, terwijl dit in een gehuurde ruimte toch lastig is!

Laten bouwen

Wanneer je echt hét perfecte kantoor wilt hebben kun je het beste kiezen voor de optie om deze gewoon te laten bouwen. Dit moet je echter wel kunnen betalen, maar wanneer dat het geval is zul je hiermee toch de mooiste optie in handen hebben. De bouw van een eigen kantoor kan lang duren maar is het uiteindelijk vrijwel altijd waard, simpelweg omdat het volledig naar eigen wens is ontworpen en opgezet!

Een nieuw kantoor huren

Tot slot is een kantoorruimte huren Rotterdam ook een optie.  Het grote voordeel van huren is dat je er ook relatief gemakkelijk weer vanaf kunt indien je dat zou willen. Vaak heb je namelijk slechts één of enkele maanden opzegtermijn. Je kunt daardoor gemakkelijker op- of bij schalen wanneer jouw bedrijft groeit. Een ander niet geheel onbelangrijk voordeel is dat een gehuurd kantoor op de korte termijn weinig geld kost, maar dat je wel vrij snel gebruik kunt maken van de ruimte. Dit zijn echter wel tijdelijk voordelen. Wanneer je er eenmaal inzit heb je er natuurlijk geen voordeel meer van dat je er snel in kon. Bovendien lopen de kosten voor een gehuurd pand of een gehuurde ruimte uiteindelijk hoger op dan bij kopen en, wanneer je er lang genoeg in zit, zelfs bouwen. Je bouwt namelijk geen waarde op, maar betaald wel elke maand voor het kantoor waar je zit!

Dat zijn de mogelijkheden voor een nieuw kantoor

Aan de hand van deze uiteenzetting lukt het je ongetwijfeld om een goede beslissing te nemen met betrekking tot het vinden van een nieuw kantoor. Succes!

Handige verhuistips voor een nieuwbouwwoning Lokaal nieuws donderdag 24 december 2020

Handige verhuistips voor een nieuwbouwwoning

Verhuizen kan een hoop stress veroorzaken. Het is daarom belangrijk om je zo goed mogelijk voor te bereiden. Als je gaat verhuizen naar een nieuwbouwwoning, zijn er een aantal specifieke punten waar je rekening mee moet houden. Hieronder hebben we 5 handige verhuistips op een rij gezet.

1. Bekijk de nieuwbouwwoning kritisch bij de oplevering

Bij het opleveren van de nieuwbouwwoning kun je nog wat foutjes tegenkomen. Het is noodzakelijk om dit meteen door te geven, zodat het zo snel mogelijk opgelost kan worden. Check daarom alle stopcontacten, kranen, de afwerking etc. Let op: het is normaal dat een nieuwbouwwoning wordt opgeleverd zonder verlichting. Koop daarom tijdelijke verhuisfittingen als je op korte termijn licht nodig hebt.

2. Beveilig de leegstaande nieuwbouwwoning

Helaas komt het vaak voor dat er wordt ingebroken bij nieuwe leegstaande panden. Overweeg daarom om jouw nieuwbouwwoning meteen goed te beveiligen. Laat extra sloten plaatsen, breng beveiligingsstrips aan en hang eventueel (zichtbare) beveiligingscamera’s op.

3. Maak gebruik van een tijdelijke opslagruimte

Vaak is het niet nodig om alle spullen in één keer te verhuizen naar je nieuwe woning. Het kan er zelfs voor zorgen dat je het overzicht compleet kwijtraakt. Sorteer jouw inboedel en verhuis alleen de noodzakelijke items. Voor de rest kun je een tijdelijke opslagruimte huren in Rotterdam . Maak gebruik van de Kubox thuisbezorgd service om de tijdrovende ritten naar de self-storage locatie te vermijden. Hoe het werkt: Kubox bezorgt aan huis waarna je op je gemak alle spullen in de box kunt laden. Zodra je klaar bent, halen ze het op en bewaren ze het veilig in de opslagruimte. Als je eindelijk je nieuwbouwwoning op orde hebt, komen ze de items uit jouw Kubox opslag weer terugbrengen. Deze retourdatum kun je uiteraard zelf bepalen. Handig, toch?

4. Zet de verhuisdozen meteen in de juiste ruimte

Een handige algemene verhuistip is om de verhuisdozen direct in de goede kamer te zetten. Je maakt dit proces een stuk makkelijker als je van tevoren alles hebt gesorteerd en gelabeld. In het begin lijkt het een tijdrovende klus, maar op de chaotische verhuisdag komt dit systeem heel goed van pas! Geef ook de dozen die je naar de opslagruimte brengt een duidelijk label.

5. Houd rekening met vocht in de nieuwbouwwoning

Zowel voor als na de verhuizing moet je rekening houden met vocht in de woning. Tot maar liefst 4000 liter om precies te zijn! Het duurt gemiddeld zo’n 2 jaar voordat alle vocht helemaal uit een nieuwbouwwoning is verdwenen. Denk hier dus aan bij het kiezen van de wandbekleding en het leggen van de vloer.

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking

Zó stijl je een moderne woonkamer Lokaal nieuws donderdag 24 december 2020

Zó stijl je een moderne woonkamer

Een moderne woonkamer is strak, charmant en tijdloos. Door gebruik te maken van neutrale kleuren, functionele meubels en strakke lijnen creëer je binnen een handomdraai een moderne woonkamer. Lees deze blog en doe inspiratie op voor het inrichten van jouw woonkamer volgens de moderne interieurstijl!

Materialen en kleuren

Bij het inrichten van je woonkamer volgens de moderne interieurstijl is het belangrijk om te kiezen welke kleuren en materialen je gaat gebruiken. De kleurkeuze heeft veel invloed op hoe ruimtelijk een kamer oogt. Kies je bijvoorbeeld voor lichte kleuren op de muur en laat je zonlicht naar binnen vallen, dan zal je woonkamer een open en licht gevoel geven.

Vaak worden er basiskleuren gebruikt binnen een modern interieur, zoals zwart, wit, grijs en bruin. Om wat beweging in de inrichting te brengen, kun je op een subtiele wijze tinten als zilver, goud of andere kleurtinten toevoegen, zodat je woonkamer niet te eentonig wordt.

Dit kun je doen door accessoires te plaatsen waarin kleuren verwerkt zitten, zodat je op een subtiele manier kleur in je inrichting verwerkt. Denk hierbij aan een ronde spiegel met gouden frame aan de muur, kussens voor op de bank of posters of schilderijen met kleur voor aan de muur. Gebruik niet teveel accessoires, zodat de woonkamer niet rommelig oogt. De moderne interieurstijl is namelijk minimalistisch en strak.

 

Moderne meubels & materialen

Ook met behulp van meubels kun je ruimtelijkheid creëren. Doe dit door te kiezen voor grote meubels en een hoge kast tot aan het plafond of een inbouwkast. Plaats niet teveel meubels, zodat de woonkamer rust uitstraalt en strak en ruimtelijk oogt. Je kunt ervoor kiezen om designermeubels te plaatsen, zodat deze de eyecatcher worden van je woonkamer. 

De moderne interieurstijl kenmerkt zich door het gebruik van strakke lijnen. Kies dan ook voor een bank of fauteuils met hoekige lijnen in plaats van ronde lijnen. Breng een huiselijke sfeer in je interieur door te kiezen voor het plaatsen van een strakke boekenkast.

Veel gebruikte materialen binnen de moderne interieurstijl zijn staal, leer, glas of kunststof.

Wil je deze materialen verwerken in je meubels? Dit kan! Kies bijvoorbeeld voor een kast met glazen deuren of een bijzettafel met een glazen blad of stalen frame. Combineer deze meubels met leren fauteuils of een leren bank.

Verlichting

Creëer sfeer in de woonkamer door voor de juiste verlichting te kiezen. Wil je voor gezelligheid gaan, kies dan voor warm licht. Je kunt ook kiezen voor koel licht. Om licht gelijkmatig door de ruimte te laten vallen, kun je het beste kiezen voor hanglampen of spotjes in het plafond. Heb je nog een donker hoekje in de woonkamer of wil je nog wat gezelligheid toevoegen, dan kun je kiezen voor het plaatsen van een tafel- of vloerlamp. Tenslotte kun je gebruik maken van kaarsjes voor een warme en romantische sfeer.

Lamellen

Ben je op zoek naar geschikte raamdecoratie voor in je moderne woonkamer? Kies dan voor lamellen. Deze hebben een strak en stijlvol uiterlijk en zijn zeer geschikt binnen de moderne interieurstijl. Lamellen zijn een trendy alternatief voor gordijnen en zijn geschikt voor grote raampartijen. Je kunt de lamellen eenvoudig draaien of verschuiven, waardoor je met gemak zelf de mate van lichtinval en privacy in huis bepaalt! Wil je meer weten over lamellen en ben je benieuwd naar het aanbod? Neem een kijkje op de website van ilumio raamdecoratie voor de mooiste raamdecoratie!

Modern combineren met andere interieurstijlen

Heb je moeite met kiezen tussen bepaalde interieurstijlen? De moderne interieurstijl is makkelijk te combineren met andere stijlen! Combineer deze stijl bijvoorbeeld met de klassieke, industriële, landelijke of botanische interieurstijl. Zo kun je eenvoudig een industriële draai geven aan je moderne interieur door robuuste meubels te kiezen of een stoere vloerlamp. Maak ook gebruik van natuurlijke materialen als hout, steen en staal.

Wil je je moderne inrichting wat warmer en gezelliger maken? Combineer hem dan met een botanisch interieur! Zet mooie binnenhuisplanten in potten of vazen in je woonkamer om een botanisch tintje te geven aan je moderne inrichting. Planten passen in elk soort interieur thuis! Vind je planten mooi, maar is het niet je sterkste kant om ze goed te verzorgen? Kies dan voor vetplanten of cactussen. Deze zijn makkelijk te onderhouden.

Het Zuider nieuwsbrief - december 2020 Lokaal nieuws donderdag 24 december 2020

Het Zuider nieuwsbrief - december 2020

Het ZuideR Paviljoens prikkelt al je zintuigen. Hier proef je nog overal de rijke geschiedenis van het voormalige Zuiderziekenhuis, terwijl je thuiskomt in een moderne, comfortabele en luxueuze woning die helemaal past bij hoe jij wil wonen. De vernieuwde website, is onder een vernieuwde url www.hetzuiderpaviljoens.nl deze week online gegaan en er is nog een aantal woningen te koop. In deze nieuwsbrief lees je er meer over. Maar wacht niet te lang, deze kans mag je niet laten lopen! 

p {
margin:10px 0;
padding:0
}

h1, h2, h3, h4, h5, h6 {
display:block;
margin:0;
padding:0
}

img, a img {
border:0;
height:auto;
text-decoration:none
}

#bodyTable, #bodyCell {
height:100%;
margin:0;
padding:0;
width:100%
}

.mcnPreviewText {
display:none !important
}

#outlook a {
padding:0
}

.ReadMsgBody {
width:100%
}

.ExternalClass {
width:100%
}

.ExternalClass, .ExternalClass p, .ExternalClass td, .ExternalClass div, .ExternalClass span, .ExternalClass font {
line-height:100%
}

#bodyCell {
border-top:0
}

.templateContainer {
border:0
}

a.mcnButton {
display:block
}

.mcnImage, .mcnRetinaImage {
vertical-align:bottom
}

.mcnTextContent img {
height:auto !important
}

.mcnDividerBlock {
table-layout:fixed !important
}

#bodyTable {
background-color:#FAFAFA
}

h1 {
color:#202020;
font-family:Helvetica;
font-size:26px;
font-style:normal;
font-weight:700;
line-height:125%;
letter-spacing:normal;
text-align:left
}

h2 {
color:#202020;
font-family:Helvetica;
font-size:22px;
font-style:normal;
font-weight:700;
line-height:125%;
letter-spacing:normal;
text-align:left
}

h3 {
color:#202020;
font-family:Helvetica;
font-size:20px;
font-style:normal;
font-weight:700;
line-height:125%;
letter-spacing:normal;
text-align:left
}

h4 {
color:#202020;
font-family:Helvetica;
font-size:18px;
font-style:normal;
font-weight:700;
line-height:125%;
letter-spacing:normal;
text-align:left
}

#templatePreheader {
background-color:#fff;
background-image:none;
background-repeat:no-repeat;
background-position:center;
border-top:0;
border-bottom:0;
padding-top:0;
padding-bottom:0
}

#templatePreheader .mcnTextContent, #templatePreheader .mcnTextContent p {
color:#656565;
font-family:Helvetica;
font-size:12px;
line-height:150%;
text-align:left
}

#templatePreheader .mcnTextContent a, #templatePreheader .mcnTextContent p a {
color:#656565;
font-weight:400;
text-decoration:underline
}

#templateHeader {
background-color:#FFF;
background-image:none;
background-repeat:no-repeat;
background-position:center;
border-top:0;
border-bottom:0;
padding-top:9px;
padding-bottom:0
}

#templateHeader .mcnTextContent, #templateHeader .mcnTextContent p {
color:#202020;
font-family:Helvetica;
font-size:16px;
line-height:150%;
text-align:left
}

#templateHeader .mcnTextContent a, #templateHeader .mcnTextContent p a {
color:#007C89;
font-weight:400;
text-decoration:underline
}

#templateUpperBody {
background-color:#fff;
background-image:none;
background-repeat:no-repeat;
background-position:center;
border-top:0;
border-bottom:0;
padding-top:0;
padding-bottom:0
}

#templateUpperBody .mcnTextContent, #templateUpperBody .mcnTextContent p {
color:#202020;
font-family:Helvetica;
font-size:16px;
line-height:150%;
text-align:left
}

#templateUpperBody .mcnTextContent a, #templateUpperBody .mcnTextContent p a {
color:#007C89;
font-weight:400;
text-decoration:underline
}

#templateColumns {
background-color:#fff;
background-image:none;
background-repeat:no-repeat;
background-position:center;
border-top:0;
border-bottom:0;
padding-top:0;
padding-bottom:0
}

#templateColumns .columnContainer .mcnTextContent, #templateColumns .columnContainer .mcnTextContent p {
color:#202020;
font-family:Helvetica;
font-size:16px;
line-height:150%;
text-align:left
}

#templateColumns .columnContainer .mcnTextContent a, #templateColumns .columnContainer .mcnTextContent p a {
color:#007C89;
font-weight:400;
text-decoration:underline
}

#templateLowerBody {
background-color:#fff;
background-image:none;
background-repeat:no-repeat;
background-position:center;
border-top:0;
border-bottom:2px solid #EAEAEA;
padding-top:0;
padding-bottom:0
}

#templateLowerBody .mcnTextContent, #templateLowerBody .mcnTextContent p {
color:#202020;
font-family:Helvetica;
font-size:16px;
line-height:150%;
text-align:left
}

#templateLowerBody .mcnTextContent a, #templateLowerBody .mcnTextContent p a {
color:#007C89;
font-weight:400;
text-decoration:underline
}

#templateFooter {
background-color:#000;
background-image:none;
background-repeat:no-repeat;
background-position:center;
border-top:0;
border-bottom:0;
padding-top:30px;
padding-bottom:10px
}

#templateFooter .mcnTextContent, #templateFooter .mcnTextContent p {
color:#656565;
font-family:Helvetica;
font-size:12px;
line-height:150%;
text-align:center
}

#templateFooter .mcnTextContent a, #templateFooter .mcnTextContent p a {
color:#656565;
font-weight:400;
text-decoration:underline
}

@media only screen and (min-width:768px) {
.templateContainer {
width:600px !important
}
}

@media only screen and (max-width: 480px) {
.columnWrapper {
width:100% !important
}

.mcnImage {
width:100% !important
}

.mcnCartContainer, .mcnCaptionTopContent, .mcnRecContentContainer, .mcnCaptionBottomContent, .mcnTextContentContainer, .mcnBoxedTextContentContainer, .mcnImageGroupContentContainer, .mcnCaptionLeftTextContentContainer, .mcnCaptionRightTextContentContainer, .mcnCaptionLeftImageContentContainer, .mcnCaptionRightImageContentContainer, .mcnImageCardLeftTextContentContainer, .mcnImageCardRightTextContentContainer, .mcnImageCardLeftImageContentContainer, .mcnImageCardRightImageContentContainer {
width:100% !important
}

.mcnImageGroupContent {
padding:9px !important
}

.mcnCaptionLeftContentOuter .mcnTextContent, .mcnCaptionRightContentOuter .mcnTextContent {
padding-top:9px !important
}

.mcnImageCardTopImageContent, .mcnCaptionBottomContent .mcnCaptionBottomImageContent, .mcnCaptionBlockInner .mcnCaptionTopContent .mcnTextContent {
padding-top:18px !important
}

.mcnImageCardBottomImageContent {
padding-bottom:9px !important
}

.mcnImageGroupBlockInner {
padding-top:0 !important;
padding-bottom:0 !important
}

.mcnImageGroupBlockOuter {
padding-top:9px !important;
padding-bottom:9px !important
}

.mcnTextContent, .mcnBoxedTextContentColumn {
padding-right:18px !important;
padding-left:18px !important
}

.mcnImageCardLeftImageContent, .mcnImageCardRightImageContent {
padding-right:18px !important;
padding-bottom:0 !important;
padding-left:18px !important
}

.mcpreview-image-uploader {
display:none !important;
width:100% !important
}

h1 {
font-size:22px !important;
line-height:125% !important
}

h2 {
font-size:20px !important;
line-height:125% !important
}

h3 {
font-size:18px !important;
line-height:125% !important
}

h4 {
font-size:16px !important;
line-height:150% !important
}

.mcnBoxedTextContentContainer .mcnTextContent, .mcnBoxedTextContentContainer .mcnTextContent p {
font-size:14px !important;
line-height:150% !important
}

#templatePreheader {
display:block !important
}

#templatePreheader .mcnTextContent, #templatePreheader .mcnTextContent p {
font-size:14px !important;
line-height:150% !important
}

#templateHeader .mcnTextContent, #templateHeader .mcnTextContent p {
font-size:16px !important;
line-height:150% !important
}

#templateUpperBody .mcnTextContent, #templateUpperBody .mcnTextContent p {
font-size:16px !important;
line-height:150% !important
}

#templateColumns .columnContainer .mcnTextContent, #templateColumns .columnContainer .mcnTextContent p {
font-size:16px !important;
line-height:150% !important
}

#templateLowerBody .mcnTextContent, #templateLowerBody .mcnTextContent p {
font-size:16px !important;
line-height:150% !important
}

#templateFooter .mcnTextContent, #templateFooter .mcnTextContent p {
font-size:14px !important;
line-height:150% !important
}
} MODERN EN MONUMENTAAL WONEN IN HET ZUIDER PAVILJOENS


Het ZuideR Paviljoens prikkelt al je zintuigen. Hier proef je nog overal de rijke geschiedenis van het voormalige Zuiderziekenhuis, terwijl je thuiskomt in een moderne, comfortabele en luxueuze woning die helemaal past bij hoe jij wil wonen. De vernieuwde website, is onder een vernieuwde url www.hetzuiderpaviljoens.nl deze week online gegaan en er is nog een aantal woningen te koop. In deze nieuwsbrief lees je er meer over. Maar wacht niet te lang, deze kans mag je niet laten lopen!

Team Het ZuideR

INTERVIEW MET DE EERSTE KOPERS

Het ZuideR bestaat uit verschillende deelprojecten. In het hoofdgebouw Carré komen 73 loft-appartementen. Voor het hoofdgebouw vind je twee paviljoens met elk 15 Paviljoenwoningen met tuin. Je leest er meer over verderop in deze nieuwsbrief. De eerste kopers Johan & Leonie en Lex & Lot komen aan het woord. Waarom kiezen zij voor dit project en wat verwachten zij van de buurt? Bekijk hier video en laat je inspireren door hun verhaal en mooie beelden van Het ZuideR.
Bekijk de video
UNIEKE KANS; MAAK ALVAST EEN TOUR DOOR JE TOEKOMSTIGE WONING

Normaal gesproken is het bij een nieuwbouwwoning niet mogelijk om je woning voordat de bouw start te bezichtigen. Het voordeel van een transformatiewoning in de Paviljoens van Het ZuideR is dat je al wél een kijkje kunt nemen. De makelaar gaat met je mee zodat je al je vragen kunt stellen en echt een goed beeld krijgt hoe je woning er straks uit komt te zien. Zie jij jezelf nu al rondlopen door je toekomstige woning? Maak dan een afspraak voor een private tour. De koffie en regenlaarzen staan voor je klaar.Plan jouw private tour
 ZO ZUINIG IS JOUW PAVILJOENWONING

Sinds 1995 moeten alle nieuwbouwwoningen aan een bepaalde EPC-norm voldoen. EPC staat voor Energie Prestatie Coëfficiënt en zegt iets over hoe zuinig een woning is. Hoe zuiniger een woning, hoe lager de EPC-waarde. In 1996 werd nog gestreefd naar een EPC-waarde van 1,4, terwijl deze standaard tegenwoordig veel lager ligt. Deze norm ligt t/m 2020 nog op 0,4. Recent zijn ook de EPC-berekeningen van de woningen in het ZuideR gemaakt. Bijna alle woningen hebben een EPC-waarde van 0,35. Ook al woon je straks in een monument, je profiteert toch van volop modern wooncomfort in een zeer energiezuinige woning.

VLIEG JE EVEN MEE?

Het voormalige Zuiderziekenhuis bestaat uit een aantal gebouwen die enorm tot de verbeelding spreken. Die sfeer willen we graag behouden en we kunnen ons voorstellen dat je nu alvast wil weten hoe het er straks gaat uitzien nadat alle werkzaamheden gereed zijn en jij de sleutel van je nieuwe paviljoenwoning krijgt overhandigd. Om je alvast een idee te geven, maakten we aantal fraaie artist impressions en vogelvluchten. Vlieg je even mee over en langs je toekomstige thuis?
Bekijk de impressies op de website
AUTENTHIEK, MONUMENTAAL ÉN MODERN

Hoge plafonds, grote raampartijen en ruimtes die verrassen en inspireren. Dát is wat je mag verwachten van je Paviljoenwoning in Het ZuideR. Maar ook de omgeving is geweldig, met de groene binnenhof, het Carrégebouw en het Poortgebouw. We willen graag zoveel mogelijk authentieke details bewaren zodat je straks echt monumentaal, maar ook uiterst modern kunt wonen op een geweldige plek in booming Rotterdam-Zuid.

HET ZUIDER CARRE. STOER EN ECHT ROTTERDAMS

In het imposante Carrégebouw van het voormalige Zuiderziekenhuis worden 73 loft-appartementen gerealiseerd. Van lekker compact tot heerlijk ruim. Ideaal voor singles, tweeverdieners en senioren. Maar welk appartement je straks ook kiest, ze zijn allemaal monumentaal, robuust en stoer. Het ZuideR Carré is gewoon écht Rotterdams. Deze appartementen gaan waarschijnlijk al in het eerste kwartaal van 2021 in verkoop. Zo wordt het gehele gebied in een keer opgeknapt en is de wijk na oplevering klaar voor de toekomst.
Ga naar Het ZuideR CarreOP WEG NAAR EEN GEZOND 2021

2020 loopt op zijn eind. We hopen dat je het jaar ondanks alles goed bent doorgekomen en wensen je heel prettige feestdagen en bovenal een gezond 2021.
www.hetzuiderpaviljoens.nlVolg jij ons al op social media?
Het ZuideR is een herbestemming van BOEi en Impact Vastgoed
Wenst u geen emails van deze afzender te ontvangen? uitschrijven
Nieuwe website live! Lokaal nieuws dinsdag 22 december 2020

Nieuwe website live!

De nieuwe website van Het ZuideR Carré staat van vanaf vandaag online.

Hier kun je alles lezen over de plannen, de appartementen, de omgeving en meer. Via de website en via deze nieuwsbrief zullen we jou steeds op de hoogte houden van het laatste nieuws. Zoals de start verkoop van de loft-appartementen. Schrijf je via de website in als belangstellende om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Nieuwe website live! Lokaal nieuws dinsdag 22 december 2020

Nieuwe website live!

De nieuwe website van Het ZuideR Carré staat van vanaf vandaag online. Hier kun je alles lezen over de plannen, de appartementen, de omgeving en meer. Via de website en via deze nieuwsbrief zullen we jou steeds op de hoogte houden van het laatste nieuws. Zoals de start verkoop van de loft-appartementen.

Schrijf je via de website in als belangstellende om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Monumentaal en stoer wonen Lokaal nieuws dinsdag 22 december 2020

Monumentaal en stoer wonen

Vreewijk leeft! Dit stukje onvervalst Rotterdam trekt steeds meer nieuwe bewoners en is een monument op zich.

In het hart van deze verborgen parel op Zuid neemt het voormalige Zuiderziekenhuis een in het oog springende plek in. Hier te kunnen wonen is een droom van velen. Binnenkort wordt het werkelijkheid. In het imposante Carrégebouw worden 73 loft-appartementen gerealiseerd. Van lekker compact tot heerlijk ruim, zoals de tweelaagse woningen op de begane grond/souterrain die perfect zijn voor gezinnen. De appartementen in Het ZuideR Carré zijn ideaal voor iedereen die van het stadse leven houdt! Welk appartement je straks ook kiest, ze zijn allemaal momnumentaal, robuust en stoer. Het ZuideR Carré is gewoon écht Rotterdams. 

Zie jij jezelf hier al wonen? Meld je aan als belangstellende en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen.

Wat betekent wonen in Rotterdam? Lokaal nieuws donderdag 03 december 2020

Wat betekent wonen in Rotterdam?

Wonen in een stad als Rotterdam betekent dat je cultuur kunt snuiven op de Kop van Zuid, genieten van de natuur op verschillende plekken, de zintuigen strelen in de Markthal, het drijvend groen bekijken in de Maashaven en de prachtige skyline bewonderen. Maar dat is nog lang niet alles wat Rotterdam te bieden heeft.

Metropool Rotterdam

Rotterdam is hot , niet alleen voor toeristen, maar ook voor mensen die in deze metropool willen wonen. Rotterdam heeft namelijk alles wat wonen in een stad zo prettig maakt. De fraaie mix van moderne, karakteristieke en bijzondere architectuur zorgt voor een unieke uitstraling van de stad met zijn fraaie ligging aan de Maas. Daarnaast heeft Rotterdam een levendig uitgaansleven, talloze leuke restaurantjes en een groot aanbod aan kunst te bieden. De Rotterdamse haven is prominent aanwezig en biedt talloze voordelen. Niet alleen door de haven vanaf een bootje te bewonderen, maar ook als het gaat om de handelsgeest.

Prachtige eyecatchers

Tijdens het bombardement in de Tweede Wereldoorlog is een groot deel van het centrum verwoest. Hier zijn prachtige eyecatchers voor in de plaats teruggekomen. Denk maar aan de bijzondere bruggen zoals de Erasmusbrug, het nieuwe Centraal Station, de kubuswoningen en nog veel meer. De Euromast is min of meer hét icoon van de stad. Ook het winkelaanbod is groot. Lekker slenteren door de beroemde Koopgoot, over de Lijnbaan en dan zijn er nog de vele enorme winkelcentra, zoals het Zuidplein of Alexandrium.

Optimaal woongenot

Voor optimaal woongenot heeft Rotterdam vele mogelijkheden. Misschien gaat de voorkeur uit naar moderne appartementen in het centrum van de stad of in een van de rustige buitenwijken. Eigenlijk kun je in Rotterdam wonen in de wolken, aan het water of bij de weilanden. Rotterdam kent 71 wijken in 14 gebieden met veel groene elementen, keuze genoeg dus . Vanuit alle wijken heeft men een goede verbinding met de Randstad en de rest van het land. Randstadrail heeft het openbaar vervoer in de Randstad nog beter gemaakt.

Bloeiende ondernemersscultuur

Ook op het gebied van ZZP'ers, grote bedrijven en het midden- en kleinbedrijf zijn er in Rotterdam vele mogelijkheden. Er is een groot winkelaanbod en een gunstig werkklimaat voor bedrijven. In Rotterdam kun je dan ook alles vinden voor het levensonderhoud, voor woongenot, autoverzekeringen of andere benodigdheden voor de auto, voor de kinderen of voor wat dan ook. Rotterdam is daarnaast enorm populair bij nieuwe bedrijven. Het sterke imago van de stad vertaalt zich in economisch rendement. De internationale bedrijvigheid is ook van groot belang voor de stad. Dit heeft ook weer een gunstige invloed op de beschikbaarheid van banen, of het nu gaat om een baan in de verzekeringen, in de horeca of op de internationale markt. Een sterk bedrijfsleven maakt dat de stad ook in de toekomst aantrekkelijk blijft.

Hypotheek bij nieuwbouwwoning Lokaal nieuws donderdag 03 december 2020

Hypotheek bij nieuwbouwwoning


Wanneer je een nieuwbouwhuis of -appartement koopt, teken je eerst een koop-/aannemingsovereenkomst. Vervolgens kun je een hypotheek aanvragen. De kosten van een nieuwbouwhypotheek steken iets anders in elkaar dan bij bestaande bouw. Je betaalt namelijk al voordat het huis er staat. Hoe een hypotheek bij een nieuwbouwwoning eruit ziet zullen we in dit artikel verder toelichten.

Specifieke kosten nieuwbouwhypotheek

Als jouw nieuwe woning er nog niet staat, betaal je wel al op elke maand hypotheekrente en eventueel aflossing over het totale hypotheekbedrag. Deze verplichting ontstaat op het moment dat de hypotheekakte bij de notaris ondertekend is. Allereerst wordt de hypotheek gebruikt om kosten te betalen die je direct verschuldigd bent, zoals voor de bouwwerkzaamheden die al zijn uitgevoerd en de kosten voor de grond. Het resterende hypotheekbedrag komt in een bouwdepot. Vanuit het bouwdepot worden de facturen van het bouwbedrijf dat je woning bouwt betaald. Over het openstaande bedrag in het bouwdepot ontvang je rente. Aan de andere kant betaal je ook rente over het geleende bedrag aan de bank.

Meerwerk

Een nieuwbouwhuis wordt casco opgeleverd. Dit wil zeggen dat de structuur van het huis staat, maar dat er verder nog niets is ingebouwd. Wat casco precies inhoudt, is afhankelijk van de voorwaarden van het project. Dus controleer dit altijd goed van te voren. Wanneer je meer wil dan alleen de standaard casco oplevering, zoals iets extra's of het gebruik van materialen van hogere kwaliteit, is dit vaak mogelijk. Dit heet dan meerwerk en brengt hogere kosten met zich mee. Andersom kun je er ook voor kiezen om bepaalde zaken weg te laten en zo te besparen op de kosten. Dit heet minderwerk. In een later stadium kun je ook besparen op de aanschaf van de meubels, internet tv en andere variabele kosten zoals van het energiecontract .

Tijdelijk dubbele lasten

Tijdens de bouw van je nieuwbouwwoning heb je te maken met dubbele lasten als je al een ander huis hebt, huur of koop. Gemiddeld neemt de bouw van een woning zes tot twaalf maanden in beslag. Deze periode betaal je zowel voor de bouw van jouw nieuwe woning als de woonlasten voor het huis waar je tot de oplevering nog woont. Deze dubbele woonlasten hoeven geen invloed te hebben op de hoogte van de hypotheek, zolang je deze zelf kunt betalen. Als het jou niet lukt om alle kosten te betalen uit eigen geld kijkt de bank of er twee hypotheken passen binnen het bedrag dat jij maximaal kan lenen op basis van je inkomen. Wanneer je al een koopwoning en een hypotheek hebt, is het meestal mogelijk de rente af te trekken van zowel de oude hypotheek, de nieuwe hypotheek en een eventueel overbruggingskrediet.

De voordelen van verwarmen met een pelletkachel Lokaal nieuws donderdag 03 december 2020

De voordelen van verwarmen met een pelletkachel

Je huis verwarmen met een pelletkachel biedt een aantal interessante voordelen. Een groot voordeel is de eenvoudige regulatie van de temperatuur. Je kunt de temperatuur instellen, vervolgens regelt de pelletkachel de rest. Door het lage verbruik hoef je de kachels meestal maar een keer per week bij te vullen.

De pelletkachel heeft veel weg van een houtkachel maar biedt een veel hoger rendement. Sommige pelletkachels kunnen aangesloten worden op de cv-installatie. Deze hydraulische kachels zijn volledig automatisch en hebben een circulatiepomp en expansievat. Deze variant geeft de meeste warmte af via de radiatoren zodat meerdere ruimtes verwarmd worden. De overige warmte wordt in de kachel zelf afgegeven.

Laag houtverbruik

Pelletkachels branden op korreltjes die gemaakt zijn van houtsnippers en zaagmeel. Voor de aanmaak van deze korrels wordt geen nieuw hout gekapt; het is puur restafval. Deze korrels, ook wel pellets genoemd, zijn bovendien vrij van CO2 en relatief goedkoop ten opzichte van ander verbrandingsmateriaal. Voor 5 euro koop je al een pelletzak van 20 kg.

De pelletkachel regelt zelf de verbranding door alleen nieuwe pellets te verbranden wanneer er aanvullende brandstof nodig is om de temperatuur gelijk te houden. Verspilling wordt hierdoor aanzienlijk beperkt. Het onderhoud is makkelijk omdat de pellets opbranden en er weinig restafval overblijft. Je kunt het houtverbruik ongeveer tot 30% laten afnemen als je een houtkachel laat vervangen door een pelletkachel.

Pelletkachels hebben een programmeerbare thermostaat. Je kunt een pelletkachel zo instellen dat hij op een bepaald tijdstip aan of uit gaat. Door de zelfregulerende functie die de kachel heeft met betrekking tot de brandstof, heb je er nauwelijks omkijken naar. Je hebt dus dezelfde voordelen van een centrale verwarming, maar ook de extra sfeer van een kachel.

Alleen stroom

Verbruik je een pelletkachel om je gehele woning te verwarmen? Dan heb je geen gas meer nodig. Je kunt in dat geval een energiecontract afsluiten met alleen stroom, waardoor de energiekosten lager uitvallen. Kies je er daarnaast voor om je energiecontract te vergelijken, dan kun je al helemaal een hoop op de kosten besparen. Energie vergelijk je via een vergelijkingssite. Je kunt hierbij ook filteren op alleen stroom.

Subsidie

Omdat pelletkachels bijzonder energiezuinig zijn, wordt er op veel van deze kachels subsidie gegeven via de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Daarbij kun je denken aan bedragen vanaf € 500,-. De overheid probeert met deze subsidie duurzame energie te promoten en om de CO2-uitstoot terug te dringen. Zowel particulieren als bedrijven kunnen aanspraak maken op deze subsidieregeling. Voor pelletkachels die daarvoor in aanmerking komen kun je subsidie aanvragen. Deze ontvang je na de aankoop. Voorwaarde is wel dat je de pelletkachel niet binnen een jaar na ingang van de subsidie weghaalt.

Apparatenlijst pelletkachels

Je kunt niet voor alle pelletkachels een subsidie krijgen. De pelletkachel moet aan specifieke technische eisen voldoen. Zo moet je pelletkachel bijvoorbeeld een gesloten achterkant hebben om in aanmerking te komen voor een subsidie. Op de ISDE apparatenlijst pelletkachels kun je zien voor welke pelletkachels je een subsidie kunt aanvragen én wat de indicatie van het subsidiebedrag is.

ONTVANG DE EXCLUSIEVE HOME MADE BY-INSPIRATIEGIDS Lokaal nieuws vrijdag 27 november 2020

ONTVANG DE EXCLUSIEVE HOME MADE BY-INSPIRATIEGIDS

In navolging van de tweejaarlijkse Stijlgids brengt Home Made By dit jaar een exclusief inspiratieboek uit waarin je wordt uitgedaagd om na te denken over wat thuis voor jou betekent. Je ontvangt het boek gratis bij een Design Date met een interior designer van Joop Puur Wonen.

Het belang van thuis
Thuis is dat kleine stukje aarde dat van jou is. Een veilige, vertrouwde plek waar je helemaal jezelf kunt zijn. Maar bovenal is thuis een weerspiegeling van wie je bent en wat je belangrijk vindt. Je thuis voelen in je eigen huis, is een belangrijke basis voor persoonlijk welzijn en geluk. Joop Puur Wonen gelooft dat het creëren van een thuis een persoonlijke proces is dat gaat over authenticiteit en jezelf durven zijn. En daarom lanceert de interieurspecialist dit jaar een exclusief inspiratiegids. De gids dient als vertrekpunt in de ontdekkingstocht naar jouw ware thuis en laat je op een andere manier naar je interieur kijken.

Wat betekent thuis voor jou?
Stap voor stap neemt de inspiratiegids je mee door de unieke werkwijze van Home Made By. Het begint met een Design Date: een inspirerende eerste kennismaking met een Home Made By interior designer. De gids ontvang je voorafgaande aan een Design Date, zodat jij je goed kunt voorbereiden op het gesprek. In de gids en tijdens de Design Date worden belangrijke vragen gesteld: Wat vertelt jouw huis over jou? Waar voel jij je thuis? Welke kleuren horen bij jou? En welke materialen vind je mooi? De antwoorden op deze en meer vragen geven een duidelijk beeld van wat thuis voor jou betekent. Na afloop van de Design Date maakt de interior designer op basis van jouw smaak en stijl een 2D- of 3D-ontwerp van jouw droomhuis.

Een écht thuis creëren
Joop Puur Wonen doet er alles aan om voor jou een écht thuis te creëren. Met een team van vakspecialisten begeleiden zij jouw project van begin tot eind. Wil jij aan de slag met je interieur? Vraag een Design Date aan bij Joop Puur Wonen en ontvang het gratis Home Made By-inspiratiegids.

Wil je graag meer informatie of heb je een vraag? Bekijk onze website:

https://www.homemadeby.nl/joop-rotterdam

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Rotterdam.

Aanmelden