Actueel

Nieuws

Zo kom je helemaal tot rust in de bouwvak Lokaal nieuws dinsdag 16 juli 2024

Zo kom je helemaal tot rust in de bouwvak

De bouwvak staat weer voor de deur! Dat betekent voor velen een welverdiende periode van rust en ontspanning. Het is toch altijd weer uitkijken naar die paar weken die je helemaal zelf in kunt vullen zoals je zelf wilt. In dit artikel delen we tips en ideeën om optimaal te ontspannen tijdens de bouwvak.

Ga er op uit in de natuur

Een van de beste manieren om tot rust te komen is door de natuur op te zoeken. Of je nu kiest voor een vakantie in eigen land of een reis naar het buitenland, de natuur heeft een rustgevend effect op lichaam en geest. Denk bijvoorbeeld aan een verblijf in een vakantiehuisje midden in het bos of aan de kust. Hier kun je heerlijk wandelen, fietsen en genieten van de rust om je heen.

 

Een aanrader is om te kiezen voor een bestemming met mooie wandelroutes, zoals in bijvoorbeeld Frankrijk. De prachtige natuur en pittoreske dorpjes maken het een onvergetelijke ervaring. Of je nu kiest voor de bergen, de bossen of de kust, er is voor ieder wat wils. Met wandelroutes Frankrijk door adembenemende landschappen kom je helemaal tot rust en kun je even helemaal loskomen van de dagelijkse sleur. Er zijn allerlei verschillende routes waar je uit kunt kiezen. 

Geniet van quality time met je dierbaren

Tijdens de bouwvak is het belangrijk om quality time door te brengen met je dierbaren. Plan leuke uitjes samen. Of houd het juist simpel en organiseer een gezellige barbecue in de tuin. Door samen mooie herinneringen te maken en te genieten van elkaars gezelschap. Dat is natuurlijk het belangrijkste. Op deze manier kom je helemaal tot rust en laad je weer helemaal op voor de drukke periode die komen gaat.

Laat jezelf verwennen

Een andere manier om helemaal tot rust te komen tijdens de bouwvak is door jezelf te laten verwennen. Boek bijvoorbeeld een massage om je spieren te laten ontspannen. Je kunt er ook voor kiezen om een dagje of een weekend naar de sauna of een wellnessresort te gaan. Genieten maar! Zo kun je even helemaal ontsnappen aan de dagelijkse stress.

Ontdek nieuwe hobby's

Tijdens de bouwvak heb je eindelijk de tijd om nieuwe hobby's te ontdekken of juist oude hobby’s te herontdekken. Of het nu gaat om schilderen, koken, tuinieren of fotograferen, het is belangrijk om iets te doen waar je echt van geniet. Neem er de tijd voor. Door je creativiteit de vrije loop te laten en nieuwe dingen uit te proberen, kom je helemaal tot rust en ervaar je een gevoel van voldoening.

Alles wat je moet weten over het laten bijmaken van sleutels Lokaal nieuws donderdag 13 juni 2024

Alles wat je moet weten over het laten bijmaken van sleutels

Als je nog geen extra sleutel hebt voor je huis of voor je fiets, dan kan het een goed plan zijn om eens te overwegen een extra sleutel te laten bijmaken. Natuurlijk let over het algemeen iedereen goed op zijn of haar spullen, maar het kan je toch altijd wel een keer overkomen dat je je sleutel kwijtraakt.

Welke soorten sleutels kun je laten bijmaken?

Laten we eerst gaan kijken naar de verschillende soorten sleutels die je bij kan laten maken. De meest voorkomende is een huissleutel bijmaken . Veel mensen overkomt het namelijk wel eens dat ze hun sleutel thuis laten liggen, dan is het toch enorm handig als één van je buren een extra sleutel heeft zodat je er alsnog in kan. Maar ook fietssleutels zijn enorm populair, deze kunnen ook heel snel worden gemaakt. Verder zie je ook autosleutels, deze hebben meestal iets van een chip in zich zitten. Daarom duurt het bij autosleutels ook langer voordat de gemaakt kunnen worden en zit er ook een duurder prijskaartje aan. Ook sleutels die je nodig hebt om kluizen open te maken kunnen erbij gemaakt worden, maar dit zijn vaak unieke sleutels waardoor het ook weer langer duurt voordat ze gemaakt zijn.

Waar kun je je sleutels laten bijmaken?

Nu je precies weet welke sleutels je kan laten bijmaken en hoe lang de sleutels ongeveer duren voordat ze klaar zijn, dan wil je misschien ook wel weten waar je de sleutels dan kan laten bijmaken. Meestal kan dit eenvoudig bij een schoenmaker, maar ook bij een slotenmaker zoals de slotenmaker Rotterdam kunnen eenvoudig deze klus voor je klaren. Soms zijn er ook mensen die gespecialiseerd zijn in specifieke type sleutels, bijvoorbeeld de autosleutels. Als laatste heb je ook nog online services, hierbij kun je een foto opsturen van je sleutel. Vervolgens krijg je via de post een kopie van de sleutel toegestuurd, alleen hiermee loop je wel het risico dat hij niet volledig past.

Wat zijn de kosten van het maken van een sleutel?

De kosten voor het laten bijmaken van sleutels verschillen heel erg van sleutel tot sleutel. Een standaard huissleutel is meestal niet zo duur, hiervoor betaal je zo’n 5 tot 10 euro. Een fietssleutel varieert weer heel erg, dit kan van 5 euro tot 15 euro oplopen. Als je een autosleutel met transponder hebt, kunnen de kosten oplopen van 50 tot 200 euro.

Een kantoorverhuizing in Rotterdam regel je zo! Lokaal nieuws woensdag 05 juni 2024

Een kantoorverhuizing in Rotterdam regel je zo!

Een kantoorverhuizing kan een spannende stap zijn voor een bedrijf, maar het kan ook een uitdaging zijn. Het verplaatsen van je hele kantoor naar een nieuwe locatie in Rotterdam vergt veel planning en organisatie. Maar maak je geen zorgen, met de juiste voorbereiding en aanpak kun je ervoor zorgen dat de verhuizing soepel verloopt en je weer snel aan de slag kunt op je nieuwe locatie.

Begin op tijd met de planning

Het plannen van een kantoorverhuizing vergt tijd en aandacht voor detail. Begin daarom ruim van tevoren met de planning, bij voorkeur enkele maanden voor de verhuisdatum. Maak een gedetailleerd verhuisplan waarin alle stappen en deadlines zijn opgenomen. Zorg ervoor dat je alle medewerkers op de hoogte stelt van het verhuisplan en hun taken en verantwoordelijkheden duidelijk communiceert.

Stel een verhuiscoördinator aan

Het aanstellen van een verhuiscoördinator binnen je bedrijf kan de organisatie aanzienlijk vereenvoudigen. Deze persoon kan verantwoordelijk zijn voor het coördineren van alle aspecten van de verhuizing, zoals het huren van verhuisbedrijven, het regelen van de benodigde vergunningen, het plannen van de verhuisdatum en het communiceren met alle betrokken partijen.

Maak een inventaris van je kantoorspullen

Voordat je begint met inpakken, is het belangrijk om een inventaris te maken van alle kantoorspullen die moeten worden verhuisd. Dit helpt je om het overzicht te behouden en niets over het hoofd te zien. Label alle dozen en meubels duidelijk om het uitpakken op de nieuwe locatie gemakkelijker te maken.

Schakel professionele verhuisbedrijven in

Het inschakelen van professionele verhuisbedrijven in Rotterdam kan je veel tijd en moeite besparen. Kies voor een verhuisbedrijf met ervaring in zakelijke verhuizingen en goede beoordelingen. Vraag offertes aan en vergelijk prijzen en diensten voordat je een keuze maakt. Een goed verhuisbedrijf zal je helpen met het inpakken, verplaatsen en uitpakken van je kantoorspullen, zodat je je kunt concentreren op de rest. Wanneer je een kleien of grote verbouwing van plan bent, regel dan een container, bijvoorbeeld bij MKB-afval , en een aannemer. Eventueel ook met de juiste vergunning erbij.

Regel de benodigde vergunningen

Afhankelijk van de omvang van je kantoorverhuizing, kunnen er mogelijk vergunningen nodig zijn om de verhuizing soepel te laten verlopen. Controleer de regelgeving in Rotterdam met betrekking tot het verplaatsen van bedrijven en zorg ervoor dat je alle benodigde vergunningen tijdig aanvraagt. Denk aan vrachtwagens op straat of een rolcontainer in Rotterdam . Elke gemeente heeft hier andere regels voor, en natuurlijk scheelt het ook in welke wijk je zit.

Communiceer met je klanten en leveranciers

Tijdens de verhuizing is het belangrijk om open en transparant te communiceren met je klanten en leveranciers. Stel hen tijdig op de hoogte van de verhuisdatum en eventuele tijdelijke wijzigingen in je dienstverlening. Zorg ervoor dat ze weten hoe ze je kunnen bereiken tijdens de verhuisperiode en geef duidelijke instructies voor eventuele wijzigingen in de levering van producten of diensten.

Richt je nieuwe kantoor efficiënt in

Als alles eenmaal is verhuisd naar je nieuwe kantoor in Rotterdam, is het tijd om het efficiënt in te richten. Denk goed na over de indeling van je kantoorruimte en zorg ervoor dat deze aansluit bij de behoeften van je bedrijf en medewerkers. Dit betekent dat je een prettige werkomgeving creëert die de productiviteit en het welzijn bevordert van de medewerkers.

Een kantoorverhuizing regelen vergt tijd, planning en organisatie. Begin op tijd, wees efficiënt, transparant, en overzichtelijk. Met deze waardevolle tips kun je je kantoorverhuizing in Rotterdam succesvol laten verlopen en je bedrijf snel weer operationeel hebben op je nieuwe locatie. Veel succes met je kantoorverhuizing!

 

Energiezuinig wonen in nieuwbouwprojecten in Rotterdam Lokaal nieuws woensdag 29 mei 2024

Energiezuinig wonen in nieuwbouwprojecten in Rotterdam

Rotterdam is een stad die voortdurend in ontwikkeling is. Nieuwe gebouwen verrijzen, oude panden worden gerenoveerd en de skyline blijft veranderen. Een belangrijk aspect van deze nieuwbouwprojecten is de focus op energiezuinig wonen. In deze blog bespreken we waarom energiezuinig wonen zo belangrijk is en hoe nieuwe woningen in Rotterdam hierop inspelen.

 

Duurzame bouwmaterialen

Een van de manieren waarop nieuwbouwprojecten in Rotterdam energiezuinig worden gemaakt, is door het gebruik van duurzame bouwmaterialen. Deze materialen zijn ontworpen om de energie-efficiëntie te verbeteren en de levensduur van de woning te verlengen. Voorbeelden hiervan zijn isolerende glasproducten, zonnepanelen en energiezuinige verwarmingssystemen. Het gebruik van hoogwaardige isolatiematerialen zorgt ervoor dat warmte in de winter binnen blijft en de woning in de zomer koel blijft.

 

Innovatieve bouwtechnieken

Naast duurzame materialen maken bouwers in Rotterdam gebruik van innovatieve bouwtechnieken om de energie-efficiëntie te verhogen. Denk hierbij aan luchtdichte constructies, warmteterugwinsystemen en passieve huisprincipes. Deze technieken helpen om energieverliezen te minimaliseren en het energieverbruik te optimaliseren. Bovendien dragen ze bij aan een gezond en comfortabel leefklimaat.

 

Slimme energieoplossingen

Moderne technologieën spelen ook een grote rol in energiezuinig wonen. Slimme thermostaten, geautomatiseerde verlichting en energiebeheersystemen helpen bewoners om hun energieverbruik te monitoren en te optimaliseren. Deze systemen kunnen worden geïntegreerd met andere slimme apparaten in huis, waardoor een naadloze en efficiënte energiehuishou dienst, zoals glaszetter Rotterdam glas.nlding ontstaat.

 

De rol van glas in energiezuinige woningen

Een essentieel element van energiezuinige woningen is het gebruik van hoogwaardig glas. Triple glas of HR++ glas kan aanzienlijk bijdragen aan de isolatiewaarde van een woning. Dit type glas houdt warmte beter vast en voorkomt koudebruggen, wat leidt tot lagere stookkosten en een comfortabeler binnenklimaat. Voor nieuwbouwprojecten in Rotterdam is het inschakelen van een professionele dienst, zoals glaszetter Rotterdam glas.nl cruciaal om ervoor te zorgen dat de juiste glasproducten correct worden geïnstalleerd.

 

Voorbeelden van energiezuinige nieuwbouwprojecten in Rotterdam

Rotterdam heeft al meerdere succesvolle energiezuinige nieuwbouwprojecten gerealiseerd. Projecten zoals de duurzame woontorens in de Rotterdamse wijk Feijenoord en de energie-neutrale woningen in de wijk Overschie zijn uitstekende voorbeelden van hoe energiezuinig wonen in de praktijk wordt gebracht. Deze projecten laten zien dat het mogelijk is om stijlvolle en comfortabele woningen te creëren die ook nog eens milieuvriendelijk zijn.

 

Een duurzame toekomst voor Rotterdam

Energiezuinig wonen is een essentieel aspect van moderne nieuwbouwprojecten in Rotterdam. Door het gebruik van duurzame materialen, innovatieve bouwtechnieken, slimme technologieën en hoogwaardig glas, kunnen woningen worden gecreëerd die niet alleen comfortabel en kostenefficiënt zijn, maar ook bijdragen aan een duurzamere toekomst. Rotterdam blijft een pionier op het gebied van stedelijke ontwikkeling en toont aan dat energiezuinig wonen de weg vooruit is.

Oeps, riolering verstopt? Zo vind je een goed reinigingsbedrijf! Lokaal nieuws donderdag 23 mei 2024

Oeps, riolering verstopt? Zo vind je een goed reinigingsbedrijf!

Niets vervelender dan een verstopping, laat staan als het misgaat in het riool. Ook de geur die daarbij komt kijken is niet geheel aangenaam. Het is dan ook belangrijk om snel een betrouwbaar rioolreinigingsbedrijf in te schakelen om het probleem op te lossen. Maar hoe vind je nu zo'n betrouwbaar bedrijf? We helpen je graag een handje! In dit artikel geven we daarom vier handige tips om een betrouwbaar rioolreinigingsbedrijf te vinden. Lees dus snel verder!

Vraag naar ervaring en referenties

Bij het kiezen van een riool reinigingsbedrijf zul je een beetje lef moeten tonen en te informeren naar de ervaring van het bedrijf en om referenties op te vragen. Een bedrijf dat al jarenlang actief is in de branche en positieve referenties kan voorleggen, geeft vaak een goed beeld van de betrouwbaarheid en kwaliteit van de diensten. Het vereist dus een beetje moed, maar vergeet niet dat zodra het bedrijf expertise heeft, ze het niet vervelend zullen vinden om dit te bewijzen. Vraag daarom altijd naar de ervaring en referenties voordat je besluit om met een bedrijf in zee te gaan.

Controleer de certificering

Een betrouwbaar riool reinigingsbedrijf, zoals vele andere soorten bedrijven, beschikt over de juiste certificeringen en keurmerken. Deze certificeringen geven aan dat het bedrijf voldoet aan bepaalde kwaliteitseisen en normen om jou te helpen met het riool ontstoppen . Controleer daarom altijd of het bedrijf is aangesloten bij brancheorganisaties en beschikt over de benodigde certificeringen. Op deze manier weet je zeker dat je te maken hebt met een professioneel en betrouwbaar bedrijf.

Vraag naar de werkwijze en prijsopgave

Voordat je een riool reinigingsbedrijf inschakelt, is het verstandig om te informeren naar de werkwijze en een prijsopgave op te vragen. Je wil tenslotte wel weten waar je voor betaalt, en belangrijker: hoeveel je ervoor betaalt. Een betrouwbaar bedrijf zal transparant zijn over de manier waarop ze te werk gaan en zal duidelijkheid verschaffen over de kosten. Vraag daarom altijd om een gedetailleerde prijsopgave en informeer naar de werkwijze, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Wel zo fijn!

Riool ontstoppen

Als het zover is moet je snel handelen. Je zult een professioneel rioolreinigingsbedrijf moeten inschakelen om het probleem te verhelpen. Snel op zoek! Een betrouwbaar bedrijf beschikt over de juiste kennis en materialen om het riool te ontstoppen en de oorzaak van het probleem te achterhalen. Door tijdig een specialist in te schakelen, voorkom je verdere schade aan het riool en kun je snel weer gebruikmaken van de sanitaire voorzieningen in huis.

Lees recensies en beoordelingen

Misschien wel dé manier om betrouwbaarheid en kunde te testen, is door recensies en beoordelingen van andere klanten te lezen. Zij zullen een eerlijke mening achterlaten waar je veel aan hebt. Vraag ook eens familie en vrienden of zij tips en aanbevelingen hebben. Die zullen ook hun ongezouten mening geven! Op Google zijn vaak reviews te vinden van mensen die ervaring hebben met het betreffende bedrijf. Door deze recensies door te nemen, krijg je een goed beeld van de kwaliteit van de diensten en de klanttevredenheid. Dus, riool verstopt ? Je weet nu wat je moet doen!


 

De toekomst van productie: Dit is hoe Industrie 4.0 de regels herschrijft Lokaal nieuws dinsdag 14 mei 2024

De toekomst van productie: Dit is hoe Industrie 4.0 de regels herschrijft

Industrie 4.0 is de term die is gegeven aan een nieuwe fase in de industriële revolutie. Het wordt gekenmerkt door een diepe integratie van digitale technologieën in de productieomgeving. De term, die voor het eerst geïntroduceerd werd op de Hannover Messe in 2011, geeft definitie aan een toekomst waarin slimme fabrieken autonoom functioneren aan de hand van cyber-fysieke systemen. Maar wat betekent dit nu concreet voor bedrijven en hoe kunnen zij deze nieuwe golf van innovatie precies benutten? In deze blog geven we een handig overzicht.

De kern van Industrie 4.0

Er is één punt dat centraal staat in het concept van Industrie 4.0, en dat is de digitale transformatie van productieprocessen. In het kort gezegd houdt dit de industriele automatisering voor bedrijven , inclusief geavanceerd energiemanagement , en de inzet van Internet of Things (IoT), kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning.

De combinatie van deze technologieën helpt bedrijven hun productie efficiënter, flexibeler en duurzamer te maken.

Hoe bedrijven kunnen profiteren

Verbeterde efficiëntie: Dankzij automatisering van processen en het slim maken van machines slim kunnen taken sneller en met minder fouten in uitvoering worden gebracht. Het directe resultaat is een hogere productiviteit die gepaard gaat met lagere operationele kosten.

Flexibele productie: Dankzij Industrie 4.0 wordt het mogelijk om productielijnen snel aan te passen aan nieuwe producten of veranderende marktvragen. En dat is weer goed voor een kortere time-to-market, wat bedrijven potentieel veel concurrentievoordeel kan geven.

Geoptimaliseerd energiemanagement: Slimme energiebeheersystemen in fabrieken zorgen ervoor dat het energieverbruik wordt gemonitord en geoptimaliseerd. Hierdoor kan er flink op de kosten worden bespaard en actief worden bijdragen aan duurzaamheidsdoelstellingen.

De rol van data

De sensoren zijn geïntegreerd in de machines van de logistieke ketens en productlijnen. Ze genereren voortdurend een stroom van informatie. En het is deze data, wanneer eenmaal zorgvuldig geanalyseerd met geavanceerde analytische tools en kunstmatige intelligentie, die patronen en trends onthullen die anders verborgen zouden blijven.

Zo kunnen bedrijven zeer waardevolle inzichten benutten die niet alleen hun processen optimaliseren, maar ook om voorspellende analyses te maken en besluitvorming te automatiseren. Het helpt een geheel nieuw niveau van efficiëntie en innovatie doen ontstaan die winstgevendheid binnen de gehele bedrijfsvoering introduceert, om te innoveren in productontwerp, klantenservice en businessmodellen.

Kortom, Industrie 4.0 transformeert de manier waarop we produceren en zaken doen. De toekomst van de industrie is digitaal, en het moment om deel te nemen is nu.
 

Verbouwen wint het van nieuwbouw in 2023 Lokaal nieuws woensdag 08 mei 2024

Verbouwen wint het van nieuwbouw in 2023

In Rotterdam staan diverse mooie nieuwbouwprojecten op stapel. Denk aan de projecten Diepeveen in Delfshaven, fase X van het Hefkwartier en het woongebouw in Prinsenpark. Je zou verwachten dat de vraag naar nieuwbouw nog steeds torenhoog is, vanwege het tekort aan woningen. Toch zijn nieuwbouwwoningen overall het afgelopen jaar minder in trek. Vanwege de gestegen hypotheekrentes is de maximale hypotheek bij veel mensen lager. Bestaande woningen zijn dan ook wat in prijs gedaald. Maar bij nieuwbouw gaat dat niet zomaar. Ben je ook van plan dan toch maar een bestaand huis te kopen en deze te verbouwen of te renoveren? Hieronder vindt je handige informatie over aandachtspunten en benodigdheden zoals veiligheidsschoenen.

Musthave bij verbouwen: goede werkkleding en veiligheidsschoenen

Ga je een huis verbouwen? Dan kun je in ieder geval niet zonder praktische en ademende werkkleding. Belangrijk is dat je er goed in kunt bewegen, en dat het ervoor zorgt dat je lichaam niet te warm of te koud wordt. Daarnaast zijn handschoenen en veiligheidsschoenen die je voeten bescherming bieden echt een must. Goede veiligheidsschoenen zijn comfortabel door de ademende materialen. Bovendien bieden ze je voeten bescherming door de stevige zool en stalen neus. Bij Strauss vind je een ruim assortiment aan kwalitatief hoogwaardige veiligheidsschoenen . Voor zowel dames als heren en in diverse veiligheidsklassen, bieden ze veiligheidsschoenen die niet alleen beschermen maar er ook nog eens trendy uitzien.

Wat wil je gaan verbouwen of renoveren?

Ga je een woning verbouwen of renoveren, dan moet je vaak keuzes maken. Wat is bijvoorbeeld je budget? Hoeveel tijd heb je voor de uit te voeren werkzaamheden? En wat zijn je wensen of eisen? Je hoeft je in ieder geval niet te laten tegenhouden door de vraag: wat kan je allemaal renoveren? Het antwoord hierop is namelijk dat eigenlijk alles in theorie wel mogelijk is. Denk aan een traprenovatie , het leggen van nieuwe vloeren, meer woonruimte creëren met een aanbouw of uitbouw of het plaatsen van een nieuwe badkamer of keuken.

Zoals gezegd bepalen onder meer je budget en je wensen en eisen wat je uiteindelijk gaat aanpakken. Hoewel woongenot uiteraard belangrijk is, kan het goed zijn om ook het rendement in de gaten te houden. Maatregelen waarmee je je woning verduurzaamt (denk aan isolatie van vloeren, het dak en gevels en het plaatsen van minimaal HR++-glas) verdienen zich vaak al binnen een paar jaar terug. Je verlaagt je energielasten, en vermeerdert de waarde van je woning.

Verbouwen of renoveren: aan de slag

Heb je eenmaal vastgesteld wat je wil gaan verbouwen of renoveren, hoe je dit gaat financieren en heb je eventueel benodigde vergunningen geregeld? Dan is het tijd om aan de slag te gaan. Maar hoe begin je aan een verbouwing of renovatie? En welke volgorde moet je aanhouden bij een verbouwing of renovatie? Het is in ieder geval raadzaam van buiten naar binnen te werken. En van boven naar beneden. Dit laatste geldt zowel voor de hele woning (van zolder naar kelder), als per kamer (van het plafond via de muren naar de vloer). De eerste stap is het uitvoeren van hak-, breek- en sloopwerk, gevolgd door het kopen van materialen, het aanleggen van leidingen, aanleggen of plaatsen van bijvoorbeeld sanitair, betegelen of verven en tenslotte de afwerking.

Er wordt verwacht dat er dit jaar ongeveer maar 60.000 nieuwbouwwoningen bij zullen komen. En dat terwijl de overheid als doel heeft gesteld minimaal 100.000 woningen per jaar te realiseren. Omdat de krapte op de woningmarkt alleen maar zal oplopen, zullen meer en meer mensen aangewezen zijn op verbouwen.

 

Welke woonverzekering heb jij nodig? Lokaal nieuws maandag 15 april 2024

Welke woonverzekering heb jij nodig?

Wanneer je een eigen huis hebt, is dat vaak een flinke investering geweest. Daarom is het belangrijk dat je in het geval van nood aanspraak kunt maken op woonverzekeringen . Welke woonverzekeringen zijn er? En welke heb jij nodig? We vertellen je er in dit artikel alles over.

De opstalverzekering

In dit artikel vertellen we je meer over de opstalverzekering, de inboedelverzekering, de glasverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering, bijvoorbeeld een Allianz Direct aansprakelijkheidsverzekering . De meeste mensen kiezen wel voor een opstalverzekering. Als je een opstalverzekering hebt, zijn de kosten aan de vaste onderdelen van je huis gedekt bij onverwachte schade. De vaste onderdelen van je huis zijn bijvoorbeeld de muren, het dak of de fundering. Op onverwachte schade heb je zelf geen invloed. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan schade door extreme weersomstandigheden zoals storm of hagel, of aan schade door inbraak of vandalisme.

De inboedelverzekering

Een inboedelverzekering dekt kosten door onverwachte schade (door bijvoorbeeld inbraak, vandalisme of extreme weersomstandigheden) op alle spullen die bij jou in huis staan. Als je een duur interieur hebt, kan het dus slim zijn een inboedelverzekering af te sluiten. Let wel: bij hele dure dingen zoals elektronica, juwelen of contant geld, wordt in eerste instantie slechts een deel vergoed. Wil jij geen risico lopen en wil je jouw dure TV in z’n geheel vergoed krijgen? Dan betaal je vaak een maandelijkse extra premie.

De glasverzekering

Je zou verwachten dat het glaswerk bij jou in huis gedekt wordt door de inboedelverzekering, maar dat is helaas niet waar. Als jij veel duur glaswerk in huis hebt, is het belangrijk om een glasverzekering af te sluiten. Een glasverzekering dekt de kosten aan al het glas dat licht doorlaat, zoals ramen en bijvoorbeeld het glaswerk van een douchecabine. Een glasverzekering dekt bijvoorbeeld niet de kosten van een aquarium of een spiegel.

 

De aansprakelijkheidsverzekering

Het is ontzettend verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de kosten bij schade die jij per ongeluk aan een ander of aan de eigendommen van een ander hebt toegebracht. Een aansprakelijkheidsverzekering kun je afsluiten voor het hele gezin. Zo zijn de kosten altijd gedekt als iemand uit jouw gezin per ongeluk schade toebrengt aan iemand anders of diens eigendommen. Ook uitwonende kinderen kunnen gebruik maken van de aansprakelijkheidsverzekering die voor jouw gezin is afgesloten, zolang ze nog onder de 26 jaar zijn. Wanneer ze 26 worden, zullen ze hun eigen aansprakelijkheidsverzekering moeten afsluiten.

Geld lenen voor aanleg tuin Lokaal nieuws woensdag 10 april 2024

Geld lenen voor aanleg tuin

Wil jij graag een nieuwe tuin aan laten leggen, maar heb je niet zelf de beschikking over voldoende financiële middelen om het ook helemaal naar eigen smaak in te richten? Dan is het lenen van geld een goed alternatief. Toch zitten hier wel een aantal haken en ogen aan en is het wel belangrijk dat je ook weet wat er daadwerkelijk van je verwacht wordt en hoe je dit het beste aan kunt vliegen. Zo kun je ervoor kiezen om een persoonlijke lening af te sluiten, maar zijn er ook legio andere mogelijkheden, die vaak een stuk voordeliger zijn als we kijken naar het rentepercentage dat je hiervoor betaald. Daarom willen we je in dit artikel graag meenemen in de verschillende mogelijkheden, zodat jij voor jezelf een keuze kunt maken wat nu het beste bij jouw situatie past. Belangrijk is wel dat dit geen advies is, maar vooral vanuit onze eigen bevindingen is geschreven.

Tuin meefinancieren bij de aankoop van een woning

Stel dat je een prachtige woning op het oog hebt, maar de tuin is niet je van het zoals ze dat zo mooi zeggen, dan is het wel prettig te weten dat je een flinke verbouwing mee kunt financieren in je hypotheek. Het voordeel van een tuin aanleggen , is dat het zorgt voor een meerwaarde van je woning, waardoor een bank vaak ook geneigd is om je een hogere hypotheek te verstrekken. Het grote voordeel hiervan is, is dat je vaak veel voordeliger uit bent, dan dat je middels een andere financieringsvorm met de tuin aan de slag gaat. Belangrijk is alleen wel dat je rekening houdt met de kosten die je wel of niet kunt aftrekken. Zo is het wel mogelijk om kosten zoals arbeidsloon en materiaal af te trekken, waardoor je misschien nog een deel terug kunt krijgen, maar geldt dit niet voor zaken zoals de kosten voor de aankleding van je tuin.

Hypotheek verhogen met bouwdepot

Heb je een bestaande woning, dan heb je natuurlijk ook al een bestaande hypotheek. Niets om je zorgen over te maken, aangezien je vaak de hypotheek kunt verhogen in de vorm van een bouwdepot. Dit is een extra potje met geld dat je kunt gebruiken voor onder andere de tuin en andere verbouwingen. Zo kun je bijvoorbeeld geld lenen voor verbouwing van je tuin, badkamer, keuken of iets anders aan de woning. Het verschil is alleen wel dat je wel bepaalde restricties hebt. Je dient namelijk eerst de factuur in te dienen en deze zal na goedkeuring worden betaald. Zo kun je dus wel nieuwe tuintegels bekostigen uit het bouwdepot, maar is een nieuwe tuinset niet mogelijk.

Raadpleeg een financieel adviseur

Iedere situatie is uniek en dat is ook precies de reden waarom ook wij geen financieel advies kunnen en willen geven. Ons advies is daarom ook om in gesprek te gaan met een onafhankelijk financieel adviseur, die niet alleen samen met jullie naar de beste optie kijkt, maar ook direct kan toetsen of het afsluiten van een lening of andere vorm van geldverstrekking mogelijk is.

 

De fijnste slaapkamer in je nieuwbouwwoning: zo pak je het aan! Lokaal nieuws woensdag 27 maart 2024

De fijnste slaapkamer in je nieuwbouwwoning: zo pak je het aan!

Ben jij net verhuisd naar een prachtige nieuwbouwwoning en wil jij daar de slaapkamer van je dromen inrichten? Van de juiste kleuren op de muur tot het juiste dekbedovertrek : zo richt jij de slaapkamer van je dromen in!

Kleuren

Het inrichten van je slaapkamer begint bij het kiezen van de juiste kleuren. Dat zijn vaak één of twee hoofdkleuren, aangevuld met accentkleuren in dezelfde kleurgroep, die je bijvoorbeeld gebruikt voor het vloerkleed of het 240x220 dekbedovertrek . Omdat de slaapkamer een plek is waar je tot rust moet kunnen komen, zijn al te felle kleuren, zoals de primaire kleuren, zwart, of neontinten geen goed idee. Ga voor pastel of verschillende tinten wit of grijs.

Meubels

In een slaapkamer heb je natuurlijk ook goede meubels nodig. Op z’n minst een lekker bed en een goede kast voor je kleding. Het materiaal van je meubels bepaalt voor een groot deel de sfeer bij jou in de slaapkamer. Meestal zijn de meubels in de slaapkamer van hout. Hout met een houtlook staat perfect in een landelijke slaapkamer. Geschilderd hout in wit of zwart kan met een lakje eroverheen juist heel stijlvol staan.

Essentials

Met alleen een bed en een kast ben je er nog niet. Maak de slaapkamer af met essentials in de gekozen accentkleuren. Hierbij kun je denken aan mooie verduisterende gordijnen, een stoel in de hoek of een lekker zacht vloerkleed op de grond om nooit met koude voeten uit bed te hoeven stappen.

Decoratie

Maak je slaapkamer gezellig met decoratie die past bij de door jou gekozen sfeer. Veel mensen hangen bijvoorbeeld leuke posters of schilderijtjes boven het bed. Ook planten zijn een uitstekend idee in de slaapkamer, omdat ze zorgen voor een betere luchtkwaliteit, waardoor je lekkerder slaapt. Jasmijn is bijvoorbeeld perfect voor je slaapkamer. Het heeft een heerlijk rustgevende geur die je helpt ontspannen en lekker slapen. Valeriaan is ook een goede keuze. Deze plant staat bekend om zijn kalmerende werking en helpt tegen slapeloosheid en stress. En dan hebben we Lavendel, een echte favoriet voor in de slaapkamer. Lavendel heeft een kalmerend aroma dat angst en spanning vermindert, zodat je makkelijker in slaap valt en dieper slaapt. Qua kleur kun je wat betreft de decoratie alle kanten op, zolang het maar een beetje past bij de door jou gekozen hoofdkleuren en accentkleuren.

Verlichting

Tot slot is de juiste verlichting ontzettend belangrijk voor een prettige slaapkamer. Ga voor een plafondlamp met een wat meer gele gloed of een dimfunctie; in de slaapkamer wil je het licht niet te fel hebben. Vul deze basisverlichting aan met een nachtlampje dat je vanuit je bed aan kan klikken, bijvoorbeeld op een nachtkastje, of een spot aan de muur. Ook kaarsen kunnen op een relax-avondje in bed een heerlijke aanvulling zijn op jouw slaapkamer.

De waarde van je nieuwbouwhuis; was het een goede deal? Lokaal nieuws woensdag 20 maart 2024

De waarde van je nieuwbouwhuis; was het een goede deal?


Wanneer je na lang wikken en wegen je nieuwe woning hebt gekocht en hebt laten bouwen, dan ben je natuurlijk aan het einde niet alleen nieuwsgierig naar het uiteindelijke resultaat maar ook naar de waarde. Heb je een goede deal gesloten of heb je er meer geld in gestopt dan dat het uiteindelijk waard is? Tegenwoordig is dit natuurlijk niet altijd meer met zekerheid te zeggen, want door de oververhitte huizenmarkt zien we soms dat emotie een rol speelt en mensen enorm overbieden. Het daadwerkelijk vaststellen van een prijs kan dan ook een behoorlijke uitdaging zijn, maar toch zijn er wel een aantal tips om uiteindelijk tot een besluit te komen. Was het wél of geen goede beslissing om nieuw te gaan bouwen? 

De kosten in kaart

Allereerst is het natuurlijk van belang om de kosten in kaart te brengen. Bij het bouwen van een woning komen zoveel verschillende kosten kijken, dat het soms lastig is deze allemaal scherp te hebben. Het komt natuurlijk ook niet op een paar euro aan, maar houd er rekening mee dat er verschillende aspecten een rol spelen; de grond, de bouw zelf, de inrichting, de bijkomende kosten en eventuele tegenvallers. Zaken als financiering en dergelijke kun je buiten beschouwing laten, dit komt de waarde van de woning niet ten goede maar waren bijkomende kosten die je ook zou hebben wanneer je een ‘gewone’ woning had gekocht. 

De waarde

Dan is het een kwestie van de waarde vaststellen. Je kunt de WOZ waarde als uitgangspunt nemen, iets wat vaak een goede eerste indruk geeft. Maar daarnaast spelen er ook nog andere zaken en stappen die je kunt zetten zoals een energielabel aanvragen . Dit speelt steeds vaker een grote rol bij het vaststellen van de waarde van een woning. Het kan dan ook lonen om hier vanaf de start van de bouw al rekening mee te houden. Investeer in verduurzamingsopties en zorg er zo voor dat de waarde stijgt. Ook kun je een bouwkundig adviesbureau  in de arm nemen om een check te doen wat betreft de waarde en de kwaliteit van bouw. Ook kun je natuurlijk een complete taxatie laten verrichten, dan weet je het helemaal zeker!

Kortom; het gaat erom dat je enerzijds de kosten in kaart hebt gebracht en anderzijds de waarde objectief hebt vastgesteld. Als je deze rekensom hebt gemaakt en alles op één hoop gooit dan kun je voor jezelf besluiten of de investering in jouw nieuwbouwwoning een goede is geweest. Houd er wel rekening mee dat de prijzen van huizen ook zeer snel stijgen vandaag de dag. Dat alleen al kan ervoor zorgen dat in de tussentijd dat jij het huis kocht en dat je er daadwerkelijk woont, de waarde een enorme vlucht heeft genomen! 
 

 

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Rotterdam.

Aanmelden