energie vergelijken

Actueel

Nieuws

Onderhoud huurwoning Lokaal nieuws dinsdag 24 mei 2022

Onderhoud huurwoning

Als je een huis huurt moet je die ook onderhouden. Uiteraard kun je voor grote reparaties en onderhoud terecht bij de verhuurder, maar je moet ook een paar dingen zelf doen. Voor het vervangen van een lamp mag je namelijk niet de verhuurder bellen, en ook het schilderen binnenshuis is aan jou. Lees verder om erachter te komen wat jouw verantwoordelijkheden zijn en welke taken voor de verhuurder zijn.

Jouw rechten en plichten voor het onderhoud van je woning

Zowel huurders als verhuurders hebben rechten en plichten als het gaat om huurwoningen . Je hebt bijvoorbeeld recht op een veilig huis met een huurprijs die realistisch is voor het soort woning dat je huurt. Onder jouw plichten vallen onder andere het op tijd betalen van de huur. Bovendien mag je geen overlast en blijvende schade veroorzaken, en ja je moet ook je woning goed onderhouden.

Je staat er misschien niet dagelijks bij stil, maar het onderhouden van een woning is stiekem best veel werk. Het dak moet gecontroleerd en gerepareerd worden, er moet af en toe een verfje over de kozijnen en dingen als elektra, gas en water moeten gecontroleerd worden. Het onderhoud van je huurhuis is niet alleen aan de verhuurder, het is ook een taak voor jou.

De taken van de verhuuder

De verhuurder heeft de meeste taken in het onderhoud van jouw huis. Het gaat hierbij om de grote onderhoudswerkzaamheden die redelijk wat geld en tijd kosten. Huur je een huis bij een corporatie dan is er vaak een aparte afdeling die zorgt voor het onderhoud van alle panden. Onder hun verantwoordelijkheden vallen deze taken:

• Het schilderen van de buitenkant van de woning.
• Het onderhouden van apparatuur die ingebouwd is zoals vaatwassers, koelkasten en gasfornuizen. Ook het vervangen als deze apparaten defect zijn valt onder de taken van de verhuurder.
• Onderhoud van het dak en reparaties bij lekken.
• Het onderhouden van de dakgoten en andere afvoerkanalen en het vervangen als ze defect of gebroken zijn.
• De verhuurder moet lampen in gemeenschappelijke ruimtes en aan de buitenkant van het huis vervangen. Dit geld met name voor mensen die in een appartementencomplex wonen.
• Als het gaat om ongedierte is het belangrijk om te weten dat beide hier een verantwoordelijkheid hebben. Het mag verwacht worden dat huurders het huis schoon houden zodat ongedierte niet binnen komt. Gebeurt het toch dan moet de verhuurder zorgen dat kakkerlakken, boktorren, ratten en muizen worden verwijderd. De huurder moet zelf klein ongedierte verwijderen.

Het is belangrijk om te onthouden dat de verhuurder niet dagelijks bij jou in huis is. Het is dus aan jou om de verhuurder op de hoogte te stellen als er een gebrek is dat de verhuurder zou moeten verhelpen.

De taken van de huurder

Jouw taken als huurder liggen met name in het klein onderhoud. Over het algemeen zijn de kosten niet groot en veel van de taken zoals het vervangen van lampen en het oliën van scharnieren kun je eenvoudig zelf doen. We zetten de taken hier op een rijtje;

• Je bent verantwoordelijk voor het schilderwerk in huis. Hieronder valt het latexen van binnenmuren en plafonds. Je kunt ervoor kiezen om zelf je huis te witten of je kunt latex laten spuiten dat is een nieuwe en snelle manier om je muren en plafonds te laten verven.
• Plamuren en opvullen van gaatjes en deuken als die ontstaan zijn terwijl jij woonachtig bent in het huis.
• Je moet zelf de lampen in huis vervangen als die stuk zijn.
• Je moet zelf zorgen voor tochtstrips en andere tochtwering.
• Je moet zelf kleine reparaties uitvoeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vastzetten van deurknoppen, drempels, trapleuningen, deurbellen, ventilatieroosters, en stopcontactdozen.
• Vervangen van kleine onderdelen. Hieronder vallen onder andere onderdelen van de kraan, sloten, roosters, hang-en sluitwerk, schakelaars, garnituur voor de douche, bad of toilet, telefoonaansluitingen en internetaansluitingen.
• Je moet zelf de Cv-installatie ontluchten
• Je moet zelf scharnieren in de olie zetten als ze kraken, piepen of niet goed open gaan. Als de scharnieren vervangen moeten worden is dat de taak van de verhuurder.
• Je moet als verhuurder proberen te voorkomen dat er ongedierte in je huis komt. Ondanks dat is de verhuurder verantwoordelijk voor het verwijderen van groot ongedierte en jij voor het verwijderen van klein ongedierte.
• Je moet zelf voorkomen dat kranen bevriezen.
• Je moet zelf ruiten en spiegels vervangen. Veel woningcorporaties hebben hiervoor een verzekering waarvoor je een kleine meerprijs betaald. Als die verzekering bestaat voor jouw huurwoning dan hoef je niet zelf de ruiten te laten vervangen.
• Je bent verantwoordelijk voor onderhoud aan de tuin, de oprit en schutting of heg.
Heb je een beerput of septic tank dan moet je die zelf leeg laten maken.
• Je moet zelf het riool binnenshuis schoonmaken.

De kleine lettertjes

Het is belangrijk om het huurcontract goed door te nemen voordat je jouw handtekening zet. Uiteraard moet de huurder zich houden aan de wet, maar er zijn altijd schemergebieden. Soms worden die opgenomen in de kleine lettertjes.

Weet je niet zeker wie waarvoor verantwoordelijk is dan kun je over het algemeen uitgaan van het volgende: Groot onderhoud is voor de verhuurder, kleine reparaties voor de huurder. En zelfs als klein onderhoud prijzig is kun je vaak alsnog de kosten verhalen op de verhuurder.

Hulp bij het onderhoud van je huurwoning

Het feit dat jij verantwoordelijk bent voor het klein onderhoud en reparaties aan je huis betekent niet dat je alles zelf hoeft te doen. Waarschijnlijk heb je geen moeite met het vervangen van een lamp, of het oliën van een scharnier, maar er zijn ook dingen die je zelf niet kunt of waar je simpelweg geen tijd voor hebt. Gelukkig kun je de meeste klussen in huis ook uitbesteden aan anderen. Denk hierbij aan het volgende:

• Verven van de muren en plafonds - Dit is een klus die je zelf veel werk kost, zeker als je het met een roller doet. Je kunt er daarom voor kiezen om iemand in te huren om latex te spuiten. Latex spuiten is een snelle manier om je muren en plafonds egaal te laten verven.
• Sloten vervangen - Hiervoor kun je een slotenmaker inhuren.
• Reinigen riool - Gelukkig kun je ook dit uitbesteden aan iemand die er de juiste materialen voor heeft.
• Schoorsteen reinigen - Voor het reinigen van de schoorsteen heb je specifieke spullen nodig. Het is eenvoudiger om hiervoor een schoorsteenveger in te huren.

Wat is een SCIOS scope keuring? Lokaal nieuws maandag 25 april 2022

Wat is een SCIOS scope keuring?

Voor de veiligheid van de werknemers moet een werkplek regelmatig geïnspecteerd worden. Een verzekeringsmaatschappij of een contractuele verplichting kan deze controle verplicht stellen. Eén van de vereisten kan een SCIOS-certificaat zijn en hiervoor moet een SCIOS-keuring gedaan worden. Bedrijven komen in aanmerking voor het SCIOS-certificaat als zij zich voor één of meerdere scopes laten certificeren.

Voor de veiligheid van de werknemers moet een werkplek gekeurd worden

De elektrische veiligheid kan gegarandeerd worden door een periodiek onderzoek van de elektrische installatie die wordt uitgevoerd volgens SCIOS scope 8 . De SCIOS scope 8-inspectie garandeert dat de gevaren van de elektrische installatie tot een minimum wordt beperkt. Middels dit onderzoek is het mogelijk om potentiële schade te voorkomen, is de zorgplicht van de werkgever in overeenstemming met de wet en wordt de operationele samenhang verbeterd. Daarnaast is het goed om te weten dat verzekeringsmaatschappijen of contractuele verplichtingen deze controle verplicht kunnen stellen. De kosten van de scope 8-inspectie variëren. De volgende elementen hebben invloed op de kosten van een SCIOS scope keuring: de toepassing van het elektrische systeem, de gehele oppervlakte van het te inspecteren object en het aantal verdeelpunten, zoals hoofd- en onderverdeelleidingen.

Werken met elektrische infrastructuur brengt een aantal gevaren met zich mee

Een werknemer kan lichamelijk letsel oplopen als gevolg van een gebrek in de elektrische installatie. Je kunt deze gevaren verminderen door regelmatig een SCIOS scope 8 elektrische inspectie te laten uitvoeren. Je voldoet hiermee aan de wet, om een gezonde en veilige werkplek te faciliteren. De overheid (Arbowet) en verzekeraars in Nederland stellen normen op voor de veilige werking van elektrische systemen. Deze wetten vereisen het gebruik van veilige elektrische systemen. Je kunt een scope 8 onderzoek laten doen om dit als organisatie te garanderen.

Er zijn meerdere SCIOS scope keuringen dan de SCIOS scope 8

Vaak wordt een SCIOS scope 8 gecombineerd met een SCIOS scope 10 . De elektrische installatie wordt  geïnspecteerd door gekwalificeerde personen, zoals de vakmannen van BINK Elektro. Een elektrotechnisch inspecteur analyseert tijdens het SCIOS scope 8 onderzoek of jouw elektrische installatie veilig is. Met de elektrische installatie worden alle elektrische onderdelen van het gebouw bedoeld: van de groepenkast en de wandcontactdozen tot de machines die ermee verbonden zijn.

Een defect in de elektrische installatie of in de apparatuur die ermee verbonden is, kan brand veroorzaken. Dit komt steeds vaker voor. Als gevolg daarvan eisen veel verzekeraars bij een brandverzekering naast de SCIOS scope 8 inspectie, ook een SCIOS scope 10 keuring.

Als er geen problemen worden ontdekt, ontvang je van beide scopes een inspectierapport. Worden er wel problemen ontdekt, dan ontvang je een inspectierapport waarin de bevindingen zijn aangegeven. Je moet de genoemde gebreken door een installatiebedrijf laten verhelpen om een reparatieverklaring te kunnen krijgen.

3 tips voor het kiezen van een zakelijk energiecontract Lokaal nieuws donderdag 07 april 2022

3 tips voor het kiezen van een zakelijk energiecontract

De afgelopen tijd is de stijging van de energieprijzen een hot topic geweest in de media. Stijgingen van zowel elektriciteits- als gasprijzen zorgen ervoor dat veel huishoudens opeens maandelijks veel hogere energielasten hebben. Zij zijn echter zeker niet de enige partij die opeens met hogere tarieven rekening moet houden. Bedrijven in ons land gebruiken namelijk samen nog meer energie dan huishoudens, en worden zodoende ook nog sterker getroffen door de gestegen prijzen. Zoek je een nieuwe woning in Rotterdam omdat daar je eigen bedrijf gevestigd is, en moet jouw bedrijf binnenkort een nieuw zakelijke energiecontract afsluiten? Of ga je als zzp’er vooral thuis in je nieuwbouwwoning werken en wil je daar een zakelijk energiecontract voor afsluiten? Doe dan je voordeel met onderstaande tips.

Bepaal tot welke klantengroep je bedrijf behoort

Wil je een zakelijk energiecontract afsluiten, dan is het eerst nodig te bepalen tot welke klantengroep je bedrijf behoort. Energieleveranciers hanteren namelijk voor zzp'ers en MKB'ers met zakelijk energieverbruik op hun woonadres, kleinzakelijke en grootzakelijke energiecontracten andere tarieven en voorwaarden. Twijfel je of je onderneming of bedrijf een kleinzakelijke of grootzakelijke gebruiker is? Er worden verschillende definities toegepast, maar het kan bijvoorbeeld zo zijn dat bedrijven met een maximaal verbruik van 100.000 kWh en 25.000 m3 gas als kleinzakelijk worden beschouwd.

Kies voor een duurzaam zakelijk energiecontract

Weet je eenmaal wat voor gebruiker je bent? Dan is het tijd om vast te stellen of je grijze of groene energie wil. Eigenlijk is dit een no brainer. Met het oog op de toekomst is groene energie namelijk een veel betere keuze. Niet gek dus ook dat steeds meer bedrijven hiervoor kiezen.

Hoe het ook alweer zat met het verschil tussen grijze en groene energie? Bij elektriciteit zit het verschil hem in de manier van energieopwekking. Grijze stroom wordt opgewekt door de verbranding van fossiele stoffen zoals onder andere kolen en gas. Dit zijn grondstoffen waarvan de voorraad niet oneindig is, en bovendien komen er bij de verbranding allerlei schadelijke stoffen vrij. Duurzame groene stroom bestaat daarentegen uit bijvoorbeeld zonne- en windenergie. Deze bronnen zullen nooit op gaan, en vormen daarmee een onuitputtelijke energiebron. Heeft het bedrijf ook een gasaansluiting? Kies dan voor de duurzame variant hiervan. Bij bosgecompenseerd gas wordt de CO₂ die vrijkomt door het gasverbruik gecompenseerd door nieuwe bossen aan te planten en bestaande bossen te beschermen.

Energieleveranciers vergelijken

Zeker met de stijgende energieprijzen wordt het nog belangrijker om de tarieven goed te vergelijken. Momenteel is dat alleen wel wat ingewikkelder. Nu de prijzen erg fluctueren publiceren energieleveranciers hun prijzen niet meer zomaar online. Bovendien kun je in de meeste gevallen niet meer online een contract afsluiten, maar moet je direct contact opnemen. Om niet alle leveranciers te hoeven benaderen, is het goed om een shortlist te maken op basis van je eisen. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat de energie 100 procent groen en in Nederland geproduceerd is? Dan staat Greenchoice zeker ook op je lijstje.

Heb je op deze site je nieuwe droomwoning in Rotterdam gevonden? Lees dan alvast de handige verhuistips voor een nieuwbouwwoning !

Dit zijn de voordelen van goede isolatie in huis Lokaal nieuws donderdag 17 maart 2022

Dit zijn de voordelen van goede isolatie in huis

Spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie : je hebt er ongetwijfeld wel eens van gehoord. Woningisolatie is een goede lange termijn investering. Het is dan ook niet gek dat veel mensen er alles aan willen doen om hun huis optimaal te isoleren. Maar waarom is goede isolatie dan eigenlijk zo belangrijk? Het heeft meerdere voordelen om dit te realiseren in huis. Welke voordelen dit zijn? Lees snel verder, wij sommen er hieronder een aantal voor je op.

Besparen op energiekosten Waarom je ervoor moet kiezen om je woning goed te isoleren? Omdat je op deze manier kunt besparen op de energiekosten. Wanneer jij de woning namelijk goed isoleert, zal de warmte langer in huis blijven en dus minder snel verloren gaan. Dit betekent dat de verwarming minder hard hoeft te werken. Maar niet alleen als het warm is in de zomermaanden is dit een voordeel, ook blijft jouw woning koeler tijdens de zomer dankzij de goede isolatie. Hoewel het isoleren van je woning in de eerste instantie best een investering is, kan het jou op wel veel gaan besparen op je energiekosten. Je kunt dit dan ook zeker terug gaan zien op je energierekening.

Verhoogt het wooncomfort

Je vloer, dak of kruipruimte isoleren : waar je ook voor kiest, een goede woningisolatie verhoogt het wooncomfort. En dit is een groot voordeel. Dankzij de goede isolatie zal de warmte minder snel jouw huis verlaten, waardoor de temperatuur sneller aangenaam wordt. Dit komt omdat de warmte dankzij woningisolatie langer in huis blijft. Met isolatie van je woning verhoog je dus het wooncomfort en zo wordt het fijner om hier tijd door te brengen.

Woningwaarde stijgt

Een mooi bijkomend voordeel van een goede isolatie in huis is dat je er hiermee voor zorgt dat de woningwaarde stijgt. Hoe beter jouw isolatie, hoe beter je energielabel en hoe meer waard jouw woning is. Mocht het dus op de korte of lange termijn op de planning staan om je huis te verkopen, dan is dit mooi meegenomen. En zeker met de hoge huizenprijzen van tegenwoordig, is het fijn als je beschikt over een goede woningisolatie. Zo kun je jouw huis indien je dit wenst optimaal verkopen!

Geen vocht- en tochtproblemen meer

Heb je in je huis regelmatig last van vocht- en tochtproblemen? Dat is natuurlijk harstikke vervelend. Wanneer je ervoor kiest om je huis goed te isoleren, zijn deze problemen verleden tijd. Als je woning niet goed geïsoleerd is, kan vocht namelijk veel sneller binnendringen. Dit moet je natuurlijk zien te voorkomen, want anders kunnen er snel vochtplekken of zelfs schimmel ontstaan. Een optimale woningisolatie is dan ook een oplossing voor dit soort problemen.

Als je nog geen goede woningisolatie hebt, kan het zeker tijd zijn voor verandering. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen heeft een goede isolatie in huis veel voordelen. Je kunt hier jarenlang veel profijt van hebben, waardoor het zeker een nuttige investering is. En hoewel het je in de eerste instantie best wat geld kan kosten, haal je deze investering er ook zeker weer uit!

3 tips om je huis te verduurzamen Lokaal nieuws maandag 14 maart 2022

3 tips om je huis te verduurzamen

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen bezig met het verduurzamen van hun huis. Niet iedereen weet echter hoe je dit het beste aan kunt pakken. Het is immers niet altijd even makkelijk om je huis duurzaam te maken. Hierdoor kan het handig zijn om gebruik te maken van deze 3 tips.
Betere isolatie

De beste manier om je huis wat duurzamer te maken, is door het goed te isoleren. Door isolatie aan te brengen, verliest je huis namelijk minder warmte. Je hoeft dan de verwarming minder hoog te zetten om het huis warm te houden. Daardoor worden de stookkosten waar je mee te maken krijgt ook minder hoog.

Het isoleren van je huis is één van de beste manieren om duurzamer te worden. Stoken in je woning is namelijk niet echt duurzaam. Door te isoleren, zorg je ervoor dat het stoken minder nodig is.
Isoleren kun je op verschillende manieren doen. Zo is het mogelijk om de isolatie die je al hebt te optimaliseren. Door de isolatie die je al hebt te verbeteren, is het mogelijk om minder warmte kwijt te raken. Ook blijft je woning op die manier koel als het zomer is. Dit scheelt ook weer kosten op het gebied van airconditioning.

Zonnepanelen voor je huis

Eén andere goede manier om je huis duurzamer te maken, is door zonnepanelen op je dak te laten leggen. Zonnepanelen kunnen namelijk groene stroom voor je opwekken, hierdoor heb je minder stroom van het net nodig. Je kunt hier veel geld mee besparen en daarnaast werk je ook aan een beter mileu.

Op het moment dat je meer wilt weten over zonnepanelen, kan het handig zijn om bij BINK Solar op de website te kijken. Hier kun je namelijk meer informatie vinden over zonnepanelen.

Er zijn veel verschillende installateurs voor zonnepanelen, maar hoe weet je nu wie het beste is voor jou? Alleereerst is het verstandig om te kijken in welk gebied een installateur werkzaam is. Je kan je voorstellen dan een installateur uit Groningen niet in Limburg levert. Elke regio heeft zo z’n specialisten. BINK Solar is dé zonnepanelen specialist van Zuid-Nederland. Zij leveren bijvoorbeeld zonnepanelen in Zeeland , Noord-Brabant en Limburg.

Duurzame verlichting

Een andere manier om je huis duurzamer te maken is het gebruik van duurzame verlichting. In de meeste gevallen gaat het om ledverlichting. Ledlampen zijn vaak wat duurder dan andere soorten lampen. Ledlampen gaan daarentegen wel een stuk langer mee dan de normale lampen die je misschien gewend bent.

Ledverlichting gebruikt veel minder stroom. De hoeveelheid stroom die door deze lampen gebruikt wordt, is minder dan de helft van een normale lamp. Dit is een groot verschil. Hierdoor is het altijd een betere optie om voor ledverlichting te gaan.

Je hoeft bij ledverlichting niet bang te zijn dat je altijd wit en fel licht in huis hebt. De lampen zijn namelijk ook in verschillende kleuren beschikbaar en eventueel ook dimbaar. Zo is het ook met ledverlichting mogelijk om een gezellige sfeer in huis te creëren.

Zo wordt verhuizen naar Rotterdam voordeliger! Lokaal nieuws maandag 07 maart 2022

Zo wordt verhuizen naar Rotterdam voordeliger!

Klaar om te verhuizen naar Rotterdam? Dan wordt het tijd om te sorteren wat je achter wilt laten én wat je mee wilt nemen naar je nieuwe woning. Maar wanneer het aankomt op de verhuisdag dan ben je vast bekend met dit probleem: het huren van een verhuisbus. Waar? Wat is je budget? Zijn er verborgen kosten? Hoe zit het met de borgsom? En wat gebeurt er met eventuele schade aan de verhuisbus?

Die stress is niet meer nodig. Verhuizen naar Rotterdam kan een stuk leuker én klimaatbewust. Want als het aankomt op een auto huren in Rotterdam dan kiezen mensen steeds vaker voor een deelauto.

Maar wat is ‘autodelen’ en waarom is het een betere optie voor je verhuizing?

Het concept autodelen is eenvoudig en goed voor het klimaat. Eén deelauto is namelijk goed voor 10 auto’s op de weg. Dat betekent dat als we massaal onze auto’s en busjes zouden delen, files al snel verleden tijd zijn. En wat te denken van de extra ruimte in je buurt en de flinke afname in CO2 emissies.

 

Voor je eerste verhuisbus kun je bij SnappCar terecht. Naast verhuisbusjes vind je hier ook allerlei andere soorten auto’s: gezinsauto’s, cabrio’s, sportauto’s, Tesla’s, oldtimers en meer. Deze auto’s zijn niet van SnappCar, ze zijn gewoon van mensen bij jou in de buurt.

Dus je huurt je verhuisbusje van iemand uit je (nieuwe) omgeving. Dat is voordeliger dan bij traditionele verhuurmaatschappijen, je bent volledig verzekerd en het is een superleuke manier om mensen uit je nieuwe stad te leren kennen. Een busje huren in Rotterdam is zo gepiept via de SnappCar app of via je desktop. Je maakt binnen een paar seconden een profiel aan en kunt direct een deelauto zoeken en huren.

Kies voor je volgende verhuizing - of die van je vrienden en familie - voor een deelauto. Je kunt al goedkoop een busje huren in Rotterdam via SnappCar. Volledig verzekerd, snel, klimaatbewust, en de leukste verhuizing die je zal meemaken. Kijk vandaag nog op SnappCar en ontdek het voordeel van autodelen.

Zo breng jij een gezellige sfeer in jouw nieuwbouw woning Lokaal nieuws dinsdag 15 februari 2022

Zo breng jij een gezellige sfeer in jouw nieuwbouw woning

Een nieuwbouw woning is vaak een leeg canvas waar je je eigen interieurstijl helemaal op kunt loslaten. Voor de ene persoon is dit de ideale situatie. Maar er zijn ook mensen die het juist lastig vinden om van zo’n huis een gezellig thuis te maken. Heb jij ook moeite met het sfeervol inrichten van jouw nieuwbouw huis? Dan komen de onderstaande tips zeker goed van pas!

Maak slim gebruik van kleur

Kleurgebruik heeft veel invloed op de totale sfeer in je woning. Het is handig om van tevoren een duidelijk kleurenpalet te kiezen voor iedere kamer. Hier kun je de vloer, kleur van muren, decoratie en meubels op aanpassen. Een eenvoudige manier om een gezellige sfeer te creëren, is door een aantal diepe en/of warme tinten toe te voegen. Denk aan donkerblauw, okergeel of warme bruintinten.

Investeer in design meubels

Wees niet bang om een paar eyecatcher toe te voegen aan jouw nieuwbouw huis. Hiermee geef je het interieur meer karakter en zal het ook direct een stuk gezelliger ogen. Schaf bijvoorbeeld een aantal design meubels van Kartell aan. De kleurrijke items met innovatieve vormen werken als stijlvolle blikvangers.

Kies voor warme sfeerverlichting

Zorg ervoor dat er niet alleen functionele verlichting aanwezig is, maar ook voldoende sfeerverlichting . Kies hiervoor lampen met een warme kleurtemperatuur. Dit warme licht maakt iedere ruimte een stuk gezelliger. Voeg voor een optimaal effect ook een dimmer toe, zodat je de intensiteit van het licht kunt veranderen.

Hang lange gordijnen op

Shutters, rolgordijnen en jaloezieën zijn erg praktisch. Toch kun je in een nieuwbouw woning vaak het beste kiezen voor lange gordijnen tot aan de grond. Dit heeft een sfeervolle uitstraling en is bovendien beter voor de akoestiek in de kamers. Een andere mogelijkheid is om verduisterende rolgordijnen/jaloezieën te combineren met lange overgordijnen of transparante vitrage.

Verwerk ronde vormen in het interieur

De meeste nieuwbouw huizen hebben veel rechte lijnen en duidelijke hoeken. Voor een gezellige sfeer is het daarom mooi om een aantal ronde vormen toe te voegen. Kies bijvoorbeeld voor een ronde salontafel, leg een ovaal kleed neer of schuif stoelen met ronde vormen in de zitting aan de eettafel. Ook kleine accessoires met ronde vormen doen al veel voor de totale sfeer. Ronde muurdecoratie en sierkussens zijn dus ook een goede toevoeging.

Laat natuurlijke materialen terugkomen

Natuurlijke materialen zoals hout en riet hebben van zichzelf al een warme uitstraling. Laat het op verschillende manieren terugkomen in het interieur om zo een aangename sfeer te creëren.

Zorg voor een persoonlijke touch

Vergeet tot slot niet om een aantal persoonlijke items toe te voegen aan het interieur. Op deze manier maak je van een mooi nieuwbouw huis pas echt een gezellig ‘thuis’.

Veel succes en plezier met het inrichten!

Veilig wonen & werken: ga voor goede beveiliging Lokaal nieuws dinsdag 15 februari 2022

Veilig wonen & werken: ga voor goede beveiliging

Het is belangrijk dat je je veilig voelt in jouw eigen huis, maar ook binnen een bedrijf is de veiligheid een zeer belangrijk punt. Om de mate van veiligheid van een huis of bedrijf tegen inbraak en vernieling te bepalen kan er gebruik worden gemaakt van het BORG certificaat. De veiligheid wordt hierbij bepaald aan de hand van verschillende maatregelen die ook weer kunnen worden ingedeeld in verschillende klassen. Eén van de veelgebruikte methoden om een huis of bedrijf te beveiligen is het installeren van een camerasysteem. Er zijn echter wel een aantal punten om rekening mee te houden bij de aanschaf van zo’n camerasysteem.

Wat is een BORG certificaat?

Een BORG certificaat is een bewijs dat de kans op inbraak of vernieling zo klein mogelijk is gemaakt doordat een pand beschikt over een goede beveiligingsinstallatie. Een BORG certificaat is zowel voor een huis als bedrijf beschikbaar en je kunt een BORG certificaat verkrijgen door een inspectie te laten uitvoeren door een gespecialiseerd bedrijf. Het hebben van een BORG certificaat voor een bedrijf is één van de eisen die door verzekeraars kunnen worden gesteld om een verzekering af te sluiten. Ook kun je met een BORG certificaat voor een huis mogelijk korting krijgen op de inboedelverzekeringen. Daarnaast ben je met een BORG certificaat ook zeker van dat jouw eigen veiligheid en die van eventuele medewerkers kan worden gegarandeerd.

De verschillende BORG klassen

Er zijn verschillende beveiligingsmaatregelen van belang wanneer je in aanmerking wilt komen voor een BORG certificaat. Hieronder vallen onder andere organisatorische factoren zoals het sleutelbeheer en duidelijkheid over de verantwoordelijkheid om af te sluiten. Daarnaast zijn ook elektronische maatregelen van belang. Hierbij kun je denken aan de aanwezige alarmsystemen. Binnen elk van deze maatregelen zijn er vervolgens ook weer verschillende klassen, klasse 1 is hierin het laagste niveau en klasse 4 is het hoogste niveau. Als je niet weet aan welke klasse uw huis of bedrijf moet voldoen, kun je advies van BINK Beveiliging aanvragen. Er zal dan vervolgens een beveiligingsadviseur langskomen om de risicoklasse vast te stellen.

De voordelen van een beveiligingscamera

Het aanschaffen van een beveiligingscamera is een van de meest voorkomende manieren om een huis of bedrijfspand te beveiligen. Alleen al het hebben van een beveiligingscamera kan eventuele dieven afschrikken. Wanneer er toch sprake is van een inbraak of andere vorm van diefstal, zal een camera-installatie ook de pakkans aanzienlijk vergroten. Veel camera’s kunnen tegenwoordig worden gekoppeld aan een app, waardoor je naast het terugkijken van de beelden ook direct op jouw telefoon of tablet kunt zien wat er aan de hand is. Daarnaast is het ook mogelijk om notificaties in te stellen waarmee je gelijk op de hoogte wordt gesteld wanneer de camera een beweging heeft gedetecteerd.

Een keuze maken voor de plaatsing van een camerasysteem


Wanneer je er eenmaal voor hebt gekozen om een camerasysteem aan te schaffen, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee zult moeten houden. Als eerste is het belangrijk om te weten wat de inbraakgevoelige plekken zijn en waar je de camera’s dus het beste zou kunnen plaatsen. Daarnaast zijn er verschillende leveranciers van beveiligingscamera's die allemaal hun eigen toepassingen hebben. Wanneer je zelf niet zo veel verstand hebt van camerasystemen, kan het daarom handig zijn om een beveiligingsadviseur in te schakelen. Door de camera-installatie door een gespecialiseerd bedrijf te laten plaatsen ben je er daarnaast van verzekerd dat het camerasysteem van de beste kwaliteit is.

Zaalverhuur in Rotterdam: wat zijn de voordelen? Lokaal nieuws dinsdag 18 januari 2022

Zaalverhuur in Rotterdam: wat zijn de voordelen?

Wil jij binnenkort een bedrijfsfeestje of een vergadering organiseren? Denk eens na over zaalverhuur Rotterdam bij een hotelketen. Dit brengt vele voordelen met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan een professioneel team dat met je meedenkt, maar ook de overige faciliteiten die een hotel allemaal te bieden heeft. Dompel jouw gasten, werknemers of overige contacten onder in luxe!

Gratis parkeren

Over parkeerplaats hoef je niet in te zitten. De deelnemers aan de vergadering of de medewerkers waarvoor je een feestje organiseert hoeven ook niet een heel stuk te lopen. Ideaal! Er is volop parkeergelegenheid en ook voor de elektrische auto’s zijn er laadpalen. Daarnaast zijn hotels vaak goed bereikbaar met het OV. Zo kan iedereen, met of zonder auto en ver weg of dichtbij, gemakkelijk aanwezig zijn.

Moderne faciliteiten

Niemand wil tijdens een meeting de zweetdruppels van het voorhoofd hoeven vegen. Gelukkig hoeft dat ook niet, dankzij de aanwezige airconditioning. Wanneer je een vergaderruimte Rotterdam huurt, weet je trouwens ook zeker dat je bij hotelketen goed en effectief kan vergaderen dankzij de prima av-faciliteiten. Daarnaast is er voldoende daglicht aanwezig in de zalen, waardoor je niet in kunstlicht hoeft te werken. En wil je goed uitpakken, dan kun je ook nog de gehele aankleding laten verzorgen. Sowieso ben je er zeker van dat je een prachtige zaal huurt, die past bij de groepsgrootte en het doel van het event.

Lekker eten

Je hoeft je niet druk te maken over de lunch, een lekkere snack of het diner. Er is genoeg mogelijkheid om jouw medewerkers of gasten te voorzien van een buffet, luxe belegde broodjes met een soepje of een gezond tussendoortje. Daarnaast heb je onbeperkt toegang tot koffie, thee, mineraalwater en frisdrank. Je kunt kiezen uit verschillende arrangementen waarbij een lunch, brunch of diner bij inbegrepen is. Wat is er nou fijner dan tijdens een vergadering even heerlijk culinair kunnen genieten?

Vergaderfaciliteiten

Naast goede apparatuur zoals een beamer, vind je in de vergaderzalen ook blocnotes, pennen, een flip-over, een vergaderkit en niet onbelangrijk: heerlijk zittende stoelen. Hierdoor wordt het vergaderen efficiënter en leuker! Ben je even klaar met vergaderen, dan is het belangrijk om even een frisse neus te kunnen halen op het loungeterras om te genieten van het zonnetje. Zo wordt vergaderen nog leuk! Je kunt bijvoorbeeld vergaderen in een boardroam, waar je tot maximaal 10 personen kwijt kunt. Ook kun je kiezen voor een andere zaal. Alles geheel naar jouw wens. Ook is er gratis en goedwerkende Wi-Fi aanwezig.

Hybride vergadering

Wanneer werknemers liever thuisblijven of wanneer er werknemers in het buitenland verblijven die wel graag aanwezig willen zijn, kun je kiezen voor een hybride vergadering of een hybride congres. Op die manier kun je het aantal aanwezigen flink uitbreiden binnen de geldige coronarestricties. En dankzij handige tools als Mentimeter of Kahoot kan iedereen deelnemen. Zo heeft iedereen de keus om offline of online aanwezig te zijn.

Zó stijl je een moderne woonkamer Lokaal nieuws woensdag 12 januari 2022

Zó stijl je een moderne woonkamer

Een moderne woonkamer is strak, charmant en tijdloos. Door gebruik te maken van neutrale kleuren, functionele meubels en strakke lijnen creëer je binnen een handomdraai een moderne woonkamer. Lees deze blog en doe inspiratie op voor het inrichten van jouw woonkamer volgens de moderne interieurstijl!

Materialen en kleuren

Bij het inrichten van je woonkamer volgens de moderne interieurstijl is het belangrijk om te kiezen welke kleuren en materialen je gaat gebruiken. De kleurkeuze heeft veel invloed op hoe ruimtelijk een kamer oogt. Kies je bijvoorbeeld voor lichte kleuren op de muur en laat je zonlicht naar binnen vallen, dan zal je woonkamer een open en licht gevoel geven.

Vaak worden er basiskleuren gebruikt binnen een modern interieur, zoals zwart, wit, grijs en bruin. Om wat beweging in de inrichting te brengen, kun je op een subtiele wijze tinten als zilver, goud of andere kleurtinten toevoegen, zodat je woonkamer niet te eentonig wordt.

Dit kun je doen door accessoires te plaatsen waarin kleuren verwerkt zitten, zodat je op een subtiele manier kleur in je inrichting verwerkt. Denk hierbij aan een ronde spiegel met gouden frame aan de muur, kussens voor op de bank of posters of schilderijen met kleur voor aan de muur. Gebruik niet teveel accessoires, zodat de woonkamer niet rommelig oogt. De moderne interieurstijl is namelijk minimalistisch en strak.

 

Moderne meubels & materialen

Ook met behulp van meubels kun je ruimtelijkheid creëren. Doe dit door te kiezen voor grote meubels en een hoge kast tot aan het plafond of een inbouwkast. Plaats niet teveel meubels, zodat de woonkamer rust uitstraalt en strak en ruimtelijk oogt. Je kunt ervoor kiezen om designermeubels te plaatsen, zodat deze de eyecatcher worden van je woonkamer. 

De moderne interieurstijl kenmerkt zich door het gebruik van strakke lijnen. Kies dan ook voor een bank of fauteuils met hoekige lijnen in plaats van ronde lijnen. Breng een huiselijke sfeer in je interieur door te kiezen voor het plaatsen van een strakke boekenkast.

Veel gebruikte materialen binnen de moderne interieurstijl zijn staal, leer, glas of kunststof.

Wil je deze materialen verwerken in je meubels? Dit kan! Kies bijvoorbeeld voor een kast met glazen deuren of een bijzettafel met een glazen blad of stalen frame. Combineer deze meubels met leren fauteuils of een leren bank.

Verlichting

Creëer sfeer in de woonkamer door voor de juiste verlichting te kiezen. Wil je voor gezelligheid gaan, kies dan voor warm licht. Je kunt ook kiezen voor koel licht. Om licht gelijkmatig door de ruimte te laten vallen, kun je het beste kiezen voor hanglampen of spotjes in het plafond. Heb je nog een donker hoekje in de woonkamer of wil je nog wat gezelligheid toevoegen, dan kun je kiezen voor het plaatsen van een tafel- of vloerlamp. Tenslotte kun je gebruik maken van kaarsjes voor een warme en romantische sfeer.

Lamellen

Ben je op zoek naar geschikte raamdecoratie voor in je moderne woonkamer? Kies dan voor lamellen. Deze hebben een strak en stijlvol uiterlijk en zijn zeer geschikt binnen de moderne interieurstijl. Lamellen zijn een trendy alternatief voor gordijnen en zijn geschikt voor grote raampartijen. Je kunt de lamellen eenvoudig draaien of verschuiven, waardoor je met gemak zelf de mate van lichtinval en privacy in huis bepaalt! Wil je meer weten over lamellen en ben je benieuwd naar het aanbod? Neem een kijkje op de website van ilumio raamdecoratie voor de mooiste raamdecoratie!

Modern combineren met andere interieurstijlen

Heb je moeite met kiezen tussen bepaalde interieurstijlen? De moderne interieurstijl is makkelijk te combineren met andere stijlen! Combineer deze stijl bijvoorbeeld met de klassieke, industriële, landelijke of botanische interieurstijl. Zo kun je eenvoudig een industriële draai geven aan je moderne interieur door robuuste meubels te kiezen of een stoere vloerlamp. Maak ook gebruik van natuurlijke materialen als hout, steen en staal.

Wil je je moderne inrichting wat warmer en gezelliger maken? Combineer hem dan met een botanisch interieur! Zet mooie binnenhuisplanten in potten of vazen in je woonkamer om een botanisch tintje te geven aan je moderne inrichting. Planten passen in elk soort interieur thuis! Vind je planten mooi, maar is het niet je sterkste kant om ze goed te verzorgen? Kies dan voor vetplanten of cactussen. Deze zijn makkelijk te onderhouden.

Keuken ideeën: 5 keer de zomertrends van 2019 Lokaal nieuws maandag 13 december 2021

Keuken ideeën: 5 keer de zomertrends van 2019

Vroeger was de keuken vaak een aparte ruimte in huis waar alleen werd gekookt. Tegenwoordig zijn de leefkeukens niet meer weg te denken in onze interieurs. Van een kopje koffie in de ochtend tot gezellig borrelen met vrienden in de avond, de keuken is een belangrijke ruimte geworden in huis. Het is dan ook belangrijk dat deze gezellig, sfeervolle raamdecoratie heeft en opgeruimd is. Maar wat zijn de trends van deze zomer? Wij hebben de zomertrends voor de keuken voor je op een rijtje gezet.

Trend 1: de keuken wordt een leefruimte

Waar de keuken jaren geleden alleen maar diende om te kunnen koken, wordt de keuken inmiddels een echte leefruimte. Tegenwoordig wordt de keuken steeds vaker betrokken bij de woonkamer, waardoor er een groot geheel ontstaat. Hierdoor is er meer contact tussen de ruimtes en wordt het bereiden van het eten en het dineren aan tafel veel gezelliger. Ook is de keuken hierdoor makkelijker bereikbaar vanuit de tuin, ideaal voor de lange zomeravonden.

Trend 2: heel veel licht

Omdat de keuken nu steeds meer een onderdeel wordt van de woonkamer, is ook de lichtinval van belang. Voldoende lichtinval maakt de keuken sfeervoller en opener. Het is daarbij wel fijn om ’s avonds juist de keuken van buiten te kunnen afsluiten voor voldoende privacy. Kies bijvoorbeeld voor mooie houten jaloezieën op maat voor je keukenramen. Deze zijn ontzettend sfeervol en bieden voldoende lichtinval en privacy. Koop jouw houten jaloezieën online. Zo kun jij deze zomer ongestoord heerlijke zomerse gerechten klaarmaken in de keuken.

Trend 3: ga voor kleur

De standaard witte keukens hebben plaatsgemaakt voor kleur. Zo zijn keukens verkrijgbaar in kleuren als blauw, groen, koper en geel. Het kiezen voor een gekleurde keuken is misschien een beetje gewaagd, maar dit kan prachtig staan in jouw interieur. Daarnaast passen deze kleuren natuurlijk helemaal bij de zomerse sferen.

Trend 4: betegelde muurtjes

Wat een onwijs leuke trend is, is het betegelen van de wandjes achter de keuken. Hierbij worden tegeltjes toegepast in verschillende vormen en patronen. Denk hierbij aan een mooie visgraat muur met smalle rechthoekige tegeltjes, of een mooie mozaïek muur met allemaal kleine verschillende tegeltjes. Kies een patroon of kleurcombinatie die jij mooi vindt. Houd je van reizen? Kies dan voor een mooi buitenlands patroon. Zo haal je het buitenland en de zomer in jouw keuken.

Trend 5: gemak in de keuken

De technologie ontwikkeld zich steeds verder. We zien steeds vaker dat apparatuur in de woning met een app of spraak gestuurd bediend kan worden. Je kunt bijvoorbeeld met een druk in de app je oven voorverwarmen of een kopje koffie zetten.

Hoe maak je gietvloeren betaalbaar? Lokaal nieuws donderdag 09 december 2021

Hoe maak je gietvloeren betaalbaar?

Gietvloeren worden gebruikt als een economische manier om luxe appartementen en woningen te bouwen. Maar het probleem is dat ze vaak niet betaalbaar zijn voor mensen die ze willen kopen. Ze moeten een manier vinden om het betaalbaarder te maken, zodat er een breder scala aan mensen is die dit soort gietvloeren kunnen kopen. In dit artikel lees je hoe jij dit zou kunnen doen.

Wat zijn de kosten voor gietvloeren?

Een gietvloer is een begrip dat voornamelijk bekend is onder nieuwe huiseigenaren, aannemers en architecten. Het is het meest voorkomende vloertype in commerciële gebouwen zoals scholen, kantoorgebouwen en ziekenhuizen. Maar veel mensen weten niet hoe gietvloeren worden opgebouwd. De Kosten Gietvloer zijn opgebouwd uit drie componenten: de kosten voor het storten van de fundering, de kosten van de cast en de kosten van eventuele buiten- of binnen afwerking.

Hoe beïnvloeden de kosten het resultaat?

Het storten van een betonnen vloer is niet zo duur als je misschien denkt. De Kosten Gietvloer variëren afhankelijk van het type betonstort en het gewenste type vloer. Gietvloeren zijn meestal goedkoper dan andere vloerbedekking opties, maar het hangt allemaal af van het type beton dat je wilt gebruiken en hoeveel oppervlakte je moet bedekken. Wil je toch een mooi resultaat creëren, moet je zeker niet besparen op het beton dat je gebruikt.

Wat zijn de top 3 tips om te besparen op gietvloerkosten?

De kosten van metaal zijn het afgelopen jaar met gemiddeld 10% gestegen, waardoor het lastig kan zijn om op gietvloeren te besparen. Er zijn wel een aantal dingen die je kunt doen om de kosten te verlagen. Een optie is het kopen van metaal bij makelaars of sloopwerven in plaats van nieuw metaal te kopen. Dit zorgt ervoor dat je de minimumprijs voor jouw materiaal betaalt en tegelijkertijd geen concessies doet aan de kwaliteit.

Een andere optie is het overwegen van elke mogelijke optie wat betreft materialen. Denk aan het kiezen van het juiste type beton of kies voor een houten casting in plaats van metaal. Als laatste kun je ook nog besparen op de uitvoering van de klus. Vergelijk verschillende offertes van aannemers maar wees er altijd zeker van de je kies voor een professionele aannemer met flink wat ervaring. Er zijn nog veel andere manieren om te besparen op gietvloeren, dus het is de moeite waard om wat tijd te investeren in het onderzoeken ervan.

Waarom jij een gietvloer zou moeten nemen

Er zijn veel redenen waarom je voor een Gietvloer Rotterdam zou moeten kiezen. Een van deze redenen is dat ze helpen om de vloeren makkelijker schoon te houden en er goed uit te laten zien. Een andere reden is dat het zal helpen om de verkoopwaarde van de woning of het pand te verhogen. Een derde reden is dat ze degene die er op moeten lopen beter bescherming bieden tegen bacteriën en toxines. Wil je meer weten? Neem dan eens contact op met een vloerspecialist in jouw buurt zodat jij de beste keuze kan maken.

Gietvloeren op maat voor nieuwbouw of kantoren Lokaal nieuws donderdag 09 december 2021

Gietvloeren op maat voor nieuwbouw of kantoren

Op maat gemaakte gietvloeren zijn een geweldige manier om een binnenruimte uniek te laten lijken. Dit idee wordt vaak gebruikt voor nieuwbouw, maar het kan ook worden gebruikt om een bestaande ruimte of kantoor te renoveren. Deze vloeren worden vaak gebruikt omdat ze kostenbesparend zijn, eenvoudig te leggen plaatsen zijn en de uitstraling geven dat je iets bijzonders in het gebouw creëert. Gietvloeren kunnen in elke ruimte van een gebouw worden geïnstalleerd waar je wilt dat de vloer een uniek ontwerp heeft. In dit artikel lees je waarom een Gietvloer iets voor jou kan zijn.

Gietvloeren en de voordelen van deze nieuwe vloeroplossing

Gietvloeren zijn een soort vloermateriaal gemaakt van vloeibaar polymeer, dat ter plaatse wordt gegoten en uitgehard. Het resultaat is een duurzame, hoogwaardige vloer met een authentieke uitstraling. Ze bieden de  mogelijkheid voor natuurlijk ogende vloeren die jarenlang meegaan. Een Gietvloer Denhaag vereist verder weinig onderhoud om er geweldig uit te blijven zien. Ook zijn dit soort vloeren milieuvriendelijk en 100% recyclebaar.

De populaire vloeropties voor jouw woning of op kantoor

Vloeren zijn een essentieel onderdeel van een huis of kantoor. Het biedt warmte en comfort aan degenen die het betreden. Maar welke vloeropties zijn er beschikbaar?

Tegelvloeren zijn geweldig voor huizen omdat ze goedkoop en gemakkelijk schoon te maken zijn. Tegelvloeren bieden echter niet hetzelfde warmteniveau als andere soorten vloeren. Vaak zijn ze ook gladder dan andere opties, dus je moet voorzichtig zijn als je erop loopt met sokken of schoenen die geen grip hebben.

Keramische tegels zijn een betaalbare optie, ook al kunnen ze duur zijn in high-end huizen. Keramische tegels zijn zo dicht dat ze geen zelfnivellerende verbindingen nodig hebben voor installatie, waardoor ze zeer onderhoudsarm zijn.

Marmeren tegels zijn over het algemeen te duur voor de meeste mensen, maar als je de mogelijkheid hebt om in te investeren moet je dit zeker doen. Deze vloeren zijn duurzaam en geven die luxueuze look. Echter hebben deze vloeren wel jaarlijks onderhoud nodig omdat ze snel kapot kunnen gaan.

Gietvloeren zijn er in verschillende kleuren, texturen en maten. Ze hebben veel voordelen ten opzichte van andere soorten Betonvloer , waardoor ze populair zijn als vloermateriaal. Deze vloeren zijn de meest duurzame optie en kunnen het snelst geïnstalleerd worden.

Transformeer binnen EN buiten

Er zijn zoveel opties voor buitenvloeren, dat het moeilijk kan zijn om te weten waar te beginnen. Het eerste dat je moet doen, is uitzoeken wat het primaire gebruik zal zijn. Wil je bijvoorbeeld dat het een mooie entree vormt met luxe terrasmeubels, dan moet je een buitenmateriaal kiezen dat bestand is tegen de elementen. Ook moet je nadenken over wat voor soort oppervlakte je beschikbaar hebt en hoeveel mogelijke opslagcapaciteit je nodig hebt. Als een terras klein is, is een gietvloeroplossing wellicht de beste keuze.
Een gietvloeroptie voor binnen kan eruitzien als natuursteen of tegels en kan desgewenst zelfs het uiterlijk van hout nabootsen. Vanwege de duurzaamheid en onderhoudsgemak, evenals hun verbluffende aanpassingsmogelijkheden wordt een gietvloer tegenwoordig het meest gekozen.

 

Evenementen

30 nov
Start Verkoop Webinar
s'MAAK

Meer weten

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Rotterdam.

Aanmelden