Actueel

Nieuws

ONZE UNIEKE WERKWIJZE Lokaal nieuws dinsdag 18 augustus 2020

ONZE UNIEKE WERKWIJZE

Elk huis vertelt een eigen verhaal. Logisch, want mensen verschillen nu eenmaal van elkaar. Wij van Joop Puur Wonen geloven dat thuis gaat over de mensen die er wonen. Door te kijken naar wie jij bent en wat jij belangrijk vindt, maken wij ons interieuradvies persoonlijk. Op deze manier ontdekken wij jouw thuisverhaal en creëren jouw ware thuis.

JOOP PUUR WONEN INTERIEURADVIES
Ons interieuradvies start altijd met een gratis eerste kennismaking, de Design Date. Tijdens deze ontmoeting worden jouw woonwensen, prioriteiten, situatie en stijl in kaart gebracht. Na afloop van een Design Date kan je kiezen uit één van onze drie Design Services:

1. DESIGN ADVIES
Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste vloer, gordijnen, verfkleuren en/of raamdecoratie? Onze interior designer gaat samen met jou op zoek naar een uitgebalanceerde combinatie van kleuren en/of materialen die aansluiten bij jouw smaak en stijl. Op basis van jouw gedachten en wensen vormt de interior designer een concreet aankoopadvies.

2. DESIGN PLAN 2D
Ben je op zoek naar een uitgebreider interieuradvies voor een bepaalde ruimte? Dan kun je kiezen voor het Design Plan 2D waarmee je vooraf een goed beeld krijgt van het eindresultaat. Tijdens een persoonlijk adviesgesprek met onze interior designer gaan jullie uitgebreid in op de sfeer en stijl die je wilt creëren. Dit wordt vertaald naar een concreet en visueel tweedimensionaal interieurontwerp inclusief plattegrond en moodboard.

3. DESIGN PLAN 3D
Vind je het lastig om vooraf een goed beeld te krijgen van het eindresultaat? Dan kies je voor een Design Plan 3D. Dit is een compleet interieuradvies waar met behulp van een driedimensionaal ontwerp vooraf een realistisch beeld geschetst wordt van de ruimte, sfeer en stijl van jouw nieuwe inrichting. In het ontwerp worden alle producten, materialen en kleuren samengebracht. Hiermee breng je jouw (toekomstige) huis tot leven.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? We ontvangen je graag in onze winkel. Je kunt ook alvast een Design Date plannen via onze website: www.homemadeby.nl

Ervaar het gemak van professioneel interieuradvies Lokaal nieuws woensdag 05 augustus 2020

Ervaar het gemak van professioneel interieuradvies

Thuis. Daar waar je het leven viert en in stilte geniet. Een plek om samen te komen. En om alleen te zijn. Het cree?ren van een thuis is een zoektocht naar harmonie, de basis van persoonlijk welzijn en geluk. Wij helpen je met advies, ontwerp en realisatie van jouw ware thuis.

INTERIOR DESIGN

Het cree?ren van een persoonlijk thuis is zoveel meer dan het ophangen van gordijnen of het leggen van een vloer. Want mooie losse keuzes maken nog geen samenhangend geheel. Het inrichten van je huis begint met een goed plan dat past bij wie je bent en wat je belangrijk vindt. Geen kant-en-klare oplossing, maar een advies of ontwerp waarin jouw smaak, leefstijl en budget de hoofdrol spelen. En dat is precies wat Joop Puur Wonen voor je doet.

DESIGN DATE

Omdat thuis de belangrijkste plek is in je leven, hebben wij Design Date ontwikkeld: ons cadeau voor jou. Design Date is een inspirerende en vrijblijvende eerste kennismaking met onze Interior Designer, het liefst bij jou thuis. Want alleen daar ligt de basis voor een persoonlijk interieur. Samen ontrafelen we wat het thuisgevoel voor jou betekent en ontdekken we wat jij in je hoofd en hart hebt.

VAN INTERIEURADVIES TOT REALISATIE

Uit onze ervaring blijkt hoe belangrijk het is dat ons team van vakspecialisten in een vroegtijdig stadium betrokken is bij het maken van de juiste keuzes. Opties voor meer- en minderwerk zijn namelijk mede afhankelijk van hoe de woning wordt ingedeeld en er komt in korte tijd veel informatie op je af. Daarbij helpen we je graag vanaf het begin.

Het is onze missie om mensen te helpen een persoonlijk en leefbaar thuis te maken. Dat doen we niet alleen door interieuradvies te geven, maar ook door het designplan te verwezenlijken. Wij van Joop Puur Wonen hebben naast onze Interior Designer alle vakspecialisten in huis om een vloer te leggen, gordijnen in te meten en op te hangen en de muren te schilderen. Wil je een vrijblijvende afspraak maken voor een eerste gesprek?

Neem dan contact op.

Zó stijl je een moderne woonkamer Lokaal nieuws vrijdag 31 juli 2020

Zó stijl je een moderne woonkamer

Een moderne woonkamer is strak, charmant en tijdloos. Door gebruik te maken van neutrale kleuren, functionele meubels en strakke lijnen creëer je binnen een handomdraai een moderne woonkamer. Lees deze blog en doe inspiratie op voor het inrichten van jouw woonkamer volgens de moderne interieurstijl!

Materialen en kleuren

Bij het inrichten van je woonkamer volgens de moderne interieurstijl is het belangrijk om te kiezen welke kleuren en materialen je gaat gebruiken. De kleurkeuze heeft veel invloed op hoe ruimtelijk een kamer oogt. Kies je bijvoorbeeld voor lichte kleuren op de muur en laat je zonlicht naar binnen vallen, dan zal je woonkamer een open en licht gevoel geven.

Vaak worden er basiskleuren gebruikt binnen een modern interieur, zoals zwart, wit, grijs en bruin. Om wat beweging in de inrichting te brengen, kun je op een subtiele wijze tinten als zilver, goud of andere kleurtinten toevoegen, zodat je woonkamer niet te eentonig wordt.

Dit kun je doen door accessoires te plaatsen waarin kleuren verwerkt zitten, zodat je op een subtiele manier kleur in je inrichting verwerkt. Denk hierbij aan een ronde spiegel met gouden frame aan de muur, kussens voor op de bank of posters of schilderijen met kleur voor aan de muur. Gebruik niet teveel accessoires, zodat de woonkamer niet rommelig oogt. De moderne interieurstijl is namelijk minimalistisch en strak.

 

Moderne meubels & materialen

Ook met behulp van meubels kun je ruimtelijkheid creëren. Doe dit door te kiezen voor grote meubels en een hoge kast tot aan het plafond of een inbouwkast. Plaats niet teveel meubels, zodat de woonkamer rust uitstraalt en strak en ruimtelijk oogt. Je kunt ervoor kiezen om designermeubels te plaatsen, zodat deze de eyecatcher worden van je woonkamer. 

De moderne interieurstijl kenmerkt zich door het gebruik van strakke lijnen. Kies dan ook voor een bank of fauteuils met hoekige lijnen in plaats van ronde lijnen. Breng een huiselijke sfeer in je interieur door te kiezen voor het plaatsen van een strakke boekenkast.

Veel gebruikte materialen binnen de moderne interieurstijl zijn staal, leer, glas of kunststof.

Wil je deze materialen verwerken in je meubels? Dit kan! Kies bijvoorbeeld voor een kast met glazen deuren of een bijzettafel met een glazen blad of stalen frame. Combineer deze meubels met leren fauteuils of een leren bank.

Verlichting

Creëer sfeer in de woonkamer door voor de juiste verlichting te kiezen. Wil je voor gezelligheid gaan, kies dan voor warm licht. Je kunt ook kiezen voor koel licht. Om licht gelijkmatig door de ruimte te laten vallen, kun je het beste kiezen voor hanglampen of spotjes in het plafond. Heb je nog een donker hoekje in de woonkamer of wil je nog wat gezelligheid toevoegen, dan kun je kiezen voor het plaatsen van een tafel- of vloerlamp. Tenslotte kun je gebruik maken van kaarsjes voor een warme en romantische sfeer.

Lamellen

Ben je op zoek naar geschikte raamdecoratie voor in je moderne woonkamer? Kies dan voor lamellen. Deze hebben een strak en stijlvol uiterlijk en zijn zeer geschikt binnen de moderne interieurstijl. Lamellen zijn een trendy alternatief voor gordijnen en zijn geschikt voor grote raampartijen. Je kunt de lamellen eenvoudig draaien of verschuiven, waardoor je met gemak zelf de mate van lichtinval en privacy in huis bepaalt! Wil je meer weten over lamellen en ben je benieuwd naar het aanbod? Neem een kijkje op de website van ilumio raamdecoratie voor de mooiste raamdecoratie!

Modern combineren met andere interieurstijlen

Heb je moeite met kiezen tussen bepaalde interieurstijlen? De moderne interieurstijl is makkelijk te combineren met andere stijlen! Combineer deze stijl bijvoorbeeld met de klassieke, industriële, landelijke of botanische interieurstijl. Zo kun je eenvoudig een industriële draai geven aan je moderne interieur door robuuste meubels te kiezen of een stoere vloerlamp. Maak ook gebruik van natuurlijke materialen als hout, steen en staal.

Wil je je moderne inrichting wat warmer en gezelliger maken? Combineer hem dan met een botanisch interieur! Zet mooie binnenhuisplanten in potten of vazen in je woonkamer om een botanisch tintje te geven aan je moderne inrichting. Planten passen in elk soort interieur thuis! Vind je planten mooi, maar is het niet je sterkste kant om ze goed te verzorgen? Kies dan voor vetplanten of cactussen. Deze zijn makkelijk te onderhouden.

Het ZuideR nieuwsbrief - Het ZuideR gaat vandaag in verkoop Lokaal nieuws vrijdag 05 juni 2020

Het ZuideR nieuwsbrief - Het ZuideR gaat vandaag in verkoop

Goedemorgen, zit je er al klaar voor? Vast wel. Vandaag gaan namelijk de eerste 15 Paviljoenwoningen van het ZuideR in verkoop. En natuurlijk wil jij kans maken op een van deze schitterende monumentale woningen in het Brooklyn van Rotterdam! Lees snel verder. We leggen je graag uit hoe de online verkoop in zijn werk gaat. Team Het ZuideR

Heb je een online account?

Vanaf 12:00 uur vanmiddag kun je je inschrijven voor de woning van je voorkeur. Je hebt daarvoor een online account nodig dat je aanmaakt op hetzuider.nl. Heb je dat nog niet gedaan, doe het dan snel. Vul alle gevraagde gegevens in en bevestig je inschrijving. De inschrijving sluit op maandag 15 juni 2020 om 12:00 uur, de volgorde van inschrijving is niet van belang bij de toewijzing.

Meld je aan

De digitale inschrijving werkt als volgt:

Stap 1: Ga naar je persoonlijke pagina
Stap 2: Vul het digitale inschrijfformulier in
Stap 3: Onderteken het formulier en klik op verzenden

Eerder hebben we je al gevraagd om je interesse voor een woning door te geven. Veel belangstellenden hebben dit al gedaan. Maar let op! Het doorgeven van je voorkeur is nog geen officiële inschrijving. Mocht je in aanmerking willen komen voor een woning dien je dus alsnog het digitale inschrijfformulier in te vullen in je persoonlijke account.

De inschrijving sluit op maandag 15 juni 2020 om 12:00 uur, de volgorde van inschrijving is niet van belang bij de toewijzing.

Op de website van het ZuideR vind je alle informatie die van belang is bij het maken van je keuze. Je leest er alles over het project, de eerste 15 Paviljoenwoningen en je vindt er de brochure, de verkooptekeningen, technische omschrijvingen en verkoopprijzen. Lees je goed in en maak een keuze die echt helemaal bij je past!

Kom naar de Meet & Greet  

Natuurlijk wil je ook live kennis maken met het ZuideR. Dat kan op donderdag 11 juni tussen 16:00 – 20:00 uur. We organiseren dan een speciale Meet & Greet op locatie. In kleine groepjes leiden we je rond en kun je je vragen stellen. Om de drukte te spreiden delen we de Meet & Greet op in verschillende tijdsblokken. We willen je vragen om je aan te melden voor de Meet & Greet en hierbij aan te geven naar welk tijdsblok jouw voorkeur uitgaat. Aanmelden kan via onderstaande button.

Meld je aan

Aandachtspunten bij de aankoop van een huis Lokaal nieuws woensdag 03 juni 2020

Aandachtspunten bij de aankoop van een huis

Wanneer je voor de eerste keer een huis op jouw naam laat zetten, is dat natuurlijk spannend. Je moet aan erg veel dingen tegelijk denken, wil jij ervoor zorgen dat het huis waarin jij een groot deel van je leven zal spenderen, daadwerkelijk een prettige thuishaven is. Daarom geven wij jou hier wat tips, zodat het aan de randvoorwaarden voor het vinden van jouw droomhuis niet ontbreekt.

De eerste stappen

Het kan dat jij in het begin vrij weinig idee hebt van de huizenmarkt. Je hoort er wel eens vluchtig wat over in de media, maar echt grondige kennis heb je nog lang niet. Kies je voor nieuwbouw of een bestaande woning/ Het eerste wat je het best kunt doen, is een balletje opgooien in je kennissen- en vriendennetwerk. Zij kennen jou het best, en daarom is de kans ook het hoogst dat zij jou buurten, makelaars en sites aanraden die het dichtst in de buurt komen van wat jij voor ogen hebt.

De bezichtiging

Zodra je je eerste bezichtiging hebt geregeld, begint het waarschijnlijk pas echt voor je gevoel. Je zoektocht wordt tastbaar. Er zijn een aantal zaken waar je wel op moet letten. Probeer allereerst een beetje afstand te houden tot de makelaar of degene die jou rondleidt. Als je erg enthousiast bent, laat dit dan niet al te zeer blijken; dit kan je onderhandelingspositie ten goede komen. Neem ook de tijd voor jezelf; net als in een kledingwinkel heb je tijd voor jezelf alleen nodig om in te schatten of het echt iets voor je is. Een verkoper kan je al snel je scherpe oog doen verliezen. Ben je met je partner, neem hem of haar dan bijvoorbeeld apart in een van de kamers, en deel je eerste indrukken. Maak elkaar dan ook attent op de zaken van het lijstje die jij te weten wilt komen, en waar je nog niet aan toegekomen bent om die te controleren.

Afstrepen: praktische zaken om op te letten

Een indruk is een indruk; je kan een huis mooi vinden, of niet. Maar behalve het gevoel dat een huis je geeft, is het belangrijk om op praktische randvoorwaarden te letten. Dit zal je geld besparen. Als aan deze is voldaan, heb je des te meer tijd om je indrukken te verwerken. Check daarom de ramen door er eens op te kloppen, laat de wc of kraan eens doorspoelen en kijk naar de meterkast. Vraag daarnaast aan de makelaar naar het bestemmingsplan, de staat van de bodem wanneer je graag wilt gaan tuinieren, et cetera. Als je alle fysieke aspecten van het huis hebt gecontroleerd, is het handig om samen met de makelaar te gaan zitten om de koopvoorwaarden eens goed door te spreken.

Energieverbruik

Kijk ook aandachtig naar het energieverbruik van het huis. Een energiezuinig huis scheelt namelijk in de bijkomende kosten. Door energie vergelijken en kiezen voor een groene energieleverancier, bespaar je jaarlijks veel kosten. We leven momenteel in een tijd van energietransitie, dus als jij hierin voorop loopt en van schone, zuinige energieverwekking gebruik maakt, zal dit je in de toekomst alleen maar voordeel opleveren.

Foto:  Tumisu | Pixabay

Nieuwbouwwoning in Rotterdam Lokaal nieuws woensdag 27 mei 2020

Nieuwbouwwoning in Rotterdam

Rotterdam is een heerlijke stad om te wonen en gelukkig komen er iedere keer weer nieuwe huizen bij. Zowel in het centrum van de stad als in de rest van de regio worden nog steeds nieuwbouwwoningen gepland en gebouwd. Misschien heb jij ook wel plannen om te verhuizen naar een mooie nieuwbouwwoning in Rotterdam?

Hoeveel eigen geld heb je nodig?

Voor welke prijsklasse kun je gaan en heb je eigen geld nodig? Dat zijn dan vaak de eerste vragen die bij je opkomen. De financiële mogelijkheden zijn natuurlijk afhankelijk van het inkomen. Daarbij is het sinds vorig jaar niet meer mogelijk om de extra kosten mee te financieren, zoals de kosten koper. Dat houdt in dat er in ieder geval eigen geld moet zijn. Maar hoe hoog moet die eigen inbreng zijn en misschien vraag je jezelf ook af: ‘ hoeveel kan ik lenen ?’

Hoe kom ik aan het ‘kosten koper’ bedrag?

Natuurlijk zijn er verschillende manieren om het ‘kosten koper’ bedrag op te hoesten. Je kunt het bijvoorbeeld bij elkaar sparen of misschien is er een naaste die je dit bedrag wil schenken? Voor de aankoop van een huis is het namelijk mogelijk om 100.000 belastingvrij te ontvangen door een schenking. Voor ouders of grootouders die toch al van plan waren om te gaan schenken, is dit een mooie gelegenheid. Hier moeten wel goede afspraken over worden gemaakt en vaak wil de bank dat alles in een overeenkomst is vastgelegd. Als je al een huis hebt met overwaarde, dan kan ook de overwaarde voor het kosten koper bedrag worden gebruikt. Het is wel goed om je vooraf te oriënteren over wat je eventueel als eigen geld moet inbrengen en hoe je hieraan komt. Hierdoor kom je op het moment dat je droomhuis voorbijkomt niet geheel voor een verrassing te staan.

Waaruit bestaan de extra kosten?

Als je eenmaal weet wat je kunt lenen op basis van je jaarinkomen en een eventueel arbeidscontract én je weet de prijs van het huis dat je voorkeur heeft, dan kan er een rekensommetje op los gelaten worden. De kosten koper bestaat namelijk uit een aantal punten. Allereerst zijn er de bemiddelingskosten, de overdrachtsbelasting, de taxatie van het huis, de notariskosten en de NHG ofwel de hypotheekgarantie . Daarnaast komen er eventueel nog kosten voor bijvoorbeeld een bouwkundig expert of een aankoopmakelaar bij.

Kopen of huren?

Als het huis gefinancierd kan worden met een hypotheek zonder dat het maximale hypotheekbedrag wordt bereikt, zal de eigen inleg niet zo hoog worden. Zit je wel aan een hypotheekplafond dan zal de noodzakelijke eigen bijdrage wel snel oplopen. Voor starters is het niet altijd makkelijk om die eigen inbreng bij elkaar te krijgen. Toch blijkt uit de cijfers van vergelijkingssites dat de aantallen toenemen van starters die dit wel kunnen realiseren. Het is in ieder geval belangrijk dat je precies weet waar je aan toe bent als je een huis in Rotterdam wilt kopen. En als kopen niet te realiseren is dan bestaat er natuurlijk ook de mogelijkheid om te huren. Ook huurwoningen worden in Rotterdam nog steeds gebouwd.

Het Zuider nieuwsbrief - Het ZuideR gaat in verkoop Lokaal nieuws woensdag 27 mei 2020

Het Zuider nieuwsbrief - Het ZuideR gaat in verkoop

Geweldig nieuws, op 5 juni aanstaande gaan de eerste 15 Paviljoenwoningen van het ZuideR online in verkoop. Heb jij je nog niet ingeschreven op de website? Doe het dan snel. Alleen met een online account kun je je voorkeur voor een woning aangeven en maak je kans op een van deze schitterende monumentale woningen in het Brooklyn van Rotterdam!

Team Het ZuideR

De verkooprijzen

Wonen in een monument: wie wil dat nou niet? Het kan in het ZuideR. Maar wat kost dat? Kijk snel op de website bij ‘aanbod’. Maak kennis met de 15 woningen in Paviljoen G en ontdek de definitieve verkoopprijzen. Welke woning past het beste bij hoe jij wilt wonen? Maak je keuze en geef je voorkeur aan in je online account.

Naar het aanbod

Start verkoop

Op vrijdag 5 juni om 12:00 uur gaan de woningen in verkoop. Ga naar de website en bekijk de brochure, de verkooptekeningen, technische omschrijvingen en meer. Heb je je keuze gemaakt, geef dit dat aan in je online account. Vanaf dat moment maak je kans op één van de 15 Paviljoenwoningen. De inschrijving sluit op 15 juni 2020 om 17:00 uur. De volgorde van inschrijving is niet van belang bij de toewijzing.

Naar de kavelkaart

11 juni Meet & Greet 

Natuurlijk wil je ook live kennis maken met het ZuideR. Dat kan op donderdag 11 juni tussen 16:00 – 20:00 uur. We organiseren dan een speciale Meet & Greet op locatie. In kleine groepjes leiden we je rond en kun je je vragen stellen en gezellig napraten. Het is alleen mogelijk naar de Meet&Greet te komen als je je hebt aangemeld via het inschrijfformulier, dit doen we om je ''Corona-proof'' te kunnen ontvangen. In de volgende nieuwsbrief ontvang je hier een inschrijfformulier voor. Houd je mailbox in de gaten!

Wat een woonplek!

Rotterdam-Zuid wordt met de dag levendiger en gezelliger. Met steeds meer restaurants, food courts, hippe cafés en culturele voorzieningen. Maar ook met de indrukwekkende Paviljoenwoningen van het ZuideR. Een inspirerende nieuwe woonplek in het voormalige Zuiderziekenhuis. Wil jij hier straks wonen? Zorg dan dat je de start verkoop niet mist!

Tot spoedig ziens in het ZuideR.

Nieuwbouwwoning: welke verzekeringen zijn er nodig? Lokaal nieuws woensdag 20 mei 2020

Nieuwbouwwoning: welke verzekeringen zijn er nodig?


Bij het kopen van een nieuwbouwwoning en het afsluiten van een hypotheek komen veel zaken kijken. Zo is het noodzakelijk om een aantal verzekeringen af te sluiten. Om het gemakkelijker te maken, hebben we de belangrijkste verzekeringen op een rij gezet.

Huis verzekeren met opstalverzekering

Allereerst de opstalverzekering (woonhuisverzekering). Dit is een vaak door de hypotheekverstrekker verplicht gestelde verzekering voor elke woningeigenaar in Nederland. Deze verzekering dekt schade aan het huis na brand, inbraak, storm en blikseminslag. Onder opstal verstaan we alle zaken die aard- en nagelvast aan de woning zitten. Denk hierbij aan het dak, de badkamer de schuur en de leidingen. In een appartementencomplex zorgt de Vereniging van Eigenaren (VvE) meestal voor deze verzekering. De kosten hiervoor zijn dan vaak meegenomen in de servicekosten. Huurders van een nieuwbouwwoning hoeven deze verzekering niet af te sluiten. Dit is de verantwoordelijkheid van de verhuurder (eigenaar) van de woning.

Inboedelverzekering voor inhoud en losse spullen

Daarnaast is het ook raadzaam om een inboedelverzekering af te sluiten. Deze verzekering is niet verplicht, maar wel handig om te hebben. Deze verzekering dekt schade aan alle losse spullen in de woning, zoals de meubels. Het is verstandig om de opstal- en inboedelverzekering bij dezelfde verzekeraar af te sluiten. Dit is vaak niet alleen voordeliger, maar ook handig. Zo ontstaat er geen onduidelijk over bij welke verzekering de schade gemeld moet worden. Je kunt deze twee verzekeringen ook samen afsluiten in een woonverzekering.

Woonlastenverzekering

Een woonlastenverzekering is een verzekering die de eigenaar bij zijn of haar hypotheek kan afsluiten. Deze verzekering zorgt ervoor dat de hypotheek (deels) betaald wordt als de eigenaar deze niet meer kan betalen vanwege arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Of deze verzekering nuttig is hangt af van de persoonlijke situatie van de eigenaar. Veel mensen zijn via de werkgever al aanvullend verzekerd tegen een inkomensterugval bij arbeidsongeschiktheid.

Rechtsbijstandverzekering voor juridische hulp

Een rechtsbijstandverzekering is niet verplicht, maar wel handig om te hebben tijdens een verhuizing of verbouwing. Zo is de eigenaar verzekerd van juridische bijstand bij bijvoorbeeld conflicten over een erfscheiding. Daarnaast is het ook mogelijk om voor de bouw van de woning een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Als er iets misgaat tijdens de bouw dan is men al snel goedkoper uit dan wanneer zij zelf een advocaat moeten inschakelen.

Overlijdensrisicoverzekering voor achterblijvers

Als de woningeigenaar een partner en/of kinderen heeft, dan is het verstandig om ook na te denken over een overlijdensrisicoverzekering. De achterblijvers krijgen dan, in het geval van het overlijden van de eigenaar, een uitkering waarmee de hypotheek betaald kan blijven worden. Bij sommige hypotheekverstrekkers is het zelfs verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Hierdoor heeft de hypotheekverstrekker zekerheid dat de hypotheek wordt afbetaald als de eigenaar komt te overlijden.

Tijdens de bouw: CAR

Tot slot is het verstandig om tijdens de bouw van de nieuwbouwwoning een Construction Allrisk-verzekering (CAR) af te sluiten. Met deze verzekering is de woningeigenaar verzekerd voor schade die ontstaat tijdens de bouw of verbouwing. Met deze verzekering zijn alle betrokken partijen verzekerd voor schade aan het werk. Dus niet alleen jezelf, maar ook de aannemer, de onderaannemers en de installateurs.

De 4 voordelen van vouwgordijnen Lokaal nieuws maandag 11 mei 2020

De 4 voordelen van vouwgordijnen

Raamdecoratie voegt misschien wel de meeste sfeer aan je interieur toe maar het is erg lastig om de keuze te maken. Ieder huis en raam is anders en er is ook nog eens enorm veel keuze. Onze favoriet is het vouwgordijn en wij leggen uit waarom.Passend bij ieder interieurHet aanbod vouwgordijnen is enorm, ze zijn in veel verschillende stoffen, kleuren en looks beschikbaar. Zo bestaan er losse vouwgordijnen voor een klassiek interieur en ook strakke gordijnen op maat voor een modern interieur. Het is aan jou welk vouwgordijn jij in je interieur vindt passen!Easy cleanEen ander voordeel van vouwgordijnen is het schoonmaken. Waar het schoonmaken van andere soorten gordijnen als lastige klus ervaren kan worden, is dit bij vouwgordijnen niet het geval. De stof van vouwgordijnen zit vaak aan het rolsysteem gemonteerd met klittenband. Hierdoor kun je de stof makkelijk demonteren en wassen in de wasmachine. Let op: de kwaliteit van de stof verslechtert per keer dat je het wast, niet te vaak doen dus. Vermijd daarnaast absoluut de droger wanneer je lang van je gordijnen wilt genieten!EnergiebesparendOvergordijnen of inbetween gordijnen zijn natuurlijk hartstikke sfeervol maar hangen vaak voor een radiator. Hierdoor kan de warme lucht niet verspreid worden wat ten koste gaat van je energierekening. Vouwgordijnen hangen alleen voor het raam waardoor de warmte van je radiator een vrije doortocht heeft!RuimteMet vouwgordijn op maat kun je zelf bepalen hoeveel lichtinval er doorkomt. Lichtinval zorgt voor een ruimer aanzicht in je ruimte waardoor je kamer een stuk groter oogt! Daarnaast kun je zelf bepalen hoe aanwezig je de vouwgordijnen wilt laten zijn in je interieur.

Vind je privacy belangrijk? Houd je vouwgordijnen dan lekker gesloten. Waar gewone gordijnen hoe dan ook kostbare ruimte van je woonoppervlak innemen, doen vouwgordijnen dit niet! Ideaal dus.

Hebben wij je kunnen overtuigen om over te stappen op vouwgordijnen?

Hypotheek bij nieuwbouwwoning Lokaal nieuws maandag 11 mei 2020

Hypotheek bij nieuwbouwwoning


Wanneer je een nieuwbouwhuis of -appartement koopt, teken je eerst een koop-/aannemingsovereenkomst. Vervolgens kun je een hypotheek aanvragen. De kosten van een nieuwbouwhypotheek steken iets anders in elkaar dan bij bestaande bouw. Je betaalt namelijk al voordat het huis er staat. Hoe een hypotheek bij een nieuwbouwwoning eruit ziet zullen we in dit artikel verder toelichten.

Specifieke kosten nieuwbouwhypotheek

Als jouw nieuwe woning er nog niet staat, betaal je wel al op elke maand hypotheekrente en eventueel aflossing over het totale hypotheekbedrag. Deze verplichting ontstaat op het moment dat de hypotheekakte bij de notaris ondertekend is. Allereerst wordt de hypotheek gebruikt om kosten te betalen die je direct verschuldigd bent, zoals voor de bouwwerkzaamheden die al zijn uitgevoerd en de kosten voor de grond. Het resterende hypotheekbedrag komt in een bouwdepot. Vanuit het bouwdepot worden de facturen van het bouwbedrijf dat je woning bouwt betaald. Over het openstaande bedrag in het bouwdepot ontvang je rente. Aan de andere kant betaal je ook rente over het geleende bedrag aan de bank.

Meerwerk

Een nieuwbouwhuis wordt casco opgeleverd. Dit wil zeggen dat de structuur van het huis staat, maar dat er verder nog niets is ingebouwd. Wat casco precies inhoudt, is afhankelijk van de voorwaarden van het project. Dus controleer dit altijd goed van te voren. Wanneer je meer wil dan alleen de standaard casco oplevering, zoals iets extra's of het gebruik van materialen van hogere kwaliteit, is dit vaak mogelijk. Dit heet dan meerwerk en brengt hogere kosten met zich mee. Andersom kun je er ook voor kiezen om bepaalde zaken weg te laten en zo te besparen op de kosten. Dit heet minderwerk. In een later stadium kun je ook besparen op de aanschaf van de meubels, internet tv en andere variabele kosten zoals van het energiecontract .

Tijdelijk dubbele lasten

Tijdens de bouw van je nieuwbouwwoning heb je te maken met dubbele lasten als je al een ander huis hebt, huur of koop. Gemiddeld neemt de bouw van een woning zes tot twaalf maanden in beslag. Deze periode betaal je zowel voor de bouw van jouw nieuwe woning als de woonlasten voor het huis waar je tot de oplevering nog woont. Deze dubbele woonlasten hoeven geen invloed te hebben op de hoogte van de hypotheek, zolang je deze zelf kunt betalen. Als het jou niet lukt om alle kosten te betalen uit eigen geld kijkt de bank of er twee hypotheken passen binnen het bedrag dat jij maximaal kan lenen op basis van je inkomen. Wanneer je al een koopwoning en een hypotheek hebt, is het meestal mogelijk de rente af te trekken van zowel de oude hypotheek, de nieuwe hypotheek en een eventueel overbruggingskrediet.

De voordelen van verwarmen met een pelletkachel Lokaal nieuws donderdag 30 april 2020

De voordelen van verwarmen met een pelletkachel

Je huis verwarmen met een pelletkachel biedt een aantal interessante voordelen. Een groot voordeel is de eenvoudige regulatie van de temperatuur. Je kunt de temperatuur instellen, vervolgens regelt de pelletkachel de rest. Door het lage verbruik hoef je de kachels meestal maar een keer per week bij te vullen.

De pelletkachel heeft veel weg van een houtkachel maar biedt een veel hoger rendement. Sommige pelletkachels kunnen aangesloten worden op de cv-installatie. Deze hydraulische kachels zijn volledig automatisch en hebben een circulatiepomp en expansievat. Deze variant geeft de meeste warmte af via de radiatoren zodat meerdere ruimtes verwarmd worden. De overige warmte wordt in de kachel zelf afgegeven.

Laag houtverbruik

Pelletkachels branden op korreltjes die gemaakt zijn van houtsnippers en zaagmeel. Voor de aanmaak van deze korrels wordt geen nieuw hout gekapt; het is puur restafval. Deze korrels, ook wel pellets genoemd, zijn bovendien vrij van CO2 en relatief goedkoop ten opzichte van ander verbrandingsmateriaal. Voor 5 euro koop je al een pelletzak van 20 kg.

De pelletkachel regelt zelf de verbranding door alleen nieuwe pellets te verbranden wanneer er aanvullende brandstof nodig is om de temperatuur gelijk te houden. Verspilling wordt hierdoor aanzienlijk beperkt. Het onderhoud is makkelijk omdat de pellets opbranden en er weinig restafval overblijft. Je kunt het houtverbruik ongeveer tot 30% laten afnemen als je een houtkachel laat vervangen door een pelletkachel.

Pelletkachels hebben een programmeerbare thermostaat. Je kunt een pelletkachel zo instellen dat hij op een bepaald tijdstip aan of uit gaat. Door de zelfregulerende functie die de kachel heeft met betrekking tot de brandstof, heb je er nauwelijks omkijken naar. Je hebt dus dezelfde voordelen van een centrale verwarming, maar ook de extra sfeer van een kachel.

Alleen stroom

Verbruik je een pelletkachel om je gehele woning te verwarmen? Dan heb je geen gas meer nodig. Je kunt in dat geval een energiecontract afsluiten met alleen stroom, waardoor de energiekosten lager uitvallen. Kies je er daarnaast voor om je energiecontract te vergelijken, dan kun je al helemaal een hoop op de kosten besparen. Energie vergelijk je via een vergelijkingssite. Je kunt hierbij ook filteren op alleen stroom.

Subsidie

Omdat pelletkachels bijzonder energiezuinig zijn, wordt er op veel van deze kachels subsidie gegeven via de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Daarbij kun je denken aan bedragen vanaf € 500,-. De overheid probeert met deze subsidie duurzame energie te promoten en om de CO2-uitstoot terug te dringen. Zowel particulieren als bedrijven kunnen aanspraak maken op deze subsidieregeling. Voor pelletkachels die daarvoor in aanmerking komen kun je subsidie aanvragen. Deze ontvang je na de aankoop. Voorwaarde is wel dat je de pelletkachel niet binnen een jaar na ingang van de subsidie weghaalt.

Apparatenlijst pelletkachels

Je kunt niet voor alle pelletkachels een subsidie krijgen. De pelletkachel moet aan specifieke technische eisen voldoen. Zo moet je pelletkachel bijvoorbeeld een gesloten achterkant hebben om in aanmerking te komen voor een subsidie. Op de ISDE apparatenlijst pelletkachels kun je zien voor welke pelletkachels je een subsidie kunt aanvragen én wat de indicatie van het subsidiebedrag is.

Wat betekent wonen in Rotterdam? Lokaal nieuws woensdag 29 april 2020

Wat betekent wonen in Rotterdam?

Wonen in een stad als Rotterdam betekent dat je cultuur kunt snuiven op de Kop van Zuid, genieten van de natuur op verschillende plekken, de zintuigen strelen in de Markthal, het drijvend groen bekijken in de Maashaven en de prachtige skyline bewonderen. Maar dat is nog lang niet alles wat Rotterdam te bieden heeft.

Metropool Rotterdam

Rotterdam is hot , niet alleen voor toeristen, maar ook voor mensen die in deze metropool willen wonen. Rotterdam heeft namelijk alles wat wonen in een stad zo prettig maakt. De fraaie mix van moderne, karakteristieke en bijzondere architectuur zorgt voor een unieke uitstraling van de stad met zijn fraaie ligging aan de Maas. Daarnaast heeft Rotterdam een levendig uitgaansleven, talloze leuke restaurantjes en een groot aanbod aan kunst te bieden. De Rotterdamse haven is prominent aanwezig en biedt talloze voordelen. Niet alleen door de haven vanaf een bootje te bewonderen, maar ook als het gaat om de handelsgeest.

Prachtige eyecatchers

Tijdens het bombardement in de Tweede Wereldoorlog is een groot deel van het centrum verwoest. Hier zijn prachtige eyecatchers voor in de plaats teruggekomen. Denk maar aan de bijzondere bruggen zoals de Erasmusbrug, het nieuwe Centraal Station, de kubuswoningen en nog veel meer. De Euromast is min of meer hét icoon van de stad. Ook het winkelaanbod is groot. Lekker slenteren door de beroemde Koopgoot, over de Lijnbaan en dan zijn er nog de vele enorme winkelcentra, zoals het Zuidplein of Alexandrium.

Optimaal woongenot

Voor optimaal woongenot heeft Rotterdam vele mogelijkheden. Misschien gaat de voorkeur uit naar moderne appartementen in het centrum van de stad of in een van de rustige buitenwijken. Eigenlijk kun je in Rotterdam wonen in de wolken, aan het water of bij de weilanden. Rotterdam kent 71 wijken in 14 gebieden met veel groene elementen, keuze genoeg dus . Vanuit alle wijken heeft men een goede verbinding met de Randstad en de rest van het land. Randstadrail heeft het openbaar vervoer in de Randstad nog beter gemaakt.

Bloeiende ondernemersscultuur

Ook op het gebied van ZZP'ers, grote bedrijven en het midden- en kleinbedrijf zijn er in Rotterdam vele mogelijkheden. Er is een groot winkelaanbod en een gunstig werkklimaat voor bedrijven. In Rotterdam kun je dan ook alles vinden voor het levensonderhoud, voor woongenot, autoverzekeringen of andere benodigdheden voor de auto, voor de kinderen of voor wat dan ook. Rotterdam is daarnaast enorm populair bij nieuwe bedrijven. Het sterke imago van de stad vertaalt zich in economisch rendement. De internationale bedrijvigheid is ook van groot belang voor de stad. Dit heeft ook weer een gunstige invloed op de beschikbaarheid van banen, of het nu gaat om een baan in de verzekeringen, in de horeca of op de internationale markt. Een sterk bedrijfsleven maakt dat de stad ook in de toekomst aantrekkelijk blijft.

Handige verhuistips voor een nieuwbouwwoning Lokaal nieuws zaterdag 25 april 2020

Handige verhuistips voor een nieuwbouwwoning

Verhuizen kan een hoop stress veroorzaken. Het is daarom belangrijk om je zo goed mogelijk voor te bereiden. Als je gaat verhuizen naar een nieuwbouwwoning, zijn er een aantal specifieke punten waar je rekening mee moet houden. Hieronder hebben we 5 handige verhuistips op een rij gezet.

1. Bekijk de nieuwbouwwoning kritisch bij de oplevering

Bij het opleveren van de nieuwbouwwoning kun je nog wat foutjes tegenkomen. Het is noodzakelijk om dit meteen door te geven, zodat het zo snel mogelijk opgelost kan worden. Check daarom alle stopcontacten, kranen, de afwerking etc. Let op: het is normaal dat een nieuwbouwwoning wordt opgeleverd zonder verlichting. Koop daarom tijdelijke verhuisfittingen als je op korte termijn licht nodig hebt.

2. Beveilig de leegstaande nieuwbouwwoning

Helaas komt het vaak voor dat er wordt ingebroken bij nieuwe leegstaande panden. Overweeg daarom om jouw nieuwbouwwoning meteen goed te beveiligen. Laat extra sloten plaatsen, breng beveiligingsstrips aan en hang eventueel (zichtbare) beveiligingscamera’s op.

3. Maak gebruik van een tijdelijke opslagruimte

Vaak is het niet nodig om alle spullen in één keer te verhuizen naar je nieuwe woning. Het kan er zelfs voor zorgen dat je het overzicht compleet kwijtraakt. Sorteer jouw inboedel en verhuis alleen de noodzakelijke items. Voor de rest kun je een tijdelijke opslagruimte huren in Rotterdam . Maak gebruik van de Kubox thuisbezorgd service om de tijdrovende ritten naar de self-storage locatie te vermijden. Hoe het werkt: Kubox bezorgt aan huis waarna je op je gemak alle spullen in de box kunt laden. Zodra je klaar bent, halen ze het op en bewaren ze het veilig in de opslagruimte. Als je eindelijk je nieuwbouwwoning op orde hebt, komen ze de items uit jouw Kubox opslag weer terugbrengen. Deze retourdatum kun je uiteraard zelf bepalen. Handig, toch?

4. Zet de verhuisdozen meteen in de juiste ruimte

Een handige algemene verhuistip is om de verhuisdozen direct in de goede kamer te zetten. Je maakt dit proces een stuk makkelijker als je van tevoren alles hebt gesorteerd en gelabeld. In het begin lijkt het een tijdrovende klus, maar op de chaotische verhuisdag komt dit systeem heel goed van pas! Geef ook de dozen die je naar de opslagruimte brengt een duidelijk label.

5. Houd rekening met vocht in de nieuwbouwwoning

Zowel voor als na de verhuizing moet je rekening houden met vocht in de woning. Tot maar liefst 4000 liter om precies te zijn! Het duurt gemiddeld zo’n 2 jaar voordat alle vocht helemaal uit een nieuwbouwwoning is verdwenen. Denk hier dus aan bij het kiezen van de wandbekleding en het leggen van de vloer.

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking

Lokaal nieuws vrijdag 17 april 2020

Digitaal Inschrijfformulier

Wonen in De Vorstin – Digitaal Inschrijfformulier

 

14 april is de online inschrijving voor de woningen van De Vorstin gestart: 13 duurzame eengezinswoningen in het hart van Oud IJsselmonde rondom een besloten hofje. Lees hier hoe dit in zijn werk gaat en hoe je in aanmerking komt voor een woning!

 

De verkoop van De Vorstin is op 14 april 2020 gestart. Tot deze dag kon je via de wonenindevorstin.nl je eigen account aanmaken en je voorkeuren aangeven voor een van de bouwnummers.

 

Vanaf 14 april 12:00 uur is het ‘Digitaal Inschrijfformulier’ in je eigen account zichtbaar. Op het online inschrijfformulier vul je jouw persoonlijke gegevens in en geef je je bouwnummers op, waarin je interesse hebt. Je rondt je inschrijving vervolgens af door deze digitaal te ondertekenen en te klikken op 'Inschrijven'. 

Let op: de inschrijving sluit as dinsdag 21 april om 19.00 uur.

Het Zuider nieuwsbrief - 17 april 2020 Lokaal nieuws vrijdag 17 april 2020

Het Zuider nieuwsbrief - 17 april 2020

We hebben geweldig nieuws: de eerste 15 Paviljoenwoningen van het ZuideR gaan in verkoop. Een buitenkans voor iedereen die graag modern en monumentaal wil wonen op een geweldige plek in Rotterdam-Zuid. In een unieke woning, met hoge plafonds, veel licht en ruimte, prachtige historische details en een geweldige uitstraling. Ga jij de uitdaging aan? Lees dan snel deze nieuwsbrief.    Team Het ZuideR

Het ZuideR en Corona

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de verdere ontwikkeling van het ZuideR. We lanceerden de nieuwe website, de woningontwerpen kregen steeds meer vorm en de start verkoopdatum werd gepland. En toen werd opeens alles anders. Ook wij houden alle ontwikkelingen rondom het coronavirus uiteraard nauwlettend in de gaten, maar dat betekent niet dat fase 1 van het ZuideR nu on hold wordt gezet. Allesbehalve!

Interactieve kavelkaart online 

Vanaf vandaag staat de interactieve kavelkaart van de eerste 15 Paviljoenwoningen online. 
De interactieve kavelkaart helpt je met het vinden van een woning in het ZuideR die helemaal past bij hoe jij wilt wonen. Je navigeert met je muis over de kaart en kiest een bouwnummer. Vervolgens kun je meer lezen over die woning en je inschrijven als belangstellende, mocht je dat nog niet gedaan hebben. Bekijk de kavelkaart en ontdek meer over de 15 Paviljoenwoningen van fase 1.

Bekijk de kavelkaart

Wat worden de verkoopprijzen?

In fase 1 van het ZuideR heb je de keus uit 7 verschillende woningtypen, verdeeld over 15 Paviljoenwoningen. Elke woning is net weer even anders, qua uitstraling, oppervlakte en inhoud. De definitieve verkoopprijzen voor elke woning maken we halverwege mei bekend. Nu al kunnen we een indicatie per woning geven, zodat jij weet wat je straks kunt verwachten.

Bekijk de indicatie van de prijzen

 

Start verkoop mei 2020

In mei van dit jaar gaan we in verkoop met fase 1 van het ZuideR. Dat doen we online. 
Je kunt dan aangeven naar welke woning jouw voorkeur uitgaat. In de weken erna volgt de toewijzing van de woningen. Mochten de coronamaatregelen ondertussen versoepeld worden, dan is het mogelijk dat er tussentijds nog een meet&greet georganiseerd wordt. Je kunt dan je eventuele vragen stellen en alle plannen en tekeningen inzien. Mocht dat zo zijn, dan hoor je dat natuurlijk als eerste via de mail. De digitale verkoopbrochure is in ieder geval te downloaden vanaf het moment van start verkoop. 

Deel jouw verhalen, anekdotes en foto’s

Het voormalig Zuiderziekenhuis herbergt de mooiste verhalen. Op www.boei.nl kun je er al een aantal lezen. We zijn heel benieuwd of jij nog herinneringen aan het oude ziekenhuis hebt. Een mooi verhaal, een leuk anekdote of misschien zelfs wel oude foto’s. We zouden het geweldig vinden als je die met ons wilt delen. Stuur ze naar m.rohlof@boei.nl. Dan zorgen wij ervoor dat ze op de website geplaatst worden.

Mensen vertellen over het Zuiderziekenhuis

De Vorstin - Verkoop gestart! Lokaal nieuws dinsdag 14 april 2020

De Vorstin - Verkoop gestart!

De Vorstin - Verkoop gestart!

De online verkoop van De Vorstin is vandaag 14 april 12.00 uur van start gegaan!

In je eigen account vind je het digitale inschrijfformulier. Met dit formulier kan je inschrijven op de bouwnummers van jouw keuze. 

Heb jij aanvullende vragen?
Dan nodigen wij jou heel graag uit voor het telefonisch spreekuur op donderdag 16 april van 11.00 – 13.00 uur. Er zijn dan meerdere makelaars beschikbaar om jouw vragen te beantwoorden. De makelaars zijn bereikbaar op telefoonnummer 010 - 414 7600.

Wil jij graag wonen in De Vorstin?
Doe dan nu alvast de financiële check, zodat je weet welk type binnen jouw mogelijkheden valt. De check kan bovendien in je voordeel werken bij het toewijzen van de woningen. Bij meerdere kandidaten op één bouwnummer, kijken wij of de kandidaat een financiële check heeft gedaan. De check geeft aan wat jij bij de bank kunt lenen. 

Wil jij weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact op met: 

Hypotheek Platform Rotterdam

 Aelbrechtskade 65

 3022 HP Rotterdam

 Telefoon: 010 - 750 1 750

 E-mail: rotterdam@hypotheekplatform.nl

 

Wij hopen jou te mogen verwelkomen als een van de kopers van een fijne woning in De Vorstin.

Energiecontract en verhuizen naar nieuwe woning Lokaal nieuws dinsdag 07 april 2020

Energiecontract en verhuizen naar nieuwe woning

Je hebt een nieuwe woning gekocht en gaat binnenkort verhuizen. Je denkt aan allerlei zaken die je moet regelen voor en na de intrek. Het interieur, het naambordje, internetabonnement… aan alles wordt gedacht. Vergeet daarbij niet aan de ‘vanzelfsprekendheden’ die je moet meeverhuizen of opnieuw moet afsluiten. Een daarvan is het energiecontract. In dit artikel lees je wat je kunt doen met het energiecontract tijdens een verhuizing.

Verschil eerste woning of verhuizing

Ga je verhuizen en laat je dus een andere woning achter, dan had je daar waarschijnlijk een eigen energiecontract lopen. Had je energie via de huurbaas, dan heb je bij de verhuizing geen omkijken meer naar het oude energiecontract. Heb je een koopwoning , dan moet je zelf een contract afsluiten. Je begint met een schone lei en kiest zelf een nieuwe leverancier voor op je nieuwe adres. Verhuis je en heb je in de oude woning een contract op jouw naam staan? Dan zijn er twee dingen die je kunt doen: het energiecontract meeverhuizen of opzeggen en een nieuw contract afsluiten. Ga je voor het eerst op jezelf? Dan kies je sowieso een nieuw en eigen contract.

Energiecontract meeverhuizen

Ga je verhuizen en wil je een energiecontract meeverhuizen, dan moet je de verhuizing doorgeven aan de leverancier. Het is verstandig om dit al drie maanden vooraf te doen. Sommige leveranciers willen zelfs al een halfjaar vooraf weten dat je gaat verhuizen. Geef een verhuizing minimaal twee weken voor vertrek aan. Anders heb je kans dat het contract nog niet beschikbaar is op het moment dat je in de woning trekt. Meeverhuizen is alleen verstandig als er geen gunstiger contract te vinden is op het nieuwe adres. En verhuis je het energiecontract mee, dan verandert de hoogte van de energierekening hoe dan ook. Het verbruik in de nieuwe woning zal namelijk niet hetzelfde zijn als op het oude adres. Dit door het energielabel van de woning, de grootte van het huis en het historisch verbruik dat hier geldt. Het historisch verbruik is gebaseerd op het energieverbruik van de afgelopen drie jaar in de woning. Denk je dat jij minder energie zult verbruiken? Dan kun je het geschatte verbruik van de leverancier ook vaak wel bijstellen.

Opzeggen en nieuw contract kiezen

Denk twee keer na voordat je een energiecontract meeverhuist. De kans is namelijk groot dat er op een nieuwe adres een gunstiger contract is. Op je nieuwe adres kunnen andere aanbiedingen gelden. En neem je al jaren af van dezelfde leverancier? Dan is de kans groot dat overstappen een flinke besparing op zal leveren. Het energiecontract dat je afsloot is wellicht allang verlopen. Je ontvang dan nog wel altijd van de leverancier zelf, maar de energie ontvang je dan vaak tegen hogere tarieven. Verhuis een contract dus niet zomaar mee. Kijk op basis van je nieuwe adresgegevens in een energievergelijker en ontdek wat de voordeligste contracten zijn. Stap je over bij een verhuizing? Dan moet je een energiecontract altijd zelf opzeggen. Normaliter wordt dat voor je geregeld bij een overstap, een verhuizing is echter een uitzondering op de regel.

Zonnepanelen nieuwe woning

Een verhuizing is ook een mooi moment om te kijken of je een woning duurzamer kunt maken. Wil je dure, maar duurzame ingrepen doen, dan kun je hier een iets hogere hypotheek voor krijgen. Denk bijvoorbeeld aan isolatie, maar ook aan het plaatsen van zonnepanelen op je woning. Met een aantal panelen kun je al flink besparen op het energieverbruik. Wek je meer op dan je verbruikt en lever je dit aan het net, dan krijg je hier een vergoeding voor van de leverancier. Je verdient dan zelfs aan je zelf opgewekte energie. 

Netbeheerder als leverancier nog niet klaar is

Betrek je een nieuwe woning, zorg er dan voor dat je vanaf het moment dat je de woning betrekt energie ontvangt via een leverancier. Je moet een verhuizing, of het betrekken van de woning, minimaal twee weken voor de verhuisdatum doorgeven. De leverancier heet namelijk zolang nodig om de administratie te verwerken. Vraag je een contract later aan, dan heb je kans dat je nog geen energie via de leverancier ontvangt. Geen zorgen, je ontvangt dan alsnog gewoon gas en stroom. De energie komt tot het moment dat je contract ingaat via de netbeheerder in de regio . Het enige nadeel is dat je voor deze energie vaak iets meer betaalt. Die kosten worden verrekend met het nieuwe energiecontract.
 

14 april start verkoop De Vorstin ! Lokaal nieuws vrijdag 03 april 2020

14 april start verkoop De Vorstin !

Goed nieuws! Op dinsdag 14 april om 12.00 uur starten we de ONLINE verkoop van De Vorstin.  Wij hebben alle woningen online geplaatst zodat je nu al kunt kijken naar welk woningtype je interesse uitgaat. In je woonaccount kun je nu ook aangeven waar jouw voorkeur ligt. Definitief inschrijven op een of meerdere bouwnummers is mogelijk vanaf 14 april.

 

Kies je voor de royale woningen type Eiland met uitbouw van 3.25 meter en riante tuinen, of gaat je voorkeur uit naar het charmante en dorpse karakter van type Dorp met een onderscheidende verdiepingsindeling. Bij dit type beschik je over een inloopkast grenzend aan de masterbedroom. Type Maas onderscheidt zich door een fijne ligging aan de Benedenstraat met de gezellige voortuin en beschikt tevens over een fijne besloten achtertuin op het zuiden. Aan jou de keuze. 

Wil jij graag wonen in De Vorstin? 

 

Doe dan nu al de financiële check, zodat je weet welk type binnen jouw mogelijkheden valt. De check kan bovendien in je voordeel werken bij het toewijzen van de woningen. Bij meerdere kandidaten op één bouwnummer, kijken wij of de kandidaat een financiële check heeft gedaan. De check geeft aan wat jij bij de bank kunt lenen.  

 

Wil jij weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn?

 

Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact op met:

 

 Hypotheek Platform Rotterdam

Aelbrechtskade 65

3022 HP Rotterdam

 

Telefoon: 010 - 750 1 750

E-mail: rotterdam@hypotheekplatform.nl

 

Wij hopen jou te mogen verwelkomen als een van de kopers van een fijne woning in De Vorstin.

Met vriendelijke groet,

 

Commercieel team De Vorstin IJsselmonde

De mogelijkheden wanneer je een kantoor nodig hebt Lokaal nieuws maandag 23 maart 2020

De mogelijkheden wanneer je een kantoor nodig hebt

Ben je op zoek naar kantoorruimte? Bijvoorbeeld omdat jouw bedrijf flink aan het groeien is? Er zijn dan verschillende mogelijkheden die je kunt overwegen. Om je hier een beetje wegwijs in te maken lees je hieronder welke mogelijkheden dat zijn. Bekijk het dus vooral snel!

Een ruimte of pand kopen

Met behulp van bijvoorbeeld een aankoopmakelaar Rotterdam kun je op zoek gaan naar een geschikt pand of mooie ruimte die je kunt kopen. Dit heeft verschillende voordelen. Met een dergelijke aanschaf is een flinke som geld gemoeid, maar je hoeft daarna ook geen huur meer te betalen. Het pand of de ruimte is dan helemaal van jou en je kunt het gebruiken zoals je dat zelf graag wilt! Bovendien is het mogelijk om in je eigen ruimte naar wens aanpassingen te doen, terwijl dit in een gehuurde ruimte toch lastig is!

Laten bouwen

Wanneer je echt hét perfecte kantoor wilt hebben kun je het beste kiezen voor de optie om deze gewoon te laten bouwen. Dit moet je echter wel kunnen betalen, maar wanneer dat het geval is zul je hiermee toch de mooiste optie in handen hebben. De bouw van een eigen kantoor kan lang duren maar is het uiteindelijk vrijwel altijd waard, simpelweg omdat het volledig naar eigen wens is ontworpen en opgezet!

Een nieuw kantoor huren

Tot slot is een kantoorruimte huren Rotterdam ook een optie.  Het grote voordeel van huren is dat je er ook relatief gemakkelijk weer vanaf kunt indien je dat zou willen. Vaak heb je namelijk slechts één of enkele maanden opzegtermijn. Je kunt daardoor gemakkelijker op- of bij schalen wanneer jouw bedrijft groeit. Een ander niet geheel onbelangrijk voordeel is dat een gehuurd kantoor op de korte termijn weinig geld kost, maar dat je wel vrij snel gebruik kunt maken van de ruimte. Dit zijn echter wel tijdelijk voordelen. Wanneer je er eenmaal inzit heb je er natuurlijk geen voordeel meer van dat je er snel in kon. Bovendien lopen de kosten voor een gehuurd pand of een gehuurde ruimte uiteindelijk hoger op dan bij kopen en, wanneer je er lang genoeg in zit, zelfs bouwen. Je bouwt namelijk geen waarde op, maar betaald wel elke maand voor het kantoor waar je zit!

Dat zijn de mogelijkheden voor een nieuw kantoor

Aan de hand van deze uiteenzetting lukt het je ongetwijfeld om een goede beslissing te nemen met betrekking tot het vinden van een nieuw kantoor. Succes!

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Rotterdam.

Aanmelden