Actueel

Nieuws

Welke woonverzekering heb jij nodig? Lokaal nieuws maandag 15 april 2024

Welke woonverzekering heb jij nodig?

Wanneer je een eigen huis hebt, is dat vaak een flinke investering geweest. Daarom is het belangrijk dat je in het geval van nood aanspraak kunt maken op woonverzekeringen . Welke woonverzekeringen zijn er? En welke heb jij nodig? We vertellen je er in dit artikel alles over.

De opstalverzekering

In dit artikel vertellen we je meer over de opstalverzekering, de inboedelverzekering, de glasverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering, bijvoorbeeld een Allianz Direct aansprakelijkheidsverzekering . De meeste mensen kiezen wel voor een opstalverzekering. Als je een opstalverzekering hebt, zijn de kosten aan de vaste onderdelen van je huis gedekt bij onverwachte schade. De vaste onderdelen van je huis zijn bijvoorbeeld de muren, het dak of de fundering. Op onverwachte schade heb je zelf geen invloed. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan schade door extreme weersomstandigheden zoals storm of hagel, of aan schade door inbraak of vandalisme.

De inboedelverzekering

Een inboedelverzekering dekt kosten door onverwachte schade (door bijvoorbeeld inbraak, vandalisme of extreme weersomstandigheden) op alle spullen die bij jou in huis staan. Als je een duur interieur hebt, kan het dus slim zijn een inboedelverzekering af te sluiten. Let wel: bij hele dure dingen zoals elektronica, juwelen of contant geld, wordt in eerste instantie slechts een deel vergoed. Wil jij geen risico lopen en wil je jouw dure TV in z’n geheel vergoed krijgen? Dan betaal je vaak een maandelijkse extra premie.

De glasverzekering

Je zou verwachten dat het glaswerk bij jou in huis gedekt wordt door de inboedelverzekering, maar dat is helaas niet waar. Als jij veel duur glaswerk in huis hebt, is het belangrijk om een glasverzekering af te sluiten. Een glasverzekering dekt de kosten aan al het glas dat licht doorlaat, zoals ramen en bijvoorbeeld het glaswerk van een douchecabine. Een glasverzekering dekt bijvoorbeeld niet de kosten van een aquarium of een spiegel.

 

De aansprakelijkheidsverzekering

Het is ontzettend verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de kosten bij schade die jij per ongeluk aan een ander of aan de eigendommen van een ander hebt toegebracht. Een aansprakelijkheidsverzekering kun je afsluiten voor het hele gezin. Zo zijn de kosten altijd gedekt als iemand uit jouw gezin per ongeluk schade toebrengt aan iemand anders of diens eigendommen. Ook uitwonende kinderen kunnen gebruik maken van de aansprakelijkheidsverzekering die voor jouw gezin is afgesloten, zolang ze nog onder de 26 jaar zijn. Wanneer ze 26 worden, zullen ze hun eigen aansprakelijkheidsverzekering moeten afsluiten.

Geld lenen voor aanleg tuin Lokaal nieuws woensdag 10 april 2024

Geld lenen voor aanleg tuin

Wil jij graag een nieuwe tuin aan laten leggen, maar heb je niet zelf de beschikking over voldoende financiële middelen om het ook helemaal naar eigen smaak in te richten? Dan is het lenen van geld een goed alternatief. Toch zitten hier wel een aantal haken en ogen aan en is het wel belangrijk dat je ook weet wat er daadwerkelijk van je verwacht wordt en hoe je dit het beste aan kunt vliegen. Zo kun je ervoor kiezen om een persoonlijke lening af te sluiten, maar zijn er ook legio andere mogelijkheden, die vaak een stuk voordeliger zijn als we kijken naar het rentepercentage dat je hiervoor betaald. Daarom willen we je in dit artikel graag meenemen in de verschillende mogelijkheden, zodat jij voor jezelf een keuze kunt maken wat nu het beste bij jouw situatie past. Belangrijk is wel dat dit geen advies is, maar vooral vanuit onze eigen bevindingen is geschreven.

Tuin meefinancieren bij de aankoop van een woning

Stel dat je een prachtige woning op het oog hebt, maar de tuin is niet je van het zoals ze dat zo mooi zeggen, dan is het wel prettig te weten dat je een flinke verbouwing mee kunt financieren in je hypotheek. Het voordeel van een tuin aanleggen , is dat het zorgt voor een meerwaarde van je woning, waardoor een bank vaak ook geneigd is om je een hogere hypotheek te verstrekken. Het grote voordeel hiervan is, is dat je vaak veel voordeliger uit bent, dan dat je middels een andere financieringsvorm met de tuin aan de slag gaat. Belangrijk is alleen wel dat je rekening houdt met de kosten die je wel of niet kunt aftrekken. Zo is het wel mogelijk om kosten zoals arbeidsloon en materiaal af te trekken, waardoor je misschien nog een deel terug kunt krijgen, maar geldt dit niet voor zaken zoals de kosten voor de aankleding van je tuin.

Hypotheek verhogen met bouwdepot

Heb je een bestaande woning, dan heb je natuurlijk ook al een bestaande hypotheek. Niets om je zorgen over te maken, aangezien je vaak de hypotheek kunt verhogen in de vorm van een bouwdepot. Dit is een extra potje met geld dat je kunt gebruiken voor onder andere de tuin en andere verbouwingen. Zo kun je bijvoorbeeld geld lenen voor verbouwing van je tuin, badkamer, keuken of iets anders aan de woning. Het verschil is alleen wel dat je wel bepaalde restricties hebt. Je dient namelijk eerst de factuur in te dienen en deze zal na goedkeuring worden betaald. Zo kun je dus wel nieuwe tuintegels bekostigen uit het bouwdepot, maar is een nieuwe tuinset niet mogelijk.

Raadpleeg een financieel adviseur

Iedere situatie is uniek en dat is ook precies de reden waarom ook wij geen financieel advies kunnen en willen geven. Ons advies is daarom ook om in gesprek te gaan met een onafhankelijk financieel adviseur, die niet alleen samen met jullie naar de beste optie kijkt, maar ook direct kan toetsen of het afsluiten van een lening of andere vorm van geldverstrekking mogelijk is.

 

De fijnste slaapkamer in je nieuwbouwwoning: zo pak je het aan! Lokaal nieuws woensdag 27 maart 2024

De fijnste slaapkamer in je nieuwbouwwoning: zo pak je het aan!

Ben jij net verhuisd naar een prachtige nieuwbouwwoning en wil jij daar de slaapkamer van je dromen inrichten? Van de juiste kleuren op de muur tot het juiste dekbedovertrek : zo richt jij de slaapkamer van je dromen in!

Kleuren

Het inrichten van je slaapkamer begint bij het kiezen van de juiste kleuren. Dat zijn vaak één of twee hoofdkleuren, aangevuld met accentkleuren in dezelfde kleurgroep, die je bijvoorbeeld gebruikt voor het vloerkleed of het 240x220 dekbedovertrek . Omdat de slaapkamer een plek is waar je tot rust moet kunnen komen, zijn al te felle kleuren, zoals de primaire kleuren, zwart, of neontinten geen goed idee. Ga voor pastel of verschillende tinten wit of grijs.

Meubels

In een slaapkamer heb je natuurlijk ook goede meubels nodig. Op z’n minst een lekker bed en een goede kast voor je kleding. Het materiaal van je meubels bepaalt voor een groot deel de sfeer bij jou in de slaapkamer. Meestal zijn de meubels in de slaapkamer van hout. Hout met een houtlook staat perfect in een landelijke slaapkamer. Geschilderd hout in wit of zwart kan met een lakje eroverheen juist heel stijlvol staan.

Essentials

Met alleen een bed en een kast ben je er nog niet. Maak de slaapkamer af met essentials in de gekozen accentkleuren. Hierbij kun je denken aan mooie verduisterende gordijnen, een stoel in de hoek of een lekker zacht vloerkleed op de grond om nooit met koude voeten uit bed te hoeven stappen.

Decoratie

Maak je slaapkamer gezellig met decoratie die past bij de door jou gekozen sfeer. Veel mensen hangen bijvoorbeeld leuke posters of schilderijtjes boven het bed. Ook planten zijn een uitstekend idee in de slaapkamer, omdat ze zorgen voor een betere luchtkwaliteit, waardoor je lekkerder slaapt. Jasmijn is bijvoorbeeld perfect voor je slaapkamer. Het heeft een heerlijk rustgevende geur die je helpt ontspannen en lekker slapen. Valeriaan is ook een goede keuze. Deze plant staat bekend om zijn kalmerende werking en helpt tegen slapeloosheid en stress. En dan hebben we Lavendel, een echte favoriet voor in de slaapkamer. Lavendel heeft een kalmerend aroma dat angst en spanning vermindert, zodat je makkelijker in slaap valt en dieper slaapt. Qua kleur kun je wat betreft de decoratie alle kanten op, zolang het maar een beetje past bij de door jou gekozen hoofdkleuren en accentkleuren.

Verlichting

Tot slot is de juiste verlichting ontzettend belangrijk voor een prettige slaapkamer. Ga voor een plafondlamp met een wat meer gele gloed of een dimfunctie; in de slaapkamer wil je het licht niet te fel hebben. Vul deze basisverlichting aan met een nachtlampje dat je vanuit je bed aan kan klikken, bijvoorbeeld op een nachtkastje, of een spot aan de muur. Ook kaarsen kunnen op een relax-avondje in bed een heerlijke aanvulling zijn op jouw slaapkamer.

De waarde van je nieuwbouwhuis; was het een goede deal? Lokaal nieuws woensdag 20 maart 2024

De waarde van je nieuwbouwhuis; was het een goede deal?


Wanneer je na lang wikken en wegen je nieuwe woning hebt gekocht en hebt laten bouwen, dan ben je natuurlijk aan het einde niet alleen nieuwsgierig naar het uiteindelijke resultaat maar ook naar de waarde. Heb je een goede deal gesloten of heb je er meer geld in gestopt dan dat het uiteindelijk waard is? Tegenwoordig is dit natuurlijk niet altijd meer met zekerheid te zeggen, want door de oververhitte huizenmarkt zien we soms dat emotie een rol speelt en mensen enorm overbieden. Het daadwerkelijk vaststellen van een prijs kan dan ook een behoorlijke uitdaging zijn, maar toch zijn er wel een aantal tips om uiteindelijk tot een besluit te komen. Was het wél of geen goede beslissing om nieuw te gaan bouwen? 

De kosten in kaart

Allereerst is het natuurlijk van belang om de kosten in kaart te brengen. Bij het bouwen van een woning komen zoveel verschillende kosten kijken, dat het soms lastig is deze allemaal scherp te hebben. Het komt natuurlijk ook niet op een paar euro aan, maar houd er rekening mee dat er verschillende aspecten een rol spelen; de grond, de bouw zelf, de inrichting, de bijkomende kosten en eventuele tegenvallers. Zaken als financiering en dergelijke kun je buiten beschouwing laten, dit komt de waarde van de woning niet ten goede maar waren bijkomende kosten die je ook zou hebben wanneer je een ‘gewone’ woning had gekocht. 

De waarde

Dan is het een kwestie van de waarde vaststellen. Je kunt de WOZ waarde als uitgangspunt nemen, iets wat vaak een goede eerste indruk geeft. Maar daarnaast spelen er ook nog andere zaken en stappen die je kunt zetten zoals een energielabel aanvragen . Dit speelt steeds vaker een grote rol bij het vaststellen van de waarde van een woning. Het kan dan ook lonen om hier vanaf de start van de bouw al rekening mee te houden. Investeer in verduurzamingsopties en zorg er zo voor dat de waarde stijgt. Ook kun je een bouwkundig adviesbureau  in de arm nemen om een check te doen wat betreft de waarde en de kwaliteit van bouw. Ook kun je natuurlijk een complete taxatie laten verrichten, dan weet je het helemaal zeker!

Kortom; het gaat erom dat je enerzijds de kosten in kaart hebt gebracht en anderzijds de waarde objectief hebt vastgesteld. Als je deze rekensom hebt gemaakt en alles op één hoop gooit dan kun je voor jezelf besluiten of de investering in jouw nieuwbouwwoning een goede is geweest. Houd er wel rekening mee dat de prijzen van huizen ook zeer snel stijgen vandaag de dag. Dat alleen al kan ervoor zorgen dat in de tussentijd dat jij het huis kocht en dat je er daadwerkelijk woont, de waarde een enorme vlucht heeft genomen! 
 

 

Nieuwe keuken kiezen voor in je nieuwbouwwoning Lokaal nieuws maandag 15 januari 2024

Nieuwe keuken kiezen voor in je nieuwbouwwoning

Een prachtige nieuwbouwwoning kopen is een heerlijke nieuwe start. Je kunt alles van a tot z zelf uitzoeken en helemaal naar jouw smaak inrichten en afwerken. Een nieuwe keuken uitkiezen met de beste inductie kookplaat en in de perfecte kleur, is natuurlijk een grote uitgave. Je wilt dus geen verkeerde keuze maken of hierbij iets vergeten. Hoe kies je een nieuwe keuken voor je nieuwbouwwoning?

Keuken bij een nieuwbouw project

Als je een woning koopt dat onderdeel is van een nieuwbouwproject, ben je meestal niet volledig vrij om je eigen keuken te kiezen. Je kunt vaak uit verschillende ontwerpen kiezen die je binnen die marges zelf kunt aanpassen. Dit komt doordat er met het nieuwbouwproject een samenwerkingscontract is tussen de aannemer en een vaste keukenleverancier.  Mocht je toch een geheel eigen keuken willen kiezen bij een andere keukenleverancier, is de kans aanwezig dat je hier een bedrag voor moet betalen om het contract af te kopen. Maar maak je geen zorgen! De keuze in de nieuwbouwkeukens die aangeboden worden is vaak erg ruim en het aanbod is zo samengesteld dat het perfect bij de woning past en toch naar je eigen smaak te maken is!

Je apparatuur is de basis

De apparatuur in de keuken vormt de basis van de keuze. Er zijn nogal veel keuzes te vinden in alle verschillende apparatuur. Allereerst moet je natuurlijk beslissen welke apparatuur je precies nodig hebt en wat je kwijt kunt. Als je een kleine keuken hebt, is er misschien geen ruimte voor een losse oven en magnetron. Je kunt dan beter kiezen voor een combi-oven.  Verder mag een kookplaat niet ontbreken. Kun je een inductie kookplaat inbouw 90 cm kwijt of moet je kiezen voor een kleiner exemplaar? Ook een koelkast is natuurlijk erg belangrijk in de keuken. Hierna moet je kijken voor welke andere apparatuur er nog meer plek is. Een mooie inbouw oven, magnetron en een vaatwasser kunnen ook in veel keukens niet meer ontbreken.

3D model laten maken

Als je een keuken gekozen hebt en helemaal hebt samengesteld, raden we je altijd aan om een 3d model te laten maken bij de keukenwinkel. Zo kun je direct zien hoe het eruit komt te zien. Zo zal het je ook direct opvallen of er dingen zijn die je niet zo mooi vind en kun je dit nog aanpassen voordat de keuken geplaatst wordt.

Onderzoek naar houten vloer voorkeuren in Nederland (2019-2023) Lokaal nieuws donderdag 21 december 2023

Onderzoek naar houten vloer voorkeuren in Nederland (2019-2023)

In een onderzoek uitgevoerd Uipkes Houten Vloeren, gebaseerd op duizenden adviesgesprekken met klanten, is een duidelijke voorkeur voor lichte houtkleuren naar voren gekomen. Eiken vloeren, vooral in wit, naturel en licht eiken, zijn bijzonder populair. Deze trend is consistent in bijna alle provincies en over de jaren heen, met enkele regionale nuances:

Enkele onderzoeksresultaten:

• Ruim 70% van de showroombezoekers hebben een voorkeur voor de afwerking van houten vloeren in lichte kleuren.

• Het klassieke houten vloeren patroon (60.6%) is veruit het meest populaire legpatroon in Nederland, gevolgd door de visgraat vloer (31.6%).

• Hoewel lichte kleuren het meest populair zijn bij het klassieke houten vloeren patroon en de visgraat vloer, worden het Hongaarse punt en Versailles patroon daarnaast ook regelmatig in bruine, grijze of zwarte kleuren gelegd.

Bekijk alle resultaten op het blog van Uipkes.
https://www.uipkesvloeren.nl/blogs/nieuws-blog/onderzoek-houten-vloer-voorkeuren-2019-2023

Bouwstofzuiger aanschaffen? Kies een van deze modellen! Lokaal nieuws donderdag 09 november 2023

Bouwstofzuiger aanschaffen? Kies een van deze modellen!

Je hebt rommel en dan heb je rommel met een hoofdletter R. Voor het laatste kun je het beste een bouwstofzuiger aanschaffen . Deze heavy-duty stofzuigers zuigen water, zaagsel, spijkers en schroeven even krachtig op. Als je aan het klussen bent, kun je hier dus goed gebruik van maken. Dit is ook het geval als je professionals op bezoek hebt om bijvoorbeeld je badkamer of keuken in je nieuwbouwhuis in Rotterdam.

DeWalt DCV581H

Als je op zoek bent naar iets dat kleiner en draagbaarder is, dan raden we de DeWalt DCV581H aan. Dit is een veel kleinere stofzuiger dan veel andere modellen (het heeft niet eens wielen), en het komt niet overeen met hun capaciteiten op grotere oppervlakken. Maar het is een echte kanjer met kleine rommeltjes in de garage, in huis of in de kelder. Omdat er ook een snoerloze optie is en deze stofzuiger zo licht is, zul je hem zonder problemen gebruiken in een kruipruimte, een krappe zolder of een bijgebouw dat een beetje moet worden opgeruimd, zoals een schuurtje.

Ridgid NXT HD1200

Deze nat-/droogzuiger heeft een grote capaciteit en een krachtige motor voor het opzuigen van vuil. En met zijn vier zwenkwielen, goed gepositioneerde handgreep en beheersbaar gewicht is dit model niet zo moeilijk door een kelder te slepen of een trap op te klauteren. De Ridgid NXT HD1200 wordt geleverd met twee staafverlengingen en drie mondstukken (een voor algemeen gebruik, een andere voor nat morsen en een kleine voor detailwerk). Ze kunnen allemaal op de stofzuiger worden opgeborgen en uit de weg worden geruimd - een slimmer ontwerp dan dat van de accessoires van veel concurrenten.

Greenworks 40V

Een andere draadloze optie die we leuk vinden, is de Greenworks 40V 3-Gallon Wet / Dry Cordless Vac. Vergeleken met de DeWalt-vacuüm heeft de Greenworks-vacuüm een ​​grotere capaciteit en ook nog eens een sterkere zuigkracht. Maar het ontbreekt aan een optie met snoer, dus de looptijd van 15 minuten is alles wat je hebt voordat je weer oplaadt. Omdat dit een kleinere stofzuiger is en echt ontworpen voor kleine rommel, vonden we de 15 minuten voldoende tijd voor elke rommel waarmee we te maken hadden. De Greenworks-bouwstofzuiger wordt geleverd met twee mondstukken - een voor algemeen gebruik en een spleetgereedschap.

Ridgid NXT HD1400

Als je onze keuze niet kunt vinden of als je gewoon een krachtigere optie wilt, houden we ook van de Ridgid 14-Gallon NXT Wet/Dry Vac HD1400. Dit vacuüm heeft meer capaciteit en een krachtigere motor dan de HD1200, maar de identieke slang zou hetzelfde vuil moeten opzuigen. De HD1400 is niet de beste keuze omdat hij relatief zwaar is, maar hij is dus ook een beetje omvangrijker, vooral op trappen (en onthoud, dat is het gewicht van de stofzuiger als hij leeg is, exclusief al het vuil dat je zuigt erin). De HD1400 is daarnaast helaas ook duurder.

 

Tips voor het organiseren van een zakelijke bijeenkomst in Rotterdam Lokaal nieuws vrijdag 03 november 2023

Tips voor het organiseren van een zakelijke bijeenkomst in Rotterdam

Ben je ondernemer? Of je nu veel vanuit huis werkt of een eigen bedrijfspand hebt, om het succes van je onderneming te vergroten is het slim om zo nu en dan zakelijke bijeenkomsten te organiseren. Rotterdam is hier een geweldige plek voor om verschillende redenen. De grote stad is uitstekend bereikbaar en biedt tal van mogelijkheden voor zaalverhuur . De beste tips voor het organiseren van een zakelijke bijeenkomst in Rotterdam? Wij sommen het hieronder voor je op!

Kies een geschikte locatie

De locatie van je zakelijke bijeenkomst is één van de belangrijkste dingen om over na te denken. De locatie speelt namelijk een grote rol in hoe de bijeenkomst verloopt. In Rotterdam zijn tal van verschillende locaties om uit te kiezen. Om de perfecte plek te kiezen voor de bijeenkomst, is het goed om je wensen op een rijtje te zetten.

Of je de bijeenkomst nu wilt organiseren in een historisch pand of in een moderne ruimte, je hebt volop mogelijkheden. Zorg dat het een inspirerende omgeving is. Als je op zoek bent naar een passende locatie, dan is deze zaalverhuur Rotterdam een aanrader.

Houd rekening met bereikbaarheid

Bij het kiezen van de locatie voor je bijeenkomst, is het slim om rekening te houden met de bereikbaarheid hiervan. Kies voor een plek die goed bereikbaar is. Hoe beter de bereikbaarheid, hoe makkelijker het voor je zakelijke relaties is om hier naartoe te reizen. Rotterdam is uitstekend bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer, maar de ene locatie is beter bereikbaar dan de andere. Houd hier rekening mee en kies voor een gunstige plek.

Controleer de beschikbare faciliteiten

Een andere goede tip voor het organiseren van een zakelijke bijeenkomst, is het controleren van de beschikbare faciliteiten van de gekozen locatie. Je moet tenslotte zien te voorkomen dat het evenement straks niet soepel verloopt. De faciliteiten spelen een belangrijke rol in het succes van de bijeenkomst. Denk bij essentiële faciliteiten aan bijvoorbeeld geluidsinstallaties, schermen, projectoren, een stabiele internetverbinding en whiteboards. Kijk ook of er op de gekozen locatie catering wordt aangeboden.

Begin op tijd met plannen

Wat slim is om te doen om er een succes van te maken, is op tijd beginnen met het plannen en voorbereiden van het zakelijke evenement. Hoe eerder je hiermee aan de slag gaat, hoe meer je het overzicht houdt. Bereid je de bijeenkomst tot in detail goed voor, dan is de kans groot dat het op de betreffende dag allemaal goed gaat.

Deze tips helpen je erbij om een succesvolle zakelijke bijeenkomst in Rotterdam te organiseren. Zorg dat alles tot in detail goed geregeld is om er een groot succes van te maken!

 

Evenementen

28 mrt
Verkoopevent
Vossa Nova

Meer weten

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Rotterdam.

Aanmelden