Wandgrimeurs

Actueel

Nieuws

Raamdecoratie op maat: De ultieme keuze uit functionaliteit en sfeer, voor een stijlvol interieur Lokaal nieuws donderdag 31 augustus 2023

Raamdecoratie op maat: De ultieme keuze uit functionaliteit en sfeer, voor een stijlvol interieur

In de wereld van interieurontwerp en huisinrichting staat maatwerk centraal als het gaat om het creëren van een unieke en gepersonaliseerde leefomgeving. Raamdecoratie op maat vormt hierbij al lang geen uitzondering meer. Steeds meer mensen kiezen zelfs voor maximaal comfort en gemak, met elektrisch bedienbare raamdecoratie. Los van deze smart home trend maken de talloze voordelen en stijlvolle opties de keuze voor maatwerk bijzonder aantrekkelijk. Want met op maat gemaakte raamdecoratie creëer je in vergelijking met standaard, kant-en-klare opties, een unieke en veel persoonlijkere woonstijl in huis. Of het nu gaat om plissés , jaloezieën, rolgordijnen of Luxaflex®, maatwerk heeft een grote impact op zowel de esthetiek als de functionaliteit van jouw huis. Hieronder staan kort samengevat de 5 belangrijkste voordelen om voor raamdecoratie op maat te kiezen:

1. Unieke stijl en persoonlijke sfeer

Maatwerk geeft je volop de vrijheid om jouw raamdecoratie te ontwerpen, passend bij jouw eigen woonstijl en persoonlijkheid. Zo kies je uit verschillende stoffen, materialen, kleuren en patronen om een look te creëren die naadloos aansluit bij jouw interieur. Het resultaat is een uniek ingerichte kamer die echt de essentie van jouw stijl weerspiegelt waardoor jij je helemaal thuis voelt.

2. Perfecte pasvorm

Raamdecoratie op maat wordt specifiek aangepast aan de afmetingen van jouw ramen en ook deuren, waardoor een perfecte pasvorm is gegarandeerd. Dit zorgt niet alleen voor een professionele uitstraling, maar ook voor de perfecte lichtinval overdag of juist een verduisterend effect ’s nachts. Een goede pasvorm voorkomt tocht, warmteverlies of juist opwarming van de kamer via de ramen. Zo draagt op maat gemaakte raamdecoratie bij aan een hogere energie-efficiëntie van jouw huis.

3. Volledige controle over lichtinval en privacy

Met maatwerk ga je voor de maximale controle over lichtinval en privacy. Afhankelijk van jouw persoonlijke behoeften kies je voor lichtdoorlatende, verduisterende of transparante materialen. Voor elke kamer en stijl is er de perfecte raamdecoratie op maat, van verduisterende rolgordijnen voor de slaapkamer tot sfeervolle semi-transparante vouwgordijnen op maat voor een knusse woonkamer, alles kan. Bovendien zijn er veel opties wat de bediening van de raamdecoratie betreft. Denk bijvoorbeeld aan een koord, bedieningsstang, handmatige bediening. Of maak het jezelf heel comfortabel met slimme, elektrische bedienbare raamdecoratie waarbij je op elk moment van de dag via je smartphone het gewenste niveau van licht en privacy bepaalt.

4. Duurzame investering

Hoewel op maat gemaakte raamdecoratie soms wellicht een hogere investering vergt dan standaard opties, betaalt het zichzelf al op korte termijn terug. Hoogwaardige materialen en vakmanschap zorgen ervoor dat jouw raamdecoratie langer meegaat, waardoor je de raambekleding minder vaak hoeft te vervangen. Met op maat gemaakte jaloezieën , rolgordijnen of Luxaflex zorg je bovendien voor een betere isolatie van je ramen en deuren. Maatwerk bespaart je al op korte termijn geld en energiekosten en dat heeft ook een positieve impact op het milieu.

5. Professionele begeleiding

Bij het kiezen van raamdecoratie op maat, is het prettig om samen te werken met professionele interieurontwerpers. Want een raamdecoratie specialist helpt je op basis van zijn expertise en ervaring om weloverwogen beslissingen te nemen. Zo kies je makkelijk het type raambekleding dat precies aansluit bij jouw behoeften, stijl en budget. Bij Aanhuis.nl Rotterdam 'Alexandrium' profiteer je volop van eerlijk advies, je kiest uit een ruim assortiment raamdecoratie en het inmeten en monteren nemen de vakmensen je graag uit handen. Het resultaat is de perfecte raambekleding in een naadloos ontworpen interieur dat zowel stijlvol als ook functioneel is.

Conclusie

Raamdecoratie op maat biedt een scala aan voordelen die jouw huis kunnen transformeren van gewoon naar buitengewoon. Van unieke stijl en perfecte pasvorm tot verbeterde functionaliteit en energie-efficiëntie, maatwerk is definitief een uitstekende oplossing voor elk raam en elke smaak. Als je op zoek bent naar een duurzame investering waarmee je comfort, stijl en sfeer in huis verbetert, dan is raamdecoratie op maat de ideale keuze voor jouw huis. Je bent van harte welkom aan de Watermanweg 209 in Rotterdam om alle mogelijkheden in de winkel te komen bekijken.

De Tijdloze Schoonheid en Duurzaamheid van Parketvloeren Lokaal nieuws maandag 28 augustus 2023

De Tijdloze Schoonheid en Duurzaamheid van Parketvloeren

Parketvloeren zijn al eeuwenlang een symbool van luxe en verfijning in interieurontwerp. Ze bereikten hun hoogtepunt in populariteit tijdens de Renaissance en Barokperiode, waar ze vooral in kastelen en herenhuizen te vinden waren.

Deze vloeren zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk maar ook duurzaam en veelzijdig. Ze kunnen worden gebruikt in zowel residentiële als commerciële ruimtes en zijn bestand tegen slijtage, vlekken en vocht.

Er zijn verschillende soorten parketvloeren, zoals massief houten parket en lamelparket, elk met hun eigen kenmerken en voordelen.

Lees meer over de geschiedenis en toepassingen van parketvloeren op het blog van Uipkes.
https://www.uipkesvloeren.nl/blogs/nieuws-blog/parket-vloeren

Verbouwen wint het van nieuwbouw in 2023 Lokaal nieuws dinsdag 01 augustus 2023

Verbouwen wint het van nieuwbouw in 2023

In Rotterdam staan diverse mooie nieuwbouwprojecten op stapel. Denk aan de projecten Diepeveen in Delfshaven, fase X van het Hefkwartier en het woongebouw in Prinsenpark. Je zou verwachten dat de vraag naar nieuwbouw nog steeds torenhoog is, vanwege het tekort aan woningen. Toch zijn nieuwbouwwoningen overall het afgelopen jaar minder in trek. Vanwege de gestegen hypotheekrentes is de maximale hypotheek bij veel mensen lager. Bestaande woningen zijn dan ook wat in prijs gedaald. Maar bij nieuwbouw gaat dat niet zomaar. Ben je ook van plan dan toch maar een bestaand huis te kopen en deze te verbouwen of te renoveren? Hieronder vindt je handige informatie over aandachtspunten en benodigdheden zoals veiligheidsschoenen.

Musthave bij verbouwen: goede werkkleding en veiligheidsschoenen

Ga je een huis verbouwen? Dan kun je in ieder geval niet zonder praktische en ademende werkkleding. Belangrijk is dat je er goed in kunt bewegen, en dat het ervoor zorgt dat je lichaam niet te warm of te koud wordt. Daarnaast zijn handschoenen en veiligheidsschoenen die je voeten bescherming bieden echt een must. Goede veiligheidsschoenen zijn comfortabel door de ademende materialen. Bovendien bieden ze je voeten bescherming door de stevige zool en stalen neus. Bij Strauss vind je een ruim assortiment aan kwalitatief hoogwaardige veiligheidsschoenen . Voor zowel dames als heren en in diverse veiligheidsklassen, bieden ze veiligheidsschoenen die niet alleen beschermen maar er ook nog eens trendy uitzien.

Wat wil je gaan verbouwen of renoveren?

Ga je een woning verbouwen of renoveren, dan moet je vaak keuzes maken. Wat is bijvoorbeeld je budget? Hoeveel tijd heb je voor de uit te voeren werkzaamheden? En wat zijn je wensen of eisen? Je hoeft je in ieder geval niet te laten tegenhouden door de vraag: wat kan je allemaal renoveren? Het antwoord hierop is namelijk dat eigenlijk alles in theorie wel mogelijk is. Denk aan een traprenovatie , het leggen van nieuwe vloeren, meer woonruimte creëren met een aanbouw of uitbouw of het plaatsen van een nieuwe badkamer of keuken.

Zoals gezegd bepalen onder meer je budget en je wensen en eisen wat je uiteindelijk gaat aanpakken. Hoewel woongenot uiteraard belangrijk is, kan het goed zijn om ook het rendement in de gaten te houden. Maatregelen waarmee je je woning verduurzaamt (denk aan isolatie van vloeren, het dak en gevels en het plaatsen van minimaal HR++-glas) verdienen zich vaak al binnen een paar jaar terug. Je verlaagt je energielasten, en vermeerdert de waarde van je woning.

Verbouwen of renoveren: aan de slag

Heb je eenmaal vastgesteld wat je wil gaan verbouwen of renoveren, hoe je dit gaat financieren en heb je eventueel benodigde vergunningen geregeld? Dan is het tijd om aan de slag te gaan. Maar hoe begin je aan een verbouwing of renovatie? En welke volgorde moet je aanhouden bij een verbouwing of renovatie? Het is in ieder geval raadzaam van buiten naar binnen te werken. En van boven naar beneden. Dit laatste geldt zowel voor de hele woning (van zolder naar kelder), als per kamer (van het plafond via de muren naar de vloer). De eerste stap is het uitvoeren van hak-, breek- en sloopwerk, gevolgd door het kopen van materialen, het aanleggen van leidingen, aanleggen of plaatsen van bijvoorbeeld sanitair, betegelen of verven en tenslotte de afwerking.

Er wordt verwacht dat er dit jaar ongeveer maar 60.000 nieuwbouwwoningen bij zullen komen. En dat terwijl de overheid als doel heeft gesteld minimaal 100.000 woningen per jaar te realiseren. Omdat de krapte op de woningmarkt alleen maar zal oplopen, zullen meer en meer mensen aangewezen zijn op verbouwen.

 

Een kantoorverhuizing in Rotterdam regel je zo! Lokaal nieuws maandag 31 juli 2023

Een kantoorverhuizing in Rotterdam regel je zo!

Een kantoorverhuizing kan een spannende stap zijn voor een bedrijf, maar het kan ook een uitdaging zijn. Het verplaatsen van je hele kantoor naar een nieuwe locatie in Rotterdam vergt veel planning en organisatie. Maar maak je geen zorgen, met de juiste voorbereiding en aanpak kun je ervoor zorgen dat de verhuizing soepel verloopt en je weer snel aan de slag kunt op je nieuwe locatie.

Begin op tijd met de planning

Het plannen van een kantoorverhuizing vergt tijd en aandacht voor detail. Begin daarom ruim van tevoren met de planning, bij voorkeur enkele maanden voor de verhuisdatum. Maak een gedetailleerd verhuisplan waarin alle stappen en deadlines zijn opgenomen. Zorg ervoor dat je alle medewerkers op de hoogte stelt van het verhuisplan en hun taken en verantwoordelijkheden duidelijk communiceert.

Stel een verhuiscoördinator aan

Het aanstellen van een verhuiscoördinator binnen je bedrijf kan de organisatie aanzienlijk vereenvoudigen. Deze persoon kan verantwoordelijk zijn voor het coördineren van alle aspecten van de verhuizing, zoals het huren van verhuisbedrijven, het regelen van de benodigde vergunningen, het plannen van de verhuisdatum en het communiceren met alle betrokken partijen.

Maak een inventaris van je kantoorspullen

Voordat je begint met inpakken, is het belangrijk om een inventaris te maken van alle kantoorspullen die moeten worden verhuisd. Dit helpt je om het overzicht te behouden en niets over het hoofd te zien. Label alle dozen en meubels duidelijk om het uitpakken op de nieuwe locatie gemakkelijker te maken.

Schakel professionele verhuisbedrijven in

Het inschakelen van professionele verhuisbedrijven in Rotterdam kan je veel tijd en moeite besparen. Kies voor een verhuisbedrijf met ervaring in zakelijke verhuizingen en goede beoordelingen. Vraag offertes aan en vergelijk prijzen en diensten voordat je een keuze maakt. Een goed verhuisbedrijf zal je helpen met het inpakken, verplaatsen en uitpakken van je kantoorspullen, zodat je je kunt concentreren op de rest. Wanneer je een kleien of grote verbouwing van plan bent, regel dan een container, bijvoorbeeld bij MKB-afval , en een aannemer. Eventueel ook met de juiste vergunning erbij.

Regel de benodigde vergunningen

Afhankelijk van de omvang van je kantoorverhuizing, kunnen er mogelijk vergunningen nodig zijn om de verhuizing soepel te laten verlopen. Controleer de regelgeving in Rotterdam met betrekking tot het verplaatsen van bedrijven en zorg ervoor dat je alle benodigde vergunningen tijdig aanvraagt. Denk aan vrachtwagens op straat of een rolcontainer in Rotterdam . Elke gemeente heeft hier andere regels voor, en natuurlijk scheelt het ook in welke wijk je zit.

Communiceer met je klanten en leveranciers

Tijdens de verhuizing is het belangrijk om open en transparant te communiceren met je klanten en leveranciers. Stel hen tijdig op de hoogte van de verhuisdatum en eventuele tijdelijke wijzigingen in je dienstverlening. Zorg ervoor dat ze weten hoe ze je kunnen bereiken tijdens de verhuisperiode en geef duidelijke instructies voor eventuele wijzigingen in de levering van producten of diensten.

Richt je nieuwe kantoor efficiënt in

Als alles eenmaal is verhuisd naar je nieuwe kantoor in Rotterdam, is het tijd om het efficiënt in te richten. Denk goed na over de indeling van je kantoorruimte en zorg ervoor dat deze aansluit bij de behoeften van je bedrijf en medewerkers. Dit betekent dat je een prettige werkomgeving creëert die de productiviteit en het welzijn bevordert van de medewerkers.

Een kantoorverhuizing regelen vergt tijd, planning en organisatie. Begin op tijd, wees efficiënt, transparant, en overzichtelijk. Met deze waardevolle tips kun je je kantoorverhuizing in Rotterdam succesvol laten verlopen en je bedrijf snel weer operationeel hebben op je nieuwe locatie. Veel succes met je kantoorverhuizing!

 

Geef je oude trap een nieuw leven met een traprenovatie Lokaal nieuws zondag 30 juli 2023

Geef je oude trap een nieuw leven met een traprenovatie

Als je het gevoel hebt dat je oude versleten trap een make-over nodig heeft, maar je niet weet waar je moet beginnen, of wat je eraan kunt doen, dan is dit artikel waarschijnlijk goed voor jou om te lezen! Een traprenovatie kan namelijk een geweldige manier zijn om karakter en stijl aan je huis toe te voegen. Of je nu wil gaan voor een complete renovatie of alleen je bestaande trap cosmetisch wilt opknappen, hieronder lees je handige tips en belangrijke zaken die je moet overwegen voordat je aan een traprenovatie begint. Geef je oude trap een nieuw leven met een trap renovatie!

Het plannen van de renovatie

De eerste stap is, net zoals bij alle andere renovaties, natuurlijk de planning. Je zult eerst willen bepalen voor welke look je gaat en wat er precies aan de trap vervangen moet worden. Er moeten ook metingen worden gedaan, zodat wanneer het tijd is om materialen te kopen, ze perfect zullen passen. Bedenk altijd eerst hoeveel tijd en geld je bereid bent in het project te steken. Dit zal je helpen bij je ontwerpkeuzes en bepalen welke materialen het beste kiezen voor je budget. Zeker als je de renovatie gaat uitvoeren in een nieuw huis. Want bij verhuizen komen altijd veel kosten kijken.

De stijl en het materiaal kiezen

Vervolgens ga je natuurlijk de stijl bepalen. Hoe wil je dat jouw trap eruit komt te zien? Ga na welke stijl trap er past binnen jouw woonstijl en interieur. Zo kan het bij een moderne inrichting mooi zijn om de trap strak wit te maken en bij een industriële inrichting kan het weer mooi zijn om te kiezen voor een betonlook. Dat geeft een stoer effect en blend mooi in met de rest van je huis. Uiteraard is een klassieke houtstijl ook altijd een optie!

Als je eenmaal een idee hebt van de uitstraling waar je voor wilt gaan, is het tijd om materialen uit te kiezen. Laminaat of PVC zijn populaire opties en verkrijgbaar in verschillende dessins. Dus of je nu een betonlook wilt creëren of juist echt hout wilt nabootsen, het kan allemaal! Onthoud wel dat materialen van hogere kwaliteit misschien meer kosten. Maar daarentegen gaat dit materiaal dan ook weer langer mee en vereist het minder onderhoud. Dat betekent dat je op de lange termijn dus geld zult besparen omdat het niet zo vaak vervangen hoeven te worden.

De finishing touch

Tot slot kun je gaan bepalen hoe je wilt dat de trap wordt afgewerkt. Zo kun je overwegen om de stootborden wit te maken en je traptreden in een hout dessin te houden. Zo lijkt het alsof de treden zweven en zorgt het voor een ruimtelijker zicht. Maar ook leuke luxe toevoegingen, zoals LED verlichting in de treden, zijn mogelijk. Je kunt deze verlichting dan met een afstandsbediening reguleren voor een uniek effect.

Kortom, met een traprenovatie kun je jouw trap er weer als nieuw uit laten zien. Succes!

Houten vloer kopen en laten leggen? Let op deze punten Lokaal nieuws maandag 03 juli 2023

Houten vloer kopen en laten leggen? Let op deze punten

Bij het kopen en laten leggen van een houten vloer zijn er verschillende belangrijke punten om op te letten. Ten eerste is het belangrijk om een goede, duurzame houtsoort te kiezen die past bij je smaak en budget. Let op de afwerkingsopties (kleurkeuzes), de kwaliteit van het hout, en controleer op keurmerken zoals FSC en PEFC. Het is ook raadzaam om een professionele vloerinstallateur in te schakelen om een correcte installatie en duurzaam resultaat te waarborgen. Belangrijke aspecten bij het kiezen van een installateur zijn ervaring, referenties, verzekering, kosten en communicatievaardigheden.

Geldbesparende meesterzetten voor je verzekeringen: Slimme tips om je portemonnee te sparen! Lokaal nieuws donderdag 22 juni 2023

Geldbesparende meesterzetten voor je verzekeringen: Slimme tips om je portemonnee te sparen!

Profiteer van de digitale revolutie: Bespaar geld met online vergelijkingen

Het internet heeft ons leven revolutionair veranderd. Het heeft niet alleen onze manier van communiceren en informatie vergaren veranderd, maar ook de manier waarop we geld kunnen besparen. Een slimme zet om je verzekeringen te optimaliseren en geld in je portemonnee te houden, is door online vergelijkingssites te gebruiken. Deze sites bieden je de mogelijkheid om snel en gemakkelijk verzekeringen te vergelijken, zonder dat je je luie stoel hoeft te verlaten. Het enige wat je nodig hebt, is een internetverbinding en een beetje tijd. Dus waar wacht je nog op?

Een van de meest voorkomende verzekeringen waarop je flink kunt besparen, is je autoverzekering. Met een simpele zoekopdracht op een vergelijkingssite kun je verschillende autoverzekeringen vergelijken en hun tarieven. Let wel op dat je appels met appels vergelijkt en niet appels met peren. Controleer of de dekkingen en voorwaarden vergelijkbaar zijn, zodat je een eerlijke vergelijking kunt maken. Met slechts een paar klikken kun je een aanzienlijk bedrag besparen op je autoverzekering, wat direct impact heeft op je financiële situatie.

Scherp je onderhandelingsvaardigheden aan: Doe niet klakkeloos mee

Het kan verleidelijk zijn om gewoon mee te gaan met het aanbod van je huidige verzekeringsmaatschappij. Je hebt tenslotte al een relatie met hen en het kost minder moeite om gewoon te blijven waar je bent. Maar wist je dat je vaak kunt onderhandelen over je premies en voorwaarden? Je hoeft niet zomaar te accepteren wat je wordt voorgeschoteld. Neem de tijd om je verzekeringsmaatschappij te bellen en te bespreken of er ruimte is voor een betere deal. Ze willen tenslotte graag klanten behouden, dus ze zijn misschien bereid om wat toegevingen te doen. Wees niet bang om te vragen!

Bundel je krachten: Combineer verzekeringen voor extra voordeel

Een andere slimme manier om geld te besparen op verzekeringen is door je polissen te bundelen. Veel verzekeringsmaatschappijen bieden kortingen aan als je meerdere verzekeringen bij hen afsluit. Dus waarom zou je je autoverzekering, huisverzekering en andere verzekeringen niet bij dezelfde maatschappij onderbrengen? Niet alleen bespaar je geld, maar het kan ook handig zijn om al je verzekeringen onder één dak te hebben. Het maakt het beheer en de communicatie een stuk eenvoudiger. Neem contact op met je verzekeringsmaatschappij en vraag naar de mogelijkheden om je polissen te bundelen. Wie weet hoeveel je kunt besparen!

Houd je dekking kritisch onder de loep: Betaal niet voor wat je niet nodig hebt

Veel mensen betalen maandelijks premies voor dekkingen die ze eigenlijk niet nodig hebben. Neem de tijd om je polissen kritisch te bekijken en te evalueren welke dekkingen essentieel zijn en welke overbodig. Bijvoorbeeld, als je een oude auto hebt die niet veel waard is, heb je misschien geen uitgebreide dekking nodig. Het verlagen van je dekking kan leiden tot aanzienlijke besparingen op je premies. Wees niet bang om je verzekeringsmaatschappij hierover te benaderen en te bespreken of er ruimte is voor aanpassingen. Het kan je verrassen hoeveel je kunt besparen door alleen te betalen voor wat je echt nodig hebt.

Verhoog je eigen risico: Wees bereid om een beetje risico te nemen

Het verhogen van je eigen risico kan een andere manier zijn om geld te besparen op je verzekeringen. Door een hoger eigen risico te kiezen, verlaag je je maandelijkse premies. Natuurlijk betekent dit dat je een beetje meer uit eigen zak moet betalen als je een claim indient, maar als je een financiële buffer hebt opgebouwd, kan het verhogen van je eigen risico een verstandige zet zijn. Analyseer je financiële situatie en overweeg of je bereid bent om een beetje risico te nemen voor lagere premies. Het kan de moeite waard zijn!

Geld besparen op verzekeringen is geen rocket science. Met een beetje tijd, moeite en slimme keuzes kun je aanzienlijke besparingen realiseren. Maak gebruik van online vergelijkingssites zoals Pricewise om de beste deals te vinden, onderhandel met je verzekeringsmaatschappij, bundel je verzekeringen voor extra voordeel, bekijk je dekkingen kritisch en overweeg het verhogen van je eigen risico. Met deze tips kun je jouw portemonnee in topconditie houden terwijl je toch de nodige bescherming behoudt. Dus ga ervoor en laat die besparingen maar rollen!

Huis verbouwen? Dit gereedschap heb je nodig Lokaal nieuws woensdag 31 mei 2023

Huis verbouwen? Dit gereedschap heb je nodig

Staat er een verbouwing op de planning? Dan vergt dit wat voorbereiding. Het kan zijn dat je bent uitgekeken op je huidige interieur of misschien heb je wel een nieuw huis gekocht die de nodige onderhoud nodig heeft. Je kunt het uitbesteden aan professionals, maar je kunt uiteraard ook zelf aan de slag gaan. Mocht je twee rechterhanden hebben dan informeren wij je graag over welk gereedschap je nodig gaat hebben de komende tijd. Dus heb je een verbouwing op de planning staan? Lees dan zeker verder.

Zagen, zagen, zagen

Wat handig is om aan te schaffen is een decoupeerzaag van Toolnation . Dit is voornamelijk geschikt voor het uitzagen van cirkels, het afronden van hoeken, onregelmatige vormen uit plaatmateriaal zagen en ga zo maar door. Mocht je alleen wat materiaal willen afzagen, dan kun je beter een cirkel- of afkortzaag gebruiken.

Gereedschap om mee te slopen

Slopen hoeft niet per se netjes te gebeuren, maar je moet wel weten waar je mee bezig bent. Zo moet je op sommige stukken wat secuurder te werk gaan. Dit kun je doen met een combihamer of breekhamer. Een combihamer is handig voor het slopen van een muurtje. Je kunt er ook mee boren in hout, metaal en verschillende steensoorten. Ook is het mogelijk om het als beitel in te zetten. Het is verstandig een machine met accu te gebruiken, zodat je niet vast zit aan een snoer.

Voor het openbreken van vloeren kun je beter de breekhamer gebruiken. Je kunt met een breekhamer naast het opbreken van de vloer ook tegels verwijderen. In tegenstelling tot de combihamer heeft dit type gereedschap geen dubbelfunctie als boor- en schroefmachine.

Safety first

Mocht je een oud pand gaan verbouwen, dan kom je nog wel eens draden tegen waar de functie niet van bekend is. Bekijk daarom eerst of er nog stroom op staat. Daarom wordt een spanningszoeker zeker aangeraden tijdens je verbouwing. Qua looks lijkt het op een schroevendraaier, maar het heeft niet dezelfde functie. Wanneer de punt van de spanningszoeker in verbinding komt met stroom, dan brand het lichtje van de spanningszoeker.

De basis

Naast bovengenoemd gereedschap moet je natuurlijk ook beginnen met de basis. Deze gereedschappen ga je meermaals gebruiken tijdens het klussen. Zo is een rolmaat onmisbaar en kan een goede schroevendraaierset ook niet ontbreken.

Dus wil je materiaal afzagen, kijk dan naar cirkelzagen bij Toolnation. Ga je ook flink wat slopen? Dan is het verstandig om een combihamer of breekhamer te gebruiken. Ook is het belangrijk om altijd veilig met stroom om te gaan met een spanningszoeker. Met dit gereedschap komt jouw verbouwing helemaal goed!

Een overzicht van de verschillende soorten PVC vloeren Lokaal nieuws maandag 22 mei 2023

Een overzicht van de verschillende soorten PVC vloeren

PVC vloeren zijn de perfecte keuze voor wie op zoek is naar een duurzame en stijlvolle vloerbedekking. Met hun vele voordelen, zoals eenvoudig onderhoud en weerstand tegen slijtage, zijn PVC vloeren steeds populairder geworden in Rotterdam en omgeving. In dit artikel geven we een overzicht van de verschillende soorten PVC vloeren die beschikbaar zijn, zodat je de juiste keuze kunt maken voor jouw specifieke behoeften.

1. Plak PVC vloeren

Plak PVC vloeren, ook wel bekend als zelfklevende PVC vloeren, zijn een van de meest populaire keuzes voor vloerbedekking. Ze worden geleverd in stroken of tegels met een zelfklevende achterkant, wat betekent dat ze gemakkelijk op een gladde, schone ondervloer kunnen worden geplakt. Plak PVC vloeren zijn verkrijgbaar in diverse stijlen, patronen en kleuren, waardoor je eindeloos kunt variëren en je vloer kunt aanpassen aan je persoonlijke smaak.

2. Click PVC vloeren

Click PVC vloeren, ook wel bekend als PVC laminaatvloeren, zijn een andere populaire keuze. Deze vloeren hebben een klikverbindingssysteem, vergelijkbaar met laminaatvloeren, waardoor ze eenvoudig kunnen worden geïnstalleerd zonder het gebruik van lijm. Click PVC vloeren bieden ook talloze mogelijkheden qua stijl en design, en ze zijn vaak niet te onderscheiden van echt hout of tegels. Deze vloeren zijn ideaal voor mensen die graag zelf hun vloer willen leggen.

3. Loose lay PVC vloeren

Loose Lay PVC vloeren zijn speciaal ontworpen om gemakkelijk te worden geïnstalleerd en verwijderd. Ze hebben een zware antisliprug en kunnen eenvoudig op de ondervloer worden geplaatst zonder het gebruik van lijm of klikverbindingen. De vloer blijft stevig op zijn plaats door zijn eigen gewicht. Loose Lay PVC vloeren zijn zeer geschikt voor ruimtes waar snelheid en flexibiliteit vereist zijn, zoals winkels, kantoren of huurwoningen.

4. PVC tegelvloeren

PVC tegelvloeren bieden de look van traditionele keramische tegels, maar met de voordelen van PVC. Ze zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk te installeren. PVC tegelvloeren zijn verkrijgbaar in diverse formaten en patronen, waardoor je kunt genieten van de uitstraling van echte tegels zonder de nadelen ervan, zoals het risico op barsten of breken. Deze vloeren zijn ideaal voor keukens, badkamers en andere vochtige ruimtes.

5. PVC houten vloeren

Als je de warme uitstraling van houten vloeren wilt, maar zonder het onderhoud en de kosten erv an, dan zijn PVC houten vloeren de perfecte oplossing. Deze vloeren imiteren op realistische wijze de natuurlijke schoonheid van hout, inclusief de texturen en houtnerfpatronen. PVC houten vloeren zijn bestand tegen vocht, krassen en vlekken, waardoor ze ideaal zijn voor drukke huishoudens of commerciële ruimtes waar duurzaamheid essentieel is.

PVC vloeren in Rotterdam: waar te kopen?

Als je op zoek bent naar  PVC vloeren in Rotterdam , zijn er verschillende gerenommeerde winkels en leveranciers waar je terecht kunt. Het is raadzaam om te zoeken naar gespecialiseerde vloerenwinkels die een breed assortiment PVC vloeren aanbieden, zodat je verschillende opties kunt vergelijken en de juiste keuze kunt maken op basis van je voorkeuren en budget. Ook is het aan te raden om eens  online  rond te kijken! 

 

Het is ook belangrijk om de ervaring en reputatie van de leverancier te onderzoeken, evenals de garantie- en installatieopties die ze bieden. Het inhuren van een professionele installateur kan ervoor zorgen dat je PVC vloer correct wordt geïnstalleerd en optimaal presteert.

 

Duurzaam isoleren van jouw kantoor: zo doe je dat Lokaal nieuws woensdag 17 mei 2023

Duurzaam isoleren van jouw kantoor: zo doe je dat

Als bedrijfseigenaar wil je niet alleen geld besparen, maar ook bijdragen aan een beter milieu. Het isoleren van jouw kantoor is daar een goede eerste stap voor. Niet alleen zorgt het voor een aangenaam klimaat in het gebouw, het kan ook zorgen voor een flinke besparing op de energierekening. In dit artikel geven we je tips over hoe je jouw kantoor duurzaam kunt isoleren.

Vervang enkel glas door dubbel glas

Een van de meest effectieve manieren om jouw kantoor te isoleren is het vervangen van enkel glas door dubbel glas. Dit zorgt voor een betere isolatie en minder warmteverlies. Het kan een flinke investering zijn, maar het verdient zichzelf vaak snel terug door een lagere energierekening.

Investeer in goede isolatie

Goede isolatie is niet alleen belangrijk voor het glaswerk, maar ook voor de muren, vloeren en daken van het kantoorpand. Het voorkomt warmteverlies en zorgt voor een comfortabeler binnenklimaat. Daarnaast vermindert het geluidsoverlast van buitenaf.

 

kies voor duurzame materialen

 

Bij het isoleren van jouw kantoor is het belangrijk om te kiezen voor duurzame materialen. Denk bijvoorbeeld aan isolatiemateriaal van natuurlijke vezels, zoals hennep of wol. Deze materialen zijn niet alleen duurzaam, maar hebben ook een hogere isolatiewaarde dan traditionele materialen zoals glaswol.

Laat het over aan een professional

Het isoleren van jouw kantoor is een flinke klus die het beste kan worden uitgevoerd door een professional. Een glaszetter of isolatiebedrijf kan jou adviseren over de beste manier van isoleren en welke materialen het meest geschikt zijn voor jouw kantoorpand.
 

Wil je jouw kantoor duurzaam isoleren en ben je op zoek naar een professionele glaszetter in Rotterdam ? Neem dan contact op met Van der Have Glas. Wij hebben jarenlange ervaring in het plaatsen van dubbel glas en het isoleren van kantoorpanden.

Zo breng jij een gezellige sfeer in jouw nieuwbouw woning Lokaal nieuws woensdag 03 mei 2023

Zo breng jij een gezellige sfeer in jouw nieuwbouw woning

Een nieuwbouw woning is vaak een leeg canvas waar je je eigen interieurstijl helemaal op kunt loslaten. Voor de ene persoon is dit de ideale situatie. Maar er zijn ook mensen die het juist lastig vinden om van zo’n huis een gezellig thuis te maken. Heb jij ook moeite met het sfeervol inrichten van jouw nieuwbouw huis? Dan komen de onderstaande tips zeker goed van pas!

Maak slim gebruik van kleur

Kleurgebruik heeft veel invloed op de totale sfeer in je woning. Het is handig om van tevoren een duidelijk kleurenpalet te kiezen voor iedere kamer. Hier kun je de vloer, kleur van muren, decoratie en meubels op aanpassen. Een eenvoudige manier om een gezellige sfeer te creëren, is door een aantal diepe en/of warme tinten toe te voegen. Denk aan donkerblauw, okergeel of warme bruintinten.

Investeer in design meubels

Wees niet bang om een paar eyecatcher toe te voegen aan jouw nieuwbouw huis. Hiermee geef je het interieur meer karakter en zal het ook direct een stuk gezelliger ogen. Schaf bijvoorbeeld een aantal design meubels van Kartell aan. De kleurrijke items met innovatieve vormen werken als stijlvolle blikvangers.

Kies voor warme sfeerverlichting

Zorg ervoor dat er niet alleen functionele verlichting aanwezig is, maar ook voldoende sfeerverlichting . Kies hiervoor lampen met een warme kleurtemperatuur. Dit warme licht maakt iedere ruimte een stuk gezelliger. Voeg voor een optimaal effect ook een dimmer toe, zodat je de intensiteit van het licht kunt veranderen.

Hang lange gordijnen op

Shutters, rolgordijnen en jaloezieën zijn erg praktisch. Toch kun je in een nieuwbouw woning vaak het beste kiezen voor lange gordijnen tot aan de grond. Dit heeft een sfeervolle uitstraling en is bovendien beter voor de akoestiek in de kamers. Een andere mogelijkheid is om verduisterende rolgordijnen/jaloezieën te combineren met lange overgordijnen of transparante vitrage.

Verwerk ronde vormen in het interieur

De meeste nieuwbouw huizen hebben veel rechte lijnen en duidelijke hoeken. Voor een gezellige sfeer is het daarom mooi om een aantal ronde vormen toe te voegen. Kies bijvoorbeeld voor een ronde salontafel, leg een ovaal kleed neer of schuif stoelen met ronde vormen in de zitting aan de eettafel. Ook kleine accessoires met ronde vormen doen al veel voor de totale sfeer. Ronde muurdecoratie en sierkussens zijn dus ook een goede toevoeging.

Laat natuurlijke materialen terugkomen

Natuurlijke materialen zoals hout en riet hebben van zichzelf al een warme uitstraling. Laat het op verschillende manieren terugkomen in het interieur om zo een aangename sfeer te creëren.

Zorg voor een persoonlijke touch

Vergeet tot slot niet om een aantal persoonlijke items toe te voegen aan het interieur. Op deze manier maak je van een mooi nieuwbouw huis pas echt een gezellig ‘thuis’.

Veel succes en plezier met het inrichten!

Maak je keuken gezellig met deze 5 tips Lokaal nieuws maandag 17 april 2023

Maak je keuken gezellig met deze 5 tips

Een keuken is tegenwoordig veel meer dan alleen een plek waar gekookt wordt. Deze ruimte wordt steeds meer gezien als een onderdeel van het interieur, het is daarom ook belangrijk om de keuken nét zo gezellig aan te kleden en dit kun je doen door verschillende items toe te voegen. Benieuwd hoe jij je keuken gezellig kunt aankleden, hieronder lees je 5 tips.

1. Creëer voldoende opbergruimte

Zorg dat er in de keuken geen onnodige rommel ligt. Heb je van alles liggen in de keuken wat er niet hoort, dit geeft een onrustig beeld en is allesbehalve gezellig. Creëer daarom voldoende opbergruimte in de keuken om dit voorkomen.

Koop bijvoorbeeld een mooie kast die qua stijl goed past bij de rest van je keuken. Een leuke kast kun je inrichten met verschillende accessoires en bijvoorbeeld je mooiste servies. Heb je geen ruimte voor een grote kast, misschien zijn industriële wandplanken een goed idee. Ook met wandplanken kun je zorgen voor meer opbergruimte en tevens is het leuk om hier mooie accessoires op te zetten om je keuken mee aan te kleden.

2. Kies voor de juiste verlichting

Verlichting kan veel doen voor een ruimte qua gezelligheid en uiteraard is verlichting in de keuken ook nog eens functioneel. Zorg voor functionele verlichting in de keuken, bijvoorbeeld spotjes gericht op het aanrechtblad, en sfeervolle verlichting zoals bijvoorbeeld het toevoegen van tafellampen die je bijvoorbeeld neerzet op een wandplank of in een kast. Verlichting heb je gelukkig in allerlei verschillende stijlen en afhankelijk van je eigen smaak en wat passend is bij de keuken kun je vast en zeker gemakkelijk een keuze maken.

3. Voeg leuke keukenaccessoires toe

Uiteraard mogen mooie keukenaccessoires niet ontbreken, juist met het toevoegen van accessoires kun je van de keuken echt iets gezelligs maken. Items zoals een plant, een klok, een houten borrelplank, koffiekopjes, voorraadpotten en theedoeken mogen absoluut niet ontbreken. Heb je bijvoorbeeld een kookeiland, zet dan bijvoorbeeld een rond dienblad op het aanrechtblad en zet deze vol met leuke accessoires zoals een mooie fles olie, een vijzel, een pepermolen en een kruidenplantje. Door het in een dienblad te zetten oogt het niet rommelig maar geeft het juist extra gezelligheid!

4. Kies voor mooie raambekleding

Heb je een raam in de keuken, dan kan ook de juiste raambekleding zorgen voor extra gezelligheid. Raambekleding die geschikt is voor in de keuken is bijvoorbeeld een vouwgordijn, houten jaloezieën of een plissé gordijn. Zorg in ieder geval ervoor dat de raambekleding past bij de rest van het interieur.

5. Voeg een kleurtje toe

Ook het toevoegen van kleur kan zeker bijdragen aan het creëren van een gezellige keuken. Kleur kun je toevoegen doormiddel van accessoires maar wellicht is het ook leuk om de muur te voorzien van een kleur. Dit kun je met muurverf doen maar de achterwand van de keuken betegelen is ook een leuk idee. Tegenwoordig heb je de leukste tegeltjes, in ontzettend veel verschillende kleuren en vormen. Een opvallende tegelwand kan zeker nét dat beetje extra toevoegen in een keuken.

Zoals je hebt kunnen lezen heb je voor het gezellig maken van je keuken maar een aantal ingrediënten nodig, voeg vooral accessoires, kleur en de juiste verlichting toe en je keuken wordt een plek waar jij graag komt!

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Rotterdam.

Aanmelden