Actueel

Nieuws

Lokaal nieuws donderdag 31 mei 2018

Heb je automatisch gas en stroom bij een nieuwbouwwoning?

Bij een nieuwbouwwoning wordt niet standaard een gas- en stroomaansluiting geregeld. Dit verschilt per project. Wanneer je eigenhandig de bouw van de woning verzorgt, ben je zelf verantwoordelijk voor een energie-aansluiting. Wanneer een aannemer of een projectontwikkelaar zich ontfermt over het bouwen van je woning dan zijn er meestal afspraken gemaakt over wie de aansluiting regelt.

Aannemer is verantwoordelijk voor de aansluiting

Wanneer je een aannemer inhuurt of als je tussentijds instapt in een nieuwbouwproject dan regelt meestal de aannemer een elektriciteits- en gasaansluiting. Vervolgens installeert niet de aannemer zelf, maar de netbeheerder de aansluiting. Bij die aansluiting hoort een EAN-code, een unieke code waarmee betrokken partijen (zoals de energieleverancier) de aansluiting in jouw woning herkennen. Zo is bijvoorbeeld het bijpassende energieverbruik te achterhalen.

Jij bent zelf verantwoordelijk voor de aansluiting

Wanneer jij zelf verantwoordelijk bent voor de bouw, dien jij de aansluiting te regelen. Het aanvragen begint bij de website Mijnaansluiting.nl . Iedereen kan via deze website een verzoek tot een aansluiting indienen. Overigens niet alleen voor gas en stroom, maar onder andere ook voor water, warmte en een internetaansluiting.

Via de website geef je aan om welk adres het gaat, welke aansluiting je nodig hebt en daarna is het wachten tot de netbeheerder jou de offerte stuurt. Je krijgt één offerte, omdat er in jouw regio maar één netbeheerder actief is. De kosten die zij vragen voor het installeren van een aansluiting zijn vastgelegd door de ACM, de toezichthouder van de energiemarkt. Dus netbeheerders kunnen geen buitensporige bedragen vragen, maar de kosten kunnen wel per netbeheerder verschillen.

Je energiecontract op de juiste datum in laten gaan

Heb je eenmaal een elektriciteits- en gasaansluiting dan heb je ook nog een energiecontract bij een energieleverancier nodig. Doe je dit niet, dan verzoekt de netbeheerder je uiteindelijk om een energieleverancier te regelen.

Je energieleverancier moet weten wanneer het energiecontract in dient te gaan. Daarom geef je aan op welke datum je verhuist naar je nieuwe woning. Al vanaf drie maanden voordat je overgaat, kun je het energiecontract regelen.

Wanneer je nog een lopend energiecontract hebt

Heb je al een energiecontract waarvan de looptijd pas over een aantal maanden eindigt, dan is het verstandig om dit contract mee te nemen naar je nieuwe adres. Je energiecontract is namelijk persoonsgebonden. Eindig je die voortijdig dan vraagt de energieleverancier mogelijk een opzegvergoeding. Geef ook tijdig je adreswijziging door aan je energieleverancier zodat hij tijd heeft om dit te verwerken. Doe het uiterlijk twee weken voor de verhuisdatum.

Als je lang geleden het energiecontract geregeld hebt

Voor degenen die lang geleden een energiecontract afgesloten hebben, is de verhuizing een goed moment om het energiecontract weer eens onder de loep te nemen. Waarschijnlijk betaal je variabele energietarieven die veel duurder zijn dan de actietarieven die leveranciers via een energievergelijker aanbieden.

Daarom is het voor de beste energietarieven handig om een energie vergelijk te maken. Dit geldt ook voor degenen die nog nooit eerder een contract afgesloten hebben. Een online energievergelijker toont binnen één minuut het aanbod van alle energieleveranciers en je weet ook exact wat voor jouw energieverbruik het voordeligste aanbod is. Mede door de hoge welkomstkortingen. Dus online energievergelijken is snel en lekker voordelig!

P.s.: Weet je je toekomstige energieverbruik niet? Vaak heeft een energievergelijker een handig hulpmiddel om in te schatten wat je op je toekomstige adres gaat verbruiken aan gas en stroom. 

Lokaal nieuws zondag 01 april 2018

Rotterdam brengt alternatieven aardgas per wijk in kaart

Als er straks geen aardgas meer wordt gebruikt voor het verwarmen van woningen, wat is dan het beste alternatief voor een wijk of bepaald type woning? En wat is de goedkoopste oplossing? Rotterdam bracht de opties in kaart.

Lokaal nieuws dinsdag 20 maart 2018

In Rotterdam kun je straks wonen in de Lee Towers: 'Kers op de taart'

Eindhovense projectontwikkelaars bouwen twee kantoortorens in Rotterdam om tot woontorens met in totaal 860 appartementen. De gebouwen worden vernoemd naar zanger Lee Towers, die zelf vereerd is.

Regionaal nieuws dinsdag 20 maart 2018

Pijnacker offert geen glas op voor woningbouw

Aan tuinders in het gebied Oostland wordt hun toekomstvisie gevraagd. Niet voor ontwikkeling van nieuwe woningbouwlocaties, maar voor versterking van de tuinbouw.

Regionaal nieuws zaterdag 10 maart 2018

Delftse mysteries: waarom wonen er zoveel Italianen in Delft?

We hebben er geen volkstelling op losgelaten, maar hebben het vermoeden dat er veel Italianen in Delft wonen. Denk maar eens aan de vele pizzatentjes, de Italiaanse sfeer en niet te vergeten: de plaquette die je terugvindt bij de Boterbrug.

Lokaal nieuws dinsdag 20 februari 2018

Let there be light

Vandaag begin ik met een klein raadseltje. Wat is één van de belangrijkste sfeermakers in je interieur? Nee, nog niet verder lezen, eerst nadenken. Kom op, laat je hersens eens diep graven. Geen idee? Dan zal ik het verklappen. Licht jongens en meisjes. Licht! Licht en de bijkomende lampen, zijn dé sfeermakers in je interieur. Dat is ook de reden dat onze stylisten, samen met het interieurplan, ook een lichtplan maken.

Maison & Objet

Licht dus. Iets wat wij deze donkere dagen wel kunnen gebruiken. Even niet denken aan de spots die o-zo handig zijn en een fijn licht in je huis geven. Nu wil ik het hebben over de mooie kanten van het licht. Oftewel de lampen die daarom heen zitten. Helemaal geïnspireerd op de foto’s die ik voorbij heb zien komen van de Maison & Objet interieurbeurs in Parijs.  

Dat je met een simpele katoenen lampenkap niet meer wegkomt is een feit. De laatste tijd krijgt de lichtbron meer aandacht. Zeker door de globe lampen en de led-lampen. Je ziet dat terug in de lampen zonder kap, maar wel met de meest geweldige fittingen. Of de glazen lampenkappen. In de meest aparte vormen en vindingrijke posities.


Aparte vormen

Het is en blijft een trendy ding. Dieren in je interieur. En dan heb ik het dit keer niet over de versies. Van die schattige beestjes die dan de lichtbron vasthouden. Apen, muizen en olifantjes. Allemaal in mini-vorm! Zelfs de meest fantastische vogels, zoals de populaire flamingo staat in haar eigen spotlight! Je merkt het, ik ben enthousiast J Net als dieren, zie je ook steeds meer fruit in het land der lampen terug. Afgepeld banaantje of een zoet sappige ananas als lichtbron is écht niet vreemd meer.

Licht, hoe nuttig het ook is, het moet ook leuk zijn. En dat moet wel lukken met deze lampen.

Weten wat licht voor u kan doen? Bezoek onze showroom.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Rotterdam.

Aanmelden