energie vergelijken

Actueel

Nieuws

Zware netaansluiting nodig? Start uw bouwproject met een accu container Lokaal nieuws woensdag 23 november 2022

Zware netaansluiting nodig? Start uw bouwproject met een accu container

Door verduurzaming en de toenemende stroombehoefte is er steeds minder netcapaciteit beschikbaar. De gevolgen voor de bouw zijn groot. De wachttijden voor een grootverbruik-aansluiting blijven oplopen. Soms kunnen projectlocaties geen grote aansluiting krijgen, of is er wel een netaansluiting beschikbaar maar kan deze niet het juiste vermogen leveren tijdens piekmomenten. Wachten op de juiste aansluiting is vaak geen optie. Daarom moet er worden nagedacht over een alternatieve stroomvoorziening.

Accu container als oplossing voor netverzwaring

Heeft u bijvoorbeeld maar 125 Ampère beschikbaar en heeft u op piekmomenten 400 of meer nodig? Een grote battery pack, ook wel  accu container  genoemd, is hét antwoord op de krapte op het net. Met een accu container kunt u gemakkelijk uw bouwaansluiting verzwaren. Wanneer de stroombehoefte laag is, laadt het net de accu container. Die levert vervolgens de benodigde extra capaciteit op piekmomenten. Dit noemt men ook wel peak shaving.

Accu container als duurzame stroomvoorziening

De meeste bedrijven die geen stroomaansluiting hebben bij de start van het project kiezen uit gewoonte vaak voor diesel-aggregaten. Deze zorgen voor veel uitstoot en geluidsoverlast. Dan hebben we het nog niet eens over de kosten van duizenden liters brandstof. De accu containers zijn een duurzaam alternatief. Door een accu container op te laden met een aggregaat en zonnepanelen, hoeft de aggregaat veel minder te draaien. Hierdoor heeft u minder geluidsoverlast, minder uitstoot en bespaart u op brandstofkosten.

Revolutionair batterijsysteem

De batterij containers die we bij  RECO  verhuren zijn van Big Ass Battery. De revolutionaire batterijsystemen leveren 500 kWh, 1 MWh of 1,5 MWh vermogen in een compacte 10-voets container. Vandaar het begrip ‘accu container’. De accu containers zijn 2 keer zo compact en veiliger dan concurrerende systemen. Daarbij is de batterij is slechts 1,5 uur volledig opgeladen.

Daarom een accu container huren bij RECO

Onze specialisten op het gebied van bouwplaatsinrichting en duurzame energie denken met u mee welk materieel u nodig heeft, of materieelinzet efficiënter kan en berekenen ze de bijbehorende stroombehoeften. Zo worden de accu containers zo efficiënt mogelijk ingezet. Ook het transport, de montage en monitoringservice verzorgen we voor u.
 

 

Wat zijn de voordelen van vloerverwarming? Lokaal nieuws donderdag 17 november 2022

Wat zijn de voordelen van vloerverwarming?

De meeste nieuwbouwwoningen worden tegenwoordig bij aanbouw voorzien van vloerverwarming. Dit komt doordat vloerverwarming een aantal belangrijke voordelen heeft ten opzichte van traditionele verwarming met radiatoren.

Niets voelt zo comfortabel aan als vloerverwarming. Als het buiten vriest is het werkelijk een genot als je over een verwarmde vloer loopt. Vloerverwarming zorgt ook voor een gelijkmatige verdeling van de warmte in de ruimte, wat met radiatoren niet mogelijk is. Met radiatoren heb je altijd temperatuurverschillen en koude plekken en moet je meer stoken om hetzelfde comfortabele warme gevoel te creeren in een ruimte.

Zo zijn er veel redenen om voor vloerverwarming te kiezen. Overweeg je om jouw nieuwe houten vloer met vloerverwarming te combineren en wil je weten wat de voordelen van vloerverwarming zijn?

Overweeg deze factoren bij het kopen van een huis Lokaal nieuws dinsdag 15 november 2022

Overweeg deze factoren bij het kopen van een huis

Het kopen van een huis is een grote beslissing en een investering in je leven. Het is belangrijk om je onderzoek te doen voordat je een bod uitbrengt. Bij het kopen van een huis moet je weten waar je op moet letten. Je kunt dus verstandige beslissingen nemen en het meeste waar voor je geld krijgen. Er zijn veel dingen waarmee je rekening moet houden bij het kopen van een  huis in Rotterdam , zoals locatie, grootte, indeling, leeftijd, staat en prijs. Het overwegen van een indeling is essentieel, aangezien je het grootste deel van je tijd thuis zult doorbrengen. Deze plek moet comfortabel zijn om in te wonen. Iedereen kan andere eisen stellen bij het kopen van een huis. Je wilt bijvoorbeeld een huis met een tuin. Je kunt dus een  voetenbad kopen  en ontspannen terwijl je geniet van een prachtige tuin. Hier zijn een aantal factoren waar je op moet letten bij het kopen van een huis.

Locatie van het huis

Locatie is de sleutel. Bedenk goed hoe ver je van je werk of school wilt wonen. Hoe dicht wil je bij familie of vrienden zijn? En welke voorzieningen zijn voor jou het belangrijkst. Wil je dichtbij winkels of uitgaansgelegenheden wonen? Heb je snel toegang tot het openbaar vervoer nodig? Zijn er parken in de buurt waar je kinderen baat bij hebben? De locatie van je huis kan een aanzienlijke invloed hebben op hoeveel je ervoor betaalt.

Grootte en lay-out

Bedenk hoeveel ruimte je nu en in de toekomst nodig hebt voor je gezin. Overweeg ook welk type lay-out het beste bij je levensstijl past. Sommige mensen geven de voorkeur aan open plattegronden voor  entertainment , terwijl anderen de voorkeur geven aan traditionele indelingen waarbij elke kamer zijn eigen doel heeft. Mogelijk heb je ook een ruimte nodig voor een wasruimte. Als de ruimte beperkt is, kun je een  Brabantia droogmolen  aanschaffen en deze in je achtertuin plaatsen. Zo kun je je kleding drogen met behulp van de zon.

Leeftijd en conditie

Bij het kopen van een huis is het belangrijk om de gedetailleerde staat van het huis te kennen voordat je een bod uitbrengt. De leeftijd van het huis bepaalt welke soorten reparaties moeten worden uitgevoerd voordat ze erin worden getrokken (of dat ze zelfs kunnen worden gerepareerd). Zorg ervoor dat eventuele bestaande problemen met het huis zijn opgelost voordat je de verkoop afsluit. Anders zou je uiteindelijk veel geld kunnen uitgeven aan het onderhoud van je huis.

Prijs van het huis

Het laatste aspect waar je op moet letten, is de prijs van het huis. Zorg ervoor dat de aangeboden prijs eerlijk en niet te duur is. Probeer te onderhandelen om de beste prijs te krijgen. Als je het moeilijk vindt om over de prijs van het huis te onderhandelen, probeer dan een makelaar in te huren. Deze makelaar kan een huis vinden op basis van je budget en behoeften. Bepaal hoeveel geld je je kunt veroorloven om een ​​huis te kopen. Mogelijk moet je een hypotheek calculator gebruiken om te bepalen hoeveel geld je elke maand kunt betalen voor een hypotheek betaling. Wanneer je je droomhuis hebt gevonden, dien je meerdere kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken om een ​​hypotheek met de beste rente te vinden.

De beste apps voor het ontwerpen van je badkamer Lokaal nieuws donderdag 10 november 2022

De beste apps voor het ontwerpen van je badkamer

Als je een renovatie van je badkamer plant of een nieuw huis bouwt, zul je blij zijn te weten dat je niet per se zelf met pen en papier hoeft te worstelen of de dure diensten van een binnenhuisarchitect hoeft in te schakelen om een ​​ontwerp voor je badkamer te bedenken. In plaats daarvan kun je juist een  iPhone bestellen  en vervolgens gebruik maken van deze smartphone om deze ruimte te ontwerpen. Hoe je dat doet? Nou, door een van de volgende  apps  te downloaden op je nieuwe mobiele telefoon van Apple!

Interior Design Software van Home Stratosphere 

De software van Home Stratosphere is zeer krachtig en toch ongelooflijk gemakkelijk te gebruiken voor iedereen. Met een eenvoudige interface voor slepen en neerzetten, zodat je heel gemakkelijk je badkamer kunt maken en vullen zonder enige voorkennis van ontwerpsoftware. Met Home Stratosphere kun je eenvoudig je badkamer in 2D maken en als je tevreden bent, kun je deze in 3D bekijken om echt een 'fotorealistische kwaliteit'-versie te krijgen van hoe je badkamer eruit zou kunnen zien als je het plan volgt. Hiermee kun je je werk in de cloud opslaan zonder dat je software hoeft te downloaden.

Roomplanner tool van Roomstyler

Roomstyler is een website met een aantal interessante tools, waaronder een moodboardplanner en, belangrijker nog, hun roomplanner-tool waarmee je je nieuwe badkamer kunt visualiseren. Nogmaals, ze hebben een brede bibliotheek met badkameropties, zodat je echt tot in de details kunt doordringen en je nieuwe badkamer precies kunt plannen zoals je dat wilt. Zeer eenvoudig te gebruiken met een interface voor slepen en neerzetten, zoals sommige van de andere tools op deze pagina, stelt de roomplanner je in staat om eenvoudig je droombadkamer in 2D te creëren voordat je deze uiteindelijk in een 3D-weergave weergeeft zodra je klaar bent met het ontwerp. 

Planner 5D

De  Planner 5D-tool , aangeboden door een Litouws team met een enorme gecombineerde ervaring in de ontwikkeling en architectuur van ontwerpsoftware, is een app die beschikbaar is op elke desktop, laptop of smart device. Ze beweren '64 miljoen gebruikers en meer dan 300 miljoen interieurontwerpprojecten te hebben gemaakt' en het lijdt geen twijfel dat dit een echt krachtige app is. Niet alles is gratis te gebruiken, aangezien er enkele betaalde upgrades zijn om meer in detail te komen met het ontwerp van je badkamer, maar ze hebben veel functies, waaronder 2D-, 3D- en zelfs virtual reality-rondleidingen door je ontworpen badkamer!

Homestyler 3D Home Decor Tool

Deze Homestyler-tool is beschikbaar voor iPhones en iPads en is een additieve en eenvoudige manier om je droombadkamer vanuit de palm van je hand te ontwerpen. Je kunt niet alleen een geheel nieuwe badkamer creëren, maar je kunt ook een foto van je werkelijke ruimte binnenhalen en deze vullen met veel verschillende badkamersuites en meubels. Dit heeft een echte gevoeligheid voor sociale media, waardoor je je ontwerpen openbaar kunt maken zodat andere gebruikers ze kunnen zien. Bovendien kun je op Homestyler 3D Home Decor Tool gebruik maken van een enorme bibliotheek aan spullen. 

 

3 Belangrijke factoren om te overwegen bij een nieuwe dakbedekking Lokaal nieuws donderdag 10 november 2022

3 Belangrijke factoren om te overwegen bij een nieuwe dakbedekking

Dakbedekking is een spannende maar ook zeer belangrijke fase van de constructie van elk gebouw. Of het nu gaat om een nieuw dak of een vervanging van een ander type dakconstructie, er zijn een aantal zaken waarmee rekening gehouden moet worden om de juiste keuzes te maken voor de specifieke doeleinden. Een hoogwaardig dak vermindert de kosten veroorzaakt door problemen en onvoorziene omstandigheden. Bovendien zorgt het ervoor dat de structuur en het interieur van het gebouw niet worden aangetast. Het zal misschien wat tijd kosten om een plan uit te werken, maar u zult meer gemoedsrust hebben als u goed voorbereid bent. In dit artikel lichten we 3 factoren toe die belangrijk zijn bij de dakconstructie.

1. Bepaal de duurzaamheid en doeleinden van het dak

Houd altijd rekening met de duurzaamheid van het dak dat u van plan bent te installeren. Of het nu gaat om een tijdelijke loods of een woning waarin u van plan bent vele jaren na de installatie in te wonen. Kies voor de kwaliteit die overeenkomt met de specifieke doeleinden die u op het oog heeft.

2. Houd rekening met de weersomstandigheden

Dit is belangrijk voor de veiligheid van alle betrokkenen. Het dak moet weersbestendig en brandveilig zijn, want betekent dat er goed moet worden opgelet op de weersomstandigheden van het gebied waar u van plan bent te bouwen. De dakexpert bij u in de buurt kan u waardevol advies bieden met betrekking tot de juiste installatiemethoden en materialen. Voor meer informatie rondom de omstandigheden bij u in de buurt, neem contact op met dakdekkersbedrijf J.Brouwer, dé dakdekker Rotterdam en omstreken.

3. Het kiezen van de juiste dakbedekking

Voor veel mensen is het moeilijkste deel het kiezen van de juiste dakbedekking. Er zijn veel materialen om uit te kiezen en tal van overwegingen om rekening mee te houden. Om een beslissing te kunnen nemen, moet u weten wat uw prioriteiten zijn. Is het om geld te besparen? Is het voor de veiligheid? Voor duurzaamheid? Hoe zit het met het uiterlijk? Kies zorgvuldig en kies het juiste dak voor uw doeleinden. Zorg ervoor dat u de opties inzichtelijk maakt en neem een weloverwogen besluit. Tot slot hebben we hieronder enkele voorbeelden van dakbedekkingsmaterialen in het kort omschreven.

Wilt u een zorgvuldige bescherming en een snelle installatie? Metalen dakbedekking en sandwichpanelen zijn gebruikelijk in commerciële en industriële gebouwen, maar worden ook steeds populairder voor residentiële dakbedekking. Het belangrijkste voordeel is dat deze materialen duurzaam zijn, wat betekent dat ze een leven lang meegaan. Het relatief lichte gewicht zorgt ervoor dat dit soort dakbedekkingsmaterialen eenvoudig te installeren zijn, zonder de duurzaamheid ervan in geding te brengen.

Wilt u op de kosten besparen? Dan zijn asfaltdakpannen een van de meest voorkomende en meestal goedkoopste type dakbedekking. Deze worden gemaakt van glasvezel bedekt met bitumen en minerale korrels, zijn bestand tegen harde wind en gaan tientallen jaren mee.

Woningborg betreurt uitstel van invoering Wkb Harde invoerdatum nieuwe wet noodzakelijk Lokaal nieuws vrijdag 21 oktober 2022

Woningborg betreurt uitstel van invoering Wkb Harde invoerdatum nieuwe wet noodzakelijk
Gouda, 19 oktober 2022 – Marktleider Woningborg is teleurgesteld dat voor de 5 e keer op een rij de beoogde invoering van de nieuwe Omgevingswet inclusief de Wet Kwaliteitsborging (Wkb), is uitgesteld tot 1 juli 2023. Ze roept minister Hugo de Jonge op de nieuwe wet nu echt op 1 juli 2023 in te laten gaan om duidelijkheid te creëren. Een eventuele gefaseerde invoering van de omgevingswet zou daarbij kunnen helpen.

CEO Woningborg Groep, WytzeJan de Jong : “ De Woningborg Groep staat al geruime tijd klaar om volgens de nieuwe Wkb aan het werk te gaan. Wij vinden het betreurenswaardig voor de betrokken partijen dat er in deze tijd van onzekerheid door inflatie, hoge kosten in de bouw, nu ook weer meer onzekerheid komt door het zoveelste uitstel. Als de overheid over zou gaan op een flexibelere manier van werken, dan zou de omgevingswet in onze optiek op een gefaseerde manier ingevoerd kunnen worden. Alle betrokken partijen zouden profiteren van de procesoptimalisatie van Wkb en de d aaruit voortvloeiende lagere faalkosten in de bouw”.

De bouwsector en verzekeraars, waaronder Woningborg Verzekeren en kwaliteitsborger WTT, werken al sinds 2019 aan een soepele introductie van de wetgeving. De Woningborg Groep is er klaar voor. Nu er wederom uitstel komt, slechts 10 weken voor geplande startdatum, zorgt dat voor veel onrust in de markt. Woningborg hoopt dat het ministerie in samenwerking met alle belanghebbende stakeholders kan werken aan een betrouwbare planning en dat 1 juli 2023 een harde invoerdatum voor de nieuwe wet wordt.

Over Woningborg Groep

Woningborg Groep is een organisatie voor kopers en bouwers van nieuwbouwwoningen in Nederland op het gebied van insolventie- en herstelverzekeringen en kwaliteitsborging. Bij alles wat we doen, staat 1 doel voorop: duurzaam leven in kwalitatief goede gebouwen tot gemeengoed maken in Nederland. Om dit te realiseren, voert Woningborg Groep twee merken: Woningborg Verzekeren en WTT (Toetsing en Toezicht). Beide merken zijn ondergebracht in aparte entiteiten en voeren een eigen bedrijfsvoering.


De mooiste designstoelen om in te lounge Lokaal nieuws woensdag 21 september 2022

De mooiste designstoelen om in te lounge

Echte design meubels zijn ware collectors items. Dit geldt al helemaal op het gebied van stoelen. Een designstoel om in te loungen is een lust voor het oog en zit lekker comfortabel. Je bent bovendien verzekerd van topkwaliteit. Ben jij op zoek naar een exclusieve loungestoel voor je nieuwe interieur of wil je wat inspiratie? We hebben een aantal van de mooiste designstoelen voor je op een rij gezet.

De Barcelona Chair

De meest bekende loungestoel is waarschijnlijk de Barcelona Chair uit 1929. Deze stoel is een ontwerp van Ludwig Mies van der Rohe. Hij werd gepresenteerd op de Wereldtentoonstelling in Barcelona.  Dit gebeurde in combinatie met een bijpassende voetenbank. Een antieke vouwstoel vormde de inspiratiebron voor het minimalistische design van de Barcelona Chair. Het frame is van glanzend staal met daarop met schuim gevulde kussens voor de rug en het zitvlak. In 1948 begon de Amerikaanse meubelmaker Knoll International met het in licentie produceren van de stoel. Je herkent een echt exemplaar aan een gravure met de handtekening van de ontwerper.

De Coconut Chair

Zoals de naam al doet vermoeden, is het ontwerp van de Coconut Chair gebaseerd op de schaal van een kokosnoot. Deze vintage stoel uit 1955 is een ontwerp van George Nelson en George Mulhauser. De onderkant is gemaakt van staal en hierdoor is de stoel erg zwaar. De zitting bestaat uit schuimrubber die bekleed is met stof, kunstleer of echt leer. Het bijpassende voetenbankje heeft dezelfde kleur en bekleding als de stoel. Zowel de stoel als het bankje hebben ranke metalen poten. De Coconut Chair heeft een opvallende strakke vormgeving en zit toch uiterst comfortabel. Je kan er op heel veel manieren in gaan zitten.

De B35

Marcel Breuer ontwierp de comfortabele buizenstoel B35. Het was de eerste stoel ooit met een frame van gebogen stalen buizen. Tijdens de presentatie van het ontwerp in 1930 tijdens de Salon des Artistes Décorateurs in Parijs, was er veel belangstelling voor de B35. De eerste uitvoeringen van deze comfortabele designstoel hadden een ijzergaren bekleding. Later werden er ook exemplaren met een zitting van leer, pitriet en doek gemaakt.

Eames Lounge Chair

De Eames Loung Chair ademt een en al luxe. Dit is in de ogen van veel kenners de ultieme relaxstoel. Er hoort ook een bijpassende voetenbank, de Ottoman, bij. Het stijlvolle ontwerp is van het echtpaar Charles en Ray Eames. Hij werd in 1956 voor het eerst getoond. Dit gebeurde op tv tijdens de Arlene Francis Home show. Deze loungestoel is gemaakt van multiplex schalen met een fineerlaag. De leren kussens zijn lekker zacht. Vanwege de enorme populariteit is deze comfortabele stoel ontzettend vaak door anderen geïmiteerd.

Hammock stoel Poul Kjaerholm

De Hammock stoel van ontwerper Poul Kjaerholm stamt uit 1965. Het frame van de elegante ligstoel bestaat uit RVS en de kenmerkende dunne zitting is van riet. Bovenaan de rugleuning bevindt zich een ronde hoofdsteun van leer. Dit minimalistische stoelontwerp is zeer functioneel en heeft nog steeds een moderne uitstraling.

De beste apps voor het bouwen van een huis in Rotterdam Lokaal nieuws woensdag 07 september 2022

De beste apps voor het bouwen van een huis in Rotterdam

Het bouwproces van een huis is voor iedereen stressvol. Van het prijskaartje tot de steeds langer wordende To-Do lijst, er is een hoop om je zorgen over te maken bij het bouwen van een huis. Gelukkig kun je de stress verminderen door gebruik te maken van een  sim only aanbieding . Dit zorgt er namelijk voor dat je overal en nergens een internetverbinding hebt op je smartphone. Zodoende kun je altijd bezig zijn met het bouwen van je woning in Rotterdam, terwijl je ook nog eens de volgende apps kunt downloaden voor hulp.

Home Design 3D

Home Design 3D is een app waarmee je je ruimten (plattegronden) in 2D of 3D kunt ontwerpen. Je kunt met Home Design 3D ook nog eens virtueel meubels en andere huisdecors in de plattegrond plaatsen. Om je te helpen de perfecte indeling voor elke kamer te bepalen, biedt Home Design 3D een database met meer dan 1.000 meubelstukken en woondecoraties die je op je plattegrond kunt plaatsen. Je kunt ook objecten bewerken om de vorm ervan te veranderen om je specifieke meubels na te bootsen. Dat helpt je beslissen of die vreemd gevormde bank wel past. 

Houzz

Als je nog niet van Houzz hebt gehoord, download de app dan nu. Houzz is een geweldige site voor woningontwerp en biedt deskundig advies, miljoenen ontwerpideeën, talloze producten voor je huis en aanbevolen lokale woningprofessionals. Met de app en website kun je je ideeën en inspirerende projecten opslaan, zodat je deze ideeën opnieuw kunt bekijken en delen met je familie en je bouwer. Er is ook een schetsfunctie op de Houzz-app waarmee je ideeën en notities op foto's kunt tekenen voor toekomstige referentie.

iScape Landscape Designs

iScape maakt het aanleggen van je  nieuwe huis  eenvoudig en leuk! Voordat je je handen vuil maakt, gebruik je deze handige app om je droomtuin te plannen en te delen met je echtgenoot, vrienden en zelfs je hoveniersploeg. Het beste deel van deze app? Je kunt alle producten direct vanuit de app kopen en aan huis laten leveren! Natuurlijk hoeft dit niet beslist, je kunt ze ook bij een andere winkel kopen.

Wunderlist

Als je een gloednieuw huis aan het bouwen bent, is je  To-Do  Lijst lang en overweldigend. Wees productiever, georganiseerder en klaar voor alles door de Wunderlist app te downloaden. Maak een door To-Do List met vervaldata, voeg herinneringen toe zodat je nooit de belangrijke dingen vergeet, deel je lijsten en delegeer zelfs taken. De Wunderlist app synchroniseert met je telefoon, tablet en je computer waardoor het gemakkelijk is om bij te blijven met je veeleisende lijstjes.

iHandy Carpenter

Stel je voor dat je een gemakkelijk, handig timmermansgereedschap in je zak hebt! De iHandy Carpenter app bevat 5 professionele tools: een schietlood, waterpas, waterpas, stalen gradenboog, en een stalen liniaal. Perfect voor het meten van verticale lijnen, het waterpas stellen van vlakke oppervlakken, en het meten van hoeken en inches/centimeters. Met de iHandy Carpenter kun je zo ongeveer alles meten!

 

Zo breng jij een gezellige sfeer in jouw nieuwbouw woning Lokaal nieuws dinsdag 30 augustus 2022

Zo breng jij een gezellige sfeer in jouw nieuwbouw woning

Een nieuwbouw woning is vaak een leeg canvas waar je je eigen interieurstijl helemaal op kunt loslaten. Voor de ene persoon is dit de ideale situatie. Maar er zijn ook mensen die het juist lastig vinden om van zo’n huis een gezellig thuis te maken. Heb jij ook moeite met het sfeervol inrichten van jouw nieuwbouw huis? Dan komen de onderstaande tips zeker goed van pas!

Maak slim gebruik van kleur

Kleurgebruik heeft veel invloed op de totale sfeer in je woning. Het is handig om van tevoren een duidelijk kleurenpalet te kiezen voor iedere kamer. Hier kun je de vloer, kleur van muren, decoratie en meubels op aanpassen. Een eenvoudige manier om een gezellige sfeer te creëren, is door een aantal diepe en/of warme tinten toe te voegen. Denk aan donkerblauw, okergeel of warme bruintinten.

Investeer in design meubels

Wees niet bang om een paar eyecatcher toe te voegen aan jouw nieuwbouw huis. Hiermee geef je het interieur meer karakter en zal het ook direct een stuk gezelliger ogen. Schaf bijvoorbeeld een aantal design meubels van Kartell aan. De kleurrijke items met innovatieve vormen werken als stijlvolle blikvangers.

Kies voor warme sfeerverlichting

Zorg ervoor dat er niet alleen functionele verlichting aanwezig is, maar ook voldoende sfeerverlichting . Kies hiervoor lampen met een warme kleurtemperatuur. Dit warme licht maakt iedere ruimte een stuk gezelliger. Voeg voor een optimaal effect ook een dimmer toe, zodat je de intensiteit van het licht kunt veranderen.

Hang lange gordijnen op

Shutters, rolgordijnen en jaloezieën zijn erg praktisch. Toch kun je in een nieuwbouw woning vaak het beste kiezen voor lange gordijnen tot aan de grond. Dit heeft een sfeervolle uitstraling en is bovendien beter voor de akoestiek in de kamers. Een andere mogelijkheid is om verduisterende rolgordijnen/jaloezieën te combineren met lange overgordijnen of transparante vitrage.

Verwerk ronde vormen in het interieur

De meeste nieuwbouw huizen hebben veel rechte lijnen en duidelijke hoeken. Voor een gezellige sfeer is het daarom mooi om een aantal ronde vormen toe te voegen. Kies bijvoorbeeld voor een ronde salontafel, leg een ovaal kleed neer of schuif stoelen met ronde vormen in de zitting aan de eettafel. Ook kleine accessoires met ronde vormen doen al veel voor de totale sfeer. Ronde muurdecoratie en sierkussens zijn dus ook een goede toevoeging.

Laat natuurlijke materialen terugkomen

Natuurlijke materialen zoals hout en riet hebben van zichzelf al een warme uitstraling. Laat het op verschillende manieren terugkomen in het interieur om zo een aangename sfeer te creëren.

Zorg voor een persoonlijke touch

Vergeet tot slot niet om een aantal persoonlijke items toe te voegen aan het interieur. Op deze manier maak je van een mooi nieuwbouw huis pas echt een gezellig ‘thuis’.

Veel succes en plezier met het inrichten!

Huis verbouwen? Dit gereedschap heb je nodig Lokaal nieuws woensdag 17 augustus 2022

Huis verbouwen? Dit gereedschap heb je nodig

Staat er een verbouwing op de planning? Dan vergt dit wat voorbereiding. Het kan zijn dat je bent uitgekeken op je huidige interieur of misschien heb je wel een nieuw huis gekocht die de nodige onderhoud nodig heeft. Je kunt het uitbesteden aan professionals, maar je kunt uiteraard ook zelf aan de slag gaan. Mocht je twee rechterhanden hebben dan informeren wij je graag over welk gereedschap je nodig gaat hebben de komende tijd. Dus heb je een verbouwing op de planning staan? Lees dan zeker verder.

Zagen, zagen, zagen

Wat handig is om aan te schaffen is een decoupeerzaag van Toolnation . Dit is voornamelijk geschikt voor het uitzagen van cirkels, het afronden van hoeken, onregelmatige vormen uit plaatmateriaal zagen en ga zo maar door. Mocht je alleen wat materiaal willen afzagen, dan kun je beter een cirkel- of afkortzaag gebruiken.

Gereedschap om mee te slopen

Slopen hoeft niet per se netjes te gebeuren, maar je moet wel weten waar je mee bezig bent. Zo moet je op sommige stukken wat secuurder te werk gaan. Dit kun je doen met een combihamer of breekhamer. Een combihamer is handig voor het slopen van een muurtje. Je kunt er ook mee boren in hout, metaal en verschillende steensoorten. Ook is het mogelijk om het als beitel in te zetten. Het is verstandig een machine met accu te gebruiken, zodat je niet vast zit aan een snoer.

Voor het openbreken van vloeren kun je beter de breekhamer gebruiken. Je kunt met een breekhamer naast het opbreken van de vloer ook tegels verwijderen. In tegenstelling tot de combihamer heeft dit type gereedschap geen dubbelfunctie als boor- en schroefmachine.

Safety first

Mocht je een oud pand gaan verbouwen, dan kom je nog wel eens draden tegen waar de functie niet van bekend is. Bekijk daarom eerst of er nog stroom op staat. Daarom wordt een spanningszoeker zeker aangeraden tijdens je verbouwing. Qua looks lijkt het op een schroevendraaier, maar het heeft niet dezelfde functie. Wanneer de punt van de spanningszoeker in verbinding komt met stroom, dan brand het lichtje van de spanningszoeker.

De basis

Naast bovengenoemd gereedschap moet je natuurlijk ook beginnen met de basis. Deze gereedschappen ga je meermaals gebruiken tijdens het klussen. Zo is een rolmaat onmisbaar en kan een goede schroevendraaierset ook niet ontbreken.

Dus wil je materiaal afzagen, kijk dan naar cirkelzagen bij Toolnation. Ga je ook flink wat slopen? Dan is het verstandig om een combihamer of breekhamer te gebruiken. Ook is het belangrijk om altijd veilig met stroom om te gaan met een spanningszoeker. Met dit gereedschap komt jouw verbouwing helemaal goed!

5 tips voor verhuizen met een budget Lokaal nieuws donderdag 11 augustus 2022

5 tips voor verhuizen met een budget

Gefeliciteerd, een nieuw (t)huis! Er is iets aan het inpakken van al je bezittingen en een nieuwe start maken op een nieuwe plek. Het gevoel van avontuur dat samen gaat met het onbekende of de kans om een nieuwe start in het leven te maken. Wat de reden ook mag zijn, het valt niet te ontkennen dat verhuizen - naast vermoeiend - ook heel leuk kan zijn. Natuurlijk hangt aan al dat plezier een prijskaartje. Tussen het huren van een verhuiswagen, het inhuren van verhuizers, en het kopen van nieuwe meubels, kunnen de kosten van een verhuizing snel oplopen. Maar er zijn manieren om het met een budget te doen. Hier zijn vijf tips:

#1 Plan vooruit

Jup, verhuizen kan een kostbare en stressvolle ervaring zijn, maar er zijn een paar eenvoudige manieren om geld te besparen en stress te verminderen. Begin op tijd! Hoe meer tijd je hebt om je verhuizing te plannen, hoe minder duur het zal zijn. Geef jezelf ruim de tijd om prijzen en opties te vergelijken. Zeker wanneer je een verhuisbedrijf, zoals Verhuisbedrijf Rotterdam wilt inhuren.

#2 Organiseren en ontspullen

Verhuizen is dé perfecte gelegenheid om je huis te ontruimen en je te ontdoen van ongewenste spullen. Het heeft immers geen zin te betalen voor het verhuizen van dingen die je niet nodig hebt of niet wilt. Bovendien kan het ontruimen van je huis vóór je verhuizing het hele proces een stuk gemakkelijker maken. Dit maakt niet alleen het inpakken gemakkelijker, maar het bespaart je ook geld op de verhuiskosten. Win-win! Je ontdoen van ongebruikte of ongewenste spullen verlicht je lading en bespaart je geld op inpakmateriaal. Dus als je van plan bent te verhuizen, waarom dan niet van de gelegenheid gebruik maken om je huis te ontruimen en fris te beginnen?

#3 Doe het zelf

Als je kunt, handel dan zo veel mogelijk van de verhuizing zelf af. Dit omvat het inpakken, inladen, en uitladen van je spullen. Als je hulp nodig hebt, vraag dan vrienden en familie om hulp. Heb je op het moment van verhuizing geen grote bus of mensen beschikbaar? Geen zorgen, je kunt altijd een Verhuisbedrijf inhuren.

#4 Inhuren verhuisbedrijf

Een van de grootste beslissingen die je zult moeten nemen is het al dan niet inhuren van een verhuisbedrijf. Als je een verhuisbedrijf wilt inhuren, is het belangrijk om prijzen en diensten te vergelijken. Zorg ervoor dat je meerdere offertes krijgt voor je een beslissing neemt. Er zijn heel wat voordelen aan het inhuren van een verhuisbedrijf, en ze kunnen echt helpen om je verhuizing vlot te laten verlopen. Uiteindelijk kan het inhuren van een verhuisbedrijf je veel geld en stress besparen, en het is zeker het overwegen waard als je een verhuizing gaat maken.

#5 Timing is alles

De tijd van het jaar waarin je verhuist kan een groot verschil maken in de kosten. Veel mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om in de zomer te verhuizen, als ze even vrij hebben van school of werk. Houd er wel rekening mee dat de zomer meestal de drukste (en duurste) tijd is voor verhuizers! Kies je er daarentegen voor om in de winter te verhuizen, dan kun je misschien profiteren van lagere prijzen, omdat de winter meestal de traagste (en minst dure) tijd is. Houd deze tips in gedachten bij het plannen van je volgende verhuizing!

 

Oude pallets inleveren? Zo krijg je er nog veel geld voor Lokaal nieuws donderdag 23 juni 2022

Oude pallets inleveren? Zo krijg je er nog veel geld voor

Hier is een interessante manier om extra geld te verdienen: het zogenaamde houten pallet verzamelen en recyclen. Houten pallets worden over het hele land en over de hele wereld gebruikt. Bedrijven gebruiken ze om goederen van de ene plaats naar de andere te vervoeren.

Mensen verzamelen ze dan. Ze laten ze buiten hun bedrijf staan voor iedereen die ze wil oprapen. Ze gooien deze pallets gewoon weg en vervoeren ze naar een andere locatie voor doorverkoop. Voor al die mensen die op zoek zijn naar manieren om extra geld te verdienen, is dit een kans om pallets te verzamelen en ze verkopen aan andere bedrijven. Als je tijd en moeite in stelt zal het netto uitkomen.

Hier zijn enkele antwoorden op vragen die u kunt hebben over het recyclen van houten pallets. Leer hoe je het moet doen en hoeveel je kunt verdienen. Als je toegang hebt tot veel houten pallets, kan dit een levensvatbare bijverdienste voor je zijn.

Hoeveel kosten de pallets?

De prijs die u voor uw pallets krijgt, hangt af van een aantal factoren. Als uw pallets in goede staat zijn, zullen ze voor meer kunnen verkopen. Pallet prijzen variëren van €0,50 cent per stuk tot €4 per stuk.
De prijs die u krijgt per pallet hangt af van deze factoren:
• Waar je woont
• Hoeveel recyclers zijn er in de buurt
• Hoeveel recyclebedrijven bereid zijn te betalen

Als je kwaliteitspallets levert, kun je misschien een paar klanten verdienen die bereid zijn er voor meer te betalen dan wel normaal. Door de juiste klanten te vinden, kun je waardevol geld verdienen.

Bedrijven die pallets nodig hebben voor verzending zullen als u hen kan helpen hun kosten te halveren, graag geld besparen. Als u ze ook kunt helpen het extra geld te besparen door gerecyclede pallets te kopen, bespaart u hun heel wat extra geld.

Vergeet niet dat de bedrijven die u bedient zullen willen weten of u aan hun behoeften kunt voldoen. Ze willen dat u in staat bent om aan hun dagelijkse of wekelijkse vraag naar pallets te voldoen. Ook nog goede service te bieden.
Om uw bedrijf te ondersteunen, is het mogelijk dat bedrijven uw bedrijf op regelmatige basis willen.
Bonussen: In de meeste gevallen wordt de palletverkoop op kasbasis afgehandeld. Dit betekent dat u het verdiende geld in handen heeft zodra u de pallets aflevert op de aangegeven locatie. U hoeft geen twee weken te wachten om betaald te worden.

Wie wil een palet van houten kopen?

Wanneer je geld wilt verdienen met het recyclen van houten pallets, heb je verschillende mogelijkheden om pallets in te leveren voor geld , zowel per vorm als per grootte. Het hangt af van waar je woont in welke mate de klanten willen betalen. Wat zou je doen als je wist dat hoe groter de stad waarin je woont, hoe meer plaatsen je zult hebben die houten pallets kopen? Hier zijn enkele opties voor het vinden van plaatsen om uw houten pallets te verkopen.

Verkopen aan lokale fabrikanten

In een gebied waar veel productiebedrijven zijn, kan het erg handig zijn om uw gerecyclede houten pallets te verkopen. Bezoek verschillende hoofdkantoren van bedrijven of bel ze op. Probeer te verkopen aan een stuk gerecyclede houten pallets en beginonderhandelingen over prijs waarmee u winst maakt en ieder bedrijf in de wereld geld bespaart.

Verkoop aan palletkopers

Pallet maakbedrijven, zoals Palletcentrale , zijn overal en zij zorgen ervoor dat houten pallets niet levenslang op de vuilstortplaats belanden. Soms hergebruiken de bedrijven de pallets. Soms kunnen zij ook pallets doorverkopen. In gevallen waarin pallets niet meer te repareren zijn, malen ze ze vaak tot houtmulch en verkopen ze ze aan degenen die mulch nodig hebben.

 

Evenementen

28 nov
Participatie Glaspark
De Glasfabriek

Meer weten

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Rotterdam.

Aanmelden