Actueel

Nieuws

De 4 voordelen van vouwgordijnen Lokaal nieuws donderdag 18 april 2019

De 4 voordelen van vouwgordijnen

Raamdecoratie voegt misschien wel de meeste sfeer aan je interieur toe maar het is erg lastig om de keuze te maken. Ieder huis en raam is anders en er is ook nog eens enorm veel keuze. Onze favoriet is het vouwgordijn en wij leggen uit waarom.


Passend bij ieder interieur

Het aanbod vouwgordijnen is enorm, ze zijn in veel verschillende stoffen, kleuren en looks beschikbaar. Zo bestaan er losse vouwgordijnen voor een klassiek interieur en ook strakke gordijnen op maat voor een modern interieur. Het is aan jou welk vouwgordijn jij in je interieur vindt passen!


Easy clean

Een ander voordeel van vouwgordijnen is het schoonmaken. Waar het schoonmaken van andere soorten gordijnen als lastige klus ervaren kan worden, is dit bij vouwgordijnen niet het geval. De stof van vouwgordijnen zit vaak aan het rolsysteem gemonteerd met klittenband. Hierdoor kun je de stof makkelijk demonteren en wassen in de wasmachine. Let op: de kwaliteit van de stof verslechtert per keer dat je het wast, niet te vaak doen dus. Vermijd daarnaast absoluut de droger wanneer je lang van je gordijnen wilt genieten!


Energiebesparend

Overgordijnen of inbetween gordijnen zijn natuurlijk hartstikke sfeervol maar hangen vaak voor een radiator. Hierdoor kan de warme lucht niet verspreid worden wat ten koste gaat van je energierekening. Vouwgordijnen hangen alleen voor het raam waardoor de warmte van je radiator een vrije doortocht heeft!


Ruimte

Met vouwgordijn op maat kun je zelf bepalen hoeveel lichtinval er doorkomt. Lichtinval zorgt voor een ruimer aanzicht in je ruimte waardoor je kamer een stuk groter oogt! Daarnaast kun je zelf bepalen hoe aanwezig je de vouwgordijnen wilt laten zijn in je interieur.

Vind je privacy belangrijk? Houd je vouwgordijnen dan lekker gesloten. Waar gewone gordijnen hoe dan ook kostbare ruimte van je woonoppervlak innemen, doen vouwgordijnen dit niet! Ideaal dus.

Hebben wij je kunnen overtuigen om over te stappen op vouwgordijnen?

Aandachtspunten bij de aankoop van een huis Lokaal nieuws dinsdag 26 maart 2019

Aandachtspunten bij de aankoop van een huis

Wanneer je voor de eerste keer een huis op jouw naam laat zetten, is dat natuurlijk spannend. Je moet aan erg veel dingen tegelijk denken, wil jij ervoor zorgen dat het huis waarin jij een groot deel van je leven zal spenderen, daadwerkelijk een prettige thuishaven is. Daarom geven wij jou hier wat tips, zodat het aan de randvoorwaarden voor het vinden van jouw droomhuis niet ontbreekt.

De eerste stappen

Het kan dat jij in het begin vrij weinig idee hebt van de huizenmarkt. Je hoort er wel eens vluchtig wat over in de media, maar echt grondige kennis heb je nog lang niet. Kies je voor nieuwbouw of een bestaande woning/ Het eerste wat je het best kunt doen, is een balletje opgooien in je kennissen- en vriendennetwerk. Zij kennen jou het best, en daarom is de kans ook het hoogst dat zij jou buurten, makelaars en sites aanraden die het dichtst in de buurt komen van wat jij voor ogen hebt.

De bezichtiging

Zodra je je eerste bezichtiging hebt geregeld, begint het waarschijnlijk pas echt voor je gevoel. Je zoektocht wordt tastbaar. Er zijn een aantal zaken waar je wel op moet letten. Probeer allereerst een beetje afstand te houden tot de makelaar of degene die jou rondleidt. Als je erg enthousiast bent, laat dit dan niet al te zeer blijken; dit kan je onderhandelingspositie ten goede komen. Neem ook de tijd voor jezelf; net als in een kledingwinkel heb je tijd voor jezelf alleen nodig om in te schatten of het echt iets voor je is. Een verkoper kan je al snel je scherpe oog doen verliezen. Ben je met je partner, neem hem of haar dan bijvoorbeeld apart in een van de kamers, en deel je eerste indrukken. Maak elkaar dan ook attent op de zaken van het lijstje die jij te weten wilt komen, en waar je nog niet aan toegekomen bent om die te controleren.

Afstrepen: praktische zaken om op te letten

Een indruk is een indruk; je kan een huis mooi vinden, of niet. Maar behalve het gevoel dat een huis je geeft, is het belangrijk om op praktische randvoorwaarden te letten. Dit zal je geld besparen. Als aan deze is voldaan, heb je des te meer tijd om je indrukken te verwerken. Check daarom de ramen door er eens op te kloppen, laat de wc of kraan eens doorspoelen en kijk naar de meterkast. Vraag daarnaast aan de makelaar naar het bestemmingsplan, de staat van de bodem wanneer je graag wilt gaan tuinieren, et cetera. Als je alle fysieke aspecten van het huis hebt gecontroleerd, is het handig om samen met de makelaar te gaan zitten om de koopvoorwaarden eens goed door te spreken.

Energieverbruik

Kijk ook aandachtig naar het energieverbruik van het huis. Een energiezuinig huis scheelt namelijk in de bijkomende kosten. Door energie vergelijken en kiezen voor een groene energieleverancier, bespaar je jaarlijks veel kosten. We leven momenteel in een tijd van energietransitie, dus als jij hierin voorop loopt en van schone, zuinige energieverwekking gebruik maakt, zal dit je in de toekomst alleen maar voordeel opleveren.

Foto:  Tumisu | Pixabay

De voordelen van verwarmen met een pelletkachel Lokaal nieuws vrijdag 25 januari 2019

De voordelen van verwarmen met een pelletkachel

Je huis verwarmen met een pelletkachel biedt een aantal interessante voordelen. Een groot voordeel is de eenvoudige regulatie van de temperatuur. Je kunt de temperatuur instellen, vervolgens regelt de pelletkachel de rest. Door het lage verbruik hoef je de kachels meestal maar een keer per week bij te vullen.

De pelletkachel heeft veel weg van een houtkachel maar biedt een veel hoger rendement. Sommige pelletkachels kunnen aangesloten worden op de cv-installatie. Deze hydraulische kachels zijn volledig automatisch en hebben een circulatiepomp en expansievat. Deze variant geeft de meeste warmte af via de radiatoren zodat meerdere ruimtes verwarmd worden. De overige warmte wordt in de kachel zelf afgegeven.

Laag houtverbruik

Pelletkachels branden op korreltjes die gemaakt zijn van houtsnippers en zaagmeel. Voor de aanmaak van deze korrels wordt geen nieuw hout gekapt; het is puur restafval. Deze korrels, ook wel pellets genoemd, zijn bovendien vrij van CO2 en relatief goedkoop ten opzichte van ander verbrandingsmateriaal. Voor 5 euro koop je al een pelletzak van 20 kg.

De pelletkachel regelt zelf de verbranding door alleen nieuwe pellets te verbranden wanneer er aanvullende brandstof nodig is om de temperatuur gelijk te houden. Verspilling wordt hierdoor aanzienlijk beperkt. Het onderhoud is makkelijk omdat de pellets opbranden en er weinig restafval overblijft. Je kunt het houtverbruik ongeveer tot 30% laten afnemen als je een houtkachel laat vervangen door een pelletkachel.

Pelletkachels hebben een programmeerbare thermostaat. Je kunt een pelletkachel zo instellen dat hij op een bepaald tijdstip aan of uit gaat. Door de zelfregulerende functie die de kachel heeft met betrekking tot de brandstof, heb je er nauwelijks omkijken naar. Je hebt dus dezelfde voordelen van een centrale verwarming, maar ook de extra sfeer van een kachel.

Alleen stroom

Verbruik je een pelletkachel om je gehele woning te verwarmen? Dan heb je geen gas meer nodig. Je kunt in dat geval een energiecontract afsluiten met alleen stroom, waardoor de energiekosten lager uitvallen. Kies je er daarnaast voor om je energiecontract te vergelijken, dan kun je al helemaal een hoop op de kosten besparen. Energie vergelijk je via een vergelijkingssite. Je kunt hierbij ook filteren op alleen stroom.

Subsidie

Omdat pelletkachels bijzonder energiezuinig zijn, wordt er op veel van deze kachels subsidie gegeven via de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Daarbij kun je denken aan bedragen vanaf € 500,-. De overheid probeert met deze subsidie duurzame energie te promoten en om de CO2-uitstoot terug te dringen. Zowel particulieren als bedrijven kunnen aanspraak maken op deze subsidieregeling. Voor pelletkachels die daarvoor in aanmerking komen kun je subsidie aanvragen. Deze ontvang je na de aankoop. Voorwaarde is wel dat je de pelletkachel niet binnen een jaar na ingang van de subsidie weghaalt.

Apparatenlijst pelletkachels

Je kunt niet voor alle pelletkachels een subsidie krijgen. De pelletkachel moet aan specifieke technische eisen voldoen. Zo moet je pelletkachel bijvoorbeeld een gesloten achterkant hebben om in aanmerking te komen voor een subsidie. Op de ISDE apparatenlijst pelletkachels kun je zien voor welke pelletkachels je een subsidie kunt aanvragen én wat de indicatie van het subsidiebedrag is.

Vlot parkeren in Rotterdam Lokaal nieuws woensdag 16 januari 2019

Vlot parkeren in Rotterdam

Vlot en parkeren in één zin? Dat is niet altijd vanzelfsprekend, zeker niet in een metropool als Rotterdam. Bij parkeren denk jij eerder aan oneindige zoektochten, krampachtig kleine plekjes en volle parkeergarages. Met de volgende tips maken we eindelijk een einde aan je frustraties.

Parkeer buiten het centrum

In het centrum van Rotterdam zijn de meeste plaatsen goed bereikbaar met het openbaar vervoer of een ov-fiets. Dus waarom zou je op een dure parkeerplaats in het centrum gaan staan, als er talloze goedkope plekken zijn vlak buiten het centrum? Als je in de buurt van een trein- of tramstation parkeert, ben je met de fiets, tram of trein zo op je bestemming. Dat is niet enkel een stuk goedkoper, maar ook nog eens milieuvriendelijk!

Parkeerplaats reserveren

Nu we het er toch over hebben, is het goed stil te staan bij het belang van een goede voorbereiding. Veel mensen weten namelijk niet dat je de meeste parkeerplaatsen gewoon op voorhand kan reserveren, zodat je niet op het laatste moment moet stressen omdat anderen je voor waren.

Smartcard

Als je vaak gebruik maakt van parkeergarages, is het tijd om een smartcard van Q-park aan te schaffen. Zo verlies je nooit meer onnodig tijd aan betaalautomaten die net niet doen wat je wilt. Je checkt in en uit met je Smartcard en krijgt aan het einde van de maand de rekening toegestuurd.

Parkeren tijdens evenementen

Ga je naar de Swan Market, het Metropolis Festival of een van de vele anderen evenementen in Rotterdam? Vergeet dan niet de website van het evenement te checken voor je een ticket koopt, vaak kan je een goedkope parkeerplaats op de koop toe krijgen. De parkeergarages van Q-park zijn ook nog eens 24/7 geopend, zodat je tot in de vroege uurtjes door kan gaan. Lees hier meer over parkeren in Rotterdam .

Sportcomplex Olympia nieuwe buren Feyenoord Lokaal nieuws woensdag 19 december 2018

Sportcomplex Olympia nieuwe buren Feyenoord

Waar voetbalclub Feyenoord voorheen op Varkenoord in Rotterdam trainde, is nu met de opening van sportcomplex Olympia plaatsgemaakt voor het amateurvoetbal. Het complex werd onlangs geopend en vormt de thuisbasis voor voetbal-, hockey- en atletiekverenigingen.

Feyenoord blijft dicht bij huis

Het terrein van sportcomplex Olympia ligt naast De Kuip en is onderdeel van de nieuwe wijk Stadionpark in Rotterdam Zuid. Meerdere sportclubs zoals voetbalverenging FC IJsselmonde, hockeyclub HC Feijenoord en Rotterdam Atletiek spelen op het sportcomplex. Hiervoor heeft Feyenoord zijn trainingsvelden opgegeven en zal zich deze zomer op een terrein naast Olympia vestigen. Zo krijgen de amateurclubs binnenkort een voormalig landskampioen als buurman.

Futuristische architectuur

De architectuur van het clubverzamelgebouw is zeer opvallend en oogt futuristisch. Het heeft de vorm van een recht prisma en staat tussen de sportvelden. De zijkant van het gebouw is deels begroeid met gras, hierdoor lijkt het alsof het complex op een terp is gebouwd. De tribunes voor het publiek zijn tevens bovenop de schuine daken gerealiseerd. Eronder zitten de vergaderruimtes en kantines voor de verschillende sportverenigingen. De kleedkamers en bergruimtes bevinden zich op de begane grond en zijn voor gezamenlijk gebruik.

Friese Betsema Groep voor Rotterdam

Voor de bouw van het unieke complex is het Friese bedrijf Betsema Groep ingeschakeld. Het familiebedrijf bouwt al sinds 1965 en is op alle vlakken in de bouw actief. Kernactiviteiten van Betsema Groep zijn Bouw & Ontwikkeling, Onderaanneming en Hefsteigers. “Het is een enorme eer om als Friese onderneming ons steentje bij te hebben kunnen dragen aan de totstandkoming van dit complex in dé sportstad van Nederland,’’ aldus Jaap Betsema , eigenaar van Betsema Groep . Volgens de gemeente Rotterdam moet het multifunctionele sportcomplex mensen motiveren meer te gaan sporten en bewegen. Stadionpark, waar Olympia is gevestigd, moet het kloppende hart van Rotterdam worden, waar wonen, beleven en sporten samenkomen.

5 belangrijke begrippen bij het kopen van nieuwbouw Lokaal nieuws maandag 17 december 2018

5 belangrijke begrippen bij het kopen van nieuwbouw

Er komt heel wat kijken bij het kopen van een huis. Juist bij een woning die nog gebouwd moet worden, krijg je te maken met zaken die typisch zijn voor nieuwbouw. Anders dan wanneer je een bestaande woning zou kopen. Niet iedereen kent de terminologie.  

Een woning kopen doen we maar een paar keer in ons leven. Juist daarom is het belangrijk deze aankoop bewust en weloverwogen te doen. Je oriënteert op de woningen in een buurt waar je graag zou willen wonen en je bepaalt waar je behoefte aan hebt. Een groot huis met een tuin, een appartement of een bungalow bijvoorbeeld. Je laat je goed voorlichten over je hypotheekvorm en vervolgens raak je in gesprek over die ene woning die je zo graag zou willen. Bij een nieuwbouwwoning komen er dan termen voorbij die niet altijd even duidelijk zijn. We zetten de vijf belangrijkste op een rij en geven uitleg.

Bouwrente

Als de koopovereenkomst is getekend is de woning nog niet opgeleverd. Die moet immers nog gebouwd worden. De periode vanaf het tekenen van de overeenkomst tot aan de oplevering van het huis, moet er rente worden betaald, bouwrente of grondrente genoemd. Pas bij het tekenen van de hypotheekakte bij de notaris stopt het betalen van de grond- of bouwrente aan de aannemer.

Vrij op naam

Bij het kopen van een kavel of een nieuwbouwwoning worden er geen kosten koper in rekening gebracht. Het zijn de kosten die gemaakt worden om eigenaar van een huis te worden zoals overdrachtbelasting (2 procent van de woningprijs) en notariskosten voor de hypotheekakte.

Bouwdepot

De afgesloten hypotheeksom wordt in een bouwdepot gestort. Daarvan wordt de verdere bouw van de woning gefinancierd. Je ontvangt rente over het bedrag dat in het bouwdepot is gestort.

Vooroplevering

Een vooroplevering vindt plaats een week voordat het huis wordt opgeleverd. De aannemer gaat samen met de toekomstige bewoner de woning inspecteren. Het doel: er voor zorgen dat er geen gebreken zijn bij de uiteindelijke oplevering. Mochten er dus gebreken blijken, dan moeten die eigenlijk in die tussenliggende week nog verholpen worden.

Ruwbouwopties

Dit zijn wijzigingen die aan de woning worden aangebracht die zo groot zijn dat ze belangrijk zijn voor de constructie van het huis en ook de voorbereiding van de bouw beïnvloeden.

3 alternatieven voor TV kijken zonder kabel Lokaal nieuws maandag 03 december 2018

3 alternatieven voor TV kijken zonder kabel

Het fijne aan een nieuwbouwwoning is natuurlijk dat je helemaal vanaf het begin mag beginnen. Een nieuw energiecontract , en je woning helemaal inrichten zoals jij dat wilt. Het opvullen van scheuren in de muren of het altijd vervelende kabels wegwerken is ineens verleden tijd. Je kan en mag doen en laten wat je zelf wilt! Gelukkig komen er dan ook steeds meer oplossingen voor het kabelloos TV kijken op de markt. Zo heb je bij internet en tv van Telfort en andere aanbieders allerlei gemakkelijke alternatieven voor het TV kijken zonder kabel. Ideaal voor een extra televisie in de slaapkamer, op zolder of zelfs in de keuken. Hoef je niets meer te missen van je favoriete tv-shows, zelfs niet wanneer je staat te koken. We hebben de drie handigste voor je uitgepikt en meteen even op een rijtje gezet: hoef jij alleen nog maar te kiezen!

1. De Chromecast

Als je de Chromecast nog niet kent, dan is dit hét moment om er eentje aan te schaffen. Dit handige apparaatje wordt in de USB poort van het televisietoestel gestoken, en geeft je vervolgens (wanneer aangesloten op de WiFi verbinding) de mogelijkheid om vanaf telefoon, laptop of tablet te streamen. Een toffe Netflix film, een YouTube video of gewoon een leuke video die je nog op je telefoon had staan: het kan allemaal. Geen kabels, geen gedoe, gewoon een handig apparaatje achterin de televisie.

2. Handige apps

Heb je een smart TV? Dan is de kans dat je kabelloos televisie kunt kijken al aanwezig. Via de Smart TV kun je namelijk zonder kabel, apps als Netflix en Youtube afspelen. Heb je nu geen Smart TV, maar wil je wel zonder kabel televisie kunnen kijken? Installeer dan bijvoorbeeld de iTV app . Via deze app kun je televisie kijken waar, en wanneer je wilt. Ook in de badkamer of keuken dus!

3. Het digitale tv kastje

Het digitale tv kastje is niet meer dan een half A4tje groot, en kan dus vrijwel overal geplaatst worden. Met dit kastje heb je de mogelijkheid om niet alleen Netflix, maar ook live tv te kijken. Ideaal als je geen Netflix account hebt, of gewoon de laatste aflevering van Sterren dansen op het ijs nog een keer terug wilt kijken. Ook de handige opties als live tv pauzeren, opnames maken (en vervolgens opslaan in de Cloud) of Begin Gemist zijn allemaal aanwezig met dit handige apparaatje.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Rotterdam.

Aanmelden